Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight??Czyżby najgorsza profesja w tibii?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=114817)

Vrith 13-04-2007 19:46

Wiadomo ze knight jest lepszy do solowania potworow umieszczonych w trapie (jak sie nie mozna ruszac) poniewaz ma wiecej hp i sie uha a nie mfuje jak sorc.
Moze i sorc bije wiecej z sd ale nie ma wiekszych szans na przezycie na dluzej.

@topic
Tak knight jest najgorsza profesja ale tylko z tego powodu ze robi najmneij expa na godzine? Dla was sorc to pro evul pg ^^ niewiem jak wy ale ja nie umiem grac tak normalnie w dzien po szkole wiecej niz 2 godziny czy ile.

blazee86 13-04-2007 19:55

To co napisałeś, że sorcem łatwiej dednąć na potworze niż knightowi to tylko teoria. W dzisiejszej tibii doświadczony gracz nie ma prawa dednąć na potworze. Obliczasz sobie maksymalne kombo potwora i wiesz kiedy się uleczyć. Jedyna szansa na zgon na potworze to kick/lag, ale to już wszystkie profesje deda równo i nie ma znaczenie czy ktoś jest knightem czy sorcem.

Posiadam knighta i wydawała mi się to ciekawa postać dopóki nie założyłem pozostałych profesji. Uwierz mi nie warto wbijać 200lv knightem, ja wbiłem 111lv knightem i bije tak samo jak na 50lv (bo nie skillowałem). Moi koledzy sorcowie expią dużo szybciej, solują mocne potwory dużo łatwiej. Gra knightem jest czasem upokarzająca jak koleś prosi cię o test hita, a ty go czasem bijesz za 0hp (puff, spark) mając skille po 95/95. Średnia knighta z melee na potwory jest żałosna, ale super żałosna jest średnia knighta w pvp. Ponieważ najpierw hity są dzielone na 2, a dopiero później są redukowane przez armor przeciwnika i wychodzą hitki po 30 średnie. A taki sorc na 100lv walnie za 500hp z ue w ludzi. Sorc daje możliwości w ataku pvp, knight w pvp nadaje się jedynie do obrony.

Jakbyś nie był pewny dlaczego knight jest najgorszą profesją to napisz poniżej, a dam ci cały wykład i tym samym cię przekonam do swoich racji.

Raditz Saiya-jin 13-04-2007 22:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1367426)
Technicznie rzecz biorac - 42. Praktycznie rzecz biorac - 115.

Że co? Napisz tak żeby to ktoś zrozumiał skoro już piszesz...

Cenarius 13-04-2007 22:27

Cytuj:

To co napisałeś, że sorcem łatwiej dednąć na potworze niż knightowi to tylko teoria.
no wiesz spróbuj epxić na guardach z WoI (straszne) 40 sorcem leczac się exurą gran a kina na 40 lvlu na guardach (równie straszne) przy rozłaczeniu się neta na jakąś minute dodatkowe 100 hp to zbawienie

Vil 13-04-2007 22:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1367725)
Że co? Napisz tak żeby to ktoś zrozumiał skoro już piszesz...

Mialem, i prawdopodobnie nadal mam ( oczywiscie za zgoda wlascicieli ) dostep do ~14 postaci na levelach 60-100, na ktorych, m.in, zbieralem informacje dotyczace 469, mechaniki gry ( szansa na blok, redukcja obrazen, defence tarczy itp ) oraz rozsianych po calej Tibii bibliotek. Z przyczyn oczywistych nickow nie podam.

I co wobec tego znaczy moj malutki levelik nabity z niesamowitym wysilkiem, spowodowanym proba nieznudzenia sie ta gra ?

babcia666 13-04-2007 23:07

Nie chce czytać całego tematu ale:
1. Knight na wysokim lvl może wejść wszędzie, nie boją się tak bardzo o deada jak reszta,
2. Pall, sorc, czy druid mają wielokrotnie mniejsze szanse na przeżycie w trapie,
3. Spróbujcie kiedyś bić np. 30 knightem z np. Warhammerem 30 palla bez tarczy :D jeżeli macie skille 65/65 + club ring to pallek pada jak szmata-.-
Wniosek: knight nie jest najgorszą profesją w Tibi :D cipsoft specjalnie zrobił każdą profesje tak, aby były zrównoważone(oczywiście po ostatnim update knight bardzo sie osłabił, ale nadal jest dobrą profesją).

