Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Muzyczne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=280)
-   -   Muzyka, koncerty etc. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=181276)

Articuno 04-05-2010 00:52

Majówka dziś była obecna. Kazik znokautował, mega zabawa! Coma nieco gorzej, nie wiem czy to przez dobór piosenek, czy może przez me bycie daleko od sceny, czy przez brak "nocy".

Gtyk 19-05-2010 17:33

Pojawila sie rozpiska Sonisphere Festival w Warszawie:

14.00 – otwarcie bram
15:00 - 15:30 – Behemoth
15:50 - 16:35 – Mastodon
16:55 - 17:40 – Anthrax
18:00 - 19:00 – Megadeth
19:30 - 20:30 – Slayer
21:00 - 23:00 – Metallica

Jak dla mnie troche chujowo, ze koncerty zaczynaja sie juz o 15. Jezeli otwieraja bramy o 14, to w godzine nie sa w stanie wpuscic wszystkich czekajacych, to jest niewykonalne. Na takiej Madonnie trwalo to o wiele dluzej rok temu. Behemoth to akurat mala strata, ale po to place 400 zl zeby przynajmniej miec mozliwosco obejrzenia wszystkich zespolow, a nie gnicia w kilometrowej kolejce. Przesuneliby start na 16 i byloby zajebiscie

Seeleesee1992 19-05-2010 18:43

@up
Ehh, mi jest tylko szkoda, że Megadeth, Slayer i Anthrax będą tak krótko grać :/ A Metallice sobie odpuszczę, zawsze te 2 godziny szybciej w domu ;P

Gtyk 19-05-2010 20:26

Ja jade glownie na Metallice wiec jestem zadowolony ;) To ze Meta zagra najdluzej bylo wiadomo od poczatku, gwiazda wieczoru zawsze dostaje pelny set do zagrania. A pozostale zespoly i tak dostaly wiecej (chyba w wyniku oburzenia ludzi ktorzy jada) bo poczatkowo rozpiska zakladala 30 min dla Anthraxu, 35 dla Mastodona, 40 dla Megadeth i 45 dla Slayera ;) Obecne dlugosci setow sa jak najabardziej ok, normalne dla festiwali.

A na Metallice mimo wszystko polecam zostac, na zywo roz*******aja ;)

Lasooch 19-05-2010 21:19

Raczej się nie wybieram, ale i tak jestem zdania, że Slayer powinien grać 4 godziny, pozostałe zespoły odpowiednio krócej, a panowie z Mety powinni brać do buzi w golden circle (w ramach pokuty za swe gorsze albumy) ; )

Lotress 20-05-2010 14:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2759796)
a panowie z Mety powinni brać do buzi w golden circle (w ramach pokuty za swe gorsze albumy) ; )

Powiem więcej, Metallica nie ma ani jednego DOBREGO albumu, jedynie AJFA i MOP są poprawne.

Erverse 20-05-2010 19:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2759889)
Powiem więcej, Metallica nie ma ani jednego DOBREGO albumu, jedynie AJFA i MOP są poprawne.

Jedyne co możesz powiedziec to to, że twoim zdaniem nie ma ani jednego dobrego albumu.

Walerian 20-05-2010 19:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2759946)
Jedyne co możesz powiedziec to to, że twoim zdaniem nie ma ani jednego dobrego albumu.

A jedyne co Ty możesz powiedzieć to to, że Twoim zdaniem, jedyne co on może powiedzieć to to, że jego zdaniem nie ma ani jednego dobrego albumu.

Gtyk 20-05-2010 23:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walerian (Post 2759948)
A jedyne co Ty możesz powiedzieć to to, że Twoim zdaniem, jedyne co on może powiedzieć to to, że jego zdaniem nie ma ani jednego dobrego albumu.

Pierdolisz niezle ;) Erverse ma racje, bo nie ma czegos takiego jak obiektywny wyznacznik, czy dany album jest dobry czy zly. Dlatego mozna jedynie wyrazac swoja wlasna, subiektywna opinie na ten temat. Dla jednego Metallica jest zajebista, dla drugiego chujowa, tak juz jest. I nie da sie obiektywnie powiedziec kto ma racje. Aczkolwiek mowienie, ze Metallica nie ma dobrych albumow to gruba przesada ;) EOT

Lasooch 21-05-2010 00:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gtyk (Post 2760019)
Aczkolwiek mowienie, ze Metallica nie ma dobrych albumow to gruba przesada ;) EOT

