Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   sorc czy druid (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=896)

.:Fun!o:. 23-02-2006 01:48

Sorc potencjalnie jest lepszy, poniewaz ma Ue.
Druid natomiast ma czar ktory przydaje sie bardzo, szczegolnie po update. Jest to Heal Friend ktory mozna wykorzystac na huntach z knightem. Jesli masz blokera laduj sie z nim na hydry (port hope), ale co tam to wyzsza szkola jazdy jak dla Ciebie.

Ja mam do was (sorry za podpiecie) pytanko, mianowicie czy wierzycie w mit ze Druidom szybciej mlvl rosnie?

Vil 23-02-2006 02:05

Szybciej niz knightom i palkom - tak.

Okrutny 23-02-2006 12:07

I do tego to nie jest mit ;)

Padawan Bartolex 26-02-2006 10:28

Sądze że sorc jest lepszy ale moge powiedzieć ze PK bardziej woli sorcerów bo mnie PK`owali 3 razy a mój kolega miał druida i ani razu nie był Pk`owany

Silverkin 26-02-2006 22:10

@UP no ja bym sie nie zodził w 100% grałem na Silverze drutem i mnie dopadło dwóch gości i musiałem śwait zmienić X( a nieźle się zapowiadało...zato teraz od kumpla z paccem mam wsparcie więc nikt mnie nei atakuje :P koleś ma 70cos lvl :D

Zenon Burcymucha 28-02-2006 22:13

Zdecydowanie lepszy sork:
-UE
-lepsze spelle ofensywne
-sam sobie robi sdeki ktore sa na huntach bardziej przydatne niz uhy wiec mozna zostawic postac afk, wrocic i isc na hunt z ruhami :p
-wand of inferno duzo bardziej przydatna niz tempest rod

A "wielki atut" druida czyli szybsze zarabianie kasy to jest potrzebny dla newbie, ktorych ambicje sie ograniczaja do 30 lvla bo pozniej gowno ci to da. :p

Bubar 01-03-2006 11:12

Druid lepszy !!

Hey mówie wam ze teraz druid lepszy Szybciej UHy zacznie robic Niz sorc SD a jesli masz pacc wszystkie profy sa dobre ale druid 101% lepszy od sorca!

Vil 01-03-2006 13:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zenon Burcymucha
Zdecydowanie lepszy sork:
-UE
-lepsze spelle ofensywne

Uzywasz raz na rok.

Cytuj:

-sam sobie robi sdeki ktore sa na huntach bardziej przydatne niz uhy wiec mozna zostawic postac afk, wrocic i isc na hunt z ruhami :p

Druid moze kupowac sd za uhy nawet po zlodziejskich sklepowych cenach.
Zostawisz postac na afk to sie zglosze i podziekuje za darmowe runy.

Poza tym - czas na zrobienie bp sd - kilka godzin, na solidnym huncie ( demony ? ) wystrzelasz to w minute-dwie.

Cytuj:

A "wielki atut" druida czyli szybsze zarabianie kasy to jest potrzebny dla newbie, ktorych ambicje sie ograniczaja do 30 lvla bo pozniej gowno ci to da. :p

patrz wyzej.

Hybryda 01-03-2006 14:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bubar
Hey mówie wam ze teraz druid lepszy Szybciej UHy zacznie robic Niz sorc SD a jesli masz pacc wszystkie profy sa dobre ale druid 101% lepszy od sorca!

buahahaha ale głupi jestes człowieku,sorcem za pomoca UE zabije gsa....lub 2 gsy.....a za pomoca tego wybuchu trucizny druidem nic nie zrobie ;/

Dudus15 01-03-2006 14:29

OMG ....
to chyba logiczne ze sorc :D ale sorc to chyba tylko z paccem dobry.... no ale bez pacca ma dobre rózdzki . Ja osobiscie wole sorca...

Vil 01-03-2006 16:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hybryda
buahahaha ale głupi jestes człowieku,sorcem za pomoca UE zabije gsa....lub 2 gsy.....

Na 100+ levelu...

Nazgul of Shadow 04-03-2006 11:24

Sorc-SD, UE , Ofensywa

Druid - UH , Defensywa

Obie są wyrównane. (Chociaż ja wole Sorca).