avenmanti 13-04-2007 23:09

Cytuj:

a nie wpadles na to ze 10 nastepnych moze tam pasc sromotnie ?
Jest ryzyko, jest zabawa. Ja chcialem tylko ci pokazac ze sie da. (bo do tej pory upierales sie ze nie mozna zrobic sorcem na ~100 lvl to widzisz ze jest to do wykonania aczkolwiek trudne i trzeba miec farta)
Cytuj:

a nie wpadles na to ze sorc, nawet przy tym ze leczy sie mocniej niz do pelna, nie zdazy wogole uzyc czaru ?
Za to knight nie padnie na combo ale leczyc sie bedzie za 1/3 tego co mu zabieraja. Efekt ten sam.
Cytuj:

Wiadomo ze knight jest lepszy do solowania potworow umieszczonych w trapie (jak sie nie mozna ruszac) poniewaz ma wiecej hp i sie uha a nie mfuje jak sorc.
Moze i sorc bije wiecej z sd ale nie ma wiekszych szans na przezycie na dluzej
http://tibia.pl/spell/Magic_Wall X(
Cytuj:

Tak knight jest najgorsza profesja ale tylko z tego powodu ze robi najmneij expa na godzine?
Tak, miedzy innymi dlatego. (tzn. nie na godzine a np. w miesiac bo na godzine to i knight moze wbic duzo ale ma duzy waste) Ale to nie jedyny i nie glowny powod. Przeczytaj sobie post blazee86 ktory jest wyzej to bedziesz wiedzial dlaczego. Chyba wypisal wszystkie glowne wady knighta i ja sie z nim w 100% zgadzam a jak ktos sie nie zgadza to od razu widac ile mu brakuje do tego 111 lvla.
Cytuj:

no wiesz spróbuj epxić na guardach z WoI (straszne) 40 sorcem leczac się exurą gran a kina na 40 lvlu na guardach (równie straszne) przy rozłaczeniu się neta na jakąś minute dodatkowe 100 hp to zbawienie
Tylko ze na guardach knight z full atakiem obrywa po 50 a sorek po 25 bo ma full def. (taki tylko przyklad bo hity sa rozne) Dlatego padna mniej wiecej w takim samym czasie.
Cytuj:

Mialem, i prawdopodobnie nadal mam ( oczywiscie za zgoda wlascicieli ) dostep do ~14 postaci na levelach 60-100, na ktorych, m.in, zbieralem informacje dotyczace 469, mechaniki gry ( szansa na blok, redukcja obrazen, defence tarczy itp ) oraz rozsianych po calej Tibii bibliotek. Z przyczyn oczywistych nickow nie podam
Terefere, a ja mialem dostep do postaci mateusza dragon wielkiego ale mateusz zmienil passy i juz nie mam dostepu. A nabilem mu 50 lvli xDxDxD... Tak samo realne jak to twoje. Podaj nicki to pogadamy, jak narazie to traktuje cie jak zwyklego 42 lvl. (bo taki masz max...) Btw: gz sharingu, "ładny" przyklad dajesz mlodym forumowiczom jako moderator nawet jesli to nieprawda.
Cytuj:

1. Knight na wysokim lvl może wejść wszędzie, nie boją się tak bardzo o deada jak reszta,
Terefere, podaj miejsce gdzie knight nie padnie a sorek padnie.
Cytuj:

3. Spróbujcie kiedyś bić np. 30 knightem z np. Warhammerem 30 palla bez tarczy jeżeli macie skille 65/65 + club ring to pallek pada jak szmata-.-
Juz widze jak wymiatasz na skillu 69 (skill+ring). Srednia bedzie chociaz ponad 40 hp? ;>
Cytuj:

oczywiście po ostatnim update knight bardzo sie osłabił, ale nadal jest dobrą profesją
Tak, jest dobrą profesja. Problem w tym ze 3 pozostale profesje sa lepsze ;>

Vil 13-04-2007 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez avenmanti (Post 1367875)
Za to knight nie padnie na combo ale leczyc sie bedzie za 1/3 tego co mu zabieraja. Efekt ten sam.

dopoki nie zacznie sie poruszac, tak.

Cytuj:

Btw: gz sharingu, "ładny" przyklad dajesz mlodym forumowiczom jako moderator nawet jesli to nieprawda.

Jakby twoje zdanie cos znaczylo.

