Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Najglupsze rodzaje smierci. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2179)

Longaar 20-12-2006 13:09

Głupszej od mojej śmierci to raczej nikt nie miał. Ktoś już wspominał o brawurze itp i coś w tym jest.

Teraz po update pojawiły sie Wyverny... dobry resp na odrabianie soula i czasem coś wypadnie :)

No i tak pewnego razu mam dużo many nudzi mi sie to poszedłem - kilka HMM, WoCE, no i Mort Hur ;] Wszedłem na resp koło kazo tam gdzie są trzy na raz. walnąłem pare razy aż wkońcu zauważyłem że coś mam mało many żółte hp i próbuje uciec ale jestem pijany i mi nie idzie. Uzdrowiłem sie i zszedłem... Czerwone hp - dokładnie 26 i 27 many... ale byłem zatruty :P następnie 13hp lose - zostało 13 i 29 many... jeszcze raz i dead :) a brakowało mi 1 many do poxa i bym wyszedł z tego xD

BTW - kiedyś jak się zaczynało w to grać jak na rooku krążyły legendy że na mainlandzie są smoki itp moich dwóch kumpli (peace) jak już wybili te 8lvle - nakupili fire fieldów i poszli huncić draga pod thais :) Reszte sobie ułóżcie xD

filczyk 20-12-2006 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kiełek (Post 1128871)
wyskoczył mi jakiś hiszpan 23 lvl który najpierw mówił leave mimo że byłem pierwszy. Wskutek czego zostałem zablokowany. Zerk wziął mnie na 3 hity:baby:

miałem to samo tylko na 25lvl a blokował i lurował gość z 50lvl =) mam screeny.

Kiedyś miałem taki zwyczaj że wylogowałem sie (po expie) w kopalni i jak znów wchodziłem do gry, miałem pecha że był pełny resp i dead...

Często było też tak, że net się wyłączył i dedałem chodź miałem i runy i full hp...

Zizu007 20-12-2006 15:53

28 lvlu druid, kończąc z tibią, przenosił rzeczy z domku Snake Tower [gildiowy] do depo [bez eq], i gdy wcisnąłem na mape, żeby poszedł w strone miasta, zapomniałem, że mam tibie włączoną i zacząłem normalnie buszować po internecie.. Po kilku minutach sobie przypomniałem, zmieniam okno, a tam kilka hp... Nie zdążyłem wcisnąć binda z exura vita, i 32 scarab coiny, talony, 20k, diamenty, perły itd. wszystko co najcenniejsze poszło się za przeproszeniem jebać.

Aa... Ofc zostałem zabity przez snake'i i wolfy.

tommm 20-12-2006 16:10

Daawno temu, na 15lvl, chciałem pokazać kumplowi (lvl 10) fire devila na ghostlandzie. Nie było go, więc zostawiłem postać afk by coś przekąsić. Jak wróciłem to było tylko "you are dead".
Albo na hunterze dedłem, też na 15lvl, myślałem, że skoro ucieka, to musi być słaby jak deer albo chicken :D
Oczywiście zaliczyłem także deda na giant spiderze na ghostlandzie, mimo że kumpel ostrzegał mnie przed nim :p
Był jeszcze u mnie ded na lvl 11 na mino archerze, uciekał przed mną, a tu nagle hity za około 50, no i też "you are dead" ;)

Leo 20-12-2006 16:21

Wiwerny, huncik, mfki sie skonczyly. wrocilem, kupilem.
Wrcam, wlaze po schoadch - k***** mać, cztery! Otoczyły, uchlały zabiły. am ja zamiast walić sio - vis =.='

gzgz for me =.='

Mazur199 20-12-2006 17:09

lag/kick:confused:

druidek12 20-12-2006 17:15

Ehhh.. Wstyd się przyznać... Po co chciałem solować mino archera a na czerwonym zszedłem na dół? ;(

