![]() |
Boże nie umiem mnożyć, boże zrobilem all i sie pomylilem przy obliczeniach
oby mi uznali w tym za 6 ptk z 3 ptk przynajmniej, a poza tym bylo "w miarę" |
matm 20 pkt chyba...
human 40 + matma 20 = 60 pkt ogółem BLAAAH nie tak źle ;) |
Egzamin z polaka zjebany. Jak będę miał z niego 40 to chyba polecę do nieba ze szczęścia. A matma banalna po prostu panowie. Jedynie te dwa duże zadania z matmy (to z kulą, to coś mi nie wyszło), ale to drugie już nie takie trudne. Liczę matmę tak na około 40+. ;]
Chemia - banał Biola - jakieś jedno sprawiło mi kłopot Fiza - a było w ogóle coś? A tak energia kinetyczna, panowie podstawówka. Gegra - jak ktoś nie wie, gdzie Niemcy leżą to wybaczcie. :baby: Matma - lajtowy poziom w sumie Ogólnie to prosty był matematyczny. |
Matma:
Zamknięte 24/25, otwarte 22-24/25. Zajebiście dumny z siebie jestem. Polski: Zamknięte 17/20, otwarte + ogłoszenie = 11-13, charakterystyka - albo zero, albo ~6 (pomyliłem bohatera z Kamieni z inna lekturą ;p) Matma była banalna, wszystkie zadania skończyłem w 1h45min. |
Hyh mam około 35 pkt.
Za zamknięte mam 20pkt x) Wyłożyłem się na tych zadaniach z biologii no i nie miałem pomysłu na ostatnie. Chyba zadowolony jestem, bo właśnie na taką ilość punktów liczyłem ..Jestem realistą. @Gonzo Ostatnio sporo wałkowaliśmy te prostopadłościany, kule, stożki etc. No a ostatnie zadanie źle zacząłem i zwątpiłem, że w ogóle dam rade je zrobić. Więc dałem odpowiedź jaka mi wyszła i olałem je. |
Hmm zadania zamkniete byly wmiare wmiare chociaz pare pomylek zrobilem... :P
tak z 25 ptk mysle ze bedzie |
Około 25-30 pkt .. + ok. 30-35 pkt z Polaka i pasi. ;-P
To z prostopadłościanem mi coś nie wyszło. ; / Ogólnie to jestem zadowolony ; ] |
Cytuj:
|
z matmy liczę a na 39-42/50
z polaka minimum 36 ale prawie pewne że będzie około 40/50 razem mam nadzieje że będzie 80/100, zadowoli mnie to :) |
Z tego co obliczyłem z matmy będzie koło 35 więc nie jest żle. Hmm... Polak koło 33 za otwarte i zamknięte bez charakterystyki, a z koło 43 może.
|
Jak brzmiało ostatnie zadanie?
|
jak tak obliczałem to mi wyszło 40/50, ale wiśniówka lubelska robi swoje, 35 max, połowy zadań otwartych nie wiedziałem jak zrobić -.-
z 75/100 bedzie :d |
Cytuj:
Heh, matematyczny nie był taki trudny. |
Myślę że mogę mieć 45-47 pktów, zależy ile odejmą za skopanie 1/4 zadania xD.
|
Cytuj:
Btw, jak na złość w humanistycznym trącili gdzie indziej. Byłem przekonany, że stracę za estetykę, a reszty poza rozprawką byłem niemal pewien - a tu maks za rozprawkę i w którymś zamkniętym się machnąłem. |
Wg odpowiedzi 43 pkt. Mogłoby być 44, gdyby nie to że u mnie 320 * 2 = 740 o.O. Czyli -1 za błąd w rachunkach.
|
human - tia, wszystko elo, gdybyśmy przerabiali jakąkolwiek z narzuconych w charakterystyce lektur.... cóż, mimo wszystko ją napisałem. Pisałem o bohaterach kamienie na szaniec. Grupa osmiolatków broniła kamieniami szańca....
ale najbardziej kreatywny nie byłem. Kumpel z klasy, też ofc nie czytał żadnej z lektur. Napisał: ''Przepraszam, ale nie czytaliśmy żadnej z tych lektur'' a pod spodem zrobił charakterystykę Stasia z W pustyni i w puszczy ; D jeżeli chodzi o mat-przyr, jak dla mnie zadania zamknięte były dość trudne... może dlatego, że straszna noga jestem z chemii i geografii. Ale o dziwo, w wielu w sumie strzelałem techniką 'odrzucania' i po przeczytaniu odpowiedzi wyszło mi 44 punkty..... tak wyszło mi i trochę jest to niemożliwe, więc zobaczymy co wyjdzie egzaminatorom. cóż, gratuluję wszystkim co nie zaspali i w ogóle elo i życzę udanej biby w sobotę ;) |
Jako, ze kolega nie ma konta na tym forum, zamieszczam jego pytania ze swojego konta:
Czy jezeli w zadaniu z kula i prostopadloscianem wykonal wszystko dobrze, w sensie podstawienia do wzorow i wykorzystaniu wzorow, tylko w obliczeniu sie pomylil to straci wszystkie punkty? Jesli mniej to ile? Poza tym, w ostatnim zadaniu z trojkatem, na ile moze liczyc pkt jesli obliczyl miary wszystkich katow+ zastosowal twierdzenie pitagorasa? @down Tak, obliczenia i wszystko bylo dobre jak i podstawienie, ale w obliczeniach pisemnych w zadaniu z kula sie pomylil i wyszlo mu 1440 zamiast 1840. |
Zadanie masz zawsze rozdzielone na pare punktow.