Sharing jest jak dla mnie etycznie usprawiedliwiony, jesli nie sprowadza sie do budowania przewagi nad graczami postapujacymi regulaminowo.

konczymy z OT.

karate:] 13-04-2007 23:19

@2UP
A jak ktoś sie nie zgadza ten jest chujem!;x
Gorzej jeśli 42lv wie wiecej o tibii

Thoundoom 13-04-2007 23:26

Cytuj:

Tak, jest dobrą profesja. Problem w tym ze 3 pozostale profesje sa lepsze ;>

Dedykuje to tobie :)

Hahaha xD Ale wy jesteście pojebani OMFG. Spać. ( Karate i Vil niespać! )

Cenarius 13-04-2007 23:27

Cytuj:

Juz widze jak wymiatasz na skillu 69 (skill+ring). Srednia bedzie chociaz ponad 40 hp? ;>
To żebyś się nie zdziwił bo palek może nie mieć tarczy przy sobie a palkownie zwykle nie chodzą w rare setach bo nie potrzebują arma i nie dostają obrażeń z łapy od monsterów a na lvlach o których tu mówimy palek nie ma "jeszcze" aż takiej dużej przewagi nad knightem w pvp.
Cytuj:

Btw: gz sharingu, "ładny" przyklad dajesz mlodym forumowiczom jako moderator nawet jesli to nieprawda.
Tam gdzie inny widzą ciemność inni mogą widzieć światło wszystko zalerzy od punktu widzenia.
Cytuj:

Terefere, podaj miejsce gdzie knight nie padnie a sorek padnie
Przykładów jest dużo chociażby dlatego, że tu manasy daja nie az tak dużo many więc przy dużym combo monstera sorc nie zdąży się wymanaswać.
Cytuj:

Tylko ze na guardach knight z full atakiem obrywa po 50 a sorek po 25 bo ma full def. (taki tylko przyklad bo hity sa rozne) Dlatego padna mniej wiecej w takim samym czasie.
Bardziej mniej niż więcej...knight ma jednak więcej życia a nie wmówisz mi że na guardach ktoś będzie chodził z utamo wita poza tym zazwyczaj knight ma set z większą ilością arma niż sorc i wychodzi na to że jednak lepiej się broni.

Vrith 14-04-2007 09:58

Avenmati zalosny jestes X( nie masz pojecia o tej grze to nie pierdol , moze i sork ma m walla ale w praktyce huj to daje na solo potworach.
pall ma m walla i ma 2 x wiecej hp ale i tak knight do solowania dhq czy faraonow wymiata :p
@btw sry za notopic

sat 15-04-2007 03:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1367885)
Sharing jest jak dla mnie etycznie usprawiedliwiony, jesli nie sprowadza sie do budowania przewagi nad graczami postapujacymi regulaminowo.

ja mam dostep do konta od kumpla. niby jest sharing, w teorii jest za to ban. tylko w teorii... sadze, ze jest to podyktowane 2 faktami:
hack - po cholere dawales komus passy;
pg - ty spisz, ktos inny gra za ciebie. niby wprowadzili stamine, ale to nie jest problem, zeby grac drugim charem z konta ( konczy sie stamina, to sobie porobie runkow/bolcow/polowe ryb )

Thoundoom 15-04-2007 09:01

Po chuja offtop?

maszter321 15-04-2007 10:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez team_pk_druid (Post 1360441)
Elfy i exura exura zamiast UH ? po to manafludiy? 150lvl i blokując demony/wrl exura exura?

z tej wypowiedzi wynika ze nie widzisz roznicy miedzy elfami a demcami/wrl B)

Frapper 15-04-2007 12:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vrith (Post 1368369)
pall ma m walla i ma 2 x wiecej hp ale i tak knight do solowania dhq czy faraonow wymiata :p

Widzialem jedna probe solo farona Mahdris czy cos przez 117 RP(gdy nie bylo cipbota) ladnie mu to szlo, knighta na podobnym lvlu nie widzialem i raczej nei zobacze.

Co do DHQ - ten sam pal co robil solo faraona zrobil DHQ na 100 lvlu, jest taki knight?(ja o takim nie slyszalem).

