Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje światopoglądowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205236)

Slay 03-02-2009 19:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoonDurus (Post 2449591)
no ale tak jest u nas i mi sie to podoba

Ale w koncu nie wymagajmy cudow od goscia, ktory ma w sygnaturce Dmowskiego...

Gonzo 03-02-2009 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2449618)
Szkoda, że nie znalazłoby się ekipy n osób, które by uświadomiły wam, żeście debile. I najlepiej usunęły wasze geny z puli.

Plebsiarskie, zaściankowe, zacofane 'miasteczko'. Pewnie rządzi u was lokalny klecha.

Łasy kocham Twoje teksty <3333.

MoonDurus:

Na Twoim miejscu to ja bym już tutaj dawno przestał postować. To forum jest jakieś 150 lat w poglądach przed Twoim miasteczkiem. ;)

Voon 03-02-2009 19:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoonDurus (Post 2449591)
oczywiście w obu przypadkach sprawę w swoje ręce wzięła nasza elita pod wpływem alkoholu :D .

Nocą skopaliście geja w 15 osób?

Milan ognia 03-02-2009 19:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2448787)
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia
Oi, sharp, rash, ns, nr, trads, bootboy - jeden pies, ważne że łysy, tak?

z punktu widzenia tematu - wazne ze troglodyta, fryzura nas nie interesuje.

Podejście typowe dla ignoranta. To tak jakbym teraz napisał, że każdy homo to pedofil co roznosi hiva i demoralizuje innych.
Dość ciekawy sposób na poszerzanie (nie wiem czy w tym przypadku aby nie zwężanie) punktu widzenia na świat.

@down:
nie dziękuj i doczytaj dalej. Tutaj faktycznie, błąd, masło maślane mi wyszło. Zdarza się.

Slay 03-02-2009 19:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia (Post 2449671)
Podejście typowe dla ignoranta. To tak jakbym teraz napisał, że każdy homo to pedał

Made my day.

Vil 03-02-2009 19:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia (Post 2449671)
Podejście typowe dla ignoranta. To tak jakbym teraz napisał, że każdy homo to pedał i pedofil co roznosi hiva i demoralizuje innych.
Dość ciekawy sposób na poszerzanie (nie wiem czy w tym przypadku aby nie zwężanie) punktu widzenia na świat.

nie wiem czy wyrazilem sie dostatecznie jasno, ale clou mojego posta to niesmiala sugestia, ze rozmawiamy o lysych troglodytach, a nie o lysych.

Milan ognia 03-02-2009 20:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2449683)
nie wiem czy wyrazilem sie dostatecznie jasno, ale clou mojego posta to niesmiala sugestia, ze rozmawiamy o lysych troglodytach, a nie o lysych.

Widocznie była aż nadto nieśmiała. A cytując wszystkich zasugerowałeś (przynajmniej mi, nie wiem jak innym), że KAŻDY łysy to troglodyta. Źle zrozumiałem, przepraszam.

MoonDurus 03-02-2009 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2449618)
Szkoda, że nie znalazłoby się ekipy n osób, które by uświadomiły wam, żeście debile. I najlepiej usunęły wasze geny z puli.

no i po co prowokujesz kłótnie? nie umiesz sie wypowiedzieć o swoim mieście , poczytać o innych? a to trzeba głupie komentarze robić? nie każdy jest tolerancyjny i nie każdego to uraza ze u nas pedarastow sie nie lubi , ja sie tym ciesze bo dobrze ze nie łażą mi takie po ulicach

PS. zaraz będzie 100 komentarzy na mój temat.I to totalnie bez sensownych bo takie jest moje zdanie i za przeproszeniem Ch... wam do tego

Lasooch 03-02-2009 20:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoonDurus (Post 2449751)
no i po co prowokujesz kłótnie? nie umiesz sie wypowiedzieć o swoim mieście , poczytać o innych? a to trzeba głupie komentarze robić? nie każdy jest tolerancyjny i nie każdego to uraza ze u nas pedarastow sie nie lubi , ja sie tym ciesze bo dobrze ze nie łażą mi takie po ulicach

Możesz nie lubić kogo chcesz, ale to nie powód, by gonić go z siekierą. Dlatego chętnie popatrzyłbym, jak to tY uciekasz przed kimś, kto chce zrobić cI krzywdę.

sphinx123 03-02-2009 20:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoonDurus (Post 2449751)

PS. zaraz będzie 100 komentarzy na mój temat.I to totalnie bez sensownych bo takie jest moje zdanie i za przeproszeniem Ch... wam do tego

Skoro "Ch..." nam do tego, to po co w ogóle o tym piszesz? Nigdy nie zrozumiem tego planktonu >_> Zresztą miałeś mi wytłumaczyć co znaczą te tWOJE skróty, ale po co, lepiej srać się do kogoś że niczego nie rozumie i w ogóle =D

Dr.Unknown 03-02-2009 20:53

@MoonDurus
Nie musisz wszystkim udowadniać, jak żałosny jesteś. Widać bez słów, po awatarze.

