Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Faq (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1857)

Lemon Wojownik 25-01-2006 10:55

Kiedy mana się regneeruje ? Co trzeba zorbić ? Wiem ze gdzies pisało ale nie pamiętma już gdzie :/

Quezacoatl 25-01-2006 15:47

RE@ mistrzowski rook
To proste przecież.
Wyszedłeś z rooka na 10 poziomie a nie na 8. Temu teraz będziesz nieco upośledzony z maną...
Jeżeli tak nie było to raportuj buga GMom ;)

RE@ Lemon Wojownik
Dostałeś odpowiedź w temacie który założyłeś więc uważam pytanie za nieważne B)

RE@ madalioni
Odsyłam do http://forum.tibia.pl/showthread.php...amy+nowe+czary

krzysiek678 27-01-2006 13:58

????????

Nie wiem co mam zrobić z pustym runem. Tak jak pisze biorę go w rękę i wpisuję magiczną formułkę: np adevo grav flam. I.. nic, mam 9 mlvl druida na 15 lvlu. Many tez mam 240 czyli tyle ile potrzeba. Kto to tak dokładnie wytłumaczy...?? Mam w plecaku też ten run, czyli Fire Field, ale chcę zrobić z blanka runa jeszcze jeden fire field. Czar na tego runa tez mam on chyba za 500gp.
----
pozdro dla fanów Tibii

ari2423 27-01-2006 23:44

moze zle wpisujesz formułke czaru ... albo nie masz czaru..

krzysiek678 29-01-2006 15:53

re

Czar mam kupiony, nawet w plecaku mam runek taki i mi działa. Trzymam w rece blanka i wpisuje Adevo grav flam. Oczywiście tak jak wspominałem nic się nie dzieje tylko na dole wyświetla się napis: A magic item is necessary to cast this spell. Pomocy.

Dark Alphadron 29-01-2006 19:08

A w którym miejscu trzymasz blanka? Trzeba mieć go tam gdzie broń. A po update na GFB potrzeba 23 levela więc raczej go sobie nie zrobisz.

krzysiek678 29-01-2006 20:16

dzieki

Pomogło. Dzięki wielkie Alphadron!! Trzymałem wczesniej blanka pod bronią w miejscu gdzie narysowana jest strzała...
Thx. Pozdro

poisoner 01-02-2006 22:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysiek678
Pomogło. Dzięki wielkie Alphadron!! Trzymałem wczesniej blanka pod bronią w miejscu gdzie narysowana jest strzała...
Thx. Pozdro

Geniusze rOx

emilok 03-02-2006 13:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poisoner
Geniusze rOx

Spamerzy sUx

szymon_dom 08-02-2006 21:13

Witam
Jestem nowy i mam pytanie.
Jak działają nowe ruszczki.
-czy nimi sie sprzela na odległość?
-czy tak jak mieczem sie bije?
pls o szybkom odpowiedz.

Oskar111 08-02-2006 21:26

mysle ze temat jest przyklejony ale nei jestem pewien na 100% , tak wiec: kazda rozdzka (dla druida laska) ma okreslone pole razenia 1-3 kratki od ciebie. pierwsza jaka dostaniesz strzela na odleglosc 3 kratek itp. natomiast nosi sie ja jak zwykla bron (miecz topor obuch)

Oskar111 08-02-2006 21:30

mysle ze temat jest przyklejony ale nei jestem pewien na 100% , tak wiec: kazda rozdzka (dla druida laska) ma okreslone pole razenia 1-3 kratki od ciebie. pierwsza jaka dostaniesz strzela na odleglosc 3 kratek itp. natomiast nosi sie ja jak zwykla bron (miecz topor obuch) - nie mozesz uzywac jednoczesnie rozdzki i miecza

Mroczny Alfons 09-02-2006 08:23

Ale dlaczego niemozna uzywac mieczai rozdzki naraz?
Chodz faktycznie to bylo by zbyt piekne ;P
Jak knight z dodatkowa rozdzka :p
Ale jesli wezne w jedna lapke jakiekos sworda[cluba czy axe] a w druga rozdzke.Podejde do potworka i wezme atak to co sie stanie?

Quilg 09-02-2006 23:25

No więc mam problem. Mam sorca 11 lvl i 2 m lvl (PACC) i chce kupić "exori mort". Gdy w gildi w Carlin sorcuw pisze hi>force strike to ona nie odpowiada :( Co mam zrobić??

Nytalith 10-02-2006 10:26

Cytuj:

No więc mam problem. Mam sorca 11 lvl i 2 m lvl (PACC) i chce kupić "exori mort". Gdy w gildi w Carlin sorcuw pisze hi>force strike to ona nie odpowiada Co mam zrobić??
Czary tylko dla pacc kupuje sie na edron, w edron magic tower. i pisze sie "ów"
Cytuj:

Ale dlaczego niemozna uzywac mieczai rozdzki naraz?
Chodz faktycznie to bylo by zbyt piekne ;P
Jak knight z dodatkowa rozdzka
Ale jesli wezne w jedna lapke jakiekos sworda[cluba czy axe] a w druga rozdzke.Podejde do potworka i wezme atak to co sie stanie?
Niewezmiesz, mozna miec tylko 1 bron, niewazne jakiego typu. A poza tym czy ta mialo by sens, ja tam bym wolal miec shielda zamiast 2 broni z ktorej i tak ledwo co bede bil.