P0nury 15-04-2007 12:27

Dodam tylko gwoli ścisłości, że tym paladynem jest Wanyn, a jego wyczyny są udokumentowane filmem wmv. Tak, jakby ktoś podawał to do wątpliwości.

avenmanti 15-04-2007 12:29

Cytuj:

To żebyś się nie zdziwił bo palek może nie mieć tarczy przy sobie
Jesli paladyn nie nosi ze soba jakiejkolwiek tarczy (wystarczy dwarven, jak sie expi na guardach to ma tego pod dostatkiem bo po drodze przechodzi przez soldiery) to swiadczy to tylko o jego noobstwie.
Cytuj:

a palkownie zwykle nie chodzą w rare setach
Jak sie nosi conajmniej plate seta to armor w polaczeniu z tarcza daje na tyle dobra obrone ze ciosy knighta da sie leczyc zwykla exura.
Cytuj:

a na lvlach o których tu mówimy palek nie ma "jeszcze" aż takiej dużej przewagi nad knightem w pvp.
Palek ma duzo przewage nad knightem od momentu kiedy zaczyna używać sd czyli od okolo 45 lvl. (wtedy sie wbija 15 mlvl)
Cytuj:

Przykładów jest dużo chociażby dlatego, że tu manasy daja nie az tak dużo many więc przy dużym combo monstera sorc nie zdąży się wymanaswać.
Magic walle bardzo pomagaja w takich sytuacjach. Knight jako jedyna profesja nie moze ich uzywac. (mowa tutaj o lvlach ponizej 130)
Cytuj:

Bardziej mniej niż więcej...knight ma jednak więcej życia a nie wmówisz mi że na guardach ktoś będzie chodził z utamo wita poza tym zazwyczaj knight ma set z większą ilością arma niż sorc i wychodzi na to że jednak lepiej się broni.
Set i skill daja duzo mniej niz sam tryb walki. (atak/def)
Cytuj:

moze i sork ma m walla ale w praktyce huj to daje na solo potworach.
Jak ktos nie umie wykorzystywac m-walli to swiadczy to o jego noobstwie.
Cytuj:

pall ma m walla i ma 2 x wiecej hp ale i tak knight do solowania dhq czy faraonow wymiata
Tutaj Frapper juz ci wytlumaczyl ze sie mylisz. Ja jeszcze dodam od siebie ze pal jest najlepszy do solowania bo ma zarowno wystarczajaco duzo hp jak i mocny atak. Sorc/drut maja tylko bardzo mocny atak, a knight ma tylko dobry def.

$orc 15-04-2007 14:30

Sorca lepiej EXPI???

Ludzie co wy mi tu Pier***, że Sorc albo Drut szybciej EXPIĄ???
Miałem 20 Knighta z 60 Sworda i zacząłem grać później jak braciak który miał 20 lvl jak ja zaczynałem.
Poszłem na Dc z Giant Swordem na 3h.
Po mnie poszedł braciak który mial 28lvl i 30mlvl i jakos wolniej expił.
I teraz sie pytam ja na 20lvl szybciej od brata na 28?
CO WY NA TO???:evul:

Bartek153 15-04-2007 14:33

@up

czyli twoj brat nie umie expic.

Piterownik 15-04-2007 14:39

Na takim nędznym lvlu to nie ma co porównywać... Kupcie sobie oboje pacc dobijcie ok. 50lvl i powiedzcie wtedy kto szybciej expi ;)

Moje zdanie jest oczywiste - jak mocno knight upośledzony by nie był i tak będę nim grał (ew. palem)...

Dziub$$ 15-04-2007 15:43

@$orc
a co zrobisz dalej? wbijesz 60 LvL i co? jedynie dragi..

