Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Zostales shackowany? Zostaw po sobie ślad! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=13298)

gumisiek__14 31-07-2006 09:48

Hacking:/

dajcie mi do polskiego adimna kontakt moze da rade odzyskac to konto:( krde POMOZCIEE;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

gumisiek__14 01-08-2006 10:16

HaK FrajeR

ksywa tego co mi zarabal konto w tibi Soul of Dark'Archangel mialem 16lcl plate armor plate legs dwarven shield dark helmet 2 rozczka da maga i 5k w depo!!:(:(:(:(:(::(:(:9:9:(:(:(:(:(::(:(

Myst Rydan 01-08-2006 11:15

Ale mnie smiesza takie posty :)
Przestrzegajcie tibia rules i security hints a nie ma opcji zeby ktos was shackowal. A poza tym znam tylko jeden przypadek zeby CipSoft naprawil straty po hacku - gdy ktos wyslal im sfalszowana kopie paszportu i oni poslali mu rec keya. A tak na codzien to to nie ich sprawa ze ktos cie "shackowal". Poprostu sam dbaj o swoje bezpieczenstwo.

-=WOLF=- 09-08-2006 03:08

Ja niestety też zostałem shakowany :(
Straciłem: 150k w kasie, crown legi, dsm, bs, gs, rh, demon shield, boh, aol i ok 60k za ozdóbki ktore miałem w hacie :(
JE..... HAKERY SKU..... PIER..... H... ZAJE.....X(

Kurczakos 23-08-2006 20:44

:(

Też właśnie zostałem shackowany, strociłem knighta na 21lvl bright sword k armor plate legi tower shield i warior helmet ;/
Jak to jest możliwe że ktoś jest obok ciebie i pisze ci twoje pasy??:(

kurzy410 28-08-2006 15:16

Pewien sku****n z hiberny o nicku "Kira Feabbloni" przy pomocy mojego zje*****o brata zchakowal mnie przed rokiem-przeliczajac na tamte czasy straciłem okolo 100k, 22 druida i 20 knighta bo zapomnialem hasla do meila (mój błąd). Chciał bym aby wszystkie takie niedorobione h*** jak on mialy hunty i spotkało ich tosamo co mi.........

AldoraMisiek 31-08-2006 21:21

mnie wczoraj hakneli

Ziomnh 01-09-2006 16:51

Mam problem z kontem- wpisuje swoje pasy i wyskakuje ze moje konto zostalo zbanowane za imie (Mialem imie Ziomnh) i kuzwa mam przypal bo na tym koncie mialem caly swoj dorobekX( :ban:

Zen 01-09-2006 17:08

Ja tez zostalem shakowany po raz 3 ! :pp i jak to mowi przyslowie: "Do razy sztuka" no i mnie rokneli xD szczerze mowiac w dupie to mam, nie zloszcze sie nie dre sie na nikogo nie pije, poprostu skonczylem grac. pozdr :)

Szkoda ze rokowania cofnac nie idzie ale trudno :/

Seilla 01-09-2006 20:38

Ja sie tak nie bawie.. Dzisiaj mnie shackowali, puste depo, bez eq, przynajmniej postac nie zabita :/ A tak mi na Menerze tak dobrze ;[ Ale trudno, czas chyba juz skonczyc z Tibia ;)

yazid 03-09-2006 15:06

mnie chakneli juz dawno tamu 2 razy stracilem 2 bohy c legs k legs g armor b robe rhhat of the mad demon shield dragon shield 2xp ammy w huj kasy runy caly domek i wiele wiele innych rzeczy... nie chem o tym pisac ;((

Tahrus 03-09-2006 21:39

Data-Dzisiaj 21.30
Lose- itemy o wartości około 160+k
Powód- hmm keyloger pewnie ;/

... tak się kończy gra bez antyvira...

Red_Guard 04-09-2006 18:34

Hack

Hack... Celesta... Knight... 25 lv... Nick: Red Guard... :(

Zawsze pozostanie w mej pamięci jako pierwsza moja postać

We are the Red Guards
We are the power of Chineese army
We are the Honou of World
:confused:

Valles Marineris 05-09-2006 20:54

Niewiarygodne...