Aqiet 06-03-2006 21:55

moze moja opinia jest dosc subiektywna, poniewaz gralem tylko drutkiem...

uwazam ze druid ma wieksze mozliwosci od sorka. moze robic uhy szybciej niz sorek sd, co za tym idzie jak potrzbuje troche kasy to nie ma problemu. A sd i tak mozna kupic w sklepie, jak juz ciagne ten temat to dodam ze nie wydaje mi sie zeby na tym 45 lv komukolwiek chcialo robic sie sd w ilosciach potrzebnych do expienia.
druidowi moze troche szybciej leci mlv, ale to dla tego ze dluzej stoi pod dp i robi runki, mysle ze wieksza motywacje mialem jak przed update robilem uhy niz jak tworzylem hmm'y.
co do wand/rod to na low-lv sa bardzo przydatne, potem i tak sie uzywa runek, wiec nie jest to jakies berdzo istotne, oczywiscie dobrze jest miec przy sobie rozdzke, ale nie jest to wtedy glowne zrodlo zadawanego damage.

jeszcze 1, argumenty pt "sorek ma ue" sa po prostu nie na miejcu, a dlaczego, myle ze osoba posiadajaca choc troche intelektu moze sie domyslec.

ps.
troche mnie irytuje ze to knight moze wziasc najwiecej runek, w koncu to druid i sorek sa profesjami magicznymi i w jakis sposob powinni byc na tym polu do przodu, nie sadzicie tak?

poisoner 06-03-2006 22:38

Cytuj:

co jest lepsze druid czy sorc?? ?
Oto zalety obydwu profesji:
Sork:
-ue
-spontaniczne czary ofensywne
-robienie sobie sdekow, ktore sie magicznym przydaja duzo bardziej niz uhy na huntach (chociaz to bardzo nieznaczny atut, bo i tak 99% run hlvle kupują :p )
-bardziej przydatna najlepsza rozdzka
Druid:
-kasa
-kasa
-kasa
Druid zarabia duzo lepiej na uhach niz sork na sd/gfb, a kasa w tibi jest w sumie najwazniejsza, jak masz kase to zrobisz wszystko, dlatego to zarabianie kasy neutralizuje przewagi sorka w innym elementach, w sumie wychodzi na remis.

Druid Bocian 08-03-2006 12:51

Druid wymiata:
IH
UH Defensywne

Soccerer :
SD wymiatają

Zdecydowanie nigdy nie byłem soccererem, ale za to druidem o polecam tą profesjie

poisoner 08-03-2006 13:25

Cytuj:

Druid wymiata:
IH
Robienie IHów na sprzedaż jest super nieopłacalne. Dla siebie przydają się tylko na wyższych lvlach, kiedy ihem dodajesz sobie sporo hp. Mozna nimi takze leczyc summony (np.: dsy), jednak do tego celu hlvl druidzi kupują IHy w sklepie. :p
Cytuj:

UH Defensywne
Przydatne, ale tylko do zarabiania kasy. Jak wyżej, hlvl druid kupuje runy w sklepie. :p
Cytuj:

SD wymiatają
Jak wyżej. :p

knajcik100% 08-03-2006 23:45

KNIGHT jest the best!!!!!!

poisoner 08-03-2006 23:53

Cytuj:

Glupis wasc.
Dobrze, ze ty madry.
Cytuj:

UE - najlepszy czar do zadawania damage tam gdzie sie liczy szybko niezaleznie od kosztow
Przydatny raz na kilka lat. :p
Cytuj:

Obecnie runy robi i tak malo kto
Nie widze nic przeciwko temu, jesli ktos lubi użerać się z noobami zarabiając cala swoja kase na lootbagu. :p
Cytuj:

wiec co <cenzura> za roznica ktore mozna robic szybciej, jesli chodzi o kase to i tak szybciej ona wpada bijac chodzby roty.
Jak wyzej, rotowiska sa pelne noobow i wybij se z glowy robienie lootbagu, no chyba ze na rotowisku dla pacc, a bez lootbaga na rotach zarobisz duuuzo mniej kasy niz np bijac roty i dwarfy z f-axa w kopalniach w kaz i robiac przy tym uhy/gfb. :p
Cytuj:

KNIGHT jest the best!!!!!!
Offtopic. Wyjdź. X(

Vil 09-03-2006 11:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poisoner
Dobrze, ze ty madry.

Haha ..

Cytuj:

Przydatny raz na kilka lat. :p

Przyznajesz mu racje.

Cytuj:

Nie widze nic przeciwko temu, jesli ktos lubi użerać się z noobami zarabiając cala swoja kase na lootbagu. :p

Nie widze problemu zeby robic runy zarabiajac do tego z lootbaga ( w stosunku 6:1 kasy zarobionej na loocie / runach )

poisoner 09-03-2006 14:12

Cytuj:

Przyznajesz mu racje.
Nie. On tak nie napisal.
Cytuj:

Nie widze problemu zeby robic runy zarabiajac do tego z lootbaga ( w stosunku 6:1 kasy zarobionej na loocie / runach )
Pokaz mi resp rotow gdzie nie kreca sie nooby

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:27.