Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Samobójstwo 14-latki - sąd zdecydował o losie gimnazjalistów (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=99822)

Lasooch 27-10-2006 17:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 1049899)
Co do nauczycielki, to moim zdaniem nie jest aż tak winna (no bo powinna jednak sprawdzić co się dzieje), bo jakoś kilka razy w gim było tak, że całe lekcje sami siedizeliśmy w klasie i takie sceny się nie działy, bardziej wina kolegów i koleżanek z klasy, którzy nie zareagowali. A jescze jedno mnie zastnawia, czy ta dziewczyna miała zakneblowane usta, że krzyczeć nie mogła? No bo jednak krzyk, ktoś by usłyszał.

AFAIK nauczyciel nie ma prawa zostawić uczniów w klasie bez opieki.

A dziołcha się pewnie wstydziła... trudno jej się dziwić ;S

YyyeeyIsBack 27-10-2006 17:20

Mozecie sie bardzo zdziwic i mnie zle opceniac ale ja nierozumiem, dlaczego ona sie po tym powiesila? Nie mogla pojsc na policje, do nauczyciela lub chociazby do rodzicow? Poskutkowalo by bardzo a obeszlo by sie bez takich zdarzen.

Sebaus 27-10-2006 17:30

Dzisiaj na apelu szkolnym z tego powodu oczywiscie byla minuta ciszy etc, jednak na samym koncu dyrektoka spytała: "Czy ktoś z was ma coś do powiedzenia?" Po chwili wybiegł mały chłopiec z trzeciej klasy i powiedział: "Chcę powiedzieć, że ja i moi koledzy z młodszych klas często zachowujemy się nieodpowiednio i chciałbym poprosić starszych kolegów, aby nas upominali, bo my czasami się zapominamy..." i odszedł z powrotem w tłum.

Cała ta sytuacja jest straszna. Idiotyzm ludzi jest coraz większy.

Swoją drogą- do tych wszystkich wielkich obrońców. Odpowiedzcie sami sobie. Jeżeli widzicie, że w klasie ktoś dokucza słabszemu- reagujecie?

+edyt!
YyyeeyIsBack- pomyśl, twoja matka może wchodzić do łazienki jak bierzesz prysznic? Zakładam, że nie. To teraz wyobraź sobie jak musiała się czuć ta dziewczyna, skoro widziała ją nagą cała klasa.

Bass 27-10-2006 17:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez YyyeeyIsBack (Post 1049909)
Mozecie sie bardzo zdziwic i mnie zle opceniac ale ja nierozumiem, dlaczego ona sie po tym powiesila? Nie mogla pojsc na policje, do nauczyciela lub chociazby do rodzicow? Poskutkowalo by bardzo a obeszlo by sie bez takich zdarzen.

Zapewne sie wstydzila i nie miala odwagi z nikim o tym porozmawiac.

Ghost Nieudany 27-10-2006 17:37

Cytuj:

Bo widocznie nie potrafiła znieść tego, że zostanie na niej piętno do końca życia?
Mogę się założyć, że po osiągnięciu pełnoletności stałaby się w pełni aseksualna i aspołeczna, bo każdy dotyk kojarzyłby się jej z feralnym wydarzeniem z roku 2k6.

Colard 27-10-2006 18:00

Oprawców już nie ma bo zabiłem z ultimate explosion. Możecie mi dziękować.

Avrerk 27-10-2006 18:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 1049899)
Co do nauczycielki, to moim zdaniem nie jest aż tak winna (no bo powinna jednak sprawdzić co się dzieje), bo jakoś kilka razy w gim było tak, że całe lekcje sami siedizeliśmy w klasie i takie sceny się nie działy, bardziej wina kolegów i koleżanek z klasy, którzy nie zareagowali. A jescze jedno mnie zastnawia, czy ta dziewczyna miała zakneblowane usta, że krzyczeć nie mogła? No bo jednak krzyk, ktoś by usłyszał.

Moze ktos jej nie pozwolil krzyczec, tzn. reka na buzie i jak sie "wydzierac"?

@UP
A pozniej laza takie dzieci jak ten Pan, w wirtulanym swiecie mysla ze zyja i sie dzieja tragedie -.-

Cytuj:

Tak, ale all sie smiali.
Uczniowie. IDziesz sobie przez ulice, a tu text : Ooo. Patrz, to ta co ja macali. UEHUEHEUHEU

Wez sie postaw w jej sytuacji.
Byla zalamana.
Nie dziwie sie jej ;/

@Ghost~
Zly dotyk boli przez cale zycie ;/

Colard 27-10-2006 18:12

Cytuj:

@UP
A pozniej laza takie dzieci jak ten Pan, w wirtulanym swiecie mysla ze zyja i sie dzieja tragedie -.-
Wirtualny swiat jest lepszy od tego realnego.