@down
Twój członek ma ciekawy kształt.

Slay 03-02-2009 21:01

Tak a propos tego avatara - czy to przypadek, ze dosc mocno przypomina on popularnego 'handjoba'?
Najciemniej pod latarnia =)

MoonDurus 03-02-2009 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2449754)
Możesz nie lubić kogo chcesz, ale to nie powód, by gonić go z siekierą. Dlatego chętnie popatrzyłbym, jak to tY uciekasz przed kimś, kto chce zrobić cI krzywdę.

to nie ja goniłem tego kolesia z siekiera bo miałem wtedy może z 10 lat , jeżeli ci sie nie podoba zachowanie ludzi z mego miasteczka to przyjedz tu stan na środku jakiejś ulicy i krzycz "Tolerujemy Gejów" i sam sie przekonasz jak u nas jest. U nas są takie poglądy u was są inne , chyba proste? jak rozmawiam z moja ciocia z Białegostoku to ona tez czasem jest w szoku jak jest u nas a ja jestem w szoku jak jest u nich, chyba normalne.

Cytuj:

Skoro "Ch..." nam do tego, to po co w ogóle o tym piszesz? Nigdy nie zrozumiem tego planktonu >_> Zresztą miałeś mi wytłumaczyć co znaczą te tWOJE skróty, ale po co, lepiej srać się do kogoś że niczego nie rozumie i w ogóle =D
pisze o tym dlatego ze to jest forum i każdy tu wyraża swoje zdanie , a ponad to przedstawiłem jak sie sprawy maja w moim miasteczku. Jakie skróty miałem ci wyjaśnić? i nie pisze sie tWOJE tylko twoje lub Twoje. Chyba ze chciałeś celowo okazać mi brak szacunku co potraktuje jako napinka ze strony 12 letniego dzieciaka co mocny jest przez forum a w rl pewnie nie wie co to doping,wandalizm,alkohol i ustawka. ( mogę sie mylić , może i wiesz ale nie rob tak przez forum bo nie znasz człowieka)

Cytuj:

@MoonDurus
Nie musisz wszystkim udowadniać, jak żałosny jesteś. Widać bez słów, po awatarze.
co ci sie nie podoba w awatarze? nie lamie regulaminu. jeżeli mam takie poglądy to mam taki awatar. Spójrz lepiej na swój awatar bo tez mógłbym sie do czegoś przyczepić jak bym chciał tylko nie jestem taki chamski w stosunku do ludzi którzy piszą na forum Tibi pl.

Gierubesoen 03-02-2009 21:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 2449793)
Tak a propos tego avatara - czy to przypadek, ze dosc mocno przypomina on popularnego 'handjoba'?

hahahaha ;D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoonDurus (Post 2449807)
w rl pewnie nie wie co to doping,wandalizm,alkohol i ustawka.

Nie musi wiedzieć

Milan ognia 03-02-2009 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 2449793)

Wiesz chociaż jak ten 'handjob' się nazywa? Pośmiejmy się z wszystkiego - mieczyka Chrobrego, flagi państwowej, godła też... co za różnica?

Litawor 03-02-2009 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia (Post 2449822)
Pośmiejmy się z wszystkiego - mieczyka Chrobrego, flagi państwowej, godła też... co za różnica?

Co za różnica?

Slay 03-02-2009 21:14

Cytuj:

nie pisze sie tWOJE tylko twoje lub Twoje. Chyba ze chciałeś celowo okazać mi brak szacunku co potraktuje jako napinka ze strony 12 letniego dzieciaka co mocny jest przez forum a w rl pewnie nie wie co to doping,wandalizm,alkohol i ustawka. ( mogę sie mylić , może i wiesz ale nie rob tak przez forum bo nie znasz człowieka)

W tym momencie umarlem. Ale skoro juz byla mowa o miastach, to coz - u nas w B-stoku oczywiscie jest grupa troglodytow nietolerujaca wszystkiego, co nie jest biale, lyse i ma IQ wyzsze od nich, w tym palm doniczkowych i pobliskich smietnikow, ale poza tym marginesem mamy moze nie w pelni akceptujace, ale jednak tolerancyjne spoleczenstwo.

