Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   najmniej lubiane miasto (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4228)

Ankhaev 06-01-2006 14:08

Nie cierpię Thais... Dosłownie - miasto PK. Totalnie z***ane, sorry za wyrażenie >.<
Nie wiem, co macie do Carlin. This city just rox :)

Rookslayer of Dolera 13-01-2006 20:31

Spis miast

Postanowiłem doda spis miast. Robiono to już kilka razy ale no cóż nie dodano plusów różnych miast.A więc jak zwykle od najgorszego:

Carlin
minusy:
-dużo PK i NOOBów, ciągle kogoś zabijają
-kiepskie expowiska(dajcie se spokój z ghostland i lodowymi wyspami)
-oblężone depo(czasami są sytułacje że nie da się wejśc do depo i PK szaleją)
-duży tłum(sam kiedyś pchałem lootbaga ale nie dopchałem nawet do połowy drogi do depo)
-mało punktów zbytu
-tylko za ab'dendriel jest najbliżej do carlin
plusy:
-ładna scenografia i możliwośc przezycia przygody
-malo luda poza miastem na expowiskach(porównuje to z kazz mines, elvenbone i troll cave kolo dwarf bridge)
Thais
minusy:
-tłum jak w Nowym Jorku w godzinach szczytu
-PK i NOOBow tez nie mało
-stolica tibi(to duży minus)
-mało expa dla high leveli
plusy:
-duży rynek zbytu
-exp dla low-leveli
-dobra zabawa i dużo prywatnych usług
Ab'dendriel
minusy:
-troche PK
-czasami duży ruch
-główne expowiska są zatłoczone
-mało sklepów(żeby kupic exure vite musiałem skakac do carlin)
plusy:
-ładne miasto
-dobre expowiska
-słynny Hell Gate(bramy piekieł)
Kazzdron
minusy:
-trudne i długie dojście
-bardzo skomplikowane miasto
-troche high-leveli
-nie każdy dobrze czuje się podziemią
plusy:
-blisko genialne expowiska
-duży wybór sprzętu do kupna
-możliwośc pokonania troche lepszych stworków nie wychodząc z miasta
Venore
minusy:
-troche high leveli ale mało PK
-droga do venore jest niebezpieczna(zlurowane z PoH Gs i inne)nawet wiele firm ochroniarskich nie eskortuje do venore)
-bagna przeszkadzają w poruszaniu się poza miastem
plusy:
-duży wybór ekwipunku
-dobre expowiska
-blisko unikalnego miejsca z jedynym black knightem
Darashia
minusy:
-troche dużo luda(w tym NOOBów)
-te słynne rotowiska są troche kiepskie
-dziwaczna architektura
-zatłoczone expowiska(raczej tylko rotowiska bo o innych stworach przed górami nie mogę powiedziec, nie licząc waspów i typowo pustynnych stworków)
plusy:
-w jaskiniach na północ tylko roty i nie ma niebezpieczeństwa trafienia na demona :D
-w górach ładne rzeczy
Ankrahmun
minusy:
-troche trudno sie połapac co gdzie jest bo miasto gigantyczne
-można łatwo zabłądzic a to miasto jest niebezpieczne
plusy:
-piramidy to protection zone
-mało luda
-tomby i larv caves
-dośc blisko góry opisane w mieście darashi
-tomby to tajemnicze miejsca gdzie jeszcze nie wszystko zostało odkryte i quest na najlepszy dostepny helmet na nowych światach
Edron
minusy:
-troche high-leveli
-mały rynek zbytu(bo mało ludzi a jak są to i tak high-levele raczej)
plusy:
-genialne expowiska(na goblinach w 15 minut zrobiłem 2000expa)
-czary tylko dla PACC
-mało luda
-wiele unikatowych rzeczy
-demony i inne wyjątkowe i elitarne potwory
-jedyne miejsce w którym można zobaczyc Orshabala
-wiele wyjątkowych questów(naprzykład Annihilator Room) dodam jeszcze(to nie będzie quest spoling) że kilka najtrudniejszych questów w tibi na Edron ma do pewnego momentu to samo dojscie(w tym anni)
-bardzo ładna architektonika
-poprostu aż przesadna ilośc potworów różnych rodzaji(np. troll caves w których w jako jedynym miejscu w tibi występują wszystkie rodzaje trolli)

Za błędy sorry ale pisałem troche długą chwile jestem zmęczony. Dodam Port Hope jak tylko przebije się przez tiquande(na 20 levelu chwile mi to zajmie) :mag: :crusader:

k_g_b 17-08-2006 12:42

Niecierpie chodzić do Carlin ani do Venore. Według mnie najlepiej jest w Thais-duże miasto i fajne potworki. A w podziemiach miasto minotaurów...

NervGal 17-08-2006 12:56

Temat ma ponad 2 lata, ostatni post napisany pół roku temu... Zastanów się chłopcze.

