Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Wyrównanie profesji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=116597)

V.. 01-04-2007 14:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gravell (Post 1344576)
Sorc ma utani gran hur + m walle...

chce zobaczyc jak trapujesz mwallami kogos 2x szybszego od ciebie na otwartej przestrzeni ..

Mihash 01-04-2007 15:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez V.. (Post 1345109)
chce zobaczyc jak trapujesz mwallami kogos 2x szybszego od ciebie na otwartej przestrzeni ..

Mając ze sobą druida jest to jak najbardziej możliwe. Trudne ale możliwe.

sotras 02-04-2007 23:07

Moim zdaniem dotykanie sie wandow i rodow nie wyrowna profesji, bo to nie jest wcale taka wielka przewaga, bo tak naprawde ci co expia najlepiej uzywaja Exori Mort/Vis, za nie wiele many maja mocne hity. Mysle, ze ten czar powinien zostac zmieniony i spalac mane w stylu exori knighta, czyli np. ktory lvl. sorca/druta tyle spalonej many, hity zostaja takie same. Wtedy exp. z Exori Mort/Vis nie bylby juz taki oplacalny i moze mag zaczal by uzywac hmm czy explo.

mazgier 03-04-2007 06:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sotras (Post 1347911)
Mysle, ze ten czar powinien zostac zmieniony i spalac mane w stylu exori knighta, czyli np. ktory lvl. sorca/druta tyle spalonej many, hity zostaja takie same. Wtedy exp. z Exori Mort/Vis nie bylby juz taki oplacalny i moze mag zaczal by uzywac hmm czy explo.

Jasne. A dlaczego nie mógłby jeszcze odbierać przy okazji magowi życia? Przecież jest tak straaaasznie przegięty. Tylko dlaczego jakoś nikt z narzekaczy nie raczy zauważyć, że mag płaci za każdy hit? Nie ma znaczenia czy uderza akurat behemota czy jakąś plewną larvę. Owszem, teoretycznie e-vis kosztuje "zaledwie" 11gp za hit w granicach 100-200 hp. Tyle tylko, że chciałbym zobaczyć takiego np. knighta gotowego płacić za każde uderzenie bronią, bez względu na to czy się trafi czy nie, bez względu na to czy masz przed sobą zwykły szkielecik czy bonebeasta. O konieczności bezustannego leczenia się (mag musi brać każdego potwora "na twarz") już nawet nie wspomnę. Przestańcie w końcu pie*** na okrągło o tym że "należy udupić Sorca" (komunistyczne myślenie się kłania: "wszystkim po równo - g***") a spróbujcie, o ile potraficie, pomyśleć konstruktywnie co możnaby dodać knightom/palkom.

Marvolis 03-04-2007 15:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mazgier (Post 1348216)
Jasne. A dlaczego nie mógłby jeszcze odbierać przy okazji magowi życia? Przecież jest tak straaaasznie przegięty. Tylko dlaczego jakoś nikt z narzekaczy nie raczy zauważyć, że mag płaci za każdy hit? Nie ma znaczenia czy uderza akurat behemota czy jakąś plewną larvę. Owszem, teoretycznie e-vis kosztuje "zaledwie" 11gp za hit w granicach 100-200 hp. Tyle tylko, że chciałbym zobaczyć takiego np. knighta gotowego płacić za każde uderzenie bronią, bez względu na to czy się trafi czy nie, bez względu na to czy masz przed sobą zwykły szkielecik czy bonebeasta. O konieczności bezustannego leczenia się (mag musi brać każdego potwora "na twarz") już nawet nie wspomnę. Przestańcie w końcu pie*** na okrągło o tym że "należy udupić Sorca" (komunistyczne myślenie się kłania: "wszystkim po równo - g***") a spróbujcie, o ile potraficie, pomyśleć konstruktywnie co możnaby dodać knightom/palkom.

