Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Najśmieszniejsze sytuacje na mainie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=105709)

Artuniu17 04-01-2008 13:59

:))

mnie ujebal 180 MS z UE a potem mnie przepraszal jekby sie czegos bal ... mialem beke z tego :P

Pantalarmion 05-01-2008 23:09

Ja się lubie z noobami bawić. Biore kilka bag i wkładam do siebie a potem niby wracam z hunta i je przeciągam. Nooby latają biorą i prubóją otworzyć. Zanim dojdą do końca ja przerzucam bag a nooby dalej latają. Raz jeden rzucił na dp, zobaczył że pusty i zaczoł mnie wyzywać od noobów i że mam hunta i skombinuje mi bana :D

marcin_1991 06-01-2008 16:24

Sprzedalem fire sworda za 700 gp :baby::baby::baby:

Helodin 09-01-2008 19:29

Ja dzis wszedlem noob knightem 7 lvl:cup:

podchodzi do mnie 82 MS i mowi:

moj biedaku i dal mi santa doll:)

za chwile wzialem kilka parceli otworzylem jednego a tam 10k, roh, ankh, mlw czyli nagrody z deserta zalogowal sie jakis gosc i mwi zebym oddal bo hunted

ale nie oddalem;)
co mi tam to tylko 7 knight

Niedawno kupowalem bohy no i kupilem :P za 40k zara po accepcie jak mialem je jeszcze w bp podlecial 95 MS i walnal 3 UE i padlo ok 20 osob a on dostal bana

Ale bohow nikt niewzial LOL lezyaly w moim dedzie caly czas a ten MS to hackniety zostal

Maselko22 19-01-2008 21:09

Ja raz jak pierwszy raz na mainie byłem ide do depo.
Przychodze patrze typek muwi:
-Jakis koles:Sell coca cola
-Noob:Co to daje coca cola
-Jakis koles:Niesmiertelnosc
-Noob:pokaz tom coca cole
Koles wyjmuje lifefluida
-Noob: a za ile ta cola
-jakis koles:500 gp
Koles kupil lifefluida(Niby Koka Kole),pije i widzi napis achh
teraz najlepsze:
koles podchodzi do kolesia Około 200 lvl niepamietam
zaczął go walic i muwi
-Masz deda jestem niesmiertelny
Wszyscy wiedzą jak to sie skończyło chyba
:]

Khenar 19-01-2008 21:19

Tym noobem byłeś ty o ile się nie mylę? ;)

Maselko22 21-01-2008 23:40

Ja dzisiaj stoje pod bankiem a rooku.I muwie hihihihihihi
a jakis koles ciagle time time time.
Nagle koles muwi"WITHDRAW 5000"
okazało sie ze niema miejsca w bagu i 5 k leżało na ziemi on se poszedł myślał że ma(Była noc i mało ludzi).A ja wziełem te 5k
a on domnie wracaj dam ci 1 crystal za to
ok dał trade wział crystal ja 50 platynek i miałem crystalke.

Inna historia:
Koles stoi i wykłada ze 100 platynek.Podchodzi jakis noobek 8 lvl.
-8 lvl-ej pokazesz mi tom kase cche sobie zrobic z nią zdjęcie

Maselko22 21-01-2008 23:43

Noob

jeszcze jedna historia:
zaraz potym jak te 5k zwinełem kolesiowi postanowiłem sie pochwalic
Wykładam na pułke 50 platynek
a obok mnie stoi gosciu z kataną
podchodzi jakis 1 lvl i muwi:
kupisz mi katane?

Arcan 22-01-2008 00:06

Czemu niby noob? Zapytał poprostu czy kupisz mu katane...

zoliax 22-01-2008 00:30

Ehh, nie łapiesz sensu jego wypowiedzi... nie ma bawić kasa, nie ma bawić katana... bawi ortografia!

Epek 25-01-2008 08:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Re006 (Post 1124742)
Jakiś gracz urzył zaklęcia zmiany wyglądu zmieniając sie w hydre i nooby wzieły go za prawdziwego potwora.
Jakiś inny gracz urzył runki chameleon na scouncoter axe i nooby prubowały go wiąć.

Sam jesteś noob ( błędy!!!).