Irek92 20-02-2006 13:00

Czym sie różni magia runiczna od spontanicznej?

emilok 21-02-2006 09:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Irek92
Czym sie różni magia runiczna od spontanicznej?

runiczna 'wklepujesz' w runa i urzywasz kiedy chcesz, spontaniczne rzucasz i sa, nieda sie ich magazynowac

Irek92 22-02-2006 12:54

Ale mi chodzi o to czy powiedzmy spontaniczną można wykożystać wiele razy jak się raz kupi?

Rybzor 23-02-2006 02:15

Cytuj:

Ale mi chodzi o to czy powiedzmy spontaniczną można wykożystać wiele razy jak się raz kupi?

Tak, spontaniczna mozesz uzywac wiele razy jesli spelniasz wymagania na uzycie jej (tj lvl i m lvl) no i musisz miec wystarczajaca ilosc many :)

Irek92 26-02-2006 15:29

A mam jeszcze pytanie czy rycerzowi bez paca potrzebne są magiczne levele, i jeżeli tak to co dają?

szymon287 26-02-2006 16:32

Cytuj:

A mam jeszcze pytanie czy rycerzowi bez paca potrzebne są magiczne levele, i jeżeli tak to co dają?

TAK
w zaleznosci jaki lvm daje jakies mozlowosci:
-->3lvm-ihy
-->4lvm- hmm (chyba), uhy, gfb
-->5lvm fire bomb (chyba)
-->6lvm explo
a poznije to juz idziesz dla psortu -.^

NekroSnajper 04-03-2006 17:53

Pytanko ;]

Elo ;]
Jestem 30 sorcem (jednak nie tylko newbie mają niepewności:baby: ) i mam 2 pytania:
1.Czy na runke convirce trzeba zużyć 2 razy mane?? (na zrobienie runka i na opanowanie potwora)
2.Czy jak sie opanuje np huntera i sie wyjdzie z nim z poza jego respu to czy znika??

Z góry dziękuje za odpowiedź (jesli ktoś odpowie:P)

Abraham 05-03-2006 05:21

dgdg

kocham was

mkamieniarz 05-03-2006 19:14

1.Czy na runke convirce trzeba zużyć 2 razy mane?? (na zrobienie runka i na opanowanie potwora)

Tak. Trzeba zrobić runkę, a potem ją użyć.

2.Czy jak sie opanuje np huntera i sie wyjdzie z nim z poza jego respu to czy znika??

Nie. Nie znika, ponieważ zachowuje się wtedy jak twój summon.

Fenrir Albus 06-03-2006 06:58

Summony

Mam takie pytanko? mże mnie wyśmiejecie albo powiecie ,że to juz było i ,że mam se poszukać ale jestem zarejestrowany na tym forum od wczoraj i troszke kiepsko narazie sie tu orientuje...

A wiec pytanie odnoiśnie summona(przywołanie)

1.Który musze mieć level zeby móc pzrywoływać?(magic i zwykły)
2.Co moge summonować?
3.Ile manny to zurzywa?
4.Run czy spel?
5.Co najlepiej przywoływać i na co?
6.Własne porady dotyczące summonow

Prosze o odpowiedz bo nie wytrzymam :D

Pozdro for all

Acha mam 17 lev:)

Woda Sedesowa 09-03-2006 23:45

No to tak zeby przywolac potworka potrzbujesz 25 lev rozne potwry potrzbuja rozna ilosc many np. Monk 600 many a orc berserker chyba 640, ale nie jestem pewien.Jest to CZaer nie runa, co na co przywolac? Tutaj by mozna gadac duzo i dlugo ale napewno mozna przywolac Monka na:(od 27 lev jest monk) Cyce Dwarf-G na inne potworki sie nieorjetuje, Demon Skeletony-DSy(28 lev chyba albo i 29): Do bloczenia Dragow, poszukaj troszke na forum a znajdziesz to co potrzbujesz;)
Pozdro

Michałeq 10-03-2006 10:03

1) Mlvl nie jest wymagany, tylko 25lvl.
2) Jest runka 'convice creature' za pomocą której, można zawładnąć potworkiem. Wymaga ona TYLKO 5mlvl; potworka w zasięgu wzroku oraz posiadanie wymaganej ilości many (tak, to jedyna runa w grze która zżera manę)
3) Zsummonować można wiele potworków na psie zaczynając, a kończąc na fire elementaru. Co do przydatności summonkow/convicow to jest gdzieś tu poradnik. A teraz najprostsza wiedza:
Ghoul - można koledze do treningu postawić
Minotaur Archer - przydaje się na bloodherbie :P można z nim na cyce (lepiej z wanda/roda
Elf Scout - j.w.
Monk - wymażony trening dla palków (głownie) i knightów. Przydaje się na guardy, można go zabrać do mintwalin, i na wieleeee, wieleeee różnych innych rzeczy (uniwersalny summon)
Demon Skeleton - Dragi, Necro, Hydry itp.
Fire Devil - PK B)
Fire Elemental - Hydry mogą być i pare innych.
Rat - a tak dla szpanu xD.

