Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight uboga profesja?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=29463)

Vil 17-11-2006 21:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sercselon (Post 1084522)
jakos moja srednia nie przekracza 60 hp. Owszem, zdarzaja sie pojedyncze hity za 200+, ale duzo czesciej od nich zdarzaja sie poofy i sparki. Srednia arytemtyczna z moich hitow to okolo 50-60 hp, w porywach do 65 hp.

serdecznie sram na twoja srednia wazona, geometryczna czy jaka tam liczysz, jak dla mnie mozesz bic snaka 3 hitami, i tak mam to gdzies. Chodzi o to, ze twoje/ wasze whine'y zajmuja niepotrzebnie miejsce na forum, poniewaz jesli raz napiszecie ze macie niska srednia hitow nie potrzeba tego powtarzac w co drugim poscie z 10 kont na forum.

Zle ci z tym - nie graj, rerolluj sorca albo cokolwiek, jesli dalej bedziesz floodowac zacznie sie deleting.

Sercselon 17-11-2006 21:38

Na forum mam tylko jedno konto a mowienie prawdy to chyba nic zlego. (a jak inni pisza glupoty w stylu knight wali po 200 to dobrze?)
Cytuj:

serdecznie sram na twoja srednia wazona, geometryczna czy jaka tam liczysz
Jakbym liczyl geometryczna z moich hitow to obawiam sie ze nawet 30 by nie przekroczylo. Ja jednak liczylem arytmetyczna. Wyzszej sredniej od arytmetycznej juz nie znajdziesz wiec jesli nawet ona jest niska no to znaczy ze knight jednak wali do dupy. Czy nie tak? -,-

Sozemego 17-11-2006 21:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sercselon (Post 1084768)
Na forum mam tylko jedno konto a mowienie prawdy to chyba nic zlego. (a jak inni pisza glupoty w stylu knight wali po 200 to dobrze?)

Jakbym liczyl geometryczna z moich hitow to obawiam sie ze nawet 30 by nie przekroczylo. Ja jednak liczylem arytmetyczna. Wyzszej sredniej od arytmetycznej juz nie znajdziesz wiec jesli nawet ona jest niska no to znaczy ze knight jednak wali do dupy. Czy nie tak? -,-

A bo knight wali po 200! :O, pozatym vil mial na mysli, ze nie musisz tego caly czas powtarzac, bo raz napisales wystarczy.

Sir Radzio Angelus 18-11-2006 01:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego (Post 1084793)
A bo knight wali po 200! :O, pozatym vil mial na mysli, ze nie musisz tego caly czas powtarzac, bo raz napisales wystarczy.

chyba "walnie" i raz na jakiś czas, a nie non-stop.
prawda w oczy kole...

Diamonic 18-11-2006 01:09

A może po prostu "shut the ~~~~ up!", w każdym temacie o knighcie jest conajmniej 5 jego postów o tym jakie gówno z knighta, bla bla bla, jakies średnie i inne bzdety, więc serdecznie cię proszę, przestań. A jeśli nie umiesz ubić dla to na nim ~~~~~ nie expij czy co tym tam na nim robisz. -.-"

Sozemego 18-11-2006 11:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Radzio Angelus (Post 1085128)
chyba "walnie" i raz na jakiś czas, a nie non-stop.
prawda w oczy kole...

Nie mowie, ze non-stop, sam tez tego nie napisales. Mowie, ze wali po 200+, bo wali, tyle.

kamil-ziom 19-11-2006 10:09

Wg mnie Knight jest dobrą profesją- koledzy mi zazdroszczą skili, potrzebują mnie do questu, dostaje darmowe itemy...

:crusader: = :cup:

GiantSpider 19-11-2006 10:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamil-ziom (Post 1087402)
Wg mnie Knight jest dobrą profesją- koledzy mi zazdroszczą skili, potrzebują mnie do questu, dostaje darmowe itemy...

:crusader: = :cup:

Wstaw sobie każdą inną profesje w miejsce "Knight" i wyjdzie ci to samo.

kamil-ziom 19-11-2006 16:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GiantSpider (Post 1087439)
Wstaw sobie każdą inną profesje w miejsce "Knight" i wyjdzie ci to samo.

Ze skilami bym się nie zgadzał !
:miecz:

Okrutny 19-11-2006 16:21

Czy ja wiem... Jeżeli ktoś lub być chwalony, że ma wysokie skille, to i będzie mu dobrze jak będą go dowartościowywać bo ma "duzy mlvl". Wię ckażda profesja by tam pasowała...