no w koncu sorc tez musi na cos kase wydawac i mu sie wszystko zwraca i ma jeszcze z tego zysk i mi nie gadaj ze sorc jest taki biedny bo musi sobie kupic runki i manasy

mazgier 03-04-2007 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marvolis (Post 1348646)
no w koncu sorc tez musi na cos kase wydawac i mu sie wszystko zwraca i ma jeszcze z tego zysk i mi nie gadaj ze sorc jest taki biedny bo musi sobie kupic runki i manasy

Zadałeś sobie choćby odrobinę wysiłku aby zrozumieć o czym pisałem? Bo jakoś mam wrażenie, że nie. "I mu sie wszystko zwraca i ma jeszcze z tego zysk" - opowiedz mi jeszcze jakąś bajeczkę... Nie, nie twierdzę wcale, że sorc jest w Tibii w jakikolwiek sposób upośledzony. Moim zdaniem ma się całkiem nieźle i jako postać sama w sobie jest zbalansowany dobrze (mówię o "konstrukcji" postaci, relacji wad do zalet a nie o porównaniu z innymi profesjami, jasne?). Ale do szału doprowadza mnie żałosne pitulenie wszystkich tych śmiesznych knighcików, którzy nie zadają sobie nawet odrobiny wysiłku, żeby dowiedzieć się/policzyć jak naprawdę wyglądaja relacje kosztów i zysków u postaci magicznych. Dziwnie przypomina to opowieści "profesora" Leppera o finansach państwa...

Raditz Saiya-jin 03-04-2007 17:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez V.. (Post 1345109)

Przecież to sorcerer jest najszybszą profesją...

Amyks 03-04-2007 18:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mazgier (Post 1348216)

A knight to niby potki z dystansu bierze? I myslisz ze jak biegasz z tho handed weapon to nie dostajesz w pierdol i nie musisz sie leczyc? Bo moze tez bym chcial zaplacic jako knight za kazdego hita marne 10 gp zeby na*******ac jak sorc

Magdaw92 03-04-2007 18:23

To co już zostało wprowadzone nie zostanie odwrócone i nic nie będzie wycofane.
Myślę, że knighta i pallka jakoś ulepszą, ale ogólnie rzecz biorąc jestem przeciw jakiemukolwiek już ulepszaniu profesji, bo już widzę co się dzieje, 50 lvl a taki noob, że aż żal patrzeć.

Vil 03-04-2007 18:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1348909)
Przecież to sorcerer jest najszybszą profesją...

a ja myslalem ze szybkosc rosnie z levelem ..

Unnamed Glum 03-04-2007 19:08

Większość zmian i tak ułatwi gre ale uważam, że nie powinno sie zabierac czegokolwiek sorcom i druidom (tym wrecz dodac przynajmniej 1 mocny czar ofensywny albo tak jak bylo dawniej [podobno] że mogli oni summonować dragi). Co do knighta to nie ma on aż tak źle. Palek gorsza sprawa. Ale dla obu proponuje zbroje dostępne TYLKO dla nich redukujące konkretnie obrażenia od żywiołów np ognia, energii. Powinne byc one dostępne z questów klasy PoI. Wtedy obu tym profesjiom znacznie podniesie się stopień opłacalnośći expienia.
Druga propozycja to ustalenie stałych minimalnych hitów zgodnych z lvlem i skillem + dodatkowe bonusy w postaci czarów chwilowo zwiększających skuteczność ataków. Co do palka to obowiązkowo poprawic trening (normalne speary) oraz zlikwidowac niemoznośc natychmiastowego przesuwania i pozyskiwania trofeów przez zdobywce najwiekszej ilosci expa. Dla sorcow proponuje troche zwiekszyc skutecznosc exury gran.

sat 03-04-2007 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Unnamed Glum (Post 1349173)
albo tak jak bylo dawniej [podobno] że mogli oni summonować dragi)

mozna bylo kiedys summonowac dragi. zostalo to wycofane, poniewaz dawaly one bardzo duza przewage w pvp - dowod? niech zrobia na infernie mozliwosc sumonowania dragow. zobaczysz wtedy ile wiecej bedzie padalo ludzi 10-30 lvl...
30 lvl sorc nie da rady wytrzymac ataku 2 dragow i sd od summonera

Raditz Saiya-jin 03-04-2007 19:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1349107)
a ja myslalem ze szybkosc rosnie z levelem ..