AzbesciaK 21-12-2006 18:53

pamietam kiedys w ab jak trenowalismy w zamierzchłych czasach.. jakos zabilem rata.. czy tam nie mialem... i poszedlem kolo poczty na dol sobie rata zlurowac.. no i mialem na sobie tylko woodena i knifa czy tam daggera... no i mnie lagowalo strasznie :P hahaha pamietam ze wszedlem na dol i zobaczylem ze 4-5 szczurkow (mialem wtedy jakos ok 18 lvl) no i to tyle co widzialem.. i mega freez.... klikalem po drabince itp z nadzieja ze jednak mimo laga udalo sie wyjsc... no ale coz.. wylogowalo mnie po chwili.. proboje sie zalogowac "tu meni plejerz onlajn" no i po chwili jaks ie zalogowalem to juz w temple... :P buehehehehe

aole wtedy bylem wq.... zdenerwowany :P

Galeon 21-12-2006 22:22

a ja kiedys chcialem sie zalogowac moim druidem ale... "You are at place 205 on waiting list" -.- wiec odrazu wlaczam TO forum zeby cos poczytac, mija jakies 5 min, patrze a tu jestem logout :) zalogowuje sie jeszcze raz, tym razem 64 osoby, ok 4,2,1... Swiatynia!!! mysle... o co biega??!! :o patrze tibia.com, wpisuje Zeridian Refin, a tu: Died at level 11 by a minotaur guard :] po prostu lognalem sie za blisko tratwy pod thaisem i... niestety niebylo noobów ktorymi moglby sie zajac nasz rogaty gwardzista ;/ tak czasem bywa, WAITING LIST SUX!!! X(

rossanne66 22-12-2006 01:41

energy field mnie dobil...

Bylam na mino tower, chcialam kumplowi wyczyscic wieze, zeby questa zrobil. wchodze na magi, nie wiadomo kiedy utamka sie skonczyla. patrze... a ja red! szybko na dol, zostalo 5 hp. Ciesze sie jak glupia ze cudem smierci uniknelam a tu sie odezwalo energy field... i sie skulilam...

Royalkowaty 22-12-2006 19:12

ja sam przez kicka dedłem na beho (lost bs, bp uh i manasów)
potem 11lvl napisał czemu sie nie leczyłem ...

a najgłupszy dead to ziomuś padł na bh i stracił 1k kasy, two handeda, 9 manasów i p ammy :) albo qmpel na 26lvl dedł na ghoulu :)

Pool91 22-12-2006 22:03

Wiesz co mi sie przydazylo mialem logina i odcieli mi netana 2 godz jak dziala na tibia.com pisalo ze zginolem od Rotworma na 22lvl Full Def ot dopeiro glupie co?

Zizu007 22-12-2006 22:27

@up

Ja:

Dec 03 2006, 14:28:47 CET Died at Level 21 by a slime
Dec 03 2006, 08:43:26 CET Died at Level 21 by a rotworm

Slim - wpakowałem się wprost na bande psn spiderów, slimakow i batów w dc [kliknalem na mape i odszedlem na chwile od kompa]

Rot - ubity przez ~4 roty tak samo jak wyżej :F

Dark_Site 24-12-2006 12:04

Ja mielm 2 takie bradzo kretynskie.

1. Ide sobie z Venore na Swap Trole. Pomyliły mi się kierunki i poszedlelm sobie. ide ide.... juz nie pamietam czy to była dziura czy drabin. Ale wszedlem tak i skorpin, i pizd... mnie -20, -20 uciekam, pisze do kolegów, doszedelm po brame miasta... "You are Dead" To był 10 lvl knight. Doszedlem tak dalego dzieki.... Uh'om. Kolega dał mi 5.

