![]() |
ja akurat potrafie odroznic nooba od newbie ale dla tych co jeszcze nie wiedza (w skrocie):
noob - koles ktory nic nie umie a wydaje mu sie ze jest najmadrzejszy, ktory zabija potworki innych graczy robiac to zlosliwie, ktory poprostu robi z siebie idiote newbie - koles ktory dopiero uczy sie grac ale w przeciwienstwie do nooba chce sie czegos nauczyc i stara sie robic wszystko zeby grac jak najlepiej jasne? |
myśle ze kazdy wie kto to jest noob lub newbie
i po co takie tematy ? |
Cytuj:
Cytuj:
|
Noob...
Haj nóóp :kat:
Noob lub Newbie to poprostu osoba początkująca czyz nie tak>?< :cup: |
Cytuj:
Cytuj:
newbie - też nie musi być początkujący, ale w 95% przypadków jest. jeszcze dobrze nie wie jak się gra i jak robi głupie rzeczy to nie celowo. w przeciwienstwie do nooba, który jeszcze zapiera się, że tak jest dobrze. |
kim jest noob wiedzialem owiele wczesniej przed tym poradnikiem... ale nie zgadzam sie z niektorymi zeczmi tutaj.... mowienie plx - sam uzywam tego zwrotu poniewaz podoba mi sie... i nie uwazam sie przez to za nooba. dopisek do czaru - to psuje klimat, ale noobowskie nie jest. pozatym
Cytuj:
|
nikt z was niema racji
wszyscy go krytykujecie a on powiedział całą naszą prawde. czy podoba wam sie ze polak zabija polaka bez sensu?? napewno nie.Ja osobiscie uwazan ze on ma racje (odnosnie tego tematu) taka jest prawda polacy to jest niezjednoczony kraj gdybysmy sie zjednoczyli to byłoby nam ławtiej grac w tibie itp.Pomyyslcie nad tymi słowani i postarajm sie zjednoczyc i niezabijac bez powodu zwoich rodaków. Mam nadzieje ze pomyslicie nad tym i postaracie sie zmienic. pozdro Tomek.N B)
|
mam jedno zastrzezenie do tego posta nie mowie napisany bardzo ladnie aleTy mówisz że my jestesmy noby i newbie a Ty nie bo grasz 4 lata a ze grasz 4 lata to nie znaczy ze nie mozesz byc newbie czy noob ja mialem juz sporo postaci wczoraj na amerze weszlem na meina poszlem na rota a tam 11 lvl powiedzial ze ma 11lv i mi zabije rota bo ma wyzszy lvl i moze robic co che wiec nawet ci co graja 10 lat moga byc nooby!!!!!!!!!!!!!!!!!
B) |
Cytuj:
|
Wiecie wogóle co to jest noob?
Hahahaha...ja też gram w Tibie baardzo długo, ok. 3,5 lat. Bardzo dobrze wiem co to jest n00b! Ale fajnie to przedstawiłeś - tak jaby WSZYSCY OPRÓCZ CIEBIE BYLI NOOBAMI - gratz! :D . Ale to prawda trzeba uświadomić n00bkom, że oni są n00bami. Na tej mapce co ja gram powstała ,,rewolucja polska'' i polacy pomzagają sobie!
|
a..
ten post nie ma sensu bo tego nie można napisać! każdy jest inny a to że jest o 400% więcej Polaków niż Swe na serwach to już co innego ... a po drugie to chyba wiekszą część graczy z Polski stanowią dzieci ... a to dlatego, że dziecko ze Szwecji może pograć np. w takie gry jak Counter-Strike, lub inne dobre gry które moze zakupić w SKLEPIE ! A w polsce które dziecko Ci kupi oryginalną grę za 100 zł ? to jest chore.. dlatego iż Tibia jest darmową grą młodsi grają w to masowo : P a im nie wytłumaczysz dlaczego masz tak nie robić >.< kończe mam dużo do powiedzenia na ten temat ale nie pisze tego bo jakoś mi nie idzie... 4x poprawiam ten post a i tak jest do dupy ... I jeżeli ktoś napisał wcześniej "jesteś je... patriotą" to go olej, bo patriotyzm nie ma w tej kwestii nic do rzeczy !
Pozdro dla wszystkich!!!! z całego świata... nie skreślajcie całych narodów przez jakąś cześć graczy .... |
Qratz !!!
