Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z komputerem? Napisz, tutaj. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126449)

Slythia 29-07-2007 16:53

Teraz prosze panstwa o w miare szybka odpowiedz ; ).
Wlasnie mi firefox siadl. Obrazil sie. Za kazdym razem jak go wlaczam to sie wiesza, w menadzer zadan ma cpu bliskie 100... O co chodzi?

Nie chce korzystac z ie...

Arfyd 29-07-2007 17:07

@Up

Odinstaluj i zainstaluj ponownie ?

Uther92 29-07-2007 17:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matti92 (Post 1570262)
Jak będzie chodziło GTA: San andreas na kompie: Procek 1,6 GhZ, 384 GB RAM, 64 karty graf., dysk 40 GB????

Raczej bezproblemowo, ale procek mógłby być lepszy.
Cytuj:

You recognize World of Warcraft. He was killed by Tibia
Ja ci dam niespełnione marzenie -.-

Slythia 29-07-2007 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arfyd (Post 1575684)
@Up

Odinstaluj i zainstaluj ponownie ?

Nie dziala. Probowalam.

Uther92 29-07-2007 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 1575694)
Nie dziala. Probowalam.

Odinstaluj, wywal wpisy rejestru, zainstaluj.

Slythia 29-07-2007 17:27

Rejestr? A jak.. to zrobic? Prosze o jakies lopatologiczne wyjasnienie.

Uther92 29-07-2007 17:48

start->uruchom->regedit -> ok i wyszukujesz wpisów FF i usuwasz.

Slythia 30-07-2007 01:46

Nadal nic. Usunelam wszystko, co mialo w nazwie firefox w rejestrze i lipa. Znow wisi...

emilok 30-07-2007 09:59

Zainstaluj na innej partycji używając innego pliku instalacyjnego.

Slythia 30-07-2007 11:33

Nic. Nadal to samo.

emilok 30-07-2007 11:52

To jest goły FF czy instalują się wraz z nim jakieś pluginy?

Slythia 30-07-2007 11:56

Goły. A tak ladnie chodzil... Juz nawet probowalam wylaczyc wiekszosc programow w tle, tez bez efektow.

Zerpix0r 30-07-2007 12:31

Mam problem

Włanczam kompa i niedziała mi ani myszka ani klawiatura.
Włanczam ponownie i działa tylko klawiatura.
Uruchamiam ponownie i wtedy wszystko gra ale po 2-3 godzinach znowu siada myszka -.-.
Co Robic ; dac kompa do naprawy (jest na gwarancji) czy kupic nowa myszkę?
Aha chciałem jeszcze dodac, że jak gram w csa to mi się same bronie zmieniają i niemoge wtrafic do wroga...

PS Kompa mam dwa lata

Arfyd 30-07-2007 12:43

@Slythia

To ściągnij sobie Opere. ;-p

Slythia 30-07-2007 12:46

Tyle to i ja wiem ;). Ale ja chce firefosia! Ledwo sie do niego przyzwyczailam... Jeszcze opera siadzie i bedzie ciekawie :P

Arfyd 30-07-2007 12:51

@Up

To chyba przydałby się format. ;-p

@Down

Poproś Glamriego.

Slythia 30-07-2007 12:58

To po kolei. Jestem dziewczyna, nie znam sie na komputerach, formata sama nie zrobie. Nawet nie wiem czy rejestr dobrze wyczyscilam. Poza tym za duzo na dysku. Glupia neo, wszystko przez to g... Chyba bedzie powrot do ie. Wieszal sie, ale nie az tak. Jeszcze okolo 3 miesiace i mam to wszystko gdzies...

Pomoze zainstalowanie starszej wersji firefosia?

@up
Aktualnie jest zajety ; P.

Uther92 30-07-2007 16:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 1576852)
To po kolei. Jestem dziewczyna, nie znam sie na komputerach, formata sama nie zrobie. Nawet nie wiem czy rejestr dobrze wyczyscilam. Poza tym za duzo na dysku. Glupia neo, wszystko przez to g... Chyba bedzie powrot do ie. Wieszal sie, ale nie az tak. Jeszcze okolo 3 miesiace i mam to wszystko gdzies...

Pomoze zainstalowanie starszej wersji firefosia?

Zainstaluj sea monkey.

Slythia 30-07-2007 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Uther92 (Post 1577178)
Zainstaluj sea monkey.

To jest kolejna przegladarka, mam racje? Zainstalowalam opere, lecz... Taka sobie. A juz polubilam firelosia...

A tak wogole, to prosze Was o pomoc, a nie Glamriego! : P

Uther92 30-07-2007 16:54

Tak to przeglądarka stworzona pierwotnie bodajże na makówkę, od niedawna dostępna na winde. Bardzo podobna do FF.