Proste że sorcem albo drutkiem na wyższych lvl'ach szybciej sie expi.. -.-

@topic
dlatego najt jest totalnie udupiony.. :/

Duracell16 15-04-2007 17:54

Hmmm przeczytawszy wasze posty zacząłem się śmiać...
O pvp nie wielkie mam pojęcie może z tego powodu, że miałem tam postać na najwyższym lvlu chyba....hmmmm 23(?) lvl nie pamietam który dokładnie, ale wyrażę swoje zdanie, a więc:
Każda profesja jest dobra jeżeli ktoś potrafi się nią posługiwać i nie ma zależności czy ten pokona na xx lvlu tego na xx lvlu, bo pan X może uciec przed panem Y lub zabić pana Y jak będzie na afku lub huncie... to jest taka głupia rozmowa kto jest lepszy!
Jeżeli chodzi o profesje walczące z mobami to uważam, iż nikt "nie ma lepiej" od drugiego! Faktycznie może się wydawać sorc i druid mają dużo many, mogą mieć manashielda ( mają w tym wypadku więcej many+hp niż knight ) czary ofensywne, exure vite jeny super truper siabadabada, ale zastanówmy się czy chce nam się tyle klikać, używać tego wszystkiego i co najważniejsze spalać BARDZO DUŻĄ ILOŚĆ many z czym wiąże się również zakup manasków no chyba, że chcemy czekać aż się naładuje ^^ (LoL?!) Do tego używamy również bardzo dużo run jeżeli chcemy iść na jakieś silne potworki gdzie summony nie wiele dają. O wow następna sprawa sorc i druid summonują o.O O.o wtf? ucieka exp dla summona... no i to jest to dlaczego moim zdaniem niektórym może się wydawać, że na niższych lvlach (coś koło 40) knight wolniej expi, bo w tym czasie druid(sorc) może iść na guaaardy.... dragi itp, ale nie zapominajmy o tym, że część expa tracimy na rzecz summona! Nie wiem czemu narzekacie tyle na skillowanie... Faktycznie knight bez skilli praktycznie 80/80 jest sux, ale ile trwa ich wytrenowanie? Tydzien? Więcej? No fakt strasznie dużo... ale później już nie musimy ciągle trenować i cieszymy się expieniem jak i bloczeniem potworków. Skillowanie tak na prawdę sprawia moim zdaniem ludziom, którzy chcieli by mieć 100 lvl w jeden dzień ... i nie liczy się dla nich sama zabawa tylko to żeby pokazać się innym, przecież skillowanie jest tylko przejściowe i w dodatku możemy być sporo w tym czasie afk! Piszecie także, że sorc zarabia więcej niż knight (wtf?) Wątpliwa jest ta myśl, chociaż zależy o czym rozmawiamy! Jeżeli sorc expi sam i nie ma waste to faktycznie dochód może być większy jeżeli również zabija potwory szybciej, lecz jest to wątpliwą sprawą, bo zabija moim zdaniem tylko wtedy wcześniej kiedy bije z run+summony+manasy lub co kolwiek z tego co wiąże się z wydatkami. Tak samo może być z knightem jeżeli ma duży waste i szybko zabija to może być na zerze... jeżeli odwrotnie to jeszcze inaczej i tak na prawdę to zależy na czym expimy, jakie straty, co locimy i jakiego fuksa mamy więc sraniem w banie jest powiedzenie " SORC WIĘCEJ ZARABIA " ...
W tym temacie nie chciałem zrzucić wszystkiego co ZUE na inne profesje, ale pokazać wam w jakim błędzie jesteście jeżeli mówicie, że knight to słaba profesja jeżeli tak mówicie to se qrwa expcie ZAWSZE bez blokera! (chwila zdenerwowania wybaczcie xD ) mając 42 druida i 42 knighta zrobiłem ponownie knighta chcąc znów oglądać przełomowe momenty wbijania 60/60, 70/70,80/80 i 3mlvl,4mlvl itd.
Pozdro i mam nadzieje, że nikogo nie uraziłem ;]

Piterownik 5h dzień, ale kto powiedział, że nie 15h dzień ? Po za tym jak mówiłem jest to okres przejściowy, więc nie robi się tego raz na 2 miesiące tylko RAZ na całe istnieje postaci, chyba że ktoś pada ciągle o.o
Lurerow? eee no spoko, ale chyba nie rozumiesz tego, że do treningu większość osób stara się wybrać jak najbardziej bezpieczne miejsce (np. trolle w ab) więc życzę powodzenia lurerowi, bo jedyne co może mi ściągnąć to więcej trollie (wow aj em super najt end aj blok al!) No chyba, że Ty sobie trenujesz na orcach koło GS'ów, ale to już Twój problem ;)

Piterownik 15-04-2007 18:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duracell16 (Post 1370939)
Tydzien? Więcej?

Buahah? Tydzień? Zobacz na: http://www.pskonejott.com/calc_melee.php
Zakładając, że będziesz wbijał z 60/60 do 80/80 zajmie ci to:
Cytuj:

Knight to raise melee from 60, 100% to 80 = 186h, 45m, 40s.
Time for 1% at skill 60 = 0h, 1m, 57s.
Czyli zajmie ci to 37 dni przy graniu 5h/dzień...

Cytuj:

i w dodatku możemy być sporo w tym czasie afk!

