![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Moim zdaniem dotykanie sie wandow i rodow nie wyrowna profesji, bo to nie jest wcale taka wielka przewaga, bo tak naprawde ci co expia najlepiej uzywaja Exori Mort/Vis, za nie wiele many maja mocne hity. Mysle, ze ten czar powinien zostac zmieniony i spalac mane w stylu exori knighta, czyli np. ktory lvl. sorca/druta tyle spalonej many, hity zostaja takie same. Wtedy exp. z Exori Mort/Vis nie bylby juz taki oplacalny i moze mag zaczal by uzywac hmm czy explo.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
To co już zostało wprowadzone nie zostanie odwrócone i nic nie będzie wycofane.
Myślę, że knighta i pallka jakoś ulepszą, ale ogólnie rzecz biorąc jestem przeciw jakiemukolwiek już ulepszaniu profesji, bo już widzę co się dzieje, 50 lvl a taki noob, że aż żal patrzeć. |
Cytuj:
|
Większość zmian i tak ułatwi gre ale uważam, że nie powinno sie zabierac czegokolwiek sorcom i druidom (tym wrecz dodac przynajmniej 1 mocny czar ofensywny albo tak jak bylo dawniej [podobno] że mogli oni summonować dragi). Co do knighta to nie ma on aż tak źle. Palek gorsza sprawa. Ale dla obu proponuje zbroje dostępne TYLKO dla nich redukujące konkretnie obrażenia od żywiołów np ognia, energii. Powinne byc one dostępne z questów klasy PoI. Wtedy obu tym profesjiom znacznie podniesie się stopień opłacalnośći expienia.
Druga propozycja to ustalenie stałych minimalnych hitów zgodnych z lvlem i skillem + dodatkowe bonusy w postaci czarów chwilowo zwiększających skuteczność ataków. Co do palka to obowiązkowo poprawic trening (normalne speary) oraz zlikwidowac niemoznośc natychmiastowego przesuwania i pozyskiwania trofeów przez zdobywce najwiekszej ilosci expa. Dla sorcow proponuje troche zwiekszyc skutecznosc exury gran. |
Cytuj:
30 lvl sorc nie da rady wytrzymac ataku 2 dragow i sd od summonera |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Na niższym lvlu grając sorcererem nigdy nie narzekałem na nadmiar gotówki, to prawda.
|
Cytuj:
@down: czary w tibii nie maja cooldowna, wprowadzenie takiego czegos oznaczaloby uzywanie tego na okraglo niewielkim kosztem ( bo wiele many by to nie zezarlo z wiadomych powodow ). |
ja tam byłbym zadowolony jakby mi dali czar ktory na okreslony czas (np 3 min:) ) omijal shield potwora :)
i bylbym szczesliwy jak nigdy :) moim zdaniem znacznie poprawiloby to knightow bo nie musieliby ciagnac wszedzie za soba druidow (bo np. ja mam teraz kupe expowisk do wybroru ale co z tego jak sioher ofline i nie ma mi kto dsow postawic?) a tak zawsze (waste wieksze fakt bo na uhach drozej wyjdzie niz na manasach dla druida) ale knighci nie byliby az tak uzalezneni od druidow :) i nie narzekaliby ze nie moga hitnac demona :) |
Cytuj:
|
"POGORSZENIE DRUIDÓW I SORCÓW" -.- X( X( X(
Chyba "POgorszenie TYLKO !!!!! Sorców" Drut jest najtrudniejsza profesja Ma malo czarów ofensywnych Ma Beznadziejnego Koncowego Roda (Tempest 1 sqm zasięguX( ) Zróbta se druta ok. 30 lvl i se porównajcie z innymi prof. Najlepiej Spojrzeć Na Czary Druta , Zobaczyc ze Mateusz DW ma 307 lvl (teraz) I stwierdzic ze drutem sie latwo gra i sie szybko expi -.- Więc sie o*p*e*d*l*ie !!!! oD DRUTA !!! |
Cytuj:
|
Cytuj:
Gdyby Drut mi nie pasował nie gral bym tą Profesją -.- JA tylko mówie ze Ankiety typu "Pogorszenie druta" Są zalorzone przez tych którzy nigdy nie grali drutem i niemaja pojęcia jak sie nim gra |
Cytuj:
A tym "beznadziejnym Tempest Rodem" ubawiłeś mnie do łez. Jeszcze sporo nauki gry w Tibię przed Tobą, oj sporo... |
Cytuj:
A gdybym chcial poexpic np. na Guardach tylko z rodem ? Ty to byś pewnie latal z voolcanem (RODEM) -.- |
Cytuj:
|
zaufajcie, druid jest slabszy niz sorc =] wlasnie gram drutem bo chcialbym zobaczyc jak to jest na pacc, bo na faccu to okrojona wersja sorca i tyle.