2.To bło w Zamku koło Ab'Dendreil. NO ide sobie do zamku mojim 16 lvl Druidem. Plecak Ih'ów, troche mf, troche hmm. Bogaty byłem. Wchodze sobie do zamku, zadne potworki nie stawialy mi oporu. A tu nagle Orc Berselek. Wiec spiepszam i sie iham... doszdlem do Draga, sam nie wiem jak. Nic mi na drodze nie stalo. Wtedy przypomnialem sobie zasade "na ukos od draga". I zaczyna walic w draga, Drag dosatl 3 razy odemnie ja raz od niego. Znowu "You are Dead". Ale walczylem z dragiem. Bo wolalem zeby mi pisalo Killerd by Dragon, ni Killed by Orc B.

mwite 25-12-2006 12:09

Ja miałem stosunkowo duzo dedow, ale to moja pierwsza postać
Dec 24 2006, 21:43:24 CET Killed at Level 10 by Shea Gran
Zabił mnie , sie uwziął :(
Dec 24 2006, 16:36:15 CET Died at Level 9 by a wyvern
Poraz pierwszy jestem w miescie obchodze se miasto patrze jakies schody wchodze patrze nie znam potwora i schodze a tu mi bierze z zatrucia po 12-15 i nie zdazylem dojsc do miasta
Dec 22 2006, 14:11:42 CET Died at Level 6 by an orc
Dec 21 2006, 20:38:53 CET Died at Level 5 by a minotaur
Tu dwa nienajśmieszniejsze ale przez glupich ludzi na rooku se zabijalem orki i mi doszedly dwa minotaury i mnie ludzie specjalnie zablokowali i sie jescze smiali ;/
A tkaich smiesznych smierci to ani nie widzialem ani nie slyszalem

spofy 28-12-2006 08:23

ded

Ja dedlem jak zwiedzałem piękny świat Tibijski:D

Byl to 14 lvl scorka...chodziłem po podziemiach koło Carlin i schodziłem coraz niżej i niżej aż wkońcu wpadłem do komnaty gdzie po jej drogiej stronie była dziura do ucieczki a pomędzy nia a mna stal GSik:D

Cossma 28-12-2006 08:50

Died at Level 45 by a slime
-tak to jest jak sie w pracy skilluje w tibii na slimach, i net przestaje działać8o

Died at Level 50 by a dragon lord
-najpierw zapierdzielanie cały dzien zeby wbić 50lvl (cale 100%) zeby potem na Deep Fibula mimo iż kumpel na 108lvl EK był blokerem, żeby potem jak KAMIKADZE wyskoczyc prosto na dwa DLe.

Anatol 28-12-2006 09:07

Mój najgłupszy ded:
hunce spokojnie bk z zoną, tylko stoje a ona bije gwiazdkami i mnie leczy uhami :P... Mówie że idę rozwiesić pranie i przychodze po 10 minutach a tu DED, po zalogowaniu się okazuje się że żona kicka miała jak poszedlem i byłem zdatny na łaske black knajta xD

Magnus Arthur 29-12-2006 11:50

Pojsc zrobic sobie zapiekanki w trakcie skilowania.
Wypicie slime (dla zartu by na black poscic exane) i dostac freeza/kicka xD

Piaty_Jezdziec_Apokalipsy 29-12-2006 11:58

Hmm... Na 103lvlu padłem na hero. Włączyłem winampa (który jednak "nie wyskoczył"), następnie Tibię. Poleciałem na hero, zacząłem bić, a tu mi winamp wyskakuje ;o Niestety hero jakoś wyczuł moment i 2 comba po 200+ zdążył zajechać zanim się pokapowałem o co biega w ogóle ^^

Sir Radzio Angelus 29-12-2006 14:32

Dec 28 2006, 15:55:27 CET Died at Level 25 by a dwarf guard

Znalazłem fajną miejscówkę w jaskiniach dwarfów, mało ludzi, szybki 2x resp, skilowałem pół dnia, wbiłem skill, logout. Na drugi dzień loguje się,to samo miejsce, ustawiam parcele, woła mnie tata, zaznaczam potworka i idę, przychodzę za 5 min. spowrotem, "You are dead", wypadł dragon shield i bp, rezygnacja, loguje się wieczorem, robie test i luruje solda z 2 poziomów niżej gdzie są guardy, ropuje, luruje na moje miejsce treningu, a ono jest przecież dośc daleko od dziury, zonk, spokojnie przyprowadziłem go do mojego miejsca treningu, -.-", to sie nazywa anti-lure system. Odrobiłem skille, nosze p-set, jedna nocka do tyłu, ale mam nauczke;)