Jedyne co możesz powiedzieć to to, że Twoim zdaniem to gruba przesada ; )

Walerian 21-05-2010 08:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gtyk (Post 2760019)
Pierdolisz niezle ;) Erverse ma racje, bo nie ma czegos takiego jak obiektywny wyznacznik, czy dany album jest dobry czy zly. Dlatego mozna jedynie wyrazac swoja wlasna, subiektywna opinie na ten temat. Dla jednego Metallica jest zajebista, dla drugiego chujowa, tak juz jest. I nie da sie obiektywnie powiedziec kto ma racje. EOT

A czy ja mówię inaczej? :)
Dla mnie to, że Pan Lotress wyraża subiektywne zdanie było jasne od początku i nie potrzebowałem wcale wypowiedzi zaczynającej się od "Jedyne co możesz powiedziec... " aby to do mnie dotarło. :)

Erverse 21-05-2010 08:42

Jeśli się nie mylę, to pan Lotress zawsze wyraża się o muzyce, że x jest zjebane a y dobre.

Rybzor 21-05-2010 09:57

Kto jedzie ze mną na koncerd Lejdi Gagagagagi? :cup:

Lasooch 21-05-2010 14:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2760064)
Kto jedzie ze mną na koncerd Lejdi Gagagagagi? :cup:

Z całą pewnością nikt posiadający chociażby namiastkę gustu muzycznego.

@down: jak najbardziej podlegają, to przysłowie to bzdura ; ) Pewnie, że ktoś mógłby tak powiedzieć o moich ulubionych zespołach, ale zdania nie zmienię.

Hovvner 21-05-2010 14:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2760107)

To samo można powiedzieć o twoich ulubionych zespołach ;)

Gusta, mój drogi, nie podlegają dyskusji ;)

Walerian 21-05-2010 16:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2760051)
Jeśli się nie mylę, to pan Lotress zawsze wyraża się o muzyce, że x jest zjebane a y dobre.

I dlatego musi zawsze podkreślać że to jego subiektywne zdanie? Myślałem że nikt nie ma wątpliwości co do tego.

Lotress 21-05-2010 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2760051)

Do tej pory żyłem w przekonaniu, że od tego jest właśnie forum muzyczne... czyżbym się mylił? Czyżby na FORUM MUZYCZNYM, dopuszczone było jedynie gloryfikowanie swych ulubionych artystów, wynoszenie ich na piedestał i mówienie o ich twórczości w samych superlatywach?

Erverse 21-05-2010 22:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2760215)
Do tej pory żyłem w przekonaniu, że od tego jest właśnie forum muzyczne... czyżbym się mylił? Czyżby na FORUM MUZYCZNYM, dopuszczone było jedynie gloryfikowanie swych ulubionych artystów, wynoszenie ich na piedestał i mówienie o ich twórczości w samych superlatywach?

Tylko, że Ty zawsze wyrażasz się jakbyś był wyznacznikiem zajebistości muzyki.
Coś w stylu "nie słuchajcie tamtego bo to gówno i darcie mordy, x jest lepsze" Ale dobra, eot. Widzę, że nie ma co dyskutowac.

Walerian 22-05-2010 10:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2760234)
Tylko, że Ty zawsze wyrażasz się jakbyś był wyznacznikiem zajebistości muzyki.
Coś w stylu "nie słuchajcie tamtego bo to gówno i darcie mordy, x jest lepsze" Ale dobra, eot. Widzę, że nie ma co dyskutowac.

Wydaje mi się że cięte ostrze krytyki muzycznej owego dżentelmena, zostało ongiś wymierzone w któregoś z Twoich ulubionych wykonawców, stąd tak się tym przejmujesz. ;)
Swoją drogą formułka "Ale dobra, eot. Widzę, że nie ma co dyskutowac." musi być całkiem wygodna kiedy po prostu kończą się argumenty.

Erverse 22-05-2010 10:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walerian (Post 2760300)
Wydaje mi się że cięte ostrze krytyki muzycznej owego dżentelmena, zostało ongiś wymierzone w któregoś z Twoich ulubionych wykonawców, stąd tak się tym przejmujesz. ;)
Swoją drogą formułka "Ale dobra, eot. Widzę, że nie ma co dyskutowac." musi być całkiem wygodna kiedy po prostu kończą się argumenty.

Wszystkie moje argumenty zostały podane w pierwszym poście - on nie jest wyznacznikiem zajebistości muzyki. A co do tego co zacytowałeś - po prostu nie chcę dalej offtopowac.