Luk~ 17-08-2006 13:00

Ja nie lubie kazz zeby wyjsc trzeba sie paletac wszedzie, carlin tesh nei lubie bo neima gdzue expic zabardzo

Marian Moczymorda 17-08-2006 19:24

Top 4 najmniej lubianych przeze mnie:

1. Carlin. Owszem, scenografia ładna, ale nie podoba mi się to że miasto jest zwyczajnie ciasne :/ Poza tym tamtejsze depo jest największą wylęgarnią noobów :/
2. Venore. Sama mapa miasta mi się podoba, jeno na amerykańskich serverach br pod depo często bez ostrzeżenia się leją i robią hittesty area ataków :/ raz mało nie zdechłem od Mort Hur robiąc UHy :/
3. Ab'Dendriel. Scenografia b. ładna, tylko domki ciasne i zwykle żywej duszy nie ma.
4. Kazz (tylko na Danerze przynajmniej). Centralna kopalnia 24/7 zajęta przez h-lvle, często nie ma ani żywej duszy poza nimi.

A najbardziej lubiane - Thais. Zawsze multum ludu, w większości Polaków, na Danerze praktycznie 0 PK, dużo kryjówek, fajne xpowiska w okolicy.

Keel 18-08-2006 00:48

Carlin... Duuuzo PKerow i noobow... Jeden z poradnikwo jest o Carlin i ma nazwe "Carlin - maisto kobiet". Moim zdaniem powinno byc "Carlin - miasto noobow".

Pyro Aris 18-08-2006 05:11

ab jest fajne :D bo tam prawie nikt nie pekuje i duzo miejscowek na afk

Don Chichot 19-08-2006 11:29

Na moim serwerze w thais siedzi najgorsza gildia (w sęsie że ciągle pk'ują), więc jak dla mnie to tam jest najwięcej pk i najmniej lubie to miasto, a co do carlin to u mnie tam pk prawie nie ma, bo sie zawsze zbiera kilku high lvli i stoją przed dp czekając żeby ubić jakiegoś pk :]

Michnik of Celesta 19-08-2006 11:39

Dla mnie najgorsze jest veno - ciezko sie po nim i po okolicach poruszac - wszedzie dookola bagno. Jedyna wg. mnie zaleta venore to polozenie - dosc blisko do dark katedry , poh i amazon camp.

Colo_2006 19-08-2006 11:51

Moim zdaniem najgorsze jest carlin , najwiecej noobow

Neo_Cherubin 19-08-2006 12:13

Najbardzoiej nei lubie carlin i ab w acain duzo PK i noobuw a w ab nie ma gdzie expicX( hyba ze masz klucz do HellGate

Shark90 19-08-2006 12:21

edited edited

Maliniak 19-08-2006 12:23

Tak najgorsze jest Carlin dużo pk i wogóle żyje się w jakimś niepokoju :)

szymon287 19-08-2006 15:34

Thais & Carlin:
za duzo ludzi (czyt. nupow)
Ab'dendriel & Darashia:
nigdy tam nie bede mieszkal, poprostu nie lubie tych miast

Galeon 19-08-2006 19:13

zdecydowanie carlin i venore X( w carlin za duzo pk i nic nie ma charakterystycznego a w venore za duzo niebezpiecznych miejsc takich jak slepe zaulki, idziesz sobie to sklepu po plecak a droga zatarasowana przez 20 pk na 30 lvl z red skullami X(X(X(X(X(X(X(

lord orzech 19-08-2006 22:16

Eee tam dobre Carlin nie jest zle :P.
Ja osobiscie nie lubie Thais jak chodze tam to zawsze z pilna potrzeba (n.p. sprzedaz xbowow na Fibuli) za duze miasto nawet jak na stolice ;). Po drugie nie ma gdzie expic bylo resp DS'ow na fibuli ale juz nie ma ;/.
Drugim mastem jest Kazo ze wzgledu na ilosc poziomow i latwosc zgubienia sie ;)
Peace?! :P

Zielone Berety 20-08-2006 12:56

Carlin - za duzo noobów & newbie, a co do pk to tam pkuja low lvl...

janek@ 20-08-2006 14:14

Dla mie najgorsze miasto to Carlin i zawsze tak bylo ..-.-
Najlepsze miasto to przede wszystkim
1:Venore (zarabiscie duzo terenow na hunt)
2:ab (spokojnie nawet)
3:thais (duzo kumpli i doskonale miejscie dla pallow)
4:Kazzo (malo ludu, ale mozna sie pogubic i nie tak latwo znalesc dobry exp na poczatku)

Celoz 20-08-2006 14:34

Venore jest za skomplikowane jak dla mnie, nie mam pojęcia gdzie co jest i nie ma zbyt wiele expowisk dla low lvli

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:59.