Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Homo, Bi ? Normalne? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=158836)

Marsseel 03-01-2008 14:56

Nie wiem, ale to nie znaczy że go nie ma.
Ja po prostu w niego wierzę, opieram to na swoich doświadczeniach.
Jeżeli ty nie chcesz w niego wierzyć to proszę bardzo nic mi do tego.

Bambuko 03-01-2008 15:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johnny121 (Post 1824088)
Właśnie o to mi chodzi. Skoro chrześcijanie mówią, że Bóg stworzył wszystko - ok. Ale kto stworzył jego, żeby on mógł to zrobić?

Tak samo mogę zapytać, kto stworzył Ciebie, skoro nie Bóg... Wg wiary chrześcijańskiej Bóg był od początku. Co tutaj nie pasuje?

metiu 03-01-2008 16:00

Cytuj:

Właśnie o to mi chodzi. Skoro chrześcijanie mówią, że Bóg stworzył wszystko - ok. Ale kto stworzył jego, żeby on mógł to zrobić?

Koleś zdeczka offtopujesz, jeżeli zależy Ci na dyskusji na temat wiary chrześcijańskiej, to załóż oddzielny temat, sam z chęcią się w nim będę udzielać. Ale na te pytanie Ci jeszcze odpowiem. Tak jak wyżej Bambuko powiedział, Bóg poprostu odpoczątku był. Wtedy nasuwa się pytanie "Jak to możliwe żeby on sam był odpoczątku", to odpowiedź jest taka, że to jest dla ludzkiego umysłu niepojęte.

@topic
O to co znalazłem na youtubie ^^
http://youtube.com/watch?v=p_tWeFFPKGs&feature=related

Lasooch 03-01-2008 17:15

Cytuj:

Skoro ok, to nikt Go nie stworzył, był od zawsze. Według chrześcijan. A jak jesteś ateistą, to czemu zakładasz, że Bóg wszystko stworzył?

Maethi 03-01-2008 18:03

Cytuj:

No tez po części prawda.
Z drugiej strony gdyby nie te kolorowe parady to myślę, że mieliby więcej poparcia u hetero.
Poza tym to trochę sprzeczność, chcą być traktowani normalnie, tak jak wszyscy to niech na tych paradach pokażą że są normalni, bo teraz moim zdaniem robią coś zupełnie odwrotnego.
Ludziu powiedz Ty mi kto wpada na przeróżne parady i nie tylko te homoseksualne? No kto..powiedz kto..a tacy choćby hetero debile, którym nie pasują tamci.. no i co? I kupa za przeproszeniem to co piszesz. Parady są po to, aby rząd zaakceptował prawa tych ludzi, którzy JE MAJĄ. Po to są też petycje. To jest tak samo jak ze strajkiem w firmie. I to, że ludzie są ograniczeni - to wychodzi w ich zachowaniu czyt. wjazdach debili na parady i wszelkiej maści agresywne zachowanie czy choćby zachowanie kiedyś p. Kaczyńskiego, który do parady nie chciał doprowadzić.

A ja wam powiem, że jestem lesbijką. I kij wam za to w oko bo zwisa mi wasza reakcja. No może Bambusia nie :)