Wszechstronny przeczytałem twuj artykuł i jak zobaczyłem tych ludzi którzy zaczeli się czepiać to aż się za głowe złapałem !!! X( po przeczytaniu paru odpowiedzi zauwarzyłem że do wielu ludzi nie dotarło przesłanie tego posta i go wogule go nie zrozumieli. :baby: Sam uważam że tekst jest bdb i nie przejmuj się takimi głupimi postami ;) POPIERAM W 100% :flaga_pl:
P.S. nie patrzcie na błedy ;) |
...
Zgadzam sie z wieksza czescia tekstu, np. z definicjami n00ba i newbie, ale pisanie ze np. ktos kto pisze "heal me" lub cos w tym stylu po inkantacji czaru to juz przesada... A takich przesadzonych fragmentow w artykule jest duzo wiecej. Powinienes sie troszke zastanowic bo napisales to wszystko tak, jakby (prawie) kazdy Polak byl n00bem. Nie krytykuj tak wszystkich naokolo bo na tym dobrze nie wyjdziesz. pzdr
H.W.D.P. |
artykul jest naprawde niezly, i fajnie napisany.... a bledy sie kazdemu zdarzaja ;) niektorzy czepiaja sie bez sensu zupelnie... i niestety racja jest ze naprawde sporo polakow to nooby, jak ktos blokuje albo kradnie to na serwerze na ktorym gram (Celesta) to w 90% to jest Polak... troche smutne ale prawdziwe...
tak BTW: mi spodobal sie dzisiaj tekst jakiegos bezimiennego geniusza (bylem na ratach w kanalach, dobijalem skill :D) i ide, nawet bez swiatla a tu nagle czytam: give me 2 platinum coins plz... Pisze sry i dont have a on: u really not have? plz give... i mnie rozbilo... aha, tak poza tym to jest moj pierwszy post wiec czesc wszystkim :) |
:]
powiem wam ze czesto sie spotykam z takimi prosbami chociash dopiero zaczelam grac
oczywiscie przy was to ja wymiekam jesli chodzi o poziom :) ale powiem tylko tyle ze na poczatku bylo jeszcze gorzej, za to nie wstydze sie tego i sie przyznaje, a najlepszym wyjsciem jest poprosic o pomoc, mnie nauczyl doswiadczony kolega i jest lajtownie :D poza tym to heyka fszystkim bo tesh jestem nova :* |
no tak, ja mam AZ 12 lvl wiec na pewnmo wymiekasz ;) wczoraj wchodze znowu do kanalow, a tam jakis debil zaczyna za mna lezc, zmienia outfit na identyczny jak moj i lezie przez cale kanaly pieprzac glupoty. Na koniec komus zabil rata z ktorym gosc trenil... i facet obiecal ze napisze do CIPSoftu ze uzywam multiclienta itp... Ale nie Polak, o dziwo. Potem powiedzial ze chce kupic Dragon Lance i dziwil sie ze nie mam :) .
|
Zgadzam Sie
W TIBIA gram dopiero od miesiaca i bardzo ale to bardzo mnie wciagnela. A nie gram od dzis( zaczelem grac w wieku 10 lat mam teraz 30)ale nie wnikam w co itp. chodzi mi o to , ze Tibia mnie zachwycila. Staram sie nie wchodzic z moim kumplem nikomu w droge nie kradne nie wyzywam pomagam jesli moge i...... i zostalem z kumplem wynagrodzony smiercia przez Polakow (chyba pseudo). Bez zadnego powodu atak i usmieszki. Wspaniale rodacy potraficie zniechecic do gry. Jestem noob czy jak jeszcze byscie mnie nie nazwali ale zostawcie to mnie i dajcie pograc. Chcesz zaatakowac spytaj sie rozumie czasami mozna powalczyc. To wszystko i jeszcze raz potwierdzam Polacy nie dorosli do takich gier duuuuuuzo im do tego brakuje(przynajmiej wiekszosc i to spora).Pozdrowienia BUDYNIO
|
http://free4web.pl/3/0,63910,default...2F5B411AF57453
moze troche offtopic... ale to miedzyinnymi temat o noobach, wiec ten link tu pasuje... wejdzcie i sami sprawdzcie to forum ^^ |
Bardzo dobrze
Może to przemówi do łbów niektórych ludzi ;), mimo drobnych błędów z którymi się nie zgadzam poradnik jest dobry B)
|
nie no...ja nie jestem noob...
jak ktoś prosi to daje... ktoś krzyczy mine to zawsze mowie ok i odchodze... jak ktoś krzyczy help to pomagam... nie thiefuje... nie luruje (bo po co) jestem lekki newb no ale... na pewno nie noob. Tylko wnerwiaja mnie niektore nicki (np.robieuhygfb albo szalony k****n)... Polacy łączcie się! |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:28. |