![]() |
Kiedy mana się regneeruje ? Co trzeba zorbić ? Wiem ze gdzies pisało ale nie pamiętma już gdzie :/
|
RE@ mistrzowski rook
To proste przecież. Wyszedłeś z rooka na 10 poziomie a nie na 8. Temu teraz będziesz nieco upośledzony z maną... Jeżeli tak nie było to raportuj buga GMom ;) RE@ Lemon Wojownik Dostałeś odpowiedź w temacie który założyłeś więc uważam pytanie za nieważne B) RE@ madalioni Odsyłam do http://forum.tibia.pl/showthread.php...amy+nowe+czary |
????????
Nie wiem co mam zrobić z pustym runem. Tak jak pisze biorę go w rękę i wpisuję magiczną formułkę: np adevo grav flam. I.. nic, mam 9 mlvl druida na 15 lvlu. Many tez mam 240 czyli tyle ile potrzeba. Kto to tak dokładnie wytłumaczy...?? Mam w plecaku też ten run, czyli Fire Field, ale chcę zrobić z blanka runa jeszcze jeden fire field. Czar na tego runa tez mam on chyba za 500gp.
---- pozdro dla fanów Tibii |
moze zle wpisujesz formułke czaru ... albo nie masz czaru..
|
re
Czar mam kupiony, nawet w plecaku mam runek taki i mi działa. Trzymam w rece blanka i wpisuje Adevo grav flam. Oczywiście tak jak wspominałem nic się nie dzieje tylko na dole wyświetla się napis: A magic item is necessary to cast this spell. Pomocy.
|
A w którym miejscu trzymasz blanka? Trzeba mieć go tam gdzie broń. A po update na GFB potrzeba 23 levela więc raczej go sobie nie zrobisz.
|
dzieki
Pomogło. Dzięki wielkie Alphadron!! Trzymałem wczesniej blanka pod bronią w miejscu gdzie narysowana jest strzała...
Thx. Pozdro |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Witam
Jestem nowy i mam pytanie. Jak działają nowe ruszczki. -czy nimi sie sprzela na odległość? -czy tak jak mieczem sie bije? pls o szybkom odpowiedz. |
mysle ze temat jest przyklejony ale nei jestem pewien na 100% , tak wiec: kazda rozdzka (dla druida laska) ma okreslone pole razenia 1-3 kratki od ciebie. pierwsza jaka dostaniesz strzela na odleglosc 3 kratek itp. natomiast nosi sie ja jak zwykla bron (miecz topor obuch)
|
mysle ze temat jest przyklejony ale nei jestem pewien na 100% , tak wiec: kazda rozdzka (dla druida laska) ma okreslone pole razenia 1-3 kratki od ciebie. pierwsza jaka dostaniesz strzela na odleglosc 3 kratek itp. natomiast nosi sie ja jak zwykla bron (miecz topor obuch) - nie mozesz uzywac jednoczesnie rozdzki i miecza
|
Ale dlaczego niemozna uzywac mieczai rozdzki naraz?
Chodz faktycznie to bylo by zbyt piekne ;P Jak knight z dodatkowa rozdzka :p Ale jesli wezne w jedna lapke jakiekos sworda[cluba czy axe] a w druga rozdzke.Podejde do potworka i wezme atak to co sie stanie? |
No więc mam problem. Mam sorca 11 lvl i 2 m lvl (PACC) i chce kupić "exori mort". Gdy w gildi w Carlin sorcuw pisze hi>force strike to ona nie odpowiada :( Co mam zrobić??
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Czym sie różni magia runiczna od spontanicznej?
|
Cytuj:
|
Ale mi chodzi o to czy powiedzmy spontaniczną można wykożystać wiele razy jak się raz kupi?
|
Cytuj:
|
A mam jeszcze pytanie czy rycerzowi bez paca potrzebne są magiczne levele, i jeżeli tak to co dają?
|
Cytuj:
w zaleznosci jaki lvm daje jakies mozlowosci: -->3lvm-ihy -->4lvm- hmm (chyba), uhy, gfb -->5lvm fire bomb (chyba) -->6lvm explo a poznije to juz idziesz dla psortu -.^ |
Pytanko ;]
Elo ;]
Jestem 30 sorcem (jednak nie tylko newbie mają niepewności:baby: ) i mam 2 pytania: 1.Czy na runke convirce trzeba zużyć 2 razy mane?? (na zrobienie runka i na opanowanie potwora) 2.Czy jak sie opanuje np huntera i sie wyjdzie z nim z poza jego respu to czy znika?? Z góry dziękuje za odpowiedź (jesli ktoś odpowie:P) |
dgdg
kocham was
|
1.Czy na runke convirce trzeba zużyć 2 razy mane?? (na zrobienie runka i na opanowanie potwora)
Tak. Trzeba zrobić runkę, a potem ją użyć. 2.Czy jak sie opanuje np huntera i sie wyjdzie z nim z poza jego respu to czy znika?? Nie. Nie znika, ponieważ zachowuje się wtedy jak twój summon. |
Summony
Mam takie pytanko? mże mnie wyśmiejecie albo powiecie ,że to juz było i ,że mam se poszukać ale jestem zarejestrowany na tym forum od wczoraj i troszke kiepsko narazie sie tu orientuje...