@dwa posty wyzej: wiec przestanmy tez psioczyc na swastyke, bo to przeciez symbol Strzelcow Podhalanskich

Vil 03-02-2009 21:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia (Post 2449822)
Wiesz chociaż jak ten 'handjob' się nazywa? Pośmiejmy się z wszystkiego - mieczyka Chrobrego, flagi państwowej, godła też... co za różnica?

Flagi panstwowej i godla nie tykaj, bo nie o nich tutaj mowa. Symbol falangi jest natomiast jednoznaczny, i logika, jak i zdrowy patriotyzm ( sic!) prowadzi do sceptycznego do niej stosunku.

Milan ognia 03-02-2009 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2449838)
Flagi panstwowej i godla nie tykaj, bo nie o nich tutaj mowa. Symbol falangi jest natomiast jednoznaczny, i logika, jak i zdrowy patriotyzm ( sic!) prowadzi do sceptycznego do niej stosunku.

Ale zauważ, że mimo iż nacjonalizm jest skrajny i w niektórych momentach daleko odbiega od patriotyzmu (zdrowy czy nie - powinien być ten sam) ALE ma też z nim wiele wspólnego. Wiadomo, nie trzeba szanować czyichś poglądów ale w tym temacie wypadałoby. Poza tym nacjonalizm nie zawsze można określić jako zjawisko negatywne. Dobrym przykładem jest wojna (ot choćby II WŚ, gdzie obok znaku Polski Walczącej używano także i falangi). Tak, tak. Nacjonalista jest rasistą, antysemitą i w ogóle jest zły.

A wracając do sensu wypowiedzi - można gardzić nacjonalistami, ale nie można zapominać, że też coś zrobili dla kraju. Gdyby nie on, to flagą mógłbyś teraz podłogę u Herr Helmuta zmywać. I nie widzę niczego fajnego w jechaniu po czyichś przekonaniach. RÓWNIE dobrze można zacząć jechać po obcych flagach i godłach, bo to nie nasze. I spójrz na post Litawora - nic dodać, nic ująć.

Slay - tak, strzelców podhalańskich. Jeśli byłby używany naprawdę jako ich symbol - a co mnie to. Ale gdyby służyło to chwaleniu III Rzeszy - sprawa jest prosta. Rozumiesz na czym polega różnica tylko udajesz takiego kaktusa z parapetu.

Lasooch 03-02-2009 21:24

Cytuj:

to nie ja goniłem tego kolesia z siekiera bo miałem wtedy może z 10 lat , jeżeli ci sie nie podoba zachowanie ludzi z mego miasteczka to przyjedz tu stan na środku jakiejś ulicy i krzycz "Tolerujemy Gejów" i sam sie przekonasz jak u nas jest. U nas są takie poglądy u was są inne , chyba proste? jak rozmawiam z moja ciocia z Białegostoku to ona tez czasem jest w szoku jak jest u nas a ja jestem w szoku jak jest u nich, chyba normalne.

Ja nie mówię, że nie jest tak jak mówisz, może jest. Ja mówię, że tak nie powinno być.

Milan ognia 03-02-2009 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2449859)
Ja nie mówię, że nie jest tak jak mówisz, może jest. Ja mówię, że tak nie powinno być.

Lasooch, Ty byś chciał żyć w świecie idealnym bez żadnych różnic. Ale ludzie są jacy są i nic (póki co) ich nie zmieni. Wszyscy równi - fajne hasło. Szkoda, że tak mało realne. Zależy też co rozumiesz przez równi. Równi w prawach czy równi wobec siebie? Każdy taki sam, bezimienna jednostka tworząca masę. Masa żyje i tworzy dla siebie po równo. Brzmi znajomo?

MoonDurus 03-02-2009 21:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2449859)

to według ciebie nie powinno i to jest TWOJE zdanie
a według mnie tak powinno być i to jest MOJE zdanie

Slay 03-02-2009 21:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia (Post 2449885)
Zależy też co rozumiesz przez równi. Równi w prawach czy równi wobec siebie? Każdy taki sam, bezimienna jednostka tworząca masę. Masa żyje i tworzy dla siebie po równo. Brzmi znajomo?

Analogicznie - skoro nie kazdy taki sam, to jedni lepsi od innych. Ludzie, podludzie i nadludzie. Brzmi znajomo?