Bo rośnie, ale na tym samym poziomie to sorcerer jest szybszy od knighta.

Pawelan 03-04-2007 19:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Magdaw92 (Post 1349088)
To co już zostało wprowadzone nie zostanie odwrócone i nic nie będzie wycofane.
Myślę, że knighta i pallka jakoś ulepszą, ale ogólnie rzecz biorąc jestem przeciw jakiemukolwiek już ulepszaniu profesji, bo już widzę co się dzieje, 50 lvl a taki noob, że aż żal patrzeć.

Zamknąć wreszcie paszcze i słuchajcie tego pana bo mądrze prawi... Teraz każdy debil może zostać 50 lvlkiem (pozdrawiam kolegę który na 40 lvlu dowiedział się gdzie są cyklopy koło Thais...). Najpewniej ulepszą jakos palka i najta i jeśli będą równi z sorcami i drutkami (mogą być słabsi ale żeby się wydawało chociaż że jest równo) to będzie dobrze o ile w następnym upie znowu się czegoś nie dotknął.

mazgier 03-04-2007 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Amyks (Post 1349058)
A knight to niby potki z dystansu bierze? I myslisz ze jak biegasz z tho handed weapon to nie dostajesz w pierdol i nie musisz sie leczyc? Bo moze tez bym chcial zaplacic jako knight za kazdego hita marne 10 gp zeby na*******ac jak sorc

Panie na Niebiesiech, cierpliwości... A czy ja twierdzę, że Ty się nie musisz leczyć? Czy ja twierdzę, że Ty nie obrywasz w walce? Ja tylko na klęczkach nieledwie błagam żeby ktoś z was RACZYŁ W KOŃCU ZAUWAŻYĆ, że dla postaci magicznych walka visem, flamem czy mortem to nie jest tylko "radosne wbijanie kosmicznych hitów za śmieszne pieniądze" ale także realne i wcale nie małe wydatki połączone ze znacznie większym niż u knighta ryzykiem śmierci. I wiesz co? Ja byłbym gotów płacić za każdego hita nawet 3x tyle, gdybym miał tyle hp i cap-a co Ty...

Xeremon 03-04-2007 20:14

Cytuj:

Czy ja twierdzę, że Ty nie obrywasz w walce? Ja tylko na klęczkach nieledwie błagam żeby ktoś z was RACZYŁ W KOŃCU ZAUWAŻYĆ, że dla postaci magicznych walka visem, flamem czy mortem to nie jest tylko "radosne wbijanie kosmicznych hitów za śmieszne pieniądze" ale także realne i wcale nie małe wydatki połączone ze znacznie większym niż u knighta ryzykiem śmierci. I wiesz co? Ja byłbym gotów płacić za każdego hita nawet 3x tyle, gdybym miał tyle hp i cap-a co Ty...
Dokładnie! Głównie Sorcerer i druid wie co to znaczy nie zwracające się hunty i tysiące gp wydanych na mana fluidyX( To wasze p****olenie o usunięciu wandów i rodów jest wręcz żałosne. To zwyczajna zazdrość ze strony knightów.

Raditz Saiya-jin 03-04-2007 21:01

Na niższym lvlu grając sorcererem nigdy nie narzekałem na nadmiar gotówki, to prawda.

Vil 03-04-2007 22:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1349265)
Bo rośnie, ale na tym samym poziomie to sorcerer jest szybszy od knighta.

Nie jest, tylko moze byc. Poza tym zaczelo sie od zabijania 200 levelowego knighta 50-100 levelowymi sorcami, chocbys sie zesral to go na otwartym terenie nie dogonisz zeby ubic w konwencjonalny sposob. Mwallami tez wiele nie zdzialasz ..

@down:

czary w tibii nie maja cooldowna, wprowadzenie takiego czegos oznaczaloby uzywanie tego na okraglo niewielkim kosztem ( bo wiele many by to nie zezarlo z wiadomych powodow ).