Stary_Duch 29-12-2006 14:49

8 lvl. Pierwszy raz na mainlandzie. Thais. Wychodze z miasta uradowany. Ide, ide patrze podziemia, wchodze, patrze płomyczek, a wejde sobie mówie. wchodze. Zaczynam sie palić. Nie pamiętam czy odbiera mi 5 czy 10. Spoko, widze jakieś korytko, a tam zielona woda, pewnie glony:P. Dup trucizna kilka sekund ded - spalony i otruty :(

Michaello 29-12-2006 16:16

Najglupszy rodzaj smierci? :P Na ratach jakis koles (Main :D).
Mojemu pierwszemu charowi przytrafila sie przygoda: lazilem sobie z kolega, lazilem (mialem chyba 5 lvl + noob eq) i kicknelo mnie z netu. Jak sie wlogowalem (bylo ciemno na dodatek, ja nie mialem torchow [to bylo przed letnim updatem]) bily mnie 4 szkielety. Jadlem food jak nie wiem, probowalem sie uwolnic, ale dedlem :(

Royalkowaty 29-12-2006 21:10

Ja osobiście byłem królem deadów:
1. Chodziłem dedać by napełniać hp itp.
2. Piłem trucizne i dedałem, przy czym bawiłem się znakomicie.
3. Potem na mainie dedałem co raz mniej i mniej.
4. Ostatni raz dedłem przez psa bo mi zrobił resa kompa X( !(miech temu)
5. 2 dni temu qmpel dedł bo jego siora chciała na epulsa.

Leera 06-01-2007 22:00

Me rox ^^
Aneo Aurelius:
Mój rookstayer
Jan 06 2007, 21:37:57 CET Died at Level 12 by fire
Jakim cudem? Ano bardzo prostym :D
Wpadliśmy z kumplem na pomysł, żeby naropac all trolle+skele z dużego troll cave na rooku.. No i naropaliśmy i zaczynamy wybijać. W końcu gdy all trolle biegały na redzie, ja z około 50 hp niechcący wlazłem w campfire ^^
Kumpel oddał bp :P

Freddd 07-01-2007 09:59

Oct 28 2006, 20:46:42 CEST Died at Level 59 by The Old Widow
Jan 02 2007, 14:53:21 CET Died at Level 63 by The Old Widow

Moje 2 códowne dedy od mojej koleżanki na która zawsze wpadam gdy tylko ona jest na pohu8o Kumple z gildi sie smieja ze mnie ze Old Widow mnie kocha :P

Prostyy 07-01-2007 20:06

najglupsze ? hmm ... juz wiem !

uznaje, ze jestem mocny ide a tu zonk i dead :p

Kamik47 27-01-2007 21:00

Jan 07 2007, 13:35:42 CET Died at Level 42 by The Old Widow

a robił tylko paradoxa -.-

pozowiłem sobie wrzucić bo to ded mojego qmpla :P nie będzie zły :)

Szli we 3 all dead ;] na hita ich zebrał ;(

KrystianO 27-01-2007 23:49

Heh, nigdy tego nie zapomnie... Huntowałem właśnie Ghule na ghostlandze, kiedy w pewnym momencie poczułem że musze iść do toalety (zrobić kupke :D ). Wylazłem na powierzchnie i odeszłem od kompa. Wracam a tu wyskoczył mi tem komunikat co jest po śmierci ;( . Sprawdzałem na tibia support i okazało się że ktoś zlurował do mnie slima ;( .

Theos 28-01-2007 00:48

Danubia - Lisander 146 EK ..chodził sobie po fire fieldach dla zabawy aż miał red hp i właśnie w tym momencie dostał e-wave od 50 sorca xD

Faer 28-01-2007 01:20

Znajomy mojego kolegi kupil sobie 55 knighta. Poszedl na gs'y, zabil pare. Gdy bil ostatniego skonczyly mu sie uhy ale pomyslal ze dobije z hmm i broni. Dobil ale zostalo mu 180hp. Niestety gs go zatrul a on nie wiedzial ze nie ma exany pox (postac kupiona) i padl ^^.