@topic
Jak z kolegą klonowałem kase paczką z meblem i koleś rzucil 10k na dp xDDDDDDDDDDDDDD

SirAdasii 25-01-2008 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dizzy_SuperJajo (Post 1862055)
a ja se ide ni i ten... no szed se rat to poszlem i ubiuem go i potem koles szed co mnial hyba 1 hypy a za nim 100 ratuf to go blokuem i ded i 2 giepca z niego wydalo i leahter amror

jeśli to ironia to nie udana i w ogóle nudna... a jeżeli to Twój poziom (na 99%) to gratuluje Ci inteligencji.

Ja miałem dość zabawną dla mnie sytuacje :) No to tak:
PKowałem w kopalniach kazoordoon z kolegą (oboje palladyni) i było pare nie udanych prób... aż wkońcu widzimy knighta no to ruszamy na niego... wyciągneliśmy od niego eq: (oddałem mu morning stara bo mi go szkoda było) i white skulle znikły i odbyło sie bez ofiar... no to myśle super sposób... idziemy do nastepnej koplani i znowu knight! to myślimy: znowu free itemki... jedziemy skulla, koles red hp i ucieka - ja pisze, żeby dawał eq bo go zabijemy, a on w nogi... no to go dobiłem... syfski loot, no to 15 minut czekamy... a to wbija 40 ed? który zabił mnie z 2 tyg. wcześniej i zaczynamy z nim rozmowę, aż się wkurzył i zaczął mnie bić... dość mocno... ja się broniłem... trwa to około 5 minut poszło mi 2 bp of mana potion i 1 bp of health potion... i co najśmieszniejsze (teraz) to, że zostały mi 2 mana potiony i koleś odpuścił :) ... 1 minuta i bym nie przeżył :) to był wielki fart :P

Iou 25-01-2008 18:59

szłem sobie...

szłem sobie po thais kidy w jakimś momencie gość zmienił sie na 2 piętrze
w knight armor ja sie nie nabrałem (bo w końcu kto by wyrzucał knight armor) idą noob's iwidzą ten armor biegną ale byli rozczarowani :D:D:D:D:D:D:D

zoliax 25-01-2008 19:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Iou (Post 1862506)
szłem sobie

Hahahaha, to rzeczywiście jedna z tych najśmieszniejszych sytuacji!

@down
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hodal
poszłęm

Następny... :F

Hodal 25-01-2008 22:02

:))

Może to już było ale ja zrobiłem tak :
Użyłem na swoich BoH-ach runki Chameleon i jak na prawo od dp Carlin jest taki wysoki budynek to tam poszłęm i udawałem boszki ;D a nawet 120 któryś lv podlaz, bo myślał, że boh leżą :D

Oridrix 25-01-2008 22:26

A ja miałem podobną drake...
Kolo przed depo zamienił sie w golden armor, (a wylaczylem na chwile zycie i nazwe) to chciałem wziąć ;p
Ja to kurwa noobek -_-

Paciuch 29-01-2008 22:33

mi raz zdarzylo sie takie cos:
pewnego razu expilem na dwarfach soldierach
nagle przyszedl koles i sie zemnie smieje ze niedaje rady soldiera
nagle ide patrze 3 soldiery i obok nich trup lece do niego otwieram biore bp i you are ded
szybko wziolem line i pobieglem na dwarfy z kolega on pozabijal a ja wziolem jego i muj bp :baby:

kornelus 02-02-2008 22:25

1. buy crowen helmeten
2.99 lvl pisze plz items ( dopiero zaczolem gre )
3.8 lvl napisaL ZE DA TEGO 8 LVL a dal pasy na jakiegos 102 lvl 8o
4.kolo w depo pisze sell spell

Cello-Khana 02-02-2008 22:34

Najśmieszniejsze sytuacje na mainie

To mój przypadek:
1.Siedze se przed depo w Carlin i słysze nooba
noob says:Kto mi zaufa tego okradne!Jedyna taka okazja nie znajdziesz tego na allegro.pl
2.Gościu skilluje na rotkach ja go widze i podszedłem do niego i sie pytam:
Cello Khana says: pl??
noob says:Ta
Cello Khana says:jakie skille??
noob says:30/30
Poszełem nalać sobie Pepsi wracam a tu ded gościa odrazu patrze w ded a tu :
Devil Helmet
Wyvern Fang
i bp ze śmieciami w tym bp uh :)
patrze co on pisał
noob says: Pomuz!!!
noob says:jak sie uzywa niebieskiego kamyka powiedz!!