Draggy_Slayer 03-04-2007 23:11

ja tam byłbym zadowolony jakby mi dali czar ktory na okreslony czas (np 3 min:) ) omijal shield potwora :)
i bylbym szczesliwy jak nigdy :)

moim zdaniem znacznie poprawiloby to knightow bo nie musieliby ciagnac wszedzie za soba druidow (bo np. ja mam teraz kupe expowisk do wybroru ale co z tego jak sioher ofline i nie ma mi kto dsow postawic?)
a tak zawsze (waste wieksze fakt bo na uhach drozej wyjdzie niz na manasach dla druida) ale knighci nie byliby az tak uzalezneni od druidow :)
i nie narzekaliby ze nie moga hitnac demona :)

mazgier 04-04-2007 07:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Draggy_Slayer (Post 1349768)
ja tam byłbym zadowolony jakby mi dali czar ktory na okreslony czas (np 3 min:) ) omijal shield potwora :)
i bylbym szczesliwy jak nigdy :)

Też mi chodzi po głowie coś takiego ale nie jako czar tylko np. jako nowa kategoria przedmiotów magicznych, które knighci i tylko oni mogliby robić. Coś w stylu "charmów"/amuletów z D2, które trzebaby nosić w slocie na strzały i które przez określony czas poprawiałyby któryś z parametrów broni/tarczy. Knight w Tibii jest "fizyczny" więc możliwość "wykuwania" amuletów pasowałaby do klimatu. Np. coś takiego: iron ore + katana po połozeniu na kowadle i "użyciu" np. iron hammera daje iron amulet, który przez x minut dodaje Y do minimalnego uderzenia broni. Stworzenie czegoś takiego mogłoby kosztować pewną ilość hp (tak właśnie, nie many - w końcu to knight ;)) i SP (dotychczas bezużyteczne). Co Wy na to?

Fenzopi92 04-04-2007 08:18

"POGORSZENIE DRUIDÓW I SORCÓW" -.- X( X( X(

Chyba "POgorszenie TYLKO !!!!! Sorców"

Drut jest najtrudniejsza profesja
Ma malo czarów ofensywnych
Ma Beznadziejnego Koncowego Roda (Tempest 1 sqm zasięguX( )

Zróbta se druta ok. 30 lvl i se porównajcie z innymi prof.

Najlepiej Spojrzeć Na Czary Druta , Zobaczyc ze Mateusz DW ma 307 lvl (teraz)
I stwierdzic ze drutem sie latwo gra i sie szybko expi -.-

Więc sie o*p*e*d*l*ie !!!! oD DRUTA !!!

Rekin Master 04-04-2007 09:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fenzopi92 (Post 1349995)
"POGORSZENIE DRUIDÓW I SORCÓW" -.- X( X( X(

Chyba "POgorszenie TYLKO !!!!! Sorców"

Drut jest najtrudniejsza profesja
Ma malo czarów ofensywnych
Ma Beznadziejnego Koncowego Roda (Tempest 1 sqm zasięguX( )

Zróbta se druta ok. 30 lvl i se porównajcie z innymi prof.

Najlepiej Spojrzeć Na Czary Druta , Zobaczyc ze Mateusz DW ma 307 lvl (teraz)
I stwierdzic ze drutem sie latwo gra i sie szybko expi -.-

Więc sie o*p*e*d*l*ie !!!! oD DRUTA !!!

To, ze ty nie potrafisz wykorzystać choć małej części potencjału druida, to twój problem, nie nasz.

Fenzopi92 04-04-2007 09:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rekin Master (Post 1350049)
To, ze ty nie potrafisz wykorzystać choć małej części potencjału druida, to twój problem, nie nasz.

Czy ja narzekam Na Druida ? !