Jeszcze przed kilkoma minutami dostałem list. Wyglądał jak list z CipSoftu, mówiący, że złamałem punkt 3f w regulaminie. For more informations... link. ;( Zalogowałem się. Chwile poczytałem, i wróciłem na Tibię. Wywaliłem ten list na depo, i wtedy jakiś gość podszedł do mnie i spytał:
-Pokaż ten list, może jest od tego samego hackera, bo też dostałem.
OH MY GOD... Rzuciłem sie na tibia.com, by jak najszybciej zmienić hasło, ale... Zalogować sie juz nie dało. Wrociłem do tibii... A przynajmnie miałem taki zamiar, bo okazało się, że mnie wywaliło. Próbowałem trzy razy... Na "my Account" wysłałem list prze Cipów na moj adres, ale... Na razie nie doszedł. ;(
Czekam pełen nadzieji. A akurat zdobyłem plate seta, z 1,5 k na koncie...
Przepadłem. :(
JAK ONI TO ROBIĄ?!?!?
Wredne dupki. :(

13 lvl, pierwsza postać, druid Valles Marine. :(

MrVego 05-09-2006 21:03

Mi zchaczyli 16 druida i 14 knighta, itemy okolo wartosc ~15-20k.
Moze to nieduzo, ale pech chcal ze druidem bylem zalogowany w domku mojego rl qmpla. gdy haker zalogowal sie w domq, naturalnie caly obrobil. moj qmpel stracil itemy warte ~200k. Malo tego: haker dostal sie do guild house i jako ze mialem tam wstep, to obrobil rowniez i to (ownezy lacznie stracili itemy warte ~500-600k). Szczeze niebylo mi wtedy do smiechu, oraz zastanawialem jak keylogger mogl dostac sie do mojego kompa, jesli nic nie sciagalem (antyvir wykryl go po 4 dniach po haku). Qmpel takze niebyl zadowolony i to delikatnie mowiac.

Kasia'Drutek 06-09-2006 21:44

Zostałem zchakowany. na forum zobaczylem interesujący filmik wmv sciągnołem i okazuje się ze jest z rozszeżeniem exe aplikacje natychmiast usunełem po kilku dniach okazalo sie ze posiadam na kompie Keyloggera a moja postac jest pusta .ale lvl haker nieruszyl i jestem mu zato wdzienczny!
(dyslektyk):P n/c

Tari Mavieth 07-09-2006 18:10

Też mnie shakowali

Mam Sorcera na Honerze 15 lvl Noble armor knight legi(od kupmla) Leatcher boots wand of dragonbreath Dark helmet Beholeder shield 2,2k.Hacker niezmienil mi Hasła wszystko miałem jak wyjeżdżałem na wakacje po wakacjach wlogowuje sie patrze i pusto nic niemam.CO mam zrobić żeby odzyskać żeczy ?
Okocim slabe

Mroku 09-09-2006 20:00

Dzis ok. godfziny 18:00 zostalem shakowany -.-
hakierek mial max. 15minut na zrobienie wszystkiego -.-
nowe passy jeszcze nie doszly a zmienilem maila dzieki rec keyowi -.-
nie wiem skad mialem je**** keyloggera -.-
jedyne co mnie cieszy,to to,iz wiem kto mi pomoze,a kto nie -.-

zadne itemy mi nie zginely :D :D :D

Daro93 11-09-2006 12:23

Mi postać Hakneli i na niej mialem ok 30k (w sumie nie duzo, ale zawsze cos) Z leksza sie zalamalem to bylo na drugi dzien jak shakowali mojego kolege :/ X( Daje wam rade niesciągajcie zadnych plików z innych stron polecam wam odwiedzać Tibia.pl , Tibia.com , mytibia.com i takie tam... P()Z|)R()

Alesson 11-09-2006 22:20

Uwaga !!! na gildie ukradli mi konto
niby zapisujesz się do gildii a oni maja twoje konto i hasło Kaplem się przed chwila a mianowicie wszedłem na stronę tibi zobaczyłem na stan postaci i pokazało mi ze moja postać miała logowanie o 21:30 dzisiaj a ja ostatnie logowanie miałem w niedziele o 22 ;] uważajcie na takich naciągaczy... moj stratny char to Alesson SIth straciłem 100k 5bp hmm caly set crowna X( X( X( X( i chyba juz nie gram w ta gre ;( bo tamten char mial skila dista na 76 a shielding na 60 ;] a mial dpoiero 17 level....jeszcze zobacze ale raczej zegnam sie juz z ta grą CYA all aha dodam jescze ze ci zlodzieje dzialaja na Xerenie ok cya all

Alesson 12-09-2006 19:56

A jednak nie skączyłem jescze z moją najlepszą grą xD zaczołem nowego chara druta Pozdro for all:cup: :cup: :cup:

DexteroO 15-09-2006 20:08

no wiec
dawno, dawno temu (kilka miechow) skonczylem gre na Azurze
sprzedalem chara i items, ale na 10 knightcie (noob charze) zostawilem bohy, ktore mialy dla mnie wartosc "sentymentalna"
przed chwila wchodze na chara na xerenie (8, no teraz juz 7 drut) i dziwie sie czemu padl, wchodze na knajta a tu (nie ma BOHOW!)

robie wlasnie skana :P
i teraz mam pytanie do osob "obeznanych"
mianowicie zaczalem dzis sciagac z forum film (z koncowka ******) ale gdy mialem 51% zauwazylem to i dalem szybko "zakoncz"
po tej sprawie nie logowalem sie na chara, dopiero za kilkadziesiat minut, ale wtedy bylem juz hackniety! czy to moze byc wina tego "filmu"?

pozdrawiam

; ]

Celoz 15-09-2006 22:12

up: nie, wszystkie wirusy uaktywniają się po otworzeniu lub jak znajdują się w C:\WINDOWS\

gandalf126 16-09-2006 11:41

Prosze o pomoc.

Witam .Zostałem shackowany i znalazłem temat na forum jak postępować w takich sytuacjach.Wyprubowałem to ale gdy wpisuje mój adres e-mail to wyskakuje mi że ten adres jest nieprawidłowy.Co mam zrobić żeby odzysjać konto?proszę o pomoc.;(

Celoz 16-09-2006 12:07

up: jak nie zrobiłeś recovery key'a to przepadło..

Pro'falcon 18-09-2006 22:36

omg co za....

omg co za wiarygodnosc w linki we mnie siedzi-.-V 10min temu zostalem shakowany na refugi by Rodnik, 22 Druid polak co fajniejsze -.-V oczywiscie zawalil mi druta 16 ;( a naszczescie 19 knighta nie zdazyl :lolo:, tak czy siak radze uwazac na niego, a ja jutro sobie z qmplem pogadam na temat dozywotniego hunta dla niego, lub dopóki nie odda itow (p-set, steel helmet, g-shield, moonlight rod)

Bugatti183 19-09-2006 09:15

Aaaaaaa Kurde

moja ukochana postać została schackowana 3 dni przed letnim update -.- .

Knight
23 lvl
Bohy , BS , Vamp Shield , C Arm , Crus Helmet , K Legs , Platinium Amm i 13k w depo !!!!!!!!!!!!!!

Boże święty nawet nie wiem jak to się stało !
Gram i gadam z moim angielskim kumplem . Nagle on chce odemnie 3 pierwsze cyfry acc number ! Oczywiście mu nie podałem . Na następny dzień wchodze i H*** accont number and password is not correct ! X( X( X( X( X( X( X( X(

cola13 19-09-2006 21:55

Sale kyon to zlodziej i haker

Sale kyon przeslal mi jakas strone co wygladala identycznie ja tibia.com
mialem dostac darmowe przedmioty dla rycerza potem wchodze na konto i nie moge sie dostac . potem weszlem na www.tibia.com i odzyskalem haslo wpisujac e-mail i moj acount numberr. zhakowal mnie i okradl Sale kyon.
odzyskalem konto ale bez 2 tysiecy i bez plate arom i bez plate legs.
jak ktos ma program do kasowania konta to prosze skasujecie konto zlodziejowi o imieniu sale kyon .

AmeN 25-09-2006 07:27

weez

Mialem 29 sorca, najelpsza postac jaka mialem.

Na 28 levelu oddalem ja koledze w tibi
Pozniej on mi ja oddal bo chcialem grac znowu.
Lecz wczoraj, ten moj niby ,,Kolega'' mnie haknol, zmienil maila, mial rec keya, wszystko pozmienial :(

Moral

NIKOMU NIGDY NIE UFAJCIE!