Maniack 28-01-2007 01:43

next exploit

Likierki 28-01-2007 09:34

Jan 04 2007, 20:32:31 CET Died at Level 71 by poison
Jak to można paść na truciźnie na 71lvlu (poison field) jestem gupi!

Gotic Roma 28-01-2007 12:29

Ja kiedys nosilem rzeczy do domku swoim 21 elderem...naciskalem na mapke i szedlem do depo z domku(szczescie ze nie z depo do domku, ze na sobie nic nie mialem), i nacisnelem na mapke...a ze bylem bez eq to mnie zaciupal wasp, bo ogladalem jakies stronki:) A, ze mialem 30+ mlev i 70+ fishingu....to byal starata...i mnie wybrechtali w szkole:D

Knight mathoff 28-01-2007 14:28

Tiaa... moim drudem, 19 lvl, 42 magic, właśnie zabiłem 24 lvl sorca (wybiegając z venore). Zaatakował pierwszy. Całe eq miałem jednak w depocie... a na sobie tylko kilka runek (podstawowy zestaw obronny, jak widać: sprawdza się). Człowiek został zabity, a ja zwiałem w kierunku domu trolli... wlazłem na wierzę... tam był troll. Nie miałem, jak się ukryć, troll mnie atakował. Miałem jednak przy sobie jedno użycie firebomb. Wyszedłem, zaczął gonić mnie wasp. Rzuciłem fb... nie trafiłem, nie uciekłem, padłem.
To było 2 lata temu.

Teraz: TĄ postacią nie zdażyło mi się jeszcze paść przez wyczerpanie uhów, za duży atak na mnie, od pk na solo, czy na inne sposoby... zawsze zabijano mnie, gdy byłem afk. Klikam na mapę, sprawdzam forum, patrzę: dead koło dark cathedry od slima (tuż przy schodach). Albo afkuję POZA respem bh, a ten jakimś cudem się zjawia, padam.

Nomen omen... zawsze odzyskuję loota :)
~~Po co komu aol?
~~Mathoff, bibliotekarz.

Joint Maniac 28-01-2007 17:28

Moje śmierci

1.Jak byłem noobem i miałem 12 knighta poszedłem orc fortess bo myślałem że tam są tylko zwykłe orki i spearmany (tylko o takich słyszałem) no i oczywiście przy wejściu dorwały mnie "dwa orki z rozdziabioną paszczą" :)
2.Czekałem na mane na sorcu i nagle zaczęło mnie cisnąć (xD). Poszedłem do klopa, wracam a tu "You are dead". Padłem 21 sorcem od 9 lvla :D

Aresor 28-01-2007 17:32

Było to na moim noob chaze zostawilem go pod venore z white skulem i poszedlem nalać sobie picie ;p jak przyszedlem wiadomo co ujrzalem :P

Da_Funker 28-01-2007 17:45

neostrada tp xD

jak w tytule ;P Zwyczajny komunikat "Użytkownik został odłączony od usługi", a wokół użytkownika 4 carriony ;P

Leo 28-01-2007 19:10

Ide sobie na dla 76 mskiem...lukam czy mam jeszcze mfki, pierwsze spojrzenie - spoko.
Draga utłukłem, pojawił się dl. Wale, manasuje sie...using one of 4 vials. O k^%^. Co zrobiłem ja? Uciekam. Ofkoz drag puścił swoje słynne wavy, było po mnie -.-

Lord Evad 28-01-2007 21:23

perfidne

hehe ja 57 knight expie se na DC i patrze kilka noobow za mna lazi jacys 30 sorcowie i knightowie no to se tak mysle...chyba lurne gsa jak mi sie uda...
ide ide i nagle zobaczylem gsa w okienku battle i wbijam "utani hur" zaraaz po wbiciu czaru kick..

i sobie pomyslalem:juz nigdy gsow nie bede lurowal xd8o

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:11.