Gdyby Drut mi nie pasował nie gral bym tą Profesją -.-

JA tylko mówie ze Ankiety typu "Pogorszenie druta" Są zalorzone przez tych którzy nigdy nie grali drutem i niemaja pojęcia jak sie nim gra

mazgier 04-04-2007 10:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fenzopi92 (Post 1350059)
Czy ja narzekam Na Druida ? !
Gdyby Drut mi nie pasował nie gral bym tą Profesją -.-
JA tylko mówie ze Ankiety typu "Pogorszenie druta" Są zalorzone przez tych którzy nigdy nie grali drutem i niemaja pojęcia jak sie nim gra

Ale ew. "udupienie sorca" jakimś cudem już Ci nie przeszkadza tak? Czy mi się wydaje, czy ktoś tu ma jakieś kompleksy?? Tak się składa, że sorc nie rózni się specjalnie w łatwości/trudności prowadzenia od druida. Z jednej strony nadrabia większym zakresem czarów ofensywnych, z drugiej traci (sporo) na wolniejszym i mniej efektywnym leczeniu.
A tym "beznadziejnym Tempest Rodem" ubawiłeś mnie do łez. Jeszcze sporo nauki gry w Tibię przed Tobą, oj sporo...

Fenzopi92 04-04-2007 12:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mazgier (Post 1350074)
Ale ew. "udupienie sorca" jakimś cudem już Ci nie przeszkadza tak? Czy mi się wydaje, czy ktoś tu ma jakieś kompleksy?? Tak się składa, że sorc nie rózni się specjalnie w łatwości/trudności prowadzenia od druida. Z jednej strony nadrabia większym zakresem czarów ofensywnych, z drugiej traci (sporo) na wolniejszym i mniej efektywnym leczeniu.
A tym "beznadziejnym Tempest Rodem" ubawiłeś mnie do łez. Jeszcze sporo nauki gry w Tibię przed Tobą, oj sporo...

Tempest Rod jest dobry tylko wtedy kiedy expi sie ROD+VIS -.-

A gdybym chcial poexpic np. na Guardach tylko z rodem ?

Ty to byś pewnie latal z voolcanem (RODEM) -.-

mazgier 04-04-2007 12:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fenzopi92 (Post 1350151)
Tempest Rod jest dobry tylko wtedy kiedy expi sie ROD+VIS -.-

A znasz inny, sensowny sposób expienia dla postaci magicznych? Nie oszukujmy się, sorc/druid powyżej 30 lev. musi mieć PACC, żeby granie nim miało jakikolwiek sens. Posiadanie PACC = posiadanie vis/flam/mort a kiedy vis staje sie podstawową bronią, zasięg Tempest Roda przestaje mieć znaczenie za to bardzo liczy się to, że uderzenia TR są z energii. QED.

siniestro 04-04-2007 13:00

zaufajcie, druid jest slabszy niz sorc =] wlasnie gram drutem bo chcialbym zobaczyc jak to jest na pacc, bo na faccu to okrojona wersja sorca i tyle.

Ujo 04-04-2007 13:43

tak druid bez pacc to gorszy soccer a ludze robiom go tylko dla uh dla swoich knightuw z tym cos powinny zrobic

Magdaw92 04-04-2007 17:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pawelan (Post 1349281)
Zamknąć wreszcie paszcze i słuchajcie tego pana bo mądrze prawi...

Dzięki ale pozwól, że cię poprawię - jestem dziewczyną ;P
No to tyle co chciałam dodać ;D

Pawelan 04-04-2007 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xeremon (Post 1349326)
Dokładnie! Głównie Sorcerer i druid wie co to znaczy nie zwracające się hunty i tysiące gp wydanych na mana fluidyX( To wasze p****olenie o usunięciu wandów i rodów jest wręcz żałosne. To zwyczajna zazdrość ze strony knightów.

Jeśli więcej osób gra teraz postaciami magicznymi to znaczy że nie są one równe z postaciami nie magicznymi.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Magdaw92 (Post 1350706)
Dzięki ale pozwól, że cię poprawię - jestem dziewczyną ;P
No to tyle co chciałam dodać ;D

Nie spojrzałem na nick - wybacz.

mazgier 04-04-2007 19:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pawelan (Post 1350732)
Jeśli więcej osób gra teraz postaciami magicznymi to znaczy że nie są one równe z postaciami nie magicznymi.

