![]() |
Kazdy kto sie laczy z internetem musi miec adres mac sprzetu dzieki ktoremu sie laczy. I blokowanie wedle adresu Mac np. karty sieciowej nie jest trudniejsze od blokowania IP. Prawda jest taka ze przy stalym IP latwiej zmienic recznie MAC adres niz uzyskac nowy IP. Ale sa strony za pomoca ktorych ludzie z wewnwtrznym IP moga zakladac servery np. do gier, dostepne na stalym zewnetrznym IP.I jest to za darmo. Wiec w podobny sposob mozna obejsc zbanowanie IP komputera a mac adres da sie zmienic recznie :).
|
buhahah
ey nooby nierozumiem poco zagladac sobie 5000000000000000000 kont i mejli.. buhahha ja placze... omg
jak juz zalozysz te 5000000000000000000 kont to na 1 lvl pacc GL HF w bicu lvl na Larvach w Ank... Buhahha aha ja mam pacc wiec mi niezalezy.. :D |
Oj nieładnie! Widzę, że niektórzy chcą wygrać PACC poprzez oszustwo.
ZAPOMNIJCIE! Odpowiedni skrypt sprawdzi te wasze masowe udziały w loterii. ;) Tak samo jako się sprawdziło magebomby, tak samo jak się kasuje konta osób które bawią się tzw "chargeback", tak samo można wykryć skrypty do masowego udziału w loterii. //Xadam |
LOL ja zle przeczytalem zasady i wyslalem na moje 5 charow 5 roznych maili>.< Teraz pewnie mnie wykluczą :o :o :o
|
Ja mam co prawda 2 konta (jedno już nieaktualne), ale podałem tylko 1 emaila :P Mam wygrać, to i tak wygram... B)
|
no nieeee!
ej sluchajcie ja z bratem gram w tibie mamy 3 kompy w domu i router na podzielenie neta ;) to znaczy że tylko jeden z nas bendzie sie mogl zarejestrować do wygranuia pacc? Czy jak mam router to wszystkie kompu w domu mają takie same adresy mac? bo o ip wiem że się zmienia tylko ostatnia cyferka, ale jak on dostal abna na ip to na wszystkich kompach był ten ban -.-
|
Tyle podniecania się tym paccem no ale:
Cytuj:
Dopiero 29-tego się dowiemy (jak już większość wie) Ciekawe, "kto z nas" zostanie obdarowany PACC'em ;-) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@up Jak podasz te 3 maile, to masz wieksza szanse na wygrana. |
lol?
Dear Tibia player!
Somebody has bought a Tibia Premium Account for 3 months (90 days) for you! Please log into your account on the Tibia website in order to accept the Premium Account. Kind regards, Your CipSoft Team WygrALEM...? |
Cytuj:
Nie mogłeś wygrać bo losowanie odbędzie się dopiero 29 stycznia :p |
lol
noto poco ten mejl...?
jaki besens... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Więc Aactiv może jednak wygrałeś tego pacc:P |
A moze to kolesie ktorzy wysylaja takie maile z bledna strona Tibi zeby sie zalogowac i to jest keylogger (ja tak mialem) tak wiec uwazaj.;)
|
lol
Uwazam Uwazam to byl mejl od tibia.. :D
sprawdzel Aha przepraszam all to byla moja pomylka to jest ten pacc ktorego kupilem niedawno... i tej widomosci nieodtworzylem.. wczejsniej wiec jak ja zbaczylem to mi serce staleno.. :D ale to jednak pomylka SORRY ALL :P |
Kiedy i gdzie można zarejestrować swoje konta na losowanie Pacc na 3 miesiące?