Lotress 22-05-2010 13:16

A czy ja GDZIEKOLWIEK staram się ludziom wpoić, że jestem wyznacznikiem zajebistości muzyki? Po prostu wyrażam swoją opinię na temat poszczególnych zespołów, nie widzę w tym nic złego. Oczywiście, może według ciebie, powinienem przed każdą wypowiedzią dodawać "MOIM ZDANIEM"? Przecież to jest FORUM, więc to chyba oczywiste, że każda opinia jest tylko MOIM, SUBIEKTYWNYM odczuciem. Jeżeli nie podoba ci się sposób, w jaki piszę, to może powinieneś w ogóle nie czytać moich postów? Gdy już chcesz nawiązać jakąś dyskusję, lub też podważyć słuszność jednej z moich tez na temat określonych kapel czy artystów, to wskazane jest, byś potrafił podać jakieś rzeczowe kontrargumenty, bo teksty a'la "Ale dobra, eot. Widzę, że nie ma co dyskutowac." zaczynają się wtedy, gdy interlokutor nie potrafi sprostać dalszej dyspucie.

Erverse 22-05-2010 13:32

Ale o co chodzi? Ja napisałem jedno, a jakieś strony poboczne zaczynają flamewar w moim imieniu. Napisałeś jakby metallica nie miała żadnych dobrych albumów bo ty tak mówisz, a ja napisałem, że może dla ciebie nie ma dobrych albumów i według mnie to jest koniec tematu. O czym tu dyskutowac? Jakieś argumenty, kontrargumenty - A do czego mi to? Napisałem to co myślę i nie widzę potrzeby aby podawac do tego argumenty. Podałem jeden i myślę, że to wystarczy.

Rybzor 22-05-2010 16:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2760107)

To było ultra głupie stwierdzenie. Zastanów się.

Lasooch 22-05-2010 18:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2760351)
To było ultra głupie stwierdzenie. Zastanów się.

Lady Gaga i Pitbull (czy jak mu tam... ten od raz dwa czy cztery rumba kerekerekere) to dwie najgorsze rzeczy jakie spotkały przemysł muzyczny w ciągu ostatniej dekady.

@down: nie na taką skalę.

Lotress 22-05-2010 19:22

Nie, było tego dużo więcej.

Rybzor 22-05-2010 20:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2760388)
Lady Gaga i Pitbull (czy jak mu tam... ten od raz dwa czy cztery rumba kerekerekere) to dwie najgorsze rzeczy jakie spotkały przemysł muzyczny w ciągu ostatniej dekady.

I co w związku z tym? Pisząc w ten sposób, jaki zacytowałem up definiujesz swój GUST jako jedyny słuszny, najlepszy i w ogóle, elo elo, a wszystko to, co od niego odbiega to coś tam, co sobie wyimaginowałeś. Jeżeli ktoś uważa, że każdy, kto ma inny gust od niego tak na prawdę go w ogóle nie ma (bo przecież musi sądzić to co on!), to jest turbo debilem. Chyba nie muszę tłumaczy dlaczego.

Aha, i Lotress ma rację.

Lasooch 22-05-2010 21:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2760424)
I co w związku z tym? Pisząc w ten sposób, jaki zacytowałem up definiujesz swój GUST jako jedyny słuszny, najlepszy i w ogóle, elo elo, a wszystko to, co od niego odbiega to coś tam, co sobie wyimaginowałeś. Jeżeli ktoś uważa, że każdy, kto ma inny gust od niego tak na prawdę go w ogóle nie ma (bo przecież musi sądzić to co on!), to jest turbo debilem. Chyba nie muszę tłumaczy dlaczego.

Jestem innego zdania. Jak najbardziej potrafię tolerować gust innych. Jest wielu wykonawców, których szanuję, choć nie trafia do mnie ich muzyka. Ale jest różnica między gustem a bezguściem, misiek. LG podpada pod to drugie.

Rybzor 22-05-2010 21:55

Tia, też jestem innego.

hoomik 24-05-2010 00:01

Dobra moje wy pizdeczki. 11.06 - Soulfly we Wroclawiu. Kto jedzie na Maksia?