Tomciu 24-11-2006 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez luba126 (Post 971835)
hmmmm ... ja gram terasz knnightem szczeze muwiac po okolo 3 tygoniach grania doszlem do 28 lev i nudzi mi sie knight , jak bym mial grac od zera wybral bym sorka b oknight to bardzo nudna profesja ale jak jest dobry lev i skile to az taka nudna niejest ( np drag liczac na knighta 30 lev skile 65/65 i sorc 30 lev m lev 40 to wiadomo ze sorc szybciej go dednei i bardzej mu sie to bende oplacac bo knight bendzie walil z miecza i hmm pomagal a sork z razy z sd i drag dead i nawet jesli sorc miale by expic na dragach bardszej sie oplaca poniewasz :
knight - 4 uh = 400/500gp na jednego
sork - 4 mana fluid = 220gp przywolujemy 2 ds i wlanczamy mana shield i ds wykanczaja z bliska my uciekamy walimy hmm i ruszczka

BENDE GRAL SORCEREREM !!!!

Knight :(
Best solo : DRAGON
Best team : banshee

;( :miecz: :2handed: :sword: :flaga_pl: :mag: :kat: :king: :confused: :(

ZA JAKIE GRZECHY ON JEST Z MOJEGO MIASTA ?!?!?

Co do knighta bardzo fajna profesja narzekacie jakie to sorc pro i wogule a kiedys wszyscy knightami grali bo bylo najlatwiej teraz na odwrot,ale jestem pewny ze przyjdą czasy kiedy znowu knight bedzie latwijeszy niz sorc(i przy okazji troche mocniejszy/hit etc/)

Pawciooo 24-11-2006 23:55

Gdyby ktoś zaczynal grac w tibie to po waszych postach mozna by stwierdzic ze sa tylko 2 profesje knight i sorc

@topic
wedlug mnie knight jest dosc dobry, ale na wyzszym lvl jest zjebany

Liper 12-12-2006 16:43

:spam:
Moim zdaniem Kinight nigdy nie był i nie bedzie nudną profesją.Zresztą jak każda inna.

Metoxis 13-12-2006 14:46

Jeśli jesteś początkujący i grasz knightem zaliczysz dużoooo dead'ów...
Niestety...
No, chyba że na non-pvp grasz ;]

Liper 13-12-2006 15:04

Wątpie żeby początkujący gracz zaliczał dużo dedów.:]

Metoxis 13-12-2006 18:31

@UP

Jeśli ktoś nie ma za grosz rozumu i swoim 13-16 sorkiem/druidem hunci mniejsze lvl'e i to w szczególności knightów, to ten newbie grając knightem może zaliczyć parę dead'ów. :(

Dzolk 15-12-2006 15:02

Hmm.. Prawda jest taka że nie ma lepszej i gorszej profesji ponieważ każdy voc ma swoje plusy i minusy...

Zarandiel 17-12-2006 16:55

@up
Prawda jest taka, że tak było 3 update temu...

Haker1992bytom 17-12-2006 17:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez moF (Post 296375)
1) Nie nie uwazam tak.
2) Zanim zaczniesz pisac nie patrzac na klawiature , pisz zerkajac czy klikasz odpowiednie litery w odpowiedniej kolejnosci ;)

Znim sie zgadxam knight nie jest ubogom profesjom szybko expi kase zdobywa i zawsze jest gluwnom postaciom na hunty wiec nie jest uboga

Zarandiel 17-12-2006 17:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Haker1992bytom (Post 1134519)
Znim sie zgadxam knight nie jest ubogom profesjom szybko expi kase zdobywa i zawsze jest gluwnom postaciom na hunty wiec nie jest uboga

Pomijając błędy powiem tak: KNIGHT SZYBKO EXPI?! Człowieku! Ty w ogóle grałeś jakąś inną profesją niż knight? Knight expi najwolniej, a ty mi tu wyskakujesz, że najszybciej... Nie jest również główną postacią na huntach, tylko na b. mocnych potworkach, ale i tak da się go zastąpić pallkiem. Dajmy sobie np. takie Hero, 2 sorce/druty na 60+ to i bez utamo i exori mort, hero pada w minute, nie trzeba kasy dla blokera i taniej :)

Fagaro 17-12-2006 20:02

a te 15-20k/h dla kazdego sorca/druta to naprawde zarabisty exp :)

Sozemego 18-12-2006 07:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zarandiel (Post 1134552)
Pomijając błędy powiem tak: KNIGHT SZYBKO EXPI?! Człowieku! Ty w ogóle grałeś jakąś inną profesją niż knight? Knight expi najwolniej, a ty mi tu wyskakujesz, że najszybciej... Nie jest również główną postacią na huntach, tylko na b. mocnych potworkach, ale i tak da się go zastąpić pallkiem. Dajmy sobie np. takie Hero, 2 sorce/druty na 60+ to i bez utamo i exori mort, hero pada w minute, nie trzeba kasy dla blokera i taniej :)