Ani na pvp ani na non-pvp, to po prostu nie możliwe, ostatnio jest coraz więcej lurerów i chwila afka na slime najczęściej kończy się w temple...

zoliax 15-04-2007 22:51

Cytuj:

Piterownik 5h dzień, ale kto powiedział, że nie 15h dzień ?
(...)
Lurerow? eee no spoko, ale chyba nie rozumiesz tego, że do treningu większość osób stara się wybrać jak najbardziej bezpieczne miejsce (np. trolle w ab) więc życzę powodzenia lurerowi, bo jedyne co może mi ściągnąć to więcej trollie (wow aj em super najt end aj blok al!) No chyba, że Ty sobie trenujesz na orcach koło GS'ów, ale to już Twój problem ;)

15 godzin? Eee... jak to szło? "Get a life"? Poświęcać 60% dnia na siedzenie przed grą komputerową... okej, można robić coś innego, ale mimo wszystko prawie cały dzień siedzisz w jednym miejscu i liczysz chmurki i iskry...

Co do trolli pod AB...
1. Serwer pvp... wąskie korytarzyki, łatwo dać się zabić... szczególnie jak afkujesz...
2. Serwer non-pvp. Oczywiście, bardzo bezpieczne i dobre miejsce... zakładąc, że chcesz przeżyć, nie trenować... podszedł ktoś do Ciebie kiedykolwiek i wjechał "plx plx plx 1% to lvl plx" po czym wybił wszystkie potwory? Potrenujesz tam... :d Niby się da, ale nie na dłuższą skalę... po prostu nie wytrzymasz 15 godzin, wybacz, piep****** się z noobami.

avenmanti 15-04-2007 23:00

Cytuj:

i co najważniejsze spalać BARDZO DUŻĄ ILOŚĆ many z czym wiąże się również zakup manasków
Sorc/drut kupuje manasy a knight kupuje uhy.
Cytuj:

Do tego używamy również bardzo dużo run jeżeli chcemy iść na jakieś silne potworki gdzie summony nie wiele dają
Jezeli summony nic nie daja to stajemy na wprost i walimy z exori vis/mort. Run sie nie uzywa.
Cytuj:

ucieka exp dla summona... no i to jest to dlaczego moim zdaniem niektórym może się wydawać, że na niższych lvlach (coś koło 40) knight wolniej expi, bo w tym czasie druid(sorc) może iść na guaaardy.... dragi itp, ale nie zapominajmy o tym, że część expa tracimy na rzecz summona!
Nikt normalny nie expi z summonami.
Cytuj:

Faktycznie knight bez skilli praktycznie 80/80 jest sux, ale ile trwa ich wytrenowanie? Tydzien?
Buhahahah to zes mnie rozwalil. O ile dobrze pamietam jest to 250 do nawet 300-stu godzin czyli kilka miechów dla kogoś kto nie gra nałogowo.
Cytuj:

ale później już nie musimy ciągle trenować i cieszymy się expieniem jak i bloczeniem potworków.
Prawde mowiac to zarowno jedno jak i drugie jest nudne. Ciekawe to jest pvp, robienie questow SOLO.
Cytuj:

i w dodatku możemy być sporo w tym czasie afk
Podaj nick postaci, zobaczymy jak dlugo sie utrzymasz zanim przyjde noob-charem i cie zdejme. Na swiatach pvp to nie ma sensu, na non-pvp jeszcze jakos ujdzie o ile nikt cie nie zraportuje. Swoja droga: afk bez bota (Jesli ktos tak ma grac to juz lepiej zostac na rooku ;>) nie ma sensu bo zabijamy te slime'y co minute i nie cwiczymy wystarczajaco efektywnie fightingu.
Cytuj:

Jeżeli sorc expi sam i nie ma waste to faktycznie dochód może być większy jeżeli również zabija potwory szybciej, lecz jest to wątpliwą sprawą, bo zabija moim zdaniem tylko wtedy wcześniej kiedy bije z run+summony+manasy lub co kolwiek z tego co wiąże się z wydatkami.
Nie, zabija wtedy kiedy stoi na wprost bez manashielda i bije z exori vis/mort. Wydatek na jednego potwora mniejszy niz knightem.
Cytuj:

Tak samo może być z knightem jeżeli ma duży waste i szybko zabija to może być na zerze
Jak można być na zerze jeżeli ma się "duży waste"? Waste to waste, niezaleznie od ilosci zrobionego expa jestesmy do tylu z kasa!
Cytuj:

knight to słaba profesja jeżeli tak mówicie to se qrwa expcie ZAWSZE bez blokera!
No ja ms/ed expilem zawsze bez blokera, wtf?
Cytuj:

Piterownik 5h dzień, ale kto powiedział, że nie 15h dzień ?
Jak ktos wiecej gra niz śpi to już jest nalog.
Cytuj:

do treningu większość osób stara się wybrać jak najbardziej bezpieczne miejsce (np. trolle w ab)
Bezpieczne nie znaczy najlepsze. Jak ty sobie wyobrazasz trening z trollami na skillach 60+?