Thimburd 03-01-2008 18:21

Nawiążę może jeszcze do religii (powiedzmy, że ma to spory związek z tematem). Wiara w Boga - dobra, możecie sobie wierzyć (mówię to do tych którzy tutaj usilnie tą wiarę podkreślają) w jakiegoś opiekuna ludzkości, ale czy jesteście katolikami? Wygląda na to, że tak. A wiara w Boga musi być Katolicyzmem? Czy podporządkowujecie się Kościołowi, który ciągle wymyśla jakieś pierdoły, dostosowuje prawo do swoich celów i poglądów konserwatywnych? Czy podporządkowujecie się Kościołowi, który w swej historii dał nam swoimi działaniami tysiąc lat ciemnoty i zastoju rozwoju, mordowania milionów ludzi dla sprawy Chrystusa, wyprawy krzyżowe, polowanie na czarownice, atakowanie nauki i naukowców? Czy podporządkowujecie się Kościołowi, który z Chrześcijaństwa dawnego, postaw moralnych i rad głoszonych przez wczesnych chrześcijan, stworzył coś zupełnie absurdalnego i głupiego, pełnego niedorzeczności? Który mordem zasiał "ducha wiary" w państwa pogańskie (np. w Polsce: w szkołach chyba nie mówią, jak to na przestrzeni dziesiątek i setek lat mordowano i siłą wpajano katolicyzm: mówią o "chrzcie Polski" i już, jedna data i już), w państwa pogańskie w których Kościół zostawiał (albo raczej wsysał i modyfikował) dla wygody tradycje dopisując do tego absurdalne katolickie brednie, zastępując święta ludzi świętami katolickimi, i siłą i mordem przestawiając poglądy? Który teraz wmawia nam, że homoseksualiści (nawiązuję do tematu) są źli, Harry Potter jest zły, in-vitro jest złe, komórki macierzyste są złe, poglądy liberalne są złe etc. narzucając coraz to nowe poglądy? Czy chcecie żyć tak jak to sobie wymyśli Watykan? Watykan dzięki któremu jesteśmy 1000 lat do tyłu? Przemyślcie to. Ja tylko liznąłem tematu atakując Katolicyzm. Jeszcze dodam - krytykujecie Islam za terroryzm? A czym byli kiedyś Katolicy? To było coś gorszego: to były jawne i masowe ataki i zabójstwa. Nie mówię, że Islam jest dobry. Chcę w tej chwili skrytykować religię ogólnie. I pytam: komu Wy się podporządkowujecie?

Gonzo 03-01-2008 19:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thimburd (Post 1824567)
Nawiążę może jeszcze do religii (powiedzmy, że ma to spory związek z tematem). Wiara w Boga - dobra, możecie sobie wierzyć (mówię to do tych którzy tutaj usilnie tą wiarę podkreślają) w jakiegoś opiekuna ludzkości, ale czy jesteście katolikami? Wygląda na to, że tak. A wiara w Boga musi być Katolicyzmem? Czy podporządkowujecie się Kościołowi, który ciągle wymyśla jakieś pierdoły, dostosowuje prawo do swoich celów i poglądów konserwatywnych? Czy podporządkowujecie się Kościołowi, który w swej historii dał nam swoimi działaniami tysiąc lat ciemnoty i zastoju rozwoju, mordowania milionów ludzi dla sprawy Chrystusa, wyprawy krzyżowe, polowanie na czarownice, atakowanie nauki i naukowców? Czy podporządkowujecie się Kościołowi, który z Chrześcijaństwa dawnego, postaw moralnych i rad głoszonych przez wczesnych chrześcijan, stworzył coś zupełnie absurdalnego i głupiego, pełnego niedorzeczności? Który mordem zasiał "ducha wiary" w państwa pogańskie (np. w Polsce: w szkołach chyba nie mówią, jak to na przestrzeni dziesiątek i setek lat mordowano i siłą wpajano katolicyzm: mówią o "chrzcie Polski" i już, jedna data i już), w państwa pogańskie w których Kościół zostawiał (albo raczej wsysał i modyfikował) dla wygody tradycje dopisując do tego absurdalne katolickie brednie, zastępując święta ludzi świętami katolickimi, i siłą i mordem przestawiając poglądy? Który teraz wmawia nam, że homoseksualiści (nawiązuję do tematu) są źli, Harry Potter jest zły, in-vitro jest złe, komórki macierzyste są złe, poglądy liberalne są złe etc. narzucając coraz to nowe poglądy? Czy chcecie żyć tak jak to sobie wymyśli Watykan? Watykan dzięki któremu jesteśmy 1000 lat do tyłu? Przemyślcie to. Ja tylko liznąłem tematu atakując Katolicyzm. Jeszcze dodam - krytykujecie Islam za terroryzm? A czym byli kiedyś Katolicy? To było coś gorszego: to były jawne i masowe ataki i zabójstwa. Nie mówię, że Islam jest dobry. Chcę w tej chwili skrytykować religię ogólnie. I pytam: komu Wy się podporządkowujecie?

Wierzę w Boga. Nie wierzę w niego dla kogoś, jakiś księży czy innych... Też nie popieram tego, co robili kiedyś (co robią dziś to swoją drogą): szczególnie mordowania ludzi/inkwizycji, czy zastoju w nauce, bo to nazywamy fanatyzmem religijnym... Wiem, że taki KTOŚ jak Bóg istnieje - i wierzę w Niego na własną rękę, dlatego np. nie uczęszczam na religię, bo katechetka jest jedną z tych fanatyków.

