Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Czy kupujecie piraty?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4583)

Zalgadis 29-12-2008 21:22

Up@
Tu dobrze mówisz.

Topic@
Z tego topicu tylko flame war się zrobił.
Zawsze będą ludzie którzy mając dostęp łatwiejszy/tańszy do czegoś, wybiorą go.

Ps. Weźcie nie flameujcie się tu.

Gelt 29-12-2008 22:26

Yoh już napisał to co miałem napisać. Co innego kraść żeby żyć, a co innego by zabawić się.

MatiCFC 29-12-2008 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2399995)
Yoh już napisał to co miałem napisać. Co innego kraść żeby żyć, a co innego by zabawić się.

Moje zdanie przedstawiłem, jest identyczne, pomijając, że Ci co bez jedzenia nie wyżyją, są poprostu jakotako wspomagani przez naród, jakąś kasę dostają. Bo to niezbędne.

Ogólnie tym optymistycznym akcentem zakończmy dyskusje czy kradzież jest NIEZBĘDNA (Gier ). Nie jest.

Wielki MarIuSzzo 30-12-2008 01:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2399807)
Czekam aż przyznasz, że jesteś przestępcą i przestaniesz pieprzyć, że to tylko wykroczenie, że to, że tamto, że sramto.

W swietle prawa wykroczenie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2399807)
W kółko powtarzasz, że nie kradniesz. Czym się różni twoje zachowanie od mojego ?

Tym, ze ja odpieram Twoje zarzuty, zarzuty, ktore sukcesywnie co post powtarzasz.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2399995)

Polecam definicje slowa 'krasc'

Dobranoc niewierni

qq2 30-12-2008 10:59

Ta dyskusja typu "piraty be, piraty nie be" po prostu mija się z celem... Wiadomo, pan x będzie za pierwszą opcją, pan y za drugą... Po co tworzyć taki bezsensowny łańcuszek, który do niczego nie prowadzi.
Spójrzmy prawdzie w oczy - piractwo w Polsce jest tak bardzo rozwinięte, nawet gierki za dychę (!!!) są ściągane z neta. Ten kto ściąga piraty, wiadomo, że po przestudiowaniu tego tematu nagle nie nawróci się i przestanie piracić.
Sam ściągam piraty i mam szczerze gdzieś kto myśli sobie o mnie. W jego oczach mogę być zerem/złodziejem, ale czy to mu coś w tym pomoże? Wątpie...

Exodus 30-12-2008 11:03

Proste jak ty jestes ropieszczonym bachorem i masz kase na wszystkie gry, to se kupujesz. Inni nie maja, to sobie sciagaja. Sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie.

Drezynka 30-12-2008 11:06

Włącze się. Gdy zobaczyłem nazwe tematu - Czy kupujecie piraty - zdziwiłem się, gdyż piratów się nie kupuje tylko się je ściąga z jakiegoś torenta, potem zgrywa na płytke. Jak bym chciał kupic gre to napewno nie pirata.

Exodus 30-12-2008 11:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drezynka (Post 2400616)
Włącze się. Gdy zobaczyłem nazwe tematu - Czy kupujecie piraty - zdziwiłem się, gdyż piratów się nie kupuje tylko się je ściąga z jakiegoś torenta, potem zgrywa na płytke. Jak bym chciał kupic gre to napewno nie pirata.

to teraz zobacz date zalozenia tematu

@down
biedny, to sie mogles odniesc do mojego postu lub ostatniej strony, a nie nazwy tematu. Gdybys zechcial przeczytac poprzednie strony, to w tych 'swiezych' postach juz kilka razy nazwa tematu zostala wysmiana przez ludzi, ktorzy nie zauwazyli daty zalozenia.

Avios 30-12-2008 11:15

@Drezynka
Kiedyś piraty sie kupowało. Jeszcze pamiętam, jak na bazarze facet stał ze stosem piratów na sprzedaż : P

@Top
Cóż, wczoraj ściągnąłęm mojego pierwszego pirata w życiu xd Soldiers of Anarchy. Przez piractwo niestety, niektóre gry wychodzą później na PC niż na konsole, a to wina piractwa ;<

Gelt 30-12-2008 11:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avios (Post 2400629)
@Drezynka
Kiedyś piraty sie kupowało. Jeszcze pamiętam, jak na bazarze facet stał ze stosem piratów na sprzedaż : P

Gry? Programy? Dvd?