Myślałem ,że padne ze śmiechu xD
3.Pewnego razu ja z kolegom wybraliśmy sie na draga :) mielismy bp uh on bloker weszedł 1 a ja zanim zaczeliśmy go tłuc po chwili tibia mi sie zminimalizwała szybko wchodze w tibie i patrze 39hp szybko sie uham i patrze na kumpla który lazi za dragiem z red hp szybko mu pomoglem ubiliśmy go i on mówi :
Heros Anylon says: WoW!co za niewychowany drag 19hp i niemogłem sie uhnąć xD

:D

Hagi-Magi 08-02-2008 15:46

Mi sie trafilo ze kupilem bp ffi i napisalem ale przez przypadek bo chcialem do kolegi i [CHAR]Rotaxian[/CHAR]97lvl pall mi zabral i wszystko wybalil na podloge i spadlem z krzesla
@edit
Raz kolos mowi
Noob:Poloz mi twoje eq na srodek to bohy dostaniesz
Ja;ok
(w tym momencie polozylem jakiegos noob seta)
Noob: LOL ja nie noob masz lepsze
Ja:NIe nieamam mam 14 lvl noobie
Noob:to Spadaj do domu i wyloncz kompa
Ja:lol
(i noob sie wylogowal a ja z kszesla spadlem)^^

voldemort13 09-02-2008 22:24

ja sie na goscia z kameleoneem zamienionym w mpa gonilem
na 10 lvl ^^ potem gosciu mnie ubil od tad nie wierze w to ze cos dobrego se na ziemi lezy pzdr 4 all
:evul:

Creno 09-02-2008 22:29

Heh Ja Pamietam Jakieś 2 Lata Temu Jak wylozylem eq na dp i jakiś koleś narzucał mi na to labeli, w koncu eq znikło a ja myślałem ze koleś jest GM :P:P:p

Arcan 09-02-2008 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hagi-Magi (Post 1887558)
Mi sie trafilo ze kupilem bp ffi i napisalem ale przez przypadek bo chcialem do kolegi i [CHAR]Rotaxian[/CHAR]97lvl pall mi zabral i wszystko wybalil na podloge i spadlem z krzesla
@edit
Raz kolos mowi
Noob:Poloz mi twoje eq na srodek to bohy dostaniesz
Ja;ok
(w tym momencie polozylem jakiegos noob seta)
Noob: LOL ja nie noob masz lepsze
Ja:NIe nieamam mam 14 lvl noobie
Noob:to Spadaj do domu i wyloncz kompa
Ja:lol
(i noob sie wylogowal a ja z kszesla spadlem)^^

Napraw swoje krzesło.

@topic
Znany już numer z chameleon rune i dragon scale mail na dachu, z taką różnicą, że nabrał się na to 47 lvl ms :D

tomlie91 24-05-2008 16:51

będąc jeszcze newbie kolega chciał zrobić mi tp ale ja sie bałem że mnie zabije albo coś ukradnie [byłem wtedy newbie]:p

Verlonrax 24-05-2008 19:13

Ide se do Dp w thais,
I nagle Seach team to battle axe qest!!!!
jest 9 nabkuw i ide y nimi maja 20 lewele ja 8
I wsyzscz wchodza i nagle pyl rope me nikt oprocy mnie nie miał liny i ja pisze dajcie armory i daja knight,crown,blue armory i ja ich zostawia

Wietek 25-05-2008 18:25

heh pierwsze chwile na main
polazlem odrazu an fibule z kasa po klucz
polzazlem hym skad ten klucz :??
szukalem z 1h wkoncu znalazlem
a potem szukalem jak zejsc na dol i kolejne 30 min jakos heh

skillowalem sobie pozniej palkiem skilluje skilluje jestem afk i moonker kick i 5 snake sie na mnie rzuciło a ja bez shield same spears i ded ups :P a dodam jeszcze ze bylem hym na 30 lvl jakos ^^
WIELE takich akcj bylo jak sobie przypomne to dopisze:p

VanBobel 25-05-2008 19:34

Hehe, fajne te niektore wasze sytuacje, ja też dodam tylko troche zmieszana z rl :).