Korektor 03-01-2008 19:55

Powiedzmy sobie szczerze, że każdy ma coś za uszami i każdy parę tysięcy lat temu się napieprzał z każdym. To co było w XI w. moi drodzy, nie ma nic do rzeczy. To byli inni ludzie. Liczy się to co jest teraz, a teraz dzieje się coraz lepiej jeśli chodzi o mentalność Kościoła. I to zacznijcie zauważać, nie krucjaty.

Tak samo jakbym miał winić któregoś z Was za to, że jego praXXdziadek mordował bezbronne kotki na ulicy, albo był katem.

eerion 03-01-2008 19:59

Cytuj:

Liczy się to co jest teraz, a teraz dzieje się coraz lepiej jeśli chodzi o mentalność Kościoła.
Teraz nie zmieniło się nic poza tym, że kościół w niektórych sprawach udaje, że jest tolerancyjny.

Homo i Bi - nie mam zupełnie nic do nich. To ludzie tacy jak inni, jak ja. Natura tak stworzyła i jest.
Homoseksualizm jest w świecie ludzi i zwierząt od zarania dziejów.

Johnny121 03-01-2008 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1824380)
Skoro ok, to nikt Go nie stworzył, był od zawsze. Według chrześcijan. A jak jesteś ateistą, to czemu zakładasz, że Bóg wszystko stworzył?

Mówię, że chrześcijanie tak zakładają. Poza tym i tak nie mamy całkowitej pewności, czy nas stworzył On, Wujek Rysiu, czy co innego.

@Topic
Nie lubię gejów, ale niech sobie żyją, niech sobie biorą śluby, byle z daleka ode mnie. Przesadzają z próbami legalizacji adopcji.

@Down
No i tutaj możemy skończyć, bo i tak do niczego nie dojdziemy ; )

Bambuko 03-01-2008 21:20

Johnny, skoro nie zakładasz tego co chrześcijanie, to po co pytasz? To po prostu kolejne założenie. Przed Bogiem nie było niczego. Nietzsche był dużo potem : ) Proste.

Nie mamy pewności kto nas stworzył, to mi nowość.

Slay 03-01-2008 21:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maethi (Post 1824509)
A ja wam powiem, że jestem lesbijką.

Nie - jestes gejem i wspolzyjesz z plastikowym AK-47. =)

Maethi 03-01-2008 22:10

lepszy mój naładowany AK niż She.. słyszałem wieść, że widujesz się z nią slayasty :)

Bambuko 04-01-2008 02:15

Thimburd, na Twój post odpowiem w ten sposób:
Judasz był uczniem Jezusa.

EvilPwned 04-01-2008 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maethi (Post 1824509)
A ja wam powiem, że jestem lesbijką. I kij wam za to w oko bo zwisa mi wasza reakcja. No może Bambusia nie :)

A ja ci powiem, że jesteś pier**lonym idiotą który udaje homoseksualistę żeby się ponabijać w poważnym temacie -,-

A jako powód mojej wypowiedzi zacytuję kolejny twój post:
Cytuj:

lepszy mój naładowany AK niż She.. słyszałem wieść, że widujesz się z nią slayasty :)
To może jeszcze nie wiesz, czy jesteś mężczyzną czy kobietą (chłopcem/dziewczyną?)?

@Slay
Też mądry dowcip (?)...

@top.
A co do poglądów i nauk Kościoła... Wiele jest idiotycznych i przeczy samym sobie.

Lasooch 04-01-2008 16:17

@EvilPwned:

Za przeproszeniem, ale mam wrażenie, że nie zrozumiałeś nic z postów Maethiego-rozbierane-zdjęcia (z AK, czyż nie?) i Slaya.

Bambuko 04-01-2008 16:19

I nie wniosłeś nic nowego, każdy wie, że Maethi to facet. W zasadzie do jego jednego możemy mieć pewność : D

Duch Niespokojny 04-01-2008 16:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1825870)
Za przeproszeniem, ale mam wrażenie, że nie zrozumiałeś nic z postów Maethiego-rozbierane-zdjęcia (z AK, czyż nie?) i Slaya.

Czy każdy musi znać wszystkie szegóły z życia użytkowników forum? To jest publiczna dyskusja i takie rzeczy są tu po prostu nie na miejscu.

Lasooch 04-01-2008 16:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1825897)
Czy każdy musi znać wszystkie szegóły z życia użytkowników forum? To jest publiczna dyskusja i takie rzeczy są tu po prostu nie na miejscu.