Lasooch 03-02-2009 21:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoonDurus (Post 2449889)
to według ciebie nie powinno i to jest TWOJE zdanie
a według mnie tak powinno być i to jest MOJE zdanie

A według mnie, jak mówiłem, powinien się znaleźć ktoś, kto was, gotowych zabijać za inność, pozarzyna. W jak najbrutalniejszy sposób.

@Milan: nie, nie chcę komuny. Ale nie powiesz mi, że rzucanie się na kogoś z siekierą tylko dlatego, że jest gejem, jest zdrowe?

Vil 03-02-2009 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia (Post 2449857)
A wracając do sensu wypowiedzi - można gardzić nacjonalistami, ale nie można zapominać, że też coś zrobili dla kraju. Gdyby nie on, to flagą mógłbyś teraz podłogę u Herr Helmuta zmywać.

Widzisz, i w tym wlasnie miejscu spotykaja sie rozne punkty widzenia. Dla mnie nacjonalisci, ZWLASZCZA spod znaku falangi, to ludzie, ktorzy poprzez taka forme nacjonalizmu jaka prezentowali ( klerykalizm, antysemityzm i pare innych ) bardziej szkodzili swojej "umilowanej" ojczyznie, niz jej pomagali.

Co oczywiscie nie znaczy, ze nacjonalizm jest zly, tak samo jak komunizm ( w zalozeniach ) nie jest zly, tylko pro-proletarialny.

A odnosnie Dmowskiego, to, jesli faktycznie wierzyl w to co mowil, a nie byl tylko koniunkturalna k*rwa, to nalezy mu sie szacunek.

I to jest wlasnie moje drogie dzieci synkretyzm pogladow.

MoonDurus 03-02-2009 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2449908)
A według mnie, jak mówiłem, powinien się znaleźć ktoś, kto was, gotowych zabijać za inność, pozarzyna. W jak najbrutalniejszy sposób.

@Milan: nie, nie chcę komuny. Ale nie powiesz mi, że rzucanie się na kogoś z siekierą tylko dlatego, że jest gejem, jest zdrowe?

i tu znowu powiem to samo

Dla ciebie to nie jest zdrowe i to jest TWOJE zdanie
Dla mnie to jest zdrowe i to jest MOJE zdanie

Exodus 03-02-2009 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2449914)
Widzisz, i w tym wlasnie miejscu spotykaja sie rozne punkty widzenia. Dla mnie nacjonalisci, ZWLASZCZA spod znaku falangi, to ludzie, ktorzy poprzez taka forme nacjonalizmu jaka prezentowali ( klerykalizm, antysemityzm i pare innych ) bardziej szkodzili swojej "umilowanej" ojczyznie, niz jej pomagali.

Co oczywiscie nie znaczy, ze nacjonalizm jest zly, tak samo jak komunizm ( w zalozeniach ) nie jest zly, tylko pro-proletarialny.

A odnosnie Dmowskiego, to, jesli faktycznie wierzyl w to co mowil, a nie byl tylko koniunkturalna k*rwa, to nalezy mu sie szacunek.

I to jest wlasnie moje drogie dzieci synkretyzm pogladow.

Czesto mozna spotkac opinie, ze Pilsudski byl zdrajca, a prawdziwym mezem stanu byl wlasnie Dmowski. Ciezko jednoznacznie powiedziec, co jest prawdą.

MoonDurus 03-02-2009 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2449942)
Czesto mozna spotkac opinie, ze Pilsudski byl zdrajca, a prawdziwym mezem stanu byl wlasnie Dmowski. Ciezko jednoznacznie powiedziec, co jest prawdą.

dla mnie osobiście to 2 wielkich bohaterów walki o niepodległa Polske i do obydwu mam wielki szacunek.

Gonzo 03-02-2009 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia (Post 2449857)
Tak, tak. Nacjonalista jest rasistą, antysemitą i w ogóle jest zły.

Z reguły tak jest. Bo to właśnie ci się najbardziej wychylają propagując swoje przekonania, i dlatego im wszystkim jest przypisana etykietka ciemnej masy. Tak samo jest z gejami - zdecydowana większość nie chodzi na parady równości... A przez tych, co chodzą, im wszystkim jest przypisana stała etykietka.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoonDurus (Post 2449924)

Równie dobrze mógłby ktokolwiek z tego forum zgłosić Twoje przekonania na policje. Na 99 % jestem pewien, że wtedy zmieniłbyś zdanie. ;)