Przypomniała mi się jedna rzecz. Ktoś pisał, że gry nie opłaca się kupować bo przejdzie raz i po co mu ona..? Wiec radze otworzyć oczki. Utrzymanie pdełka i płyty w idealnym stanie daje nam mozliwość WYMIANY gry w np. Games World (czy jakoś tak). Za wymianę gry na inną płaci się ok. 30zł. W sieci tej sklepów co 5 wymiana jest chyba darmowa. Wystarczy dbać o płyty.

Dr.Unknown 30-12-2008 12:25

Cytuj:

Lol a co powiesz bezdomnym którzy nie mają na jedzenie? Nie stać cię? To umrzyj? o_o
Przykład, jak już Ci wcześniej zwrócono uwagę, chujowy. Ale tak - im mniej ścierwa, tym lepiej.

Cytuj:

Wystarczy dbać o płyty.
Czy gra z paragonem na półeczkę, a instalujemy ściągniętą wersję. Mój kumpel tak robi, ale ja nie mam cierpliwości i zawsze jadę z płyt.

@down
Ale większość, owszem. I chuj im w dupę.

Shanhaevel 30-12-2008 12:41

Cytuj:

Przykład, jak już Ci wcześniej zwrócono uwagę, chujowy. Ale tak - im mniej ścierwa, tym lepiej.
Trzeba wziąć pod uwagę, że nie absolutnie każdy bezdomny to żul itd...

Yoh Asakura 30-12-2008 12:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielki MarIuSzzo (Post 2400375)
Tym, ze ja odpieram Twoje zarzuty, zarzuty, ktore sukcesywnie co post powtarzasz.

Trochę to śmiesznie. Ewidentnie robisz coś, co nie jest zgodne z prawem, ale nie, ja odpieram zarzuty. Miej tę odwagę, żeby stanąć przed lustrem i powiedzieć "jestem chędożonym złodziejem".

Cytuj:

Przypomniała mi się jedna rzecz. Ktoś pisał, że gry nie opłaca się kupować bo przejdzie raz i po co mu ona..? Wiec radze otworzyć oczki. Utrzymanie pdełka i płyty w idealnym stanie daje nam mozliwość WYMIANY gry w np. Games World (czy jakoś tak). Za wymianę gry na inną płaci się ok. 30zł. W sieci tej sklepów co 5 wymiana jest chyba darmowa. Wystarczy dbać o płyty.
Gram.pl też oferuje takie wymiany, tudzież sprzedaże używanych gier. Tyle że wymiany z innymi ludźmi. Co do Cenegi, nie jestem pewien.

Gelt 30-12-2008 12:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2400736)
Czy gra z paragonem na półeczkę, a instalujemy ściągniętą wersję. Mój kumpel tak robi, ale ja nie mam cierpliwości i zawsze jadę z płyt.

Znajomy robi tak samo tylko, ze z muzyką; )

Cytuj:

Gram.pl też oferuje takie wymiany, tudzież sprzedaże używanych gier. Tyle że wymiany z innymi ludźmi. Co do Cenegi, nie jestem pewien.
Czyli udowodniliśmy, ze tani kosztem można mieć dobre gry.

<hmm> 30-12-2008 12:56

Jeśli znajduję czas to przeważnie ledwo na przejście dema danej gry.

Jedyną gra która zamierzam kupić jest "Duke Nukem Forever".
Czyli narazie nie mam się co martwić o takie wydatki <lol>

Dark Sven 30-12-2008 12:56

Jestem chędożonym złodziejem! Wiem, że kradne, wiem że to złe ale szkoda mi kasy. I chuj.

Yoh Asakura 30-12-2008 13:10

I właśnie przez takich ludzi jak ty, Sven, przez fanów Milanu z osobowością małży, ten świat cierpi.

MatiCFC 30-12-2008 13:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <hmm> (Post 2400773)

Jedyną gra która zamierzam kupić jest "Duke Nukem Forever".
Czyli narazie nie mam się co martwić o takie wydatki <lol>

Czyli nigdy gry nie kupisz :D

Dark Sven 30-12-2008 13:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2400789)
I właśnie przez takich ludzi jak ty, Sven, przez fanów Milanu z osobowością małży, ten świat cierpi.

Jakoś mi ten świat wisi i powiewa.

MatiCFC 30-12-2008 13:38

To zejdź z niego?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:25.