Pan i Wladca 24-05-2010 00:13

Ale był rozpierdol na Prodigy 8o

Seeleesee1992 24-05-2010 21:31

Jeah! Wybierał się ktoś z was na wRock for Freedom (m.in. Acid Drinkers, De Press, Sabaton…)? Ja już bilet zakupiłem parę tygodni temu, a tu dzisiaj niespodzianka! Koncert odwołany! -.-
źródło

Gtyk 25-05-2010 13:08

Ze skladu Sonisphere wypadl Mastodon. Odwolali wszystkie letnie koncerty. Szkoda, odpadl dosc dobry zespol. Mam nadzieje, ze w jego miejsce wrzuca kogos innego

Frapper 25-05-2010 13:14

hh kemp czy coke live?;x

Articuno 25-05-2010 20:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2760855)
Jeah! Wybierał się ktoś z was na wRock for Freedom (m.in. Acid Drinkers, De Press, Sabaton…)? Ja już bilet zakupiłem parę tygodni temu, a tu dzisiaj niespodzianka! Koncert odwołany! -.-
źródło

Na ironię poziom wody przy Wyspie generalnie cały czas był i jest na tym samym poziomie.
Ale jestem wściekły i rozżalony.............

Seeleesee1992 25-05-2010 21:30

@up
A najlepsze, że w empiku (gdzie kupiłem bilet) nikt nie słyszał o zwrotach kasy, o których napisali na stronce xP

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gtyk (Post 2760959)
Ze skladu Sonisphere wypadl Mastodon. Odwolali wszystkie letnie koncerty. Szkoda, odpadl dosc dobry zespol. Mam nadzieje, ze w jego miejsce wrzuca kogos innego

Ja tam akurat za Mastodon nie przepadam, nie obraziłbym się nawet, gdyby zamiast nich dłużej zagrał Behemoth ;]

semiliren 25-05-2010 22:18

I tak na Sonisphere będzie ostra ch*jnia. Banda zapryszczonych gimnazjalistów... po prostu cudnie.

Niedziela 4 lipca 2010, Weedeater i reszta zacnego towarzystwa!
http://www.lastfm.pl/event/1542734+W...on+4+July+2010

Gtyk 25-05-2010 23:38

po czym wnioskujesz, ze bedzie tam banda zapryszczonych gimnazjalistow?;)

Seeleesee1992 26-05-2010 12:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez semiliren (Post 2761072)
I tak na Sonisphere będzie ostra ch*jnia. Banda zapryszczonych gimnazjalistów... po prostu cudnie.

Yyy… Tak w ogóle to na Sonipshere się jedzie podrywać chłopców, czy posłuchać na żywo zajebistych zespołów? Bo jak to drugie, to nie wiem w czym by mieli "pryszczaci gimnazjaliści" przeszkadzać ;p

@down
Na pewno pośród tych kilkudziesięciu tysięcy osób znajdzie się ogromna liczba ludzi, którzy rozbujają koncert. To nie jest jakaś impreza za 25zł, tutaj bilet (najtańszy) kosztuje 200zł więc nie wydaje mi się, żeby sezonowcy i pikniki rzuciły się na ten koncert w takim stopniu, żeby zmulić atmosferę xP

semiliren 26-05-2010 21:17

@Gtyk & @Seeleesee1992:
Z doświadczenia wiem, że coraz więcej młodych osób słucha Metalliki tudzież Megadeth. Co za tym idzie, spore grono osób w wieku gimnazjalnym (nie okłamujmy się, ale mające duże problemy z trądzikiem), pójdzie na taki koncert.
Nie chcę być zrozumiany jako osoba, której ww. towarzystwo przeszkadza. Chodzi mi o to, aby coś się działo na koncercie, a nie, banda gimnazjalistów będzie stała jak słupy soli w najlepszym momencie i tyle. Koncert to nie tylko zajebiste zespoły. Liczy się, przede wszystkim, zajebista publiczność, która wszystko rozkręci skandując "Napierda*ać!" wniebogłosy, tudzież rzucając piwem w osoby znajdujące się w Golden Circle.
Nie sądzę, aby młodzież gimnazjalna potrafiła zrobić rozkurw. Tak też było na zeszłorocznym koncercie Isis w Proximie, ale to już inna rozmowa.

Emcess 26-05-2010 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2760961)
hh kemp czy coke live?;x

jakbym mial wybierac pojechalbym na hhk, chcialbym uslyszec malpe, na ostrym w sumie bylem, ale bylo zajebiscie, i jeszcze oczywiscie q-tipa z tribe called quest ; chociaz kto tam na tym coke live jest? chemicalsi chyba?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:54.