Owszem, nie każdy musi je znać, ale nazywanie kogoś p*erdolonym idiotą dlatego, że nie rozumie się danej aluzji, także jest po prostu nie na miejscu (zwłaszcza, że w pewnym momencie każdy na forum mógł conieco zobaczyć, m. in. AK).

Gonzo 04-01-2008 20:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1825911)
Owszem, nie każdy musi je znać, ale nazywanie kogoś p*erdolonym idiotą dlatego, że nie rozumie się danej aluzji, także jest po prostu nie na miejscu (zwłaszcza, że w pewnym momencie każdy na forum mógł conieco zobaczyć, m. in. AK).

Offtopujecie Panowie... ;)

Smetana 04-01-2008 20:15

Geje do gazu!

EvilPwned 04-01-2008 22:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smetana (Post 1826330)
Geje do gazu!

... hetero na szubienicę? Ku*wa ja już nie rozumiem, w czym ci homoseksualiści są gorsi?! A już szczególnie się wszyscy tych gejów czepiają, bo "lesbijki są słodkie"...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1825911)

Nie jestem tutaj zbyt długo i nie znam raczej wszystkich użytkowników forum, a tym bardziej tematów, a to, co napisał, to nie jest nawet aluzja, a po prostu żałosne żarty. A napisałem o p*erdolonym idiocie, bo uważam, że jeśli ktoś tak się wypowiada (nawet, jeśli to "żart" a nie jego realne poglądy) to faktycznie nim jest.

Cytuj:

Jestem lesbijką czyt. chuj mnie obchodzą ludzie nietolerancyjni bo to czy jestem gejem, lesbijką czy hetero nie jest ich sprawą.
To akurat racja.

Maethi 04-01-2008 22:21

Cytuj:

A ja ci powiem, że jesteś pier**lonym idiotą który udaje homoseksualistę żeby się ponabijać w poważnym temacie -,-
Chyba nie zrozumiałeś metafory. Jestem lesbijką czyt. chuj mnie obchodzą ludzie nietolerancyjni bo to czy jestem gejem, lesbijką czy hetero nie jest ich sprawą. I tym samym wyraziłem swój pogląd w tym temacie.

Cytuj:

To może jeszcze nie wiesz, czy jesteś mężczyzną czy kobietą (chłopcem/dziewczyną?)?
Może Ty nie wiesz jak się szat apnąć?:)

Cytuj:

W zasadzie do jego jednego możemy mieć pewność : D
My pretty egg, ya?;> z Bekonem czy nie?:)

Cytuj:

.. hetero na szubienicę?
Za jaja!!

@Gonzo jak mi napiszesz ze offtopuje co Cie kopne...napisalem cos tu o swoich myslach :)

Kejmilo 04-01-2008 23:29

Co do homoseksualizmu - nic do tego nie mam. Jakoś gdy dwa psy się gwałcą, to wam nie przeszkadza.

Co do kościoła, przeczy sam sobie. Skoro przykazanie mówi "Kochaj bliźniego swego jak siebie samego" to czemu mężczyzna nie może kochać mężczyzny? Dziś na lekcji religii był poruszany ten temat, katechetka powiedziała, że samo bycie homoseksualistą nie jest grzechem, ale praktykowanie tego (czyt. seks itp.) już tak. Zresztą kościół zawsze był przyczyną większości problemów i zawsze będzie. To przez kościół są wojny. To przez kościół wybuchła reformacja. Można by na ten temat wiele dyskutować, ale jako iż w przeszłości wyraziłem swoje poglądy i dostałem warna, wolę teraz zamilknąć.

A człowiek nie został stworzony ot tak, jak mówi Biblia. Nie potrafił od razu mówić, nie potrafił logicznie myśleć. Jest to udowodnione naukowo. Skoro Bóg stworzył wszechświat, to po co inne planety? Po co stworzył słońce z wyczerpalną energią? Po co stworzył meteoryty? Takich pytań także jest wiele.

Kościół próbuje coraz to bardziej mieszać się w sprawy, które go nie dotyczą, tłumacząc się zapewne, że skoro to jest sprawa Boga, to jest to tez ich sprawa. Przekomiczne...

sphinx123 04-01-2008 23:39

Najfajniejsze jest to że ci co gadają jakim to ZUEEEM są homo, do lesbijek nic nie mają chociaż to polega na tej samej zasadzie xD

BoxerxD 05-01-2008 02:45

czuje niechcec do tych wszystkich homo , ale niech se zyja oby mi sie na oczy nie pokazywali i nie domagali sie adopcji dzieci i legalnych zwiazkow

Korektor 05-01-2008 10:46

Nie przez kościół, durne pały, tylko przez nadinterpretacje (różnej maści) jego kazań były i są wojny.