A wiec pytanie odnoiśnie summona(przywołanie) 1.Który musze mieć level zeby móc pzrywoływać?(magic i zwykły) 2.Co moge summonować? 3.Ile manny to zurzywa? 4.Run czy spel? 5.Co najlepiej przywoływać i na co? 6.Własne porady dotyczące summonow Prosze o odpowiedz bo nie wytrzymam :D Pozdro for all Acha mam 17 lev:) |
No to tak zeby przywolac potworka potrzbujesz 25 lev rozne potwry potrzbuja rozna ilosc many np. Monk 600 many a orc berserker chyba 640, ale nie jestem pewien.Jest to CZaer nie runa, co na co przywolac? Tutaj by mozna gadac duzo i dlugo ale napewno mozna przywolac Monka na:(od 27 lev jest monk) Cyce Dwarf-G na inne potworki sie nieorjetuje, Demon Skeletony-DSy(28 lev chyba albo i 29): Do bloczenia Dragow, poszukaj troszke na forum a znajdziesz to co potrzbujesz;)
Pozdro |
1) Mlvl nie jest wymagany, tylko 25lvl.
2) Jest runka 'convice creature' za pomocą której, można zawładnąć potworkiem. Wymaga ona TYLKO 5mlvl; potworka w zasięgu wzroku oraz posiadanie wymaganej ilości many (tak, to jedyna runa w grze która zżera manę) 3) Zsummonować można wiele potworków na psie zaczynając, a kończąc na fire elementaru. Co do przydatności summonkow/convicow to jest gdzieś tu poradnik. A teraz najprostsza wiedza: Ghoul - można koledze do treningu postawić Minotaur Archer - przydaje się na bloodherbie :P można z nim na cyce (lepiej z wanda/roda Elf Scout - j.w. Monk - wymażony trening dla palków (głownie) i knightów. Przydaje się na guardy, można go zabrać do mintwalin, i na wieleeee, wieleeee różnych innych rzeczy (uniwersalny summon) Demon Skeleton - Dragi, Necro, Hydry itp. Fire Devil - PK B) Fire Elemental - Hydry mogą być i pare innych. Rat - a tak dla szpanu xD. |
[quote=Michałeq]1) .
2) Jest runka 'convice creature' za pomocą której, można zawładnąć potworkiem. Wymaga ona TYLKO 5mlvl; potworka w zasięgu wzroku oraz posiadanie wymaganej ilości many (tak, to jedyna runa w grze która zżera manę)[Quote/] o paralyze rune to zapomniales?-.- |
Ja też mam pare pytań:
1.Jaki po uptade powinien miec mlv 13 druta? 2.Po uptade wszytie runy wymagają 2x wiecej many,ale gdy robiłem firebalke to zauważyłem ze wymaga 160,a przed uptade wymagało 60.Czy to jakiś bug? 3.Od którego lvl opyla sie używać Magic shielda? 4.Czy warto 15lvl drutem robi BP ihów i je sprzedawać? |
Cytuj:
2. To nie bug, po prostu cipsoft zmienił zasady gry :p 3. Od 14 lv czyli od zawsze B) 4. Po updacie warto robić IH'y, bo coraz więcej osób je kupuje. |
Cytuj:
.1;] 2.Od teraz jak zauważłem ma 2 ładunki wcześniej mial 3 czyli zeczywiscie coś zmienili ;] 3.;] mzona wykorzystać na ghoulach na low leveleach 4.Musze szybko doexpic do 15lvl |
Ej, a wlaśnie. Skoro Convince Creature jako runa zabiera mane, to czy ta mana liczy sie do magic levela?
|
Czytałem gdzieś,że istnieją specjjalne potężne różdżki i kostury wymagające 70lvl i że są bardzo zadkie.Czy takei istnieją,jeśli tak prosze żeby ktoś podał ich charakterystyke.
|
Cytuj:
|
Są,nei iwem tlyko jak ise nazywaja i co robia(słyszałem że jedna to death coś tam)
|
Tak samo jak koledzę wyżej doszły mnie słuchy, że istnieje Laseczka ;P o nazwie Wand of Death podobno wymaga 70 lvl'a i wypada z warlocków a ciska pociskami podobnymi jak SD. NA 99% jestem przekonany, że to bujda, ale ten 1 % niepewności istnieje chciałbym go rozwiać :D. Czy to jest możliwe ? W żandym spisie nie istnieje ww. Laseczka. Być może ktoś plotke puścił, która udokumentował zrobionym fake'em :D ?
|
Cytuj:
|
czary PACC
Mam takie pytanie: gdzie kupic w Thais czary dal maga dla pacc?
|
@Up: Czary dla PACCów kupuje się na Edron ^^
|
Yo
Ja mam rozdzke na ktora trzeba conajmniej 26 lvl choc ja mam 14 =)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:02. |