![]() |
3 lata MT to już jest czas żebyś ogarniał stójkę. A nie myślałeś zeby sam parter dopracować ? Judo, BJJ, zapasy ?
|
Mam sentyment do boksu, bo go trenowałem, ale chyba zrobię jeszcze inaczej. Cztery miesiące siłki zrobię, żeby przygotować organizm do wysiłku i zwiększyć wytrzymałość mięśni na zmęczenie, po czym pójdę na MMA. Teraz będę musiał wyknuć jakiś plan na siłkę. No nic - najlepsze dopiero przede mną ;)
|
Cytuj:
|
A ja dzisiaj miałem skurcz mięśniA brzucha 8o
Dziwna sprawa, bo to tylko jeden mięsień, ale jak mi wyskoczył z brzucha to myślałem że coś sobie rozpieprzyłem w brzuchu, na szczęście to tylko skurcz. A teraz pytania które mnie właśnie przez to naszło. Jak radzicie sobie ze skurczami? Wiadomo magnez, witaminki ale to nie zawsze działa. Odstawić herbate, itd?? Macie coś sprawdzonego? Wczoraj na meczyku łyda mnie ścięła także niefajnie jest. P.S. Oczywiście temat rozgrzewki możemy pominąć bo to chyba jasne dla wszystkich że bez rozgrzewy się do niczego nie startuje. |
Magnez, a jak już złapie to wiadomo, porozciągać się :)
|
Cytuj:
Robiłem to już jakieś czas temu, więc mogę się troszkę mylić z tym czasem, ale raczej niezbyt wiele. Choć ćwiczenia w sumie są trochę męczące. |
A6W jest bardzo skuteczne, nigdy nie zrobilem do konca ale z efektow do 20~ dnia jestem bardzo zadowolony
|
A6W jest skuteczne to fakt, sam wypróbowałem. Jednak jakiś czas temu na SFD wyczytałem, że strasznie nadwyręża kręgosłup i zrezygnowałem z tych ćwiczeń.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Aha, jeszcze jedno: czy powinienem wykonywać ten zestaw codziennie, tak jak radzi ten instruktor, czy, zakładając, że chciałbym też ćwiczyć wszystkie inne mięśnie w miarę możliwości, np. robić abs dwa razy w tygodniu, co drugi dzień czy jakoś inaczej?
|
Jeżeli zamierzasz równolegle robić ABS II (który poziom?) to na pewno nie codziennie.
Łups, źle zrozumiałem. |
Cytuj:
|
a jest cos na brzuch (z rodzaju A6W) co nie trzeba robic codziennie a mozna 3 razy w tygodniu?
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
aha to fajnie , w najbliższej przyszłości o tym pomyśle. PS. Efekty z ćwiczeń które mam są bardzo fajne :D zrobiłem już 3 foty , przed , po 2 tyg i po 6 tyg. No i powiem ze różnice widać. |
Witam, chciałbym się spytać, czy jeżeli robiąc a6w będę za każdym razem robił 3krotnie większą ilość serii niż zalecają, to efekty będą większe? Oczywiście zakładając, że dam radę.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
A poza tym wątpie, żebyś dał radę zrobić 2x to co każą w a6w. Te ćwiczenia stają się z biegiem czasu naprawdę wymagające i męczące, w dodatku długie (nie żebym narzekał). Więc jeżeli nie masz już rozwiniętych mięśni brzucha, to raczej wątpie w to, czy ci się uda. W innym przypadku możesz spróbować ABS- często nazywają to kontynuacją a6w. O ile to drugie działa tylko na mięsień prosty brzucha, o tyle ABS ćwiczy wszystkie (albo więszkość). Ale do tego potrzebny jest drążek. |
jak skoncze to jesc co jem , to cwicze na sucho do konca kwietnia , wtedy zaczynam drugi cykl. I tu jest pytanie co?
wielu kolegow mi radzi metanabol+testosteron. ALe ja nie jestem pewny jeszcze |
Albertus, a może synthol spróbuj?
|
Cytuj:
|
lol , powaznie pytam czy to bylo by dobre rozwiazanie... A jak nie to co zamiast tego?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Lepiej skończ zanim sobie krzywdę zrobisz... ci twoi koledzy chyba nabijają się z ciebie podobnie jak tu wszyscy skoro radzą ci takie eksperymenty.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
To na pierwszy cykl sobie weź samą metkę ;)
|
Albertus, to po co pytasz, jeżeli żadne z przytoczonych argumentów do Ciebie nie docierają?
Zażywaj to, co Twoi cudowni 'koledzy' Ci doradzili, krzyż na drogę. Mam nadzieję, że kiedyś odczujesz skutki swojego opóźnienia umysłowego. |
Cytuj:
|
Ej Albertus wycziluj, bo ci penich nie będzie stawać :<
|
Cytuj:
Cytuj:
http://www.kfd.pl/szkodliwosc-saa-64193.html Wez sobie to poczytaj i zauwaz, ze podobne efekty wywoluja praktycznie wszystkie sterydy, ktore sa brane w ilosciach kilkakrotnie przekraczajacych to, czym lecza lekarze w ostatecznosci. Moja pierwsza rada - nie sluchaj sie kolegow, bo po tym, co ci radza, widac, ze to idioci. Po drugie - wejdz na profesjonalne forum i poczytaj, stamtad sie dowiesz ciekawych rzeczy, bo jak na razie z twoim stwierdzeniem "bez wspomagaczy to nawet trawa nie rosnie" powinienes miec zabroniony wstep na jakakolwiek silownie. Po trzecie - jesli zaczniesz cos koksic z twoja wiedza (i twoich "kolegow") to zycze ci, zeby ci urosly cycki, a nie siadly narzady wewnetrzne, czy jadra "uschly" :) |
Ok , na razie się z tym wstrzymam ;D ale to nie rozwiązuje problemu co zacząć jeść na koniec kwietnia...
PS. nie musicie tak najeżdżać. Ja i tak w porównaniu do wielu (nie wszystkich) osób ( znajomych) robię to trochę bardziej z głowa. Mam wielu znajomych co zaczynają od mety itp. Narazie jestem zadowolony , 3 cm w bicu :D troche zaluje ze nie zaczalem na sucho , ale nie wiem czy mialbym motywacje , na poczatku mi sie zbytnio nie chcialo a cwiczylem tylko dlatego zeby nie zmarnowac tego co jem. Teraz zaczęło mi sie to podobać i teraz moglbym cwiczyc na sucho. Wiec tak jak mowilem wtedy , to co jem potrzebne mi bylo glownie po to by wystartowac. Bo wiadomo ze jak sie wystartuje to juz pozniej bedzie szlo. A pod koniec kwietnia to juz chyba mozna by cos jesc , bo juz bedzie te pare miesiecy treningu. I mozna bedzie cos mocniejszego. |
Cytuj:
|
Hehe i jednak dostałem :(. No cóż, nie mogłem już dalej czytać tych bredni i zareagowałem w spobób taki a nie inny.
@Duch Co do Ciebie, to powiem Ci tylko tyle, że jeśli za każde użycie wulgaryzmu będziesz dawał osty to daleko tak nie zajedziesz. Ja rozumiem, że moderowanie itd. No ale od czasu do czasu trzeba coś dobitniej powiedzieć, żeby do kogoś dotarło, prawda ?:) |
Albertus, jak chcesz coś jeść to orzechy i ryby najlepiej...
Ponoć na mózg dobrze wpływają. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:03. |