Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   League of Legends (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=226565)

Yoh Asakura 04-11-2010 10:56

Powiedz im Ryba, jaki ze mnie pro. Przekonaliście się w praktyce, że jestem lepszy niż HotshotGG.

_WrD_ 04-11-2010 14:12

Ach, ta skromność :D

Yoh Asakura 04-11-2010 15:37

Ty siedź cicho, bo nawet ulti mumu nie umiesz odpalić ;;;;;;;;;;;;

Luker's 04-11-2010 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2786629)
Ach, ta skromność :D

Co do ciebie... nie odzywasz się jak chce z tobą grać? Już chyba z cztery razy do ciebie pisałem? :D

_WrD_ 04-11-2010 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2786638)
Ty siedź cicho, bo nawet ulti mumu nie umiesz odpalić ;;;;;;;;;;;;

Tak, najlepiej na mnie, odpalam ulti chcąc zainicjować walkę to się oczywiście cofacie. Odpalam ulti chcąc przytrzymać przy nas niedobitków, też źle. Czego ty oczekujesz? Po prostu byli dobrzy, najlepiej na kogoś zwalić.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luker's (Post 2786640)
Co do ciebie... nie odzywasz się jak chce z tobą grać? Już chyba z cztery razy do ciebie pisałem? :D

Widocznie nie doszło albo zapomniałem :D

Yoh Asakura 04-11-2010 16:53

Trololololo, raz użyłeś ulti w debilnej sytuacji wpychając się samemu na cały wrogi team (a my się wtedy praktycznie wszyscy spawnowaliśmy) i przez to potem miałeś na CD i użyłeś dopiero wtedy, jak padł ostatni DPS (ja), a gdybyś je zachował na odpowiednią chwilę, to wygralibyśmy team fighta, bo przez 2 sekundy spokojnie bym zdążył dobić tych dwóch gnojków.

_WrD_ 04-11-2010 17:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2786645)
Trololololo, raz użyłeś ulti w debilnej sytuacji wpychając się samemu na cały wrogi team (a my się wtedy praktycznie wszyscy spawnowaliśmy) i przez to potem miałeś na CD i użyłeś dopiero wtedy, jak padł ostatni DPS (ja), a gdybyś je zachował na odpowiednią chwilę, to wygralibyśmy team fighta, bo przez 2 sekundy spokojnie bym zdążył dobić tych dwóch gnojków.

Nook, jeden fail, faktycznie zlamiłem. Jesteś ubr pro, ja nie. Pasuje? :d

Luker's 04-11-2010 17:08

widzę że robi się u was zabawnie muszę zagrać z wami... hehehe...

Rybzor 04-11-2010 17:46

Cytuj:

Powiedz im Ryba, jaki ze mnie pro. Przekonaliście się w praktyce, że jestem lepszy niż HotshotGG.
No, jesteś pro. Raz ci się udało wykręcić dobre staty na typach którym w 28 minucie nexusa zabiliśmy : /

achievement unlocked :3

Yoh Asakura 04-11-2010 18:23

3 razy ci w podbramkowej sytuacji dupę Shenem uratowałem. I carrowałem praktycznie wszystko, tylko raz nam Warwick scarrował :P

Rybzor 04-11-2010 18:48

No siur jesteś boski : /

Yoh Asakura 04-11-2010 19:12

Mów mi HotJohGG

Btw, tier lista Elementza powstała po konsultacji ze mną. Ezreal niedługo znowu wróci do tier 1

_WrD_ 04-11-2010 19:34

Kiedy gramy again? Lukers pewnie chętnie dołączy, to już mamy czterech. Jakiś ts/vent i jedziemy. Co wy na to?

Yoh Asakura 04-11-2010 19:44

Nie mam mikrofonu

Luker's 04-11-2010 20:19

szkoda... Mirco w takich grach to podstawa...

_WrD_ 04-11-2010 22:54

Już wiem na kogo przeznaczę następne 3k IP - Morgana. Jeszcze tylko nauczę się nią grać to będzie ubr pwnejdż.

Yoh Asakura 05-11-2010 00:02

Poćwicz timing ulti, bo jest tragiczny czasami.

Rybzor 05-11-2010 01:22

Tia można się zgadać na jakiś dzień, ja mam vt jak coś. (serwer w sensie)

_WrD_ 05-11-2010 23:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2786702)
Poćwicz timing ulti, bo jest tragiczny czasami.

Chodziło mi raczej o celowanie klatką, bo zwykle skutkiem odpalenia przeze mnie ulti jest przynajmniej 1 teamkill, ale fakt, nieraz nie wiem co robić :P Ale w połączeniu z Zhonya's Ring działa świetnie, genialny prot przeciw focusowi na mnie w trakcie ulti, więc pakuję w to asap :d

Yoh Asakura 06-11-2010 00:44

1k krytyk w plecy Gragasa Shaco ftw :D

_WrD_ 06-11-2010 00:51

Ja wyciskam w sekundę ponad 1k, przy okazji dając stuna ^^

Yoh Asakura 06-11-2010 02:09

Ty i tak sfeedowałeś Lux na 20 stacków ;

_WrD_ 06-11-2010 12:52

Jasne, tak się składa że miałem najmniej deadów w teamie, a lux zabijała każdego, nie tylko mnie.