Biorąc pod uwagę fakt, że nawet CIPsoft zamierza "wyrównywać profesje" w najbliższym update to chyba jest to oczywiste? Sęk w tym jedynie, że przewaga sorców/drutów nie jest aż tak znów wielka jak namolnie i wbrew faktom insynuują niektórzy...

Goku_Sayian 04-04-2007 20:51

cóż, nie znam gry w której postacie są wyrównane, tak juz niestety jest :/ powinno sie grac tym kim sie lubi a nie tym co jest dobre! niestety przewaga sorca nad knightem/palem w pozniejszym rozwoju jest zbyt duza ;/ (mowie o pacc) exori vis bierze 20many a dmg na wyzszym lvl jest ~150 wiec przy zuzyciu 100 many zadajemy dmg równy 750! knightem nie ma szans tego osiągnąc :/ potęga sorca/druta rosnie wraz z jego lvlem a knighta nie, przynajmniej nie w takim stopniu. jedynym rozwiązaniem jest usuniecie Tibii z kompa i granie w D2 :D pal zealot naprawde potrafi duzo, o hammerku juz nie mowie :)

CzubiX 04-04-2007 21:20

Ja jestem druidem i jestem za ulepszeniem palla i knighta ale ulepszą pewnie tylko knighta bo spójżcie pall nie jest przecież taki zły!!! wali z odległości,hity ma porównywalne z knightem lecz jest przecież lepszy w magii od niego! taki pall moze sadzic rowno z sd a knight to co? max explo. pallek chyba tylko dlatego jest tak żadką profejsą bo speary się łamią :/ to przecież głupie! :P

chaszman 04-04-2007 23:45

Ja tam mam swoje zdanie:)
Powinni dodac knightowi np. Exura Gran ;)

dubros 05-04-2007 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CzubiX (Post 1351215)
Ja jestem druidem i jestem za ulepszeniem palla i knighta ale ulepszą pewnie tylko knighta bo spójżcie pall nie jest przecież taki zły!!! wali z odległości,hity ma porównywalne z knightem lecz jest przecież lepszy w magii od niego! taki pall moze sadzic rowno z sd a knight to co? max explo. pallek chyba tylko dlatego jest tak żadką profejsą bo speary się łamią :/ to przecież głupie! :P

JAK PALL MA POROWNYWALNE HITY Z KNIGHTEM TO CHYBA Z ROOKA NIE WYSZEDLES JESZCZE

mazgier 05-04-2007 06:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Goku_Sayian (Post 1351149)
exori vis bierze 20many a dmg na wyzszym lvl jest ~150 wiec przy zuzyciu 100 many zadajemy dmg równy 750! knightem nie ma szans tego osiągnąc

Mozna sobie palce na klawiaturze do krwi stłuc a oni jak mantrę ciągle swoje: tylko 20 manyzavisatylko20manyzavisatylko20manyzavisa... Nie ma znaczenia ile razy się pokaże, wyliczy, udowodni, że to "tylko 20 many" jest wyłącznie teorią a w rzeczywistości kosztuje to znacznie więcej. Nie, oni wiedzą lepiej. Ale wiesz co? Ja też sobie coś wyliczę. Popatrz:
- Knight jest teoretycznie zdolny do zadania hita hita o dowolnej wartości (oczywiście zależnej od skilla/broni),
- Zadanie hita o dowolnej wartości kosztuje knighta... ZERO many,
- Ergo: przy zużyciu 0 many zadajemy dmg równy nieskończoności !!!
Widzisz jak knighci mają dobrze? I tylko nie mów mi, że to nieprawda. Moje wyliczenie jest równie dokładne, rzetelne i zgodne z rzeczywistością jak Twoje dla sorca.

Lisu 05-04-2007 08:10

@Up dobra teoria :)

Vis, Vis, Vis... fajnie brzmi...
Ja expiac wydaje 20k/h na manasy i life ringi. W dodatku wiecej manasow na siebie nie zapakuje wiec albo je musze tachac po ziemi albo poginac do sklepu co godzine po nowe.