Duch Niespokojny 05-01-2008 13:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1827196)
Nie przez kościół, durne pały, tylko przez nadinterpretacje (różnej maści) jego kazań były i są wojny.

Nadinterpretacje te zdarzały się również wewnątrz samego Kościoła, a więc częściowo jest to też jego wina.

Bambuko 05-01-2008 14:33

Duch, czytaj, co mówisz. Kościół to ludzie są. Wszyscy (katolicy). A jednak wśród katolików są niewierni mężowie. Tak jak już napisałem: Judasz był uczniem Jezusa. Kiedy mówisz o kościele, to nie wiem kogo masz na myśli - Benedykta XVI, Jezusa, mnie?

Gonzo 05-01-2008 14:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kejmilo (Post 1826810)
Co do homoseksualizmu - nic do tego nie mam. Jakoś gdy dwa psy się gwałcą, to wam nie przeszkadza.

Co do kościoła, przeczy sam sobie. Skoro przykazanie mówi "Kochaj bliźniego swego jak siebie samego" to czemu mężczyzna nie może kochać mężczyzny? Dziś na lekcji religii był poruszany ten temat, katechetka powiedziała, że samo bycie homoseksualistą nie jest grzechem, ale praktykowanie tego (czyt. seks itp.) już tak. Zresztą kościół zawsze był przyczyną większości problemów i zawsze będzie. To przez kościół są wojny. To przez kościół wybuchła reformacja. Można by na ten temat wiele dyskutować, ale jako iż w przeszłości wyraziłem swoje poglądy i dostałem warna, wolę teraz zamilknąć.

A człowiek nie został stworzony ot tak, jak mówi Biblia. Nie potrafił od razu mówić, nie potrafił logicznie myśleć. Jest to udowodnione naukowo. Skoro Bóg stworzył wszechświat, to po co inne planety? Po co stworzył słońce z wyczerpalną energią? Po co stworzył meteoryty? Takich pytań także jest wiele.

Kościół próbuje coraz to bardziej mieszać się w sprawy, które go nie dotyczą, tłumacząc się zapewne, że skoro to jest sprawa Boga, to jest to tez ich sprawa. Przekomiczne...

Jeden z niewielu mądrych postów w temacie, DOPRAWDY WAM POWIADAM. ;<

Maethi, jeśli chcesz się kłócić - idź na IRC. ;)

Bambuko 05-01-2008 14:54

Taa, bardzo mądry. Ja nie widzę w przykazaniu miłości nic o homoseksualizmie. Nie o taką miłość chodzi. Oznacza ono, że nienawiść jest zła.

Zanim przyszedł kościół, to były wojny? A czemu państwa chrześcijańskie walczyły między sobą? Kościół przyczyną większości problemów? Twierdzicie tak, bo jesteście przeciwko. To też jest fanatyzm. Biblia mówi metaforycznie. Nie musisz nam opowiadać, co zostało udowodnione naukowo, akurat to większość zainteresowanych wie. Słońce, które kiedyś wybuchnie? Przecież Biblia zapowiada koniec ludzkości.

Tłumacząc się zapewne? Czyli nawet nie wiesz, jak się tłumaczą, ale się domyślasz? Sam przyznajesz, że opierasz się na domniemaniach.

Ale o kościele jest inny temat aktualnie.

Duch Niespokojny 05-01-2008 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambuko (Post 1827564)
Duch, czytaj, co mówisz. Kościół to ludzie są. Wszyscy (katolicy). A jednak wśród katolików są niewierni mężowie. Tak jak już napisałem: Judasz był uczniem Jezusa. Kiedy mówisz o kościele, to nie wiem kogo masz na myśli - Benedykta XVI, Jezusa, mnie?

Głównie hierarchię kościelną, choć wierni (chociażby przez bierne przyzwolenie) też mieli swój udział w okrucieństwach dokonywanych z inspiracji Kościoła. A Jezus nigdy członkiem Kościoła nie był...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambuko (Post 1827620)
Zanim przyszedł kościół, to były wojny? A czemu państwa chrześcijańskie walczyły między sobą? Kościół przyczyną większości problemów?