Bo ja tylko widzę na stronie klikam lottery i widać tylko Lotteria zacznie się 9stycznia... Gdzie można dołączyć do losowania? I kiedy będą wygrani?:cup: |
@up
ja jak dzisaj kliknalem lottery section to mi wyskoczylo takie coś i kazało podać swego e-maila i państwo chyba i coś zaakceptować |
Prosze powiedziec co mam zrobic aby moje konto mialo szanse wygrac pacc..
gdzie mam sie zarejestrowac ? prosze ja kto zrobic aby moje konto bralo udzila w loteri |
Ja tam wpisalem maila i kraj wybralm i to pozaznaczelm i chyba poszlo do loterii ... jak cos to nie wpisujcie im PASSÓW bo to moze byc hack, byly juz ostrzezenia nawte na tibii !!!!!!!!! :evul:
|
Cytuj:
|
Do loteri beda brane tylko adresy mailowe załozone przed 09.01.2007. Cipsoft dał sobie tyle czasu na loterię bo bedze sprawdzane data utworzenia maila. Schemat wyglada nastepujaco:
losowanie maila ----> sprawdzenie daty utworzenia maila -----> jesli przed 09.01.2007 wysyłanie informacji o wygraniu PACC i usuniecie maila z puli losowanych, jesli utworzony po 09.01.2007 usuniecie maila z puli i kolejne losowanie. Proces potrwa az do wylosowania 1000 prawidłowych kont. |
Czyli zgloszenia mozna bylo dodawac do wczoraj?
|
Cytuj:
:baby: |
Cytuj:
CipSoft reserves the right to exclude participants from the lottery who violate against these participation conditions or try to manipulate the lottery in any way. Any recourse to courts of law is excluded. I "nie obchodzi nas, że całe miasto wpisywało się u kolegi" :) Mogą wyrzucić każdego, wystarczy że mają jakieś podejrzenia. Taki zapis jest prawie w każdym losowaniu/konkursie na świecie. |
Cytuj:
jezeli zalogowales sie na tej stronce, ktora podali ci w mailu, to wlasnie okradaja twoja postac. |
Cytuj:
Anyway, tak, moga wywalic kogokolwiek, bez podania przyczyny ... No to macie chlopaki pecha ;d Oczywiscie wkurza sie ci, ktorzy naprawde maja LAN'y, wspoldzielone lacza itd. ... @down Nigdy nie twierdzilem, ze istnieje cos takiego jak "anonimowosc w internecie" : ) Ale popatrz na to bardziej logicznie - zglosi ci sie powiedzmy 100.000 osob (nie jest to takie trudne w tym momencie, szczegolnie ze wliczymy do tych 100.000 "fake'i") - KTO I ZA CO bedzie to sprawdzal? : ) Oczywiscie w swietle podanego przez Dwimenora cytatu z regulaminu loterii wszystkie te nasze dywagacje sa o dupe rozbic, za przeproszeniem, a po rzeczonej dupie dostana LAN'owcy itd. I ja sie modle, zeby nikt nie dostal tego IP (Neo), ktore mialem podczas zapisywania sie do konkursu ; )) |
Hayne na 100% sa inne sposoby wykrywania takich rzeczy. Teoretycznie wszystko da sie zmienic, ale jakos znajduja ludzi zajmujacych sie przekretami w necie. Takie cos jak "anonimowosc internetowa" istnieje chyba tylko na czatach wp ~~
|
Nie no z ta stroną już przesadzili, kończę z tibia i idę grać w WoW'a!
|
Cytuj:
Więc nie wiem o co ci chodzi stary:P |
Czy dzisiaj można jesczze wylootowac suprise bagi?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Ktorej wersji uzywasz, pod jakim systemem? @down JA na 9.2, 9.10 mam ; ) |
Cytuj:
Ja uzywalem do dzisiaj opery i problemow z wyswietlaniem strony nie mialem :P wersja (9.0?) xd |
Cos mi sie wydaje ze gdybym zaznaczyl ze niegram jeszcze w tibie, to mialbym wieksze szanse na wygranie. Poniewaz moim zdaniem cipsoft ma taka polityke, aby przyciagnac wiecej ludzi do gry. Moze sie myle :) prosze o wasze komentarze :)
|
Buuuuuuuuuuuuuu a mi tibia nie działa! Pisze, że jakiś posrany error 10057~
Halp me plx! |
Czy mnie sie wydaje, czy w tej loterii gdzie trzeba podać mail, mozna sobie nieskonczona liczbe losów wysłać?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:07. |