Dodatkowo atutem rycka sa skille i ogromna w porownaniu do maga ilosc hp (prawie 3x wiecej). Moze w PvP tak tego jakos super nie widac jak sie kogos bije, aczkolwiek explo lub exori tez moze zabolec, ale juz wiejac przed kims roznica jest widoczna... Mam wrazenie jakby zdecydowana wiekszosc nigdy nie probowala ubic kanjta na 60+ lvlu (wtedy to ma 1k+ hp)

Profesje sa zroznicowane i przykladow wyzszosci jednej nad druga mozna by mnozyc... Ale z tego co widze po tym forum, ludziom ktorzy zarabija robiac runki, albo expia z zawrotna predkoscia 25k/h na hydrach lub ubolewaja, ze demona knightem trafic nie moga i speary sie lamia przy treningu ciezko jest taka wiedze przyswoic. Ale niech i tak bedzie! W koncu od kogos zawsze mozna taniej runy wziac, ktos musi itemy kupic, ktos musi siedziec online, zeby moby sie respily...

Gl, hf, flame me.

Fenzopi92 05-04-2007 09:49

Zlikwidowanie Rodów i wandów ta ????
Uwaga Druidzi i Sorcowie idzim skilowac
Moze do 2010r. Zrobim se 35/35 -.-

Fenzopi92 05-04-2007 09:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fenzopi92 (Post 1351885)
Zlikwidowanie Rodów i wandów ta ????
Uwaga Druidzi i Sorcowie idzim skilowac
Moze do 2010r. Zrobim se 35/35 -.-

Wy (Knighci) nie rozumiecie jednego , Wy lejecie za free , macie najwiecej Capa I zbieracie najwiecej kasy

Wy idzieta se Bloczyc np.Hydry , Shoterzy funduja wam uhy lub ED was Siocha
i macie kase z loota

Drut/Sorc musi wydawac mase kasy na MF Zeby Poexpic

TR Czy WOI wali 58-71 zabierając przy tym 12 many

Wy walicie takie hity a nawet wiekrze za FREE
I jeszcze wam malo ?

Fakt ze KNIGHTOWI przydal by sie jakis Fajny czar Ofensywny lub leczący ale to nie powud zeby UDUPYWAĆ Druta/Sorca

Luc'ek 05-04-2007 09:57

heh..=\

@Mazgier
@Lisu

To nie ma sensu głupota samolubnych Noobow jest większa =\

#knajciki
Oni mówią o udupieniu magicznych profesji Sorc/Druid niby czemu dlatego że jakiś kolo o h lvl ma sorca walnie Ci niespodziewanie ue i padasz na shoota (jeśli nie miałeś ssa) no chyba ze byleś knajcikem 60lvl+/- to już nie tak łatwo go zabić czemu? bo przeważnie za dużo ma capu na uhy i dobrze sie uha. W pvp kto ma większe straty pomyślcie magiczne proste a niby dlatego ze vis/rod albo wave/ue (nie dotyczą te czary druta) zużywa sporo many a jeszcze 2x-3x sd to około 1 uh knajta. Co z tego wynika heh magiczne maja o wiele większe straty w expie\pk od waszych knajcikow. Knajcik ma od h** tez kasy z czego np: z blocka demonów jak wypadnie mu jakiś locik (mpa/gl/mms) to co myślicie ze wam powie oczywiście powie ze jakiś f axe wyleciało a resztę do bpaka.

#pallki
Pallki tez nie maja za dobrze ponieważ 1bolt to okolo 3gp i w skilowanie muszą wydawać co nieraz około 10k+ na speary dla mnie jak dla magicznej to mało ale jak dla palka (na małym lvlq) to sporo. hmm ale jak już palek sie wybije nie jest taki slaby. Ponosi małe koszty na expie, a locik mu sie zwraca(np solo na demonach). Dla magicznych tez sie zwróci ale to zależy od szczęścia.
*Chlew
ja bym proponował aby nic nie dodawać, nawet mi (drutkowi) czaru ofensywnego (poświęcenie, a by sie taki czar przydali =\) aby nie robić większego kur** gówna z tego.
Najlepiej by było gdyby Cip'sy zajęli sie tym 3 addonem a nie "zompą"

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:44.