Nie powiedziałem, ze był/jest przyczyną większości problemów. Ale ty tu z kolei wytaczasz argument w stylu "jak inni mogą to ja też". Owszem, były wojny zanim przyszedł Kościół, ale to nie oznacza, że on sam jest święty i do niczego nie przyłożył palca.

Bambuko 05-01-2008 15:59

To Kejmilo powiedział, że "kościół zawsze był przyczyną większości problemów i zawsze będzie".

Nie mówię, że kościół może być zły, bo inni są. Mówię, że wiara chrześcijańska nie jest zła, a to, że ktoś się na nią powołuje, nie znaczy, że musi być dobrym. Nie neguję zła wyrządzonego przez wyznawców katolicyzmu. Ale nie można obarczać za nie wszystkich.

Vanhelsen 05-01-2008 19:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1819172)
Przecież wam nie mówię, że musicie w to wierzyć, wasza sprawa. Kto chce ten uwierzy, kto nie może sam kiedyś czegoś takiego doświadczy.

A pitolenie, że "w końcu dojdziemy do prawdy ale wtedy będzie za późno" to co?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1820833)
A według mnie udowodniłem sporo, tylko wy nie chcecie tego przyjąć bo to sprzeczne z waszymi przekonaniami. Ok, rozumiem to i nie będę się już więcej narzucał.

Nie, to jest głęboka wiara.

Nie wnikam, mi pomógł i dlatego w niego wierzę.

Nie udowodniłeś nic, tylko rzucasz ogólnikami.
Głęboka wiara i fanatyzm to jedno i to samo, ale wszystko zależy od punktu patrzenia...
Może tobie pomógł, ale innym niekoniecznie więc regligia nie może być żadnym argumentem w żadnej sprawie, IMO

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1821836)
Czyli według ciebie kościół katolicki toleruje homoseksualizm tak?

ROTFL, to widać, że nie, i tym się m.in. kłóci z przykazaniami...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1821854)
Wszystko ma swoje granice.

Tia... ale w Biblii jest napisane, że Bóg kocha wszystkich bez żadnych warunków, a więc gdzie te granice?...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johnny121 (Post 1823901)
@Marsseel
Spytam się prosto. Skoro tak bardzo wierzysz w Boga i skoro On wszystko stworzył, to kto stworzył Jego?

To jest założenie wiary, że Bóg istniał zawsze i wszędzie, nie ma okresu "przed Bogiem", tym tekstem tylko wywołujesz niepotrzebny flamewar i offtop...

Smetana 05-01-2008 20:34

A ja myślę że niechęć do gejów powstała gdy zaczęli te demonstracje robić. Słyszeliście z historii coś o nienawiści do gejów? Gdyby nie te parady jak bym sobie pewnie nie zdawał sprawy że coś takiego istnieje :P.

Mapa_Europy 05-01-2008 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smetana (Post 1828337)
A ja myślę że niechęć do gejów powstała gdy zaczęli te demonstracje robić. Słyszeliście z historii coś o nienawiści do gejów? Gdyby nie te parady jak bym sobie pewnie nie zdawał sprawy że coś takiego istnieje :P.

No tak, ale czy wtedy ktoś by się nimi interesował?
Teraz przynajmniej są ludzie, którzy staną w ich obronie. Gdyby nie te demonstracje nikt by o nich nie wiedział

Slay 06-01-2008 09:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1827694)
wierni (chociażby przez bierne przyzwolenie) też mieli swój udział w okrucieństwach dokonywanych z inspiracji Kościoła

Dopiero poczatek stycznia, a juz mamy murowanego kandydata w kategorii 'dowcip roku' =)

Kejmilo 06-01-2008 10:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smetana (Post 1828337)

A Hitler? Przecież on nienawidził homoseksualistów jak Polaków...

Lasooch 06-01-2008 10:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kejmilo (Post 1829197)
A Hitler? Przecież on nienawidził homoseksualistów jak Polaków...

Tylko dlatego, że jak był młody, to go nie chcieli w jakimśtam składającym się z gejów stowarzyszeniu czy coś w ten deseń. Czy w nim był, ale cośtam. Nie pamiętam.

Smetana 06-01-2008 11:18

Cytuj:

No tak, ale czy wtedy ktoś by się nimi interesował?
Teraz przynajmniej są ludzie, którzy staną w ich obronie. Gdyby nie te demonstracje nikt by o nich nie wiedział
A na cholerę im to zainteresowanie? Tylko po to by wyrywać sobie przywileje i zasłaniać się "poszanowaniem mniejszości".

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:01.