Piterownik 15-04-2007 23:11

Cytuj:

Chodzi tu o slime. Widziałem tyle deadów osób afk więc wiem co mówię... Nawet twój własny slime może cię zabić nawet jak się "ztrapowałeś". Lurer wybije ci slime i przesunie cię tak, że po chwili będziesz nimi otoczony. Jak myślisz jak długo przeżyjesz z 8 slime na klacie?

Kimo36 15-04-2007 23:46

@up
z jednej matki tylko 4 klony mogą się zrespić

Vrith 16-04-2007 00:13

@up
3 klony nie 4 :P

Daker 16-04-2007 00:17

$orc to znaczy, że twój brat nie umie expić :p To tak samo z moim bratem: stoi 30 min w jednym miejscu, zabija to co podchodzi pod niego, i mówi, że expi :)

Ujo 16-04-2007 15:06

taaa knight i dużo życia ja z 2 fire elemental bym40 elite knight bym powalił w
2 sekundy imo iż miał by te 600 hp to zas fe wali z cambo po 600

Raditz Saiya-jin 16-04-2007 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ujo (Post 1372211)
taaa knight i dużo życia ja z 2 fire elemental bym40 elite knight bym powalił w
2 sekundy imo iż miał by te 600 hp to zas fe wali z cambo po 600

Jak widać gracze non-pvp mają ogromne pojęcie o pvp.

avenmanti 16-04-2007 17:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1372221)
Jak widać gracze non-pvp mają ogromne pojęcie o pvp.

Nie czepiaj sie bo koles ma racje. 30 sorc/drut spokojnie uwali skillującego 60 knighta. Wątpie żeby ktoś skillując caly czas gapil sie w ekran i mial palec na hotkeyu. Oczywiscie przesadzil z tym combo bo nie wynosi az 600 ale 300 spokojnie wystarczy zeby uwalic knighta w 6-8 sekund a jak ktos skilluje to przez te 6-8 sekund mógł na przykład czytać to forum i mieć ekran tibii niewidoczny. Oczywiście Vil zaraz przeprowadzi idealizacje sytuacji i zdobędzie się na stwierdzenie "takiemu powinszować skilla", ale bądźmy do jasnej cholery realistami, kto skillując caly czas gapi się w ekran? Ja przynajmniej takiego nie znam. A akcji jak 30 sorc/drut zabije skillujacego 60 knighta widzialem juz bez liku.

Do czego zmierzam? Ano do tego ze sorc, drut i pal (ten ostatni z wyjatkiem pierwszego dnia gry na mainie) nie musza skillowac i co za tym idzie nie boja sie o dedy ze strony pk w takim stopniu jak knight.

Xzonixek 16-04-2007 17:29

Myśle iż paladyn jest profesja najbardziej wyniszczoną i najslabszą, poniewaz latwo pasc palkiem na lvl 80+ niz ryckiem. Pozatym rycek expi prawie zawsze szybciej (z odpowiednimi skillami tak jak palek 75-80+) niż paladyn. Przykładem są zółwie na których ryc cisnie 45-50k/h (w porywach) na 60 lvlu ze skillem 82 i d lanca, a palek ~~40k na gsach na pohu przy dobrym ukladzie:( Na Maladze palek wycisnie 55~~k/h na samych gsach jesli robi to bardzo szybko ale to dopiero po 90 discie:P Paladyn ma 100k/h dopiero przy gdy atakuje bolt+hmm w dragi w venore a rycek ze spokojem ma 120k/h na warlokach na lvlu 120-.- Palka pozatym latwo ubic gdy drag czy warlo/gs go klepie a my z sd...