gameee 10-03-2006 19:16

[quote=Michałeq]1) .
2) Jest runka 'convice creature' za pomocą której, można zawładnąć potworkiem. Wymaga ona TYLKO 5mlvl; potworka w zasięgu wzroku oraz posiadanie wymaganej ilości many (tak, to jedyna runa w grze która zżera manę)[Quote/]

o paralyze rune to zapomniales?-.-

Dragonit 10-03-2006 19:36

Ja też mam pare pytań:

1.Jaki po uptade powinien miec mlv 13 druta?

2.Po uptade wszytie runy wymagają 2x wiecej many,ale gdy robiłem firebalke to zauważyłem ze wymaga 160,a przed uptade wymagało 60.Czy to jakiś bug?

3.Od którego lvl opyla sie używać Magic shielda?

4.Czy warto 15lvl drutem robi BP ihów i je sprzedawać?

Bocio 11-03-2006 10:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragonit
Ja też mam pare pytań:

1.Jaki po uptade powinien miec mlv 13 druta?

2.Po uptade wszytie runy wymagają 2x wiecej many,ale gdy robiłem firebalke to zauważyłem ze wymaga 160,a przed uptade wymagało 60.Czy to jakiś bug?

3.Od którego lvl opyla sie używać Magic shielda?

4.Czy warto 15lvl drutem robi BP ihów i je sprzedawać?

1. Teraz dla low-levela mlv się tak bardzo nie liczy. Gdzieś około 25 lv Twój mlv powinien być odpowiednio wysoki, bo zależy od siły run.

2. To nie bug, po prostu cipsoft zmienił zasady gry :p

3. Od 14 lv czyli od zawsze B)

4. Po updacie warto robić IH'y, bo coraz więcej osób je kupuje.

Dragonit 11-03-2006 16:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bocio
1. Teraz dla low-levela mlv się tak bardzo nie liczy. Gdzieś około 25 lv Twój mlv powinien być odpowiednio wysoki, bo zależy od siły run.

2. To nie bug, po prostu cipsoft zmienił zasady gry :p

3. Od 14 lv czyli od zawsze B)

4. Po updacie warto robić IH'y, bo coraz więcej osób je kupuje.

.1;]

2.Od teraz jak zauważłem ma 2 ładunki wcześniej mial 3 czyli zeczywiscie coś zmienili ;]

3.;] mzona wykorzystać na ghoulach na low leveleach

4.Musze szybko doexpic do 15lvl

Druid Swiata 12-03-2006 07:24

Ej, a wlaśnie. Skoro Convince Creature jako runa zabiera mane, to czy ta mana liczy sie do magic levela?

Dragonit 12-03-2006 21:21

Czytałem gdzieś,że istnieją specjjalne potężne różdżki i kostury wymagające 70lvl i że są bardzo zadkie.Czy takei istnieją,jeśli tak prosze żeby ktoś podał ich charakterystyke.

Xan Arcanist 12-03-2006 21:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragonit
Czytałem gdzieś,że istnieją specjjalne potężne różdżki i kostury wymagające 70lvl i że są bardzo zadkie.Czy takei istnieją,jeśli tak prosze żeby ktoś podał ich charakterystyke.

Nie ma takich różdżek ^^

Dragonit 12-03-2006 22:24

Są,nei iwem tlyko jak ise nazywaja i co robia(słyszałem że jedna to death coś tam)

Gidek 13-03-2006 08:56

Tak samo jak koledzę wyżej doszły mnie słuchy, że istnieje Laseczka ;P o nazwie Wand of Death podobno wymaga 70 lvl'a i wypada z warlocków a ciska pociskami podobnymi jak SD. NA 99% jestem przekonany, że to bujda, ale ten 1 % niepewności istnieje chciałbym go rozwiać :D. Czy to jest możliwe ? W żandym spisie nie istnieje ww. Laseczka. Być może ktoś plotke puścił, która udokumentował zrobionym fake'em :D ?

Mastadi, little meteorite 13-03-2006 13:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Druid Swiata
Ej, a wlaśnie. Skoro Convince Creature jako runa zabiera mane, to czy ta mana liczy sie do magic levela?

tak >10 snakuff<

Rtoip 13-03-2006 14:35

czary PACC

Mam takie pytanie: gdzie kupic w Thais czary dal maga dla pacc?

Xan Arcanist 14-03-2006 09:49

@Up: Czary dla PACCów kupuje się na Edron ^^

MisiekSiip 16-03-2006 10:21

Yo

Ja mam rozdzke na ktora trzeba conajmniej 26 lvl choc ja mam 14 =)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:02.