|
tak druid bez pacc to gorszy soccer a ludze robiom go tylko dla uh dla swoich knightuw z tym cos powinny zrobic
|
Cytuj:
No to tyle co chciałam dodać ;D |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
cóż, nie znam gry w której postacie są wyrównane, tak juz niestety jest :/ powinno sie grac tym kim sie lubi a nie tym co jest dobre! niestety przewaga sorca nad knightem/palem w pozniejszym rozwoju jest zbyt duza ;/ (mowie o pacc) exori vis bierze 20many a dmg na wyzszym lvl jest ~150 wiec przy zuzyciu 100 many zadajemy dmg równy 750! knightem nie ma szans tego osiągnąc :/ potęga sorca/druta rosnie wraz z jego lvlem a knighta nie, przynajmniej nie w takim stopniu. jedynym rozwiązaniem jest usuniecie Tibii z kompa i granie w D2 :D pal zealot naprawde potrafi duzo, o hammerku juz nie mowie :)
|
Ja jestem druidem i jestem za ulepszeniem palla i knighta ale ulepszą pewnie tylko knighta bo spójżcie pall nie jest przecież taki zły!!! wali z odległości,hity ma porównywalne z knightem lecz jest przecież lepszy w magii od niego! taki pall moze sadzic rowno z sd a knight to co? max explo. pallek chyba tylko dlatego jest tak żadką profejsą bo speary się łamią :/ to przecież głupie! :P
|
Ja tam mam swoje zdanie:)
Powinni dodac knightowi np. Exura Gran ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
- Knight jest teoretycznie zdolny do zadania hita hita o dowolnej wartości (oczywiście zależnej od skilla/broni), - Zadanie hita o dowolnej wartości kosztuje knighta... ZERO many, - Ergo: przy zużyciu 0 many zadajemy dmg równy nieskończoności !!! Widzisz jak knighci mają dobrze? I tylko nie mów mi, że to nieprawda. Moje wyliczenie jest równie dokładne, rzetelne i zgodne z rzeczywistością jak Twoje dla sorca. |
@Up dobra teoria :)
Vis, Vis, Vis... fajnie brzmi... Ja expiac wydaje 20k/h na manasy i life ringi. W dodatku wiecej manasow na siebie nie zapakuje wiec albo je musze tachac po ziemi albo poginac do sklepu co godzine po nowe. Dodatkowo atutem rycka sa skille i ogromna w porownaniu do maga ilosc hp (prawie 3x wiecej). Moze w PvP tak tego jakos super nie widac jak sie kogos bije, aczkolwiek explo lub exori tez moze zabolec, ale juz wiejac przed kims roznica jest widoczna... Mam wrazenie jakby zdecydowana wiekszosc nigdy nie probowala ubic kanjta na 60+ lvlu (wtedy to ma 1k+ hp) Profesje sa zroznicowane i przykladow wyzszosci jednej nad druga mozna by mnozyc... Ale z tego co widze po tym forum, ludziom ktorzy zarabija robiac runki, albo expia z zawrotna predkoscia 25k/h na hydrach lub ubolewaja, ze demona knightem trafic nie moga i speary sie lamia przy treningu ciezko jest taka wiedze przyswoic. Ale niech i tak bedzie! W koncu od kogos zawsze mozna taniej runy wziac, ktos musi itemy kupic, ktos musi siedziec online, zeby moby sie respily... Gl, hf, flame me. |
Zlikwidowanie Rodów i wandów ta ????
Uwaga Druidzi i Sorcowie idzim skilowac Moze do 2010r. Zrobim se 35/35 -.- |
Cytuj:
Wy idzieta se Bloczyc np.Hydry , Shoterzy funduja wam uhy lub ED was Siocha i macie kase z loota Drut/Sorc musi wydawac mase kasy na MF Zeby Poexpic TR Czy WOI wali 58-71 zabierając przy tym 12 many Wy walicie takie hity a nawet wiekrze za FREE I jeszcze wam malo ? Fakt ze KNIGHTOWI przydal by sie jakis Fajny czar Ofensywny lub leczący ale to nie powud zeby UDUPYWAĆ Druta/Sorca |
heh..=\
@Mazgier
@Lisu To nie ma sensu głupota samolubnych Noobow jest większa =\ #knajciki Oni mówią o udupieniu magicznych profesji Sorc/Druid niby czemu dlatego że jakiś kolo o h lvl ma sorca walnie Ci niespodziewanie ue i padasz na shoota (jeśli nie miałeś ssa) no chyba ze byleś knajcikem 60lvl+/- to już nie tak łatwo go zabić czemu? bo przeważnie za dużo ma capu na uhy i dobrze sie uha. W pvp kto ma większe straty pomyślcie magiczne proste a niby dlatego ze vis/rod albo wave/ue (nie dotyczą te czary druta) zużywa sporo many a jeszcze 2x-3x sd to około 1 uh knajta. Co z tego wynika heh magiczne maja o wiele większe straty w expie\pk od waszych knajcikow. Knajcik ma od h** tez kasy z czego np: z blocka demonów jak wypadnie mu jakiś locik (mpa/gl/mms) to co myślicie ze wam powie oczywiście powie ze jakiś f axe wyleciało a resztę do bpaka. #pallki Pallki tez nie maja za dobrze ponieważ 1bolt to okolo 3gp i w skilowanie muszą wydawać co nieraz około 10k+ na speary dla mnie jak dla magicznej to mało ale jak dla palka (na małym lvlq) to sporo. hmm ale jak już palek sie wybije nie jest taki slaby. Ponosi małe koszty na expie, a locik mu sie zwraca(np solo na demonach). Dla magicznych tez sie zwróci ale to zależy od szczęścia. *Chlew ja bym proponował aby nic nie dodawać, nawet mi (drutkowi) czaru ofensywnego (poświęcenie, a by sie taki czar przydali =\) aby nie robić większego kur** gówna z tego. Najlepiej by było gdyby Cip'sy zajęli sie tym 3 addonem a nie "zompą" |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:44. |