I kto tu ma najgorzej?:/

$orc 16-04-2007 17:52

Zemsta

No cóz ok niech wam będzie że mója brat nie umie expić.
Teraz drugi powód, który sprawia że najt jest lepszy.
Siedziałem przed DP w Veno. Jakiś Rs przyszedł Sorca i się woził.
Przyszedł jakiś najt z expa i zaczeli sie nap***. Sorc postawił 2 fire elemetale a najt tylkie nap***. Najt miał 38 a Sorc miał 48. najt wygrał.
Co wy na to?
A i nie dajcie idiotycznych tekstów typu: A bo ten Sorc nie umie grać. A bo to bo tamto X( X( X(

avenmanti 16-04-2007 17:54

Cytuj:

latwo pasc palkiem na lvl 80+ niz ryckiem
Bo rycek expi na gównianych potworach.
Cytuj:

Pozatym rycek expi prawie zawsze szybciej (z odpowiednimi skillami tak jak palek 75-80+) niż paladyn.
Bullshit, palek ma wyzsza srednia hitów.
Cytuj:

Przykładem są zółwie na których ryc cisnie 45-50k/h (w porywach) na 60 lvlu ze skillem 82 i d lanca, a palek ~~40k na gsach na pohu przy dobrym ukladzie
Dlatego palkowie zamiast na pohu to expia na dragach.
Cytuj:

Na Maladze palek wycisnie 55~~k/h na samych gsach jesli robi to bardzo szybko ale to dopiero po 90 discie
Na odpowiednim lvl, dist nie ma tu nic do rzeczy. (potwory i tak szybciej padaja niz sie respia pomijajac pierwszy ostry spawn)
Cytuj:

Paladyn ma 100k/h dopiero przy gdy atakuje bolt+hmm w dragi w venore a rycek ze spokojem ma 120k/h na warlokach na lvlu 120-.-
Z tym ze palkowi sie zwraca a ryckowi nie.
Cytuj:

Palka pozatym latwo ubic gdy drag czy warlo/gs go klepie a my z sd...
A knighta można robić w jaja do woli gdy skilluje bo watpie zeby ktos non-stop sie gapil w ekran.
Cytuj:

I kto tu ma najgorzej?
Knight.
Cytuj:

Przyszedł jakiś najt z expa i zaczeli sie nap***. Sorc postawił 2 fire elemetale a najt tylkie nap***. Najt miał 38 a Sorc miał 48. najt wygrał.
A teraz moj przyklad:
Przychodzi 30 lvl sorc/drut do skillujacego 60 knighta z 2 fe i go rozwala z combo fe+sd podczas gdy tamten na chwilę spuścił oczy z ekranu monitora.
Roznica pomiedzy twoim przykladem a moim polega na tym ze twoj jest abstrakcyjny i wydarzenia wynikaja z noobstwa sorca, a moj jest bardzo realny i widzialem takich bez liku i wynika on z uposledzenia profesji knighta ktora musi skillowac na gownianych potworach.

$orc 16-04-2007 18:02

Po pierwsze mówiłem żeby nie dawać że sorc to jakiś NOOB.X(
Po drugie to prawie pewne że go ubił jak skilował!!!X( X( X(
Ciekawe jakie jeszcze będziecie dawać przykłady???
,,Knajt siedział i był afk podchodzi drut wali combo sd i knajt ded. Ico i co???"
Qrwa toś mi dał ten przykład że skilowal 8o

Piterownik 16-04-2007 18:05

@skillowanie
Nawet jeśli biły by cię 4 slime (3 klony i matka) to ciekawe jak długo byś przeżył... 10 min? Sam przy skillowaniu czasami afkuje na max 1h, ale skilluje w takim miejscu, którego prawie nikt nie zna;)

Vrith 16-04-2007 20:10

@Avenmati
Moja sytuacja : 60 druid/sorc bije mlv podchodzi 30 knight z warhamer i go zaibja , bo sorc nie patrzy sie przez godizny w ekran

@ADMIN!! wezcie zbanujcie ta dorotke wszedzie daje te linki wszedzie ja wyzywaja i jeszce nie ma bana.

@edit zgadzam sie z panem wyzej ktory mowil ze palek jest gorszy od najta :P.

Raditz Saiya-jin 16-04-2007 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vrith (Post 1372733)
@Avenmati
Moja sytuacja : 60 druid/sorc bije mlv podchodzi 30 knight z warhamer i go zaibja , bo sorc nie patrzy sie przez godizny w ekran

Gdyby sobie sorc ustawił autologa to by go knight nie zabił :>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:00.