Moja młodsza siostra dopeiro co zaczeła grać w tibie, wszystko jej wytłumaczyłem co i jak, no więc pokazałem jej droge na Amazonki kolo Carlin i nagle wyskoczył jej potworek o nazwie ,,Poacher" i zaczoł ją bić, a ona sie odwraca i pisze do niego ,, Plx food" hehe.

Druga sytuacja, moj kumpel taki noobek wybil 13 lvl w 2 miesiące, w tym zaliczyl 150 deadow, wkoncu odziwo udało mu sie zdobyć troche pg i zaszalał wbijajac 18 lvl, ale potem znowu kilka razy padl i mial 13 lvl, znowu wybil 18 lvl i poraz kolejny padal, hehe i tak wielokrotnie, gra on juz ponad 2 lata i wybil 44 lvl o.O, ale dalej jest takim noobem jakim był.
Nie dość, że jest noobem to ma jeszcze cholerne szczescie ktorego nie potrafi wykorzystać, pewnego razu stał w thais i koles wyrzucil na depo blue robe i 1 cc, hehe on to złapał, lecz nie wiedzial ile jest to warte to wymienil to na fire sworda i 5 uhow :D. Taki z niego przypał, z kumplami do dzisiaj mamy polew z tego :D

Wietek 25-05-2008 20:12

skoro mowa tez o kumplach
kumpel zobaczyl zolte legi na dachu depo w thais myslal ze to golden :| gral chyba 2 miechy zbieral all parcele i probowal tam wbic
gral odemnie dluzej ja gralem chyba 1-2 tyg max
po jakims czasie mnie zawolal i sie okazalo ze to wlasnie zgadnijcie sami co to za legi byly ?:D
brass ^^ dla niego to byly gold sie z niego usmialem :D
takich akcji bylo od groma
uhu

Cheetos 07-06-2008 17:04

Moje były takie:
Wychodze na main 1 raz, no i co podnieta i w ógule jak to kazdy neewbie ;)
Spotykam sie z qmplem i mowil ze idziemy na slime to ja wow 1 potwor no to
poszedl po food(mielismy ja 8 lvl a on 10) i przeszedl i byly free items
no to kolo mi rzucil power ringa i christmas bag i chcialem bag zalozyc ale nie umialem 8o.Pózniej idziemy na slime i zalozylem power ringa i pisalo ze cos tam ze moge go uzywac 8 minut i mowie do kumpla ej za 8 min jakas energia bedzie bo mam pierscien :baby::baby:.Mielsmy polewke pozniej kiedy bylismy bardziej doswiadczeni.Następna to jak pk mnie zjechał to red hp i ucieklem
pod dp i czulem sie bezpieczny :baby: i pozniej balem sie wejsc do dp bo
myslalem ze mnie zabija :D:D

kamilosik 15-06-2008 05:57

ja 3 lata temu<2005r grudzien> po 2 letnim doswiadczonym(zadnym;p) tibijczykiem chcialem kupic pacc .miolem 8lvl noidalem gosciowi cala kasse 2675gp
i kazal mi isc di caelin temple i bedzie wiadomosc o paccu xD:cup:(zaczelem gre w 2003r pazdziernik xD)

maxen13 15-06-2008 09:44

Popracuj nad ortografią i następnym razem nie zmyślaj.

tiger13 15-06-2008 11:43

A ja sobie zrobiłem postać na Azura (n00b na n00bie) no i 8 najt skile chyba 20/20 chcialem podskilowac na trolach jakiś n00b podchodzi sork 9lvl i mnie bije to ja też go zaczelem biłem go po 3-4 co 10 raz :P no i mnie zjechał do reda wziełem pota a on ucieka muahaha sytuacja powturzyła sie z 4x tutaj nie znają takiego czegoś jak POTION!

Andromen 15-06-2008 12:21

Mój kumpel spotkał kolesia który powiedział że jego tata (nie mojego kumpla) jest kolegą MDW i żeby podał mu passy i podał :D:D

Edy 15-06-2008 14:01

Stoje sobie w dp i ziomek idzie i pyta sie mnie:
-pl?
-tak
-ej wiem jak sie chodzi ale....
-co ale???
-powiedz mi jak sie skacze plx
:baby::baby::baby::baby::baby::baby:
:pno coment:D

Befsztyk 17-06-2008 13:59

@up
stare i niesmieszne

tibijskiknight1993 24-06-2008 16:44

Uśmiałem się nawet ;) a szczęście ;>>

Szedłem sobie po kopalniach w kaazo i wracałem właśnie z expowiska,nagle patrze idzie 54 ek i toczy po ziemi lootbaga więc ja niskolevelowy gracz(miałem 13 lvl,mój pierwszy sorc)nie miałem kasy to dawaj i kradnę,nagle on włączył pk a ja myślałem że już padnę,lecz on mnie wcale nie bił,zabrał mi lootbaga i zaczął uciekać i z góry zszedł 87 Pall i zaczął go bić ja wziąłem lootbaga i zwiałem do dp,okazało sie że ten pall go nie zabił a lootbaga miałem ja ;> było z 4 k z niego..