AGNI-SZKA 30-09-2006 16:28

haker

Ej właśnie ze mną gada haker mówi mi że jak sie zaloguję na stronke www.kyra.5u.com to wtedy trafie do gildi nazwa: Hull House ... oto jego nick: Furick Thos
ja sie nie zaloguje ale co z takimi zrobić żeby innych nie wciągali :confused:

Monere 01-10-2006 08:47

co to za urządzenia i programy i wogóle że mi kolo porty skanuje na 1 czy 2 stronie że antiwir mu skanowanie jego portów wykrył i uniemożliwił, i tego nie hackneli ja chce taki antiwir co mi takie różne operacje wykryje i zablokuje i odetnie dziada i keyloggi mi wykryje

Pagon 04-10-2006 20:14

Ostrzeżenie

Właśnie dostałem propozycję dołączenia do gildii.
Koleś obiecywał że dostanę za to jakieś lepsze itemy, tylko jest jeden warunek: mam zaakceptować regulamin gildii na ich stronie.
Podał mi takiego linka http://www.kingsofhonourguild.republika.pl/
Strona ta jest conajmniej podejrzana więc nie mam zamiaru tam się logować, jednak myślę że ta informacja może komuś uratować "życie" :)
Pozdrowienia dla uczciwych Tybijczyków :)

Magic Dru 16-10-2006 16:11

wczoraj ja zostalem zhakowany ;/ rano wstaje patrze passy nie dzialaja ... potem tibia.com a tu 2 deady szybko wyslalem haslo na meila i postac odzyskalem. stracilem jakies 40k i 3 levele... nie wiem jakim to cudem nie wchodizlem na zadne stronki typu www.freepacc.pl
:(

marcin071 16-10-2006 20:07

pomocy prosze ;(

;( Pomocy wiem że jest opcja szukaj :P ale nie mam czasu prosze od szybką odpowiedz ok jush muwi.
Napisał do mnie noobek ze jak chce dolonczyc do jakiejs glidi to musze na stronce jakiejs pasy wpisac. Wiedzialem że to hakerska i wipsialem jakiees bzdury nie swoje pasy . Czy moze mnie shakowac dlatego że wpisalem czy mugl mi keylogery przeslac boje sie że starca knajta prosze o szybkom odpowiedz będe Wzieczny :P a jak ktos chce to moge podac nazwe tego noobka i tom strone
aha i sorki za ortografi i literuwki ale szkoła uczy :P

Edit by Parys
Na drugi raz, nie przepraszaj tylko popraw błędy np. w wordzie. Na literówki i brak polskich znaków nie zwracałem uwagi. Używaj też przecinków, aby można było łatwiej dowiedzieć się o co chodzi.

De'sH 16-10-2006 20:43

Kolo masz przesrane... zmieniaj passy co 10 min bo inaczej stracisz konto, odrazu musisz zrobic formata itp, innej szansy nie ma! ALE PAMIETAJ CO 10 MIN ZMIENIAJ PASSY

btw. wes sobie znajdz slownik - . -

sirpatrick 23-10-2006 14:40

Koleś powiedział żebym wszedł na www.blacklist-tibia.bbs.pl , bo powiedział, że jestem na Black Liście i to jest "odlogowanie" się z niej... Czy to prawda?

Marcjanx 23-10-2006 14:47

Dobra tłumacze wszystkim @up.
Niema czegoś takiego jak darmowy pacc,darmow itemki itd.Nie logujemy sie na żadnej stronie,którą podadzą ci w tibi. Jedyną stroną gdzie można wpisywać swoje passy to na www.tibia.com Nikomu nie podawaj pasów. Tylko na tamtej stronie wpisujesz passy do tibi i sam masz te passy znać nikt inny chyba że sharujesz(dzielisz konto nielegalne :P)

@Magic Dru:
Pewnie miałeś keyloggera(program który zapisuje wszystko co napisałeś) i przesyła do tej osoby co ci go wpuściła. Albo lognełeś sie u kolegi/w kafejce/ lub gdzieś indziej gdzie pełno wirusów itd.
@De'sH:
No troche tam błędów jest ortograficznych. To jest newbie wiec niemożna go tak zjechać ostro. Wytłumacz mu a zrozumie. Kiedyś każdy z nas był newbie i ktoś inny nam pomagał teraz kolej na ciebie :P
Sądzę że pomogłem chociaż troche komuś :D
Cya

sirpatrick 23-10-2006 15:07

Ta strona którą ja podałem to tibia.com Black List i właśnie niewiem czy moge się tam logować...

Rater 23-10-2006 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sirpatrick (Post 1044086)
Ta strona którą ja podałem to tibia.com Black List i właśnie niewiem czy moge się tam logować...

Ta strona, którą podałeś tylko wyglkąda jak tibia.com -.-
A pozatym powiedz mi gdzie jest napisane, że jesteś na tej niby "black liscie"?

sirpatrick 23-10-2006 16:00

To się zapytej tego, który mi to podłożył;) ...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:44.