Times 31-07-2007 01:41

Witam. Może to jest jest problem komputerowy, ale poniekąd tak. Otóż poszukuje program który zmniejszyłby mi wagę zdjęć. Chcę wysłać kuzynowi przez maila fotki z jego ślubu, jest ich ponad 100. Niestety całość waży ponad 350 mega. Jedno zdjęcie +3mega. Sadzę że jest taki program, albo sposób aby jakiś zmniejszyć ich objętość...

Z góry wielkie dzięki.;)

Bunk 31-07-2007 02:05

Od jakiegos czasu, mam spory problem. Zaczne od poczatku, otoz jak wlaczam komputer, musze conajmniej kilka minut go resetowac, bo twardy dysk nie daje znaku zycia. Tzn swieci sie tylko zielona lampka, a czerwonej nie ma. Dopiero po kilku resetach, komputer sie wlacza, ALE zazwyczaj musze znowu resetowac kilka razy, bo przy ladowaniu sie systemu (tam gdzie jest napis windows xp i rusza sie taka kreska, to sie zatrzymuje i komputer sie zawiesza). Gdy po 10 minutach resetowania, wlacza mi sie, to jesli nie mam wlaczonej tibii, albo jakiejs innej gry zzerajacej duzo procesora to po kilku minutach komputer sie zawiesza. Zazwyczaj, jak zostawiam w bezruchu na kilka minut rowniez sie zawiesza. Gdy jest wlaczona tibia, normalnie gram bez zawaisow, nawet na kilka godzin moge zostawic.

Odrazu mowie, ze zadne formaty, czyszczenie wnetrza komputera or whateva nie pomagaja. Czasami, gdy komputer w ogole sie nie wlacza pomaga zmienienie slota ramu. Napewno, nie jest to jakis wirus czy cos, bo formatowalem juz na wrzystkie windowsy, a nawet na linuxie sie tak zacina gdy nie ma wlaczonej tibii ! Mysle, ze to jest wina twardziela, albo ramu. Nie jestem pewien wiec sie pytam.
Wiem, problem jest dosyc dziwny ale mam nadzieje ze wiecie co poradzic.

Pozdrawiam

Slythia 31-07-2007 11:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Times (Post 1578136)
Witam. Może to jest jest problem komputerowy, ale poniekąd tak. Otóż poszukuje program który zmniejszyłby mi wagę zdjęć. Chcę wysłać kuzynowi przez maila fotki z jego ślubu, jest ich ponad 100. Niestety całość waży ponad 350 mega. Jedno zdjęcie +3mega. Sadzę że jest taki program, albo sposób aby jakiś zmniejszyć ich objętość...

Z góry wielkie dzięki.;)

Adobe photoshop?

Zerpix0r 31-07-2007 14:51

Mam problem

Włanczam kompa i niedziała mi ani myszka ani klawiatura.
Włanczam ponownie i działa tylko klawiatura.
Uruchamiam ponownie i wtedy wszystko gra ale po 2-3 godzinach znowu siada myszka -.-.
Co Robic ; dac kompa do naprawy (jest na gwarancji) czy kupic nowa myszkę?
Aha chciałem jeszcze dodac, że jak gram w csa to sie bronie same znieniają ( tak jakbym kręcił kółkiem od myszki...

PS Kompa mam dwa lata

Gogar 31-07-2007 14:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 1578372)
Adobe photoshop?

Raczej IrfanView albo ACD See

emilok 31-07-2007 15:07

Times,

FastStone Photo Resizer.
http://www.faststone.org/

Bunk,

Przetestuj pamięci mem testem. Znajdziesz go w googlach.

Weteran 31-07-2007 23:03

Reset

Mam problem z moim kompem...
Właczam Go wchodze w swoj prfil po czym komp sie resetuje i potem jak wejde na swoj profil to juz jest gites... ale to wkurzajaca rzecz jest;/ a i jeszcze wyskakuje mi folder od razu po wlaczeniu komputera prosze o szybka pomoc...;]

emilok 01-08-2007 14:53

Weteran,

Przeleć kompa antywirem i czymś od spywarów (ad-aware, spybot s&d).

matti92 01-08-2007 19:13

link do mojego problemu (PLAX HALP!!) :

http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=98525

;(;(;(;(;(;(;(;(

emilok 01-08-2007 19:53

matti92,

Otwórz 'Mój Komputer' kliknij prawym przyciskiem myszy na dysku "F". Wybierz 'właściwości', zakładka 'narzędzia', sprawdzanie błędów 'sprawdź'. W oknie co wyskoczy zaznacz obie opcje i rozpocznij skanowanie.
Najprawdopodobniej otrzymasz komunikat że teraz tego nie można sprawdzić ponieważ coś używa tego dysku w tym momencie. Wybierz opcję sprawdzania tego dysku przy następnym uruchomieniu komputera, uruchom go ponownie. Rozpocznie się proces skanowania partycji.