Yoh Asakura 06-11-2010 13:20

Lux cię co najmniej 3 razy spwniła. Ty padłeś 7 razy, ja 8, miałeś jednego killa więcej, żadna różnica. Ja ściągnąłem ich Gragasa na 3 ciosy. No i zrobiłem klonem barona.

Rybzor 06-11-2010 16:31

Jezu joh, jaki ty jesteś głupi.

Yoh Asakura 06-11-2010 17:06

Jak masz takiego skilla, nie musisz być mądry

_WrD_ 06-11-2010 17:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2786813)
Lux cię co najmniej 3 razy spwniła. Ty padłeś 7 razy, ja 8, miałeś jednego killa więcej, żadna różnica. Ja ściągnąłem ich Gragasa na 3 ciosy. No i zrobiłem klonem barona.

Tylko że ja grałem gnębioną od góry do dołu przez każdego bezużyteczną Evelynn, a ty grałeś Shaco, który przez dłuuuuugi czas był OP i w każdym rankedzie banowany. Zresztą nie powiem kto miał 14/0 w pierwszej grze :)

Tak, wiem. I tak jesteś lepszy. Mając na uwadze stare przysłowie o ustępowaniu, przyznam ci rację :D

Yoh Asakura 06-11-2010 19:05

Shaco nie był OP, po prostu jego zdolność do gankowania jest imba :P

Przecież wiadomo, że razem wygraliśmy tę grę, całą piątka. Nie liczą się pojedyncze zasługi. Combo ravage + decieve i krytyk składało każdego, potem szybka ucieczka i następny. Nie potrafili nas skontrować, przez długi czas cisnęli, ale kiedy złożyliśmy swoje sety w late game, po prostu byli już bez szans. Wyszło doświadczenie + lepsze indywidualne zdolności, no i my nie snowballowaliśmy, dzięki temu cały czas rośliśmy w siłę, a oni po każdym team fighcie byli coraz słabsi. Chociaż nie ukrywam, że przez bardzo długi czas myślałem, że przegramy. Poszedł chyba nawet jakiś vote na surra, ale przegłosowaliśmy 4:1 na nie :P. No i dodatkowo oni tracili jeszcze kasę na Oracle i ewentualne vision wardy. My mieliśmy kontrolę nad mapą dzięki grzybom Teemo i moim Jackom, które też swoim fearem ratowały nam tyłki czasami. Szkoda, że Buła nie wziął Twitcha, chociaż z 3x stealth już pewnie byśmy nie wygrali, ta wytrzymałość Mundo i jego 4k HP były tez bardzo ważne.

Erverse 06-11-2010 20:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2786839)
Jak masz takiego skilla, nie musisz być mądry

W real life skill to nic, a więc jednak trzeba być mądrym.

Alanus Lutinum 07-11-2010 13:47

Zgadzam sie, shaco nigdy nie byl op, po prostu byl wybitnym (i dalej jest) gankerem, z ta roznica, ze po tych nerfach juz nie jest taki dobry jaki byl kiedys, a szkoda, bo to naprawde fajny champ i daje mase zabawy w grze :( (i mam nawet mad hattera z niedawnej wyprzedazy ale ciii).

Szkoda ze nie gram na EU, ale podobno bedzie sie mozna przeniesc tam w najblizszym czasie.

Co do ezreala, uwielbianego przez joha.

Lubie nim grac, ale niestety nie wiem jak mam tego pana budowac, zeby wycisnac z niego jak najwiecej, prosze o porady :). moj obecny build to:
1. manamune
2. buty w zaleznosci od przeciwnikow
3. bf sword -> black cleaver/bloodthirster LUB last whisper jak conajmniej 2 osoby maja wiecej niz 200 armora.
4. infinity edge
5. phantom dancer
6. jakis survavibilty item: randuins, GA, banshee itd. zalezy od teamu przeciwnika, albo cos pod lifesteala.

Zazwyczaj mam cos takiego:
Manamune, boots of swiftness, bloodthirster, infinity edge, phantom dancer, guardian angel.

Mam z tym ok 300+ dmg i bardzo fajne cryty, a takze attack speed, twoj build sprawdza sie tylko i wylacznie dla q skilla, moj troche mniej na q, bardziej pod autoattack, robie eza pod lategame bo early game ma i tak bardzo dobry.

Runy:
3x quinty armor pen
9x marki armor pen
9x seale mp regen/lvl
9x glyphy cdr/lvl (nie mam flatow bo za drogie)

Priorytety skilli: r,q,e,w.