Wynik to np. tylko 1/5pkt. Jezeli sposob rozumowania, wzory itp. byly dobre, to duzo nie straci. |
Pole powierzchni było pół raza większe w sensie że i połowę większe ; p Czyli 1.5 Right,też mi wyszło 1840. Ale 33 zadanie,to już tragedia :D zaznaczyłem tylko te dwa kąty i cześć.
@ Hieyan To możliwe,że będziesz miał tylko 1 punkt mniej,za zły temat ; p |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Dzisiejszy egzamin przeszedl ludzkie pojecie.
Czemu oni dali taki latwy?! Progi ladnie skocza do gory... |
Cytuj:
@Topic W humanistycznym przekręciłem imię, podałem zły tytuł książki, żeby na końcu lać wodę (żadnej z lektur nie czytałem). Czy ktoś może mi powiedzieć, czy dostałem za charakterystykę 0/16, a może tylko odejmą mi punkty za niezgodność pracy z tematem, a resztę ocenią? Na matematycznym dostałem zaćmienia, jednak myślę, że ok. 40 będzie. |
Shit, wyszlo mi 1440 zamiast 1840, przez to wyszlo mi 1,21 a nie 1,5. A te ostatnie zadanie proste bylo, wystarczylo znac wlasciwosci trójkatów, i chwile trzezwo pomyslec ; p
@edit Czy ktos poza mna zaznaczyl Mitoza ? @down Dokladnie xd |
@kimo36
Eee, czy ty tak jak ja, w tym prostopadłościanie obliczyłeś 4*40*8 zamiast 2*40*8 + 2*40*12,5? @up Haha, z tego najbardziej polewam. I w humanie i w mat. nie znałem ~1-2 odpowiedzi (lub nie byłem pewny). Co zrobiłem? Liczę odpowiedzi: A? 7 B? 7 C? 7 D? 5 No i w obydwu zaznaczam D. Z dwóch testów w ten sposób zarobiłem 4 punkty :DDDDD |
Cytuj:
|
Cytuj:
Oddychanie kom. jak juz ;) |
Dokładnie tak. A co do tej Bioli to właśnie rozłożyło mnie uzupełnienie tego schematu o oddychaniu ; D A w tych konsumentach zaznaczyliście może Groch i kapustę? : P To dla mnie też nie logiczne,ale to jedyny wariant,gdzie z obydwóch wychodziły po 2 szczałki ; p
|
Ale jak kapusta i groch mogą być konsumentami? Kolejny przykład, że ten test jest na myślenie logiczne.
|
@2xUp
No, ale trzeba było trzeźwo pomyśleć, że rośliny są zawsze na początku każdego łańcucha. ;-P A z tej bioli, te dwa zadanka, obydwa strzeliłem i obydwa dobrze. ; ) |
Tu chodzilo o male ptaki i male pajaki o.O
|
Kapusta i groch to producenci xD Ej a była w ogóle odpowiedź 'małe ptaki i pająki' ? Tia, chyba była, zaznaczyłem ją :2handed:
|
@Up
Tak była. I jest ona poprawna. :-P A jak Wam poszło z tymi płytkami ? A ten wzór algebraiczny napisałem dobrze, tylko w innej kolejności.. : P (n-1)x12+17 /\ Ten wzór też jest dobry. Na 100% Ci dobrze wyjdzie, obojętnie jaką liczbę byś podstawił. ; ) EDIT http://i109.photobucket.com/albums/n.../dsadasdas.jpg |
Z tymi płytkami było tak: 5 + (n*12)
|
Zjebałem równo mat-przyr :cup::cup:
Nie nadaje sie do liczenia, zawsze cos spierdole \o/ |
@2up
Ta, ale 17+12*(n-1) jest też poprawne (chyba). Sam nie wiem jak to było z tymi pająkami, ale nie wiem dlaczego to pająki i ptaki. Wiem, że tępy jestem, ale od ptaków biegła tylko jedna strzałka :< @down Tak, ale w zadaniu było napisane na podstawie schematu, a w schemacie ptaki miały tylko 1 strzałkę, zresztą te gówienka z prawej strony tematu (nazwa na O, już zapomniałem) też napewno coś zjada. |
@Up
No, bo logicznie rzecz biorac, ptaki musza sie czyms zywic, zeby przetrwac, a ptaki tez sa zjadane przez niektorych drapiezcow. A kapusta czy groch to rosliny, i im do przetrwania wystarczy proces fotosyntezy. |
Wie ktos kiedy wyniki?
Z jednej strony jestem bardzo ciekaw ile ptk mam. A z drugiej wole zeby byly znane pod koniec roku szkolnego - baba od polaka zapowiedziala, ze jezeli bedzie slabo to sie nam po ocenach przejedzie... |
@up
Wyniki będą 12 czerwca, czyli o ile sie nie myle, dzien przed rada pedagogiczna. Swoja droga, to niezla babe od polaka macie ^^ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:43. |