Dwoch sorcow 60+ i hero pada w minute ? Juz lepiej isc samemu i zabijac w niecale 30 sekund :S

Zarandiel 18-12-2006 10:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego (Post 1135797)
Dwoch sorcow 60+ i hero pada w minute ? Juz lepiej isc samemu i zabijac w niecale 30 sekund :S

-.- Naprawdę dowaliłeś... Ostatnio nie grałem sorcem/drutem więc nie mogę podać dokładnie kiedy padnie Hero i w ile sekund, to były dane dla porównania z knightem. Już nie miałeś co napisać?

Sipura 21-12-2006 20:51

Ja gram knightem i bardzo mi się to podoba. Lecz każdy chwali się tym co ma:)

Rekin Master 23-12-2006 10:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sipura (Post 1142535)
Ja gram knightem i bardzo mi się to podoba. Lecz każdy chwali się tym co ma:)

podoba ci sie,bo bijesz mocniej niz na rooku?
te twoje potezne skille....ogromny lvl....i powahowy magic lvl....yea!
ps. nie ma sensu grac knightem/palkiem...zakladajcie maga/druta....byle z pacc:P radze wam....

Explosion Rexor 23-12-2006 11:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rekin Master (Post 1145266)
podoba ci sie,bo bijesz mocniej niz na rooku?
te twoje potezne skille....ogromny lvl....i powahowy magic lvl....yea!
ps. nie ma sensu grac knightem/palkiem...zakladajcie maga/druta....byle z pacc:P radze wam....

Nie ma sensu?? Ciekawe czy taki sorc, by ubił Demodrasa bez blokera( nie metoda Up-Down), knight jest jaki jest i tego nikt nie zmieni. Jedni są zwolennikami Knightów, inni nie ale trzeba się pogodzić, że :
NIE MA LEPSZEJ ANI GORSZEJ PROFESJI - TYLKO OD GRACZA TO ZALEŻY KIM CHCE GRAĆ!! CZY MA CZAS NA SKILLOWANIE CZY WOLI EXPIĆ A POTEM ROBIĆ MLVL?? I JESLI MAJA BYĆ DURNE ODP. TYPU GRAJ SORCEM, BO PALEK MI SIE NIE PODOBA LUB NIE GRAJ KNIGHTEM BO NIE BIJE Z SD TO...

Ścinacz Dusz 23-12-2006 12:03

@up
Całkowicie sie z tobą zgadzam.. Wszyscy tu sie mało nie pozabijali która profesja najlepsza.. A prawda jest taka ze niema gorszej i lepszej profesji.. :)
Ja gram kina bo lubie nim expic i jak bije skille to sie poucze..pooglądam tv i zawsze jakies zajęcie mam

Nanoz 24-12-2006 10:43

A takim knajem nie pójdziesz na 10lvl na cyklopa.A takim sorcek druidem i palek spokojnie.W zwarciu knajta i pala to jak pal jest daleko i go wali z luku to chyba knajtowi zostaje ucieczka.

Vil 24-12-2006 12:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nanoz (Post 1147408)
A takim knajem nie pójdziesz na 10lvl na cyklopa.A takim sorcek druidem i palek spokojnie.W zwarciu knajta i pala to jak pal jest daleko i go wali z luku to chyba knajtowi zostaje ucieczka.

A sorcem nie pojdziesz na 30 levelu na EF.

Jesli palek wali knighta z luku to knight moze rownie dobrze stanac w miejscu, wrzucic full def i smiac sie z hitow palka.

Rykun 24-12-2006 12:31

ja powiem tak. Knight jest fajny. duzo zarabia, mocno wali. ale moglby miec wiecej czarow ( np. exura gran)

Hoxiu 24-12-2006 12:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1147640)
A sorcem nie pojdziesz na 30 levelu na EF.

Jesli palek wali knighta z luku to knight moze rownie dobrze stanac w miejscu, wrzucic full def i smiac sie z hitow palka.

No tak sorcem pojdziesz na d lair z summonami, nie lepiej ? Knightem na 40 lvlu nie pojdziesz na hydry,a sorcem/drutem tak. s/d pojdziesz na scaraby na 28 ( czy cos takiego ) z dsami i waste 0,a knightem uhy/manasy ?

Brojek 24-12-2006 13:09

Knight to jest chyba jedna z najwszechstronniejszych profesji, fakt niema ue, e-visow itp... ale moze sam wszedzie lazic. Na h levie expic moze na of, dle. Co prawda, to prawda sorc expi szybciej i ciekawiej ale wydaje mi sie, ze knightem