Masteries 21/9/0 - biore z defense ten ktory daje mi hp regen za mane, z full wystackowanym manamune (ok 25 minuty) wyciagam ok 55 hp regen/5, do konca laning phase ok 30hp regen/5.

Yoh Asakura 07-11-2010 14:52

Według Elementza, Ezreal to aktualnie tier 4 i naprawdę trudno mi się z tym nie zgodzić. Po prostu na tę chwilę praktycznie każdy inny ranged carry go deklasuje - Ashe, Kog, nawet Tristana z tym niedorzecznym zasięgiem auto ataku. Ale szykowane są dla niego jakieś buffy, warto na razie wstrzymać się z graniem nim.

Ja na nim składam Trinity zaczynając od Sheena, potem Phage, Zeal. Po Trinity robię już albo stackowanie dmgu na pałę, albo coś pod AS, jakiś phantom dancer, a potem pure damage.

Alanus Lutinum 07-11-2010 15:25

Tutaj sie zgodze ze ezreal naprawde upadl nisko, Zdaje mi sie ze odpowiednim dla niego buffem byloby zwiekszenie dmg na q do ad ratio 1,2-1,3, w laning phase i tak ciezko z tego trafic bo zatrzymuje sie na minionach, a bardzo fajnym usprawnieniem ap ezreala byloby to, ze W dziala na minionach :), daloby mu lepsze mozliwosci farmienia.

Yoh Asakura 07-11-2010 16:13

Oddać Fluxowi heala, zwiększyć odrobinę zasięg auto ataku, zwiększyć ratio na Q i przede wszystkim - zwiększyć bazowy dmg. Ile Ezreal ma teraz? Ze 47? Przecież to jest jakaś paranoja. Dać mu base damage 60-65 i tyle.

_WrD_ 07-11-2010 17:48

Ale też nie robić z niego autoattack facerolla jakimi są np. Yi czy Trynda :d

Alanus Lutinum 07-11-2010 21:48

Dzisiaj gralem poppy i stwierdzam ze na mapie 3v3 jest imba. Jest duzo scian wiec co chwile stunujemy przeciwnika, z sheenem jej dmg na q jest potezny, nie wspomne o tym co sie dzieje jak odpalimy ulti, nawet najbdardziej wyfeedowany yi, trynd etc. schodza na 2 strzaly. Jestem wielkim fanem jej pasywa, ktory w skrocie oznacza - im mniej hp tym ciezej cie ubic. O ile sie nie myle to jej q skill to najmocniejszy nuke w grze. POLECAM WAM POPPY!

Luker's 08-11-2010 10:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum (Post 2786966)
Dzisiaj gralem poppy i stwierdzam ze na mapie 3v3 jest imba. Jest duzo scian wiec co chwile stunujemy przeciwnika, z sheenem jej dmg na q jest potezny, nie wspomne o tym co sie dzieje jak odpalimy ulti, nawet najbdardziej wyfeedowany yi, trynd etc. schodza na 2 strzaly. Jestem wielkim fanem jej pasywa, ktory w skrocie oznacza - im mniej hp tym ciezej cie ubic. O ile sie nie myle to jej q skill to najmocniejszy nuke w grze. POLECAM WAM POPPY!

Powiem ci jedno... Poppy jest jedną z championów którą często gram jeżeli chodzi o jej nuka to powiem jedno... Katarina jest... Katariny nie ma... ja osobiście robię hybrydę...

rentonB 08-11-2010 13:29

Czytaliscie ChangeLog? Amumu praktycznie nie istnieje, udupiaja Zhonye i Madreda

_WrD_ 08-11-2010 14:04

Nie nie istnieje, tylko twórcy chcą, żeby gracze grali AP amumu, który dobrze kierowany może dosłownie miażdżyć damagem. Zresztą to nie jest oficjalny changelog, ale przeciek z bety.
Ja dzisiaj stwierdziłem, że Katarina jest useless. Jej damage jest ZA duży (jedna z wad AD buildu), w związku z czym w 90 procentach pada ofiarą focusa.

Erverse 08-11-2010 14:43

Kata useless? A pieprzysz pan głupoty. Kata jest po to, zeby szybko do kogoś podbić, zabić i albo shunpo out, albo gonisz dalej za następnymi klientami. W teamfightach focus na ciebie nie dużo zrobi, bo chyba nie walczysz 1v5, ale kumple coś pomagają nie? Więc ubijasz, goście się na ciebie rzucają i shunpo do najbliższego miniona/ kumpla i po focusie.

_WrD_ 08-11-2010 15:11

Najważniejszą rzeczą dla Katariny jest jej ulti, które niestety bardzo łatwo przerwać - podrzutem do góry, odepchnięciem czy najzwyklejszym stunem, albo go po prostu uniknąć (np. kałuża Vladimira), Bouncing Blade służy głównie do dobijania a Shunpo do dostania się do wroga w celu odpalenia ulti (albo damage'a w AP buildzie).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:01.