Lasooch 27-10-2006 18:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Colard (Post 1049972)
Oprawców już nie ma bo zabiłem z ultimate explosion. Możecie mi dziękować.

Auahahahuoehahaohao ale śmieszny jesteś auheheuoaeuhaoueaoh -,-

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Colard (Post 1050003)

To się zabij i niech cIĘ wsadzą w komputer i pochowają, może się znajdziesz w świecie Tibii.

Avrerk 27-10-2006 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Colard (Post 1050003)

Nie bede sie z Toba o to klucil dziecko.

Ja sadze, ze jestes tak zapatrzony w ten swoj WIRTUALNY WORDL, ze Ci sie nie da nic wytlumaczyc.
Wiec nie kieruj swoich postow do mnie, bo nie bede z Toba prowadzil zadnej dyskusji, poniewaz sadze ze to strata mojego czasu.
NarX [:

@UP
Przyjacielu, marnujesz tylko czas na takiego durn*a :)

Colard 27-10-2006 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1050009)
Auahahahuoehahaohao ale śmieszny jesteś auheheuoaeuhaoueaoh -,-

To się zabij i niech cIĘ wsadzą w komputer i pochowają, może się znajdziesz w świecie Tibii.

Nie obrazajcie sie, ja mam po prostu zawsze dobre poczucie humoru.

Avrerk 27-10-2006 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Colard (Post 1050017)
Nie obrazajcie sie, ja mam po prostu zawsze dobre poczucie humoru.

Jestes ŻAŁOSNY!

Ten temat wymaga powagi -.-
Ktos zmarl, uszanuj to.

Wyjdz.

@Down
Uszanuje to minuta ciszy :|

Colard 27-10-2006 18:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avrerk (Post 1050030)
Jestes ŻAŁOSNY!

Ten temat wymaga powagi -.-
Ktos zmarl, uszanuj to.

Wyjdz.

Ja tez chyba kiedys umrę.

Shanhaevel 27-10-2006 18:31

@up
=O DOSZEDŁEŚ DO TEGO!!! NARESZCIE!!! 5 lat zajęła ci nauka oddychania, a teraz załapałeś, że w końcu (nad tym "chyba" musimy popracować) UMRZESZ!

@ontop
Hm. Tragedia. Ale to nie jest wina szkoły, tylko tych uczniów, chyba wiedzieli co robią... Że niby żart był? To, dla żartu, niech sobie posiedzą do osiemnastki w poprawczaku...

Colard 27-10-2006 18:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 1050056)
@up
=O DOSZEDŁEŚ DO TEGO!!! NARESZCIE!!! 5 lat zajęła ci nauka oddychania, a teraz załapałeś, że w końcu (nad tym "chyba" musimy popracować) UMRZESZ!

@ontop
Hm. Tragedia. Ale to nie jest wina szkoły, tylko tych uczniów, chyba wiedzieli co robią... Że niby żart był? To, dla żartu, niech sobie posiedzą do osiemnastki w poprawczaku...

Wolno to znaczy dokładnie.

Avrerk 27-10-2006 18:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 1050056)
@up

@ontop

Niech ich wystawia na widok publiczny bez ubrania (w dybach xD)
GLupie?
Tez tak sadze :P

Colard 27-10-2006 18:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avrerk (Post 1050078)
Niech ich wystawia na widok publiczny bez ubrania (w dybach xD)
GLupie?
Tez tak sadze :P

Ja bym ich zabil z sudden death.

Arrivald 27-10-2006 18:51

Tak sobie pomyslalem ze za rozne znaczace przewinienia powinni takich nieletnich zmuszac do jakichs robot, kazac im sprzatac, zapierdzielac z kilofem czy cokolwiek :P Przynajmniej by odpokutowali jakos i bycmoze sie czegos nauczyli.

Colard 27-10-2006 18:52

Powinni strzelac z gfb. Zalozmy prowadza do centrum miasta i tam w obecnosci setek tysiecy osob z gfb ich rozwalac. Juz pozniej by sie ludzie bali.

Avrerk 27-10-2006 18:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arrivald (Post 1050098)
Tak sobie pomyslalem ze za rozne znaczace przewinienia powinni takich nieletnich zmuszac do jakichs robot, kazac im sprzatac, zapierdzielac z kilofem czy cokolwiek :P Przynajmniej by odpokutowali jakos i bycmoze sie czegos nauczyli.

NA Syberie !
Od 8 do 12 do szkoly, a pozniej jak chce niech pracuje.
Jak zapracuje to sobie kupi jedzenie.
Ruskim by sie przydaly kilka rak wiecej do pracy ^^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:57.