Hellraiser 02-08-2007 16:19

A ja mam problem z Operą, ponieważ gdy ściągam jakiś dowolny plik o większej masie niż zwykle np, 100 mb to Opera po jakimś czasie zwiesza się i musze wyłączać ją Menadżerem Urządzeń, a plik który ściągałem idzie do piekła. Btw, Opera u mnie właśnie nie wiem od jakiego czasu też ciągne procka od 80%-100%, więc to chyba dlatego, więc może coś ktoś coś wie jak temu zapobiec?

$PaTrYcY$ 03-08-2007 15:07

problem z kompem

od pewnego czasu komputer mi sie zawiesza lub resetuje nie wiem jaka moze byc tego przyczyna napiecia zasilacza sa w porzadku temperatury procesora nie przekraczaja 50 C i czasami po zawieszeniu gasnie monitor. Spotkal sie juz ktos z czym takim? Prosze o pomoc. BO expic nie moge :(:(:(:(:(:(

Uther92 03-08-2007 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez $PaTrYcY$ (Post 1584052)
od pewnego czasu komputer mi sie zawiesza lub resetuje nie wiem jaka moze byc tego przyczyna napiecia zasilacza sa w porzadku temperatury procesora nie przekraczaja 50 C i czasami po zawieszeniu gasnie monitor. Spotkal sie juz ktos z czym takim? Prosze o pomoc. BO expic nie moge :(:(:(:(:(:(

Sprawdź chłodzenie i czy nie masz jakiś wirów.

Xuvian 06-08-2007 19:49

Witam mam problem. Mam płyte główną Asus P5LD2 SE z BIOSem AMI. Podczas włączania kompa wydaje jeden dźwięk :/ co to może być ? W spisie sygnałów tegoż BIOSu w tym temacie pisze, że jest to błąd odświeżania pamięci RAM. Wczym tkwi błąd ? Plisss pomóżcie.

Pozdrawiam
// Xuvian

Uther92 06-08-2007 20:06

Ściągnij to:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=340&t=47
Nagraj na płytkę lub dyskietkę i uruchom komputer z tej płyty. Wykonaj test i zobacz czy są jakieś błędy.

Xuvian 06-08-2007 21:10

Memtest 86 nie znalazl zadnych bledow :/ A dzwiek dalej wystepuje ;(

Uther92 06-08-2007 21:13

Może dociśnij ram...

Xuvian 06-08-2007 21:32

juz probowalem, przekladalem je rowniez do innego slotu ale dalej nic

Hieyan 06-08-2007 22:22

Ile masz kości? Jeżeli dwie - spróbuj włożyć pierwsze jedną, uchomić komputer, potem drugą i też sprawdzić. Nie zaszkodzi wyczyscic slotow, przez samo "przedmuchanie" ich oraz możesz wyczyscic styki pamięci denaturatem czy spirytusem.
Próbowałeś resetowac ustawienia biosa? Jezeli masz tam cos waznego - to sobie gdzies spisz. Mi ostatnio komputer w ogole nie chcial sie wlaczyc, zresetowanie BIOSu pomoglo - okazalo sie, ze cala plyta glowna byla zwarta z obudową i zeby zapobiec spaleniu, BIOS zablokowal proces uruchamiania.

nequs 09-08-2007 15:10

Witam, mam problem z laptopem, oraz brak pomysłów jak można go rozwiązać. Zauważyłem, że ostatnio laptop zaczął mi się zawieszać, myślałem, że to tylko przypadek, czy błąd systemu. Dziwne było to, że nie mogłem ruszać myszką, jakby komputer został zamrożony, odczekałem minutę czy dwie, jednak ciągle nic nie mogłem zrobić. Wyłączyłem komputer, myśląc, że może powinien "odpocząć". Po około 30 minutach, laptopa włączyłem ponownie, wszystko działało dobrze, zacząłem grać w runescape, po około 10 minutach znów komputer się zawiesił. Odpuściłem runescape, pomyślałem, że nie będę mógł po prostu w tą grę grać. Po ponownym wyłączeniu i włączeniu komputer zawiesił mi się na grze we Flashu. Ciągle nic nie mogłem zrobić. Następnego dnia zawiesił mi się na kurniku, później nawet czytając e-booka. Jest to naprawdę niewygodne i chciałbym zlikwidować ten problem, jednak nie wiem jak. Nigdy nie miałem takich "zawiech" , powtórzę, że wyglądało to jakby komputer był zamrożony. Korzystam z Windowsa XP. Wcześniej nie było takich problemów.
Laptop nie jest szczytem nowości, jednak internet powinien śmigać na nim w miarę dobrze. Procesor : Athlon 2ghz (nie pamiętam dokładnie modelu) , 256ram, k.graficzna zintegrowana 64mb. Jest to Acer.
Dziękuję, za pomoc i pozdrawiam.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:32.