MoonDurus 03-02-2009 22:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2450043)
Równie dobrze mógłby ktokolwiek z tego forum zgłosić Twoje przekonania na policje. Na 99 % jestem pewien, że wtedy zmieniłbyś zdanie. ;)

nie rozśmieszaj mnie , nie zmieniłem zdania przed sadem to nie zmienił bym przed policja , nie jestem grzecznym chłopcem który zmienia zdanie jak widzi policje. Dla mnie to oni są zerami i to nie raz im mówiłem za co tez kilka razy po ryju dostałem od nich ;D ale to szczegół

edit down

a co ma piernik do wiatraka?

sphinx123 03-02-2009 23:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoonDurus (Post 2450071)
nie rozśmieszaj mnie , nie zmieniłem zdania przed sadem to nie zmienił bym przed policja , nie jestem grzecznym chłopcem który zmienia zdanie jak widzi policje. Dla mnie to oni są zerami i to nie raz im mówiłem za co tez kilka razy po ryju dostałem od nich ;D ale to szczegół

To jest patriotyzm? Dura lex, sed lex.

@up

Dużo? Zresztą nie pogrążaj się jeszcze bardziej <3

Exodus 03-02-2009 23:51

Cytuj:

Zobaczymy za rok, dwa. Policja to jest zlo konieczne, w sumie z tym zlem moznaby sie klocic. Pomysl, gdyby ich nie bylo... A czasem mozna spotkac nawet spoko policjantow, to ze gardzisz nimi nie znaczy, ze jestes cool.

MoonDurus 03-02-2009 23:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2450228)
Zobaczymy za rok, dwa. Policja to jest zlo konieczne, w sumie z tym zlem moznaby sie klocic. Pomysl, gdyby ich nie bylo... A czasem mozna spotkac nawet spoko policjantow, to ze gardzisz nimi nie znaczy, ze jestes cool.

fakt są normalni ale większość to .... przynajmniej u nas. ja znam 2 osobiście i są w porządku ale znam tez wielu co są tępymi idiotami , mogę dać kilka przykładów.

Shanhaevel 04-02-2009 12:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoonDurus (Post 2450235)
fakt są normalni ale większość to .... przynajmniej u nas. ja znam 2 osobiście i są w porządku ale znam tez wielu co są tępymi idiotami , mogę dać kilka przykładów.

Uprzedzenia są ogólnie krzywdzące. Zarówno wobec gejów, księży, jak i wobec policji.
(woohoo, następna do odkrycia: Ameryka)

Hovvner 05-02-2009 19:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2450228)

Piwo dla tego pana :)

Cytuj:

Adolescence ... not yet completed.

Notopeczek 05-02-2009 21:17

ja tam niejestem rasista,
i brzydze sie rasistami i smierdzacymi czarnuchami !

Lasooch 05-02-2009 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Notopeczek (Post 2452879)
ja tam niejestem rasista,
i brzydze sie rasistami i smierdzacymi czarnuchami !

Ta... "Jeśli są dwie rzeczy, których nienawidzę, to Murzyni i rasizm!" ; )

Pix888 06-02-2009 09:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2448271)
Tak czy siak, stawianie komunizmu na rowni z nazizmem jest glupie. To bylo glowne przeslanie mojego poprzedniego posta.

Wg. mnie żeby takie coś stworzyc trzeba byc lewakiem. Innego wyjścia nie widzę.
Dziwisz się jak w tym kraju można miec uwielbienie dla nazi. Racja też się dziwię, ale jednocześnie myślę jakim kurcze cudem w Polsce mamy nadal zwolenników komunizmu.
Z resztą jeśli chodzi o faszyzm/nazizm włorewer.
Słyszałeś kiedyś o Hiszpanii gen. Franco? Przez niektórych jest to podawany jako przykład jednej z lepszych dyktatur. Oczywiście jest też nazywany zbrodniarzem co po części jest racją. Jednak gdyby nie jego osoba to w czasach w których on rządził, Hiszpania byłaby czerwona.
@@@Co do koszulek z Cze, Włodkiem itp itd-żenada, że tacy ludzie nie są ścigani.
Bo albo ścigamy wszystkich, albo uznajemy że można chodzic w koszulce ze swastą, adim itp itd.

Piotrek Marycha 06-02-2009 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MoonDurus (Post 2449924)

a dla ciebie istnieje coś takiego jak dobro i zło? czy jest tylko moje i twoje zdanie/punkt widzenia?

Wielkimanitu 08-03-2009 18:31

Dziś dzień kobiet. Z tej okazji podbijam temat i prezentuję swój pogląd na ten cały feminazizm i ogólnie równość kobiet i mężczyzn.

Filozofia-i-etyka równości w ujęciu kobiecym.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:57.