X-Anylon 26-06-2008 14:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cello-Khana (Post 1877528)
To mój przypadek:
1.Siedze se przed depo w Carlin i słysze nooba
noob says:Kto mi zaufa tego okradne!Jedyna taka okazja nie znajdziesz tego na allegro.pl
2.Gościu skilluje na rotkach ja go widze i podszedłem do niego i sie pytam:
Cello Khana says: pl??
noob says:Ta
Cello Khana says:jakie skille??
noob says:30/30
Poszełem nalać sobie Pepsi wracam a tu ded gościa odrazu patrze w ded a tu :
Devil Helmet
Wyvern Fang
i bp ze śmieciami w tym bp uh :)
patrze co on pisał
noob says: Pomuz!!!
noob says:jak sie uzywa niebieskiego kamyka powiedz!!

3.Pewnego razu ja z kolegom wybraliśmy sie na draga :) mielismy bp uh on bloker weszedł 1 a ja zanim zaczeliśmy go tłuc po chwili tibia mi sie zminimalizwała szybko wchodze w tibie i patrze 39hp szybko sie uham i patrze na kumpla który lazi za dragiem z red hp szybko mu pomoglem ubiliśmy go i on mówi :
Heros Anylon says: WoW!co za niewychowany drag 19hp i niemogłem sie uhnąć xD

:D

Co ty odwalasz synku?
Po 1. Heros Anylon - moja pierwsza postać, nigdy nie była z tobą na dragu :>
Po 2. Nie pisze tak "xD" tylko tak "xd" lub "Xd" a to róznica xd.
Po 3. Nie napisałem "ąć" . Jeżeli napiszesz ą,ę,ć itp. Jestes pr0 xd
Co do Histori tego biedaka co padł. Nie pisz, że to "noob" bo sam chyba niewiesz co to znaczy . Takich ludzi nazywa się "newbie". I nie gadaj tutaj takich bzdur .. ; )
Cytuj:

No i powiedz mi, co tu było takiego śmiesznego?..

Maciosss 27-06-2008 20:19

Daj spokój, stoi sobie noob i skiluje na rotach. Trzeba byc totalnym kretynem, zeby po kupieniu sobie chara, ew. kasy i za nią eq paść na rotach, bo sie najprawdopodobnie miało za mały mlvl... Gratuluję szczęścia, ja raz trafiłem na nooba z red hp który stał w depo i prosił o itemy. "Zlitowałem" się i rzuciłem mu vial of slime i powiedziałem, że to go uleczy. Imbecyl to wypił i kiedy zorientował się, co jest grane zaczął mnie wyzywać od noobów, i "ze jak mu nie pomogę, to mam chunta i jestem ch**". Niestety jakis highlvlowiec wypchnal mnie i uhnal tego nooba... Póżniej spotkałem go jak żebrzył o kasę i free itemy na amazon campie przy carlin. Powiadziałem mu, że bloknę mu amazonkę, no i się zgodził (widocznie mnie nie pamiętał). Wziąłem "look" na niego i się zdziwiłem, poniewaz był sorcererem, a walił z sabre i spearów... Bez komentarza.

CichyRumak 29-06-2008 18:56

@Macius z klanu
No gratulacje, szczerze to wlasnie Ty jestes noobem i to konkretnym. Ewidentnie tamten koles byl newbie, a wiesz kto to taki?
Na przyszlosc nie pij browarow w wannie.

o4x 29-06-2008 19:09

kiedys expie na cycach a tu noob mi atk moje a ja jego po chwili mowi ze jego tata to Gm i mi da bana. A jak sie go spytalem czy wie co to jest ban to on powiedzial ze to taki napis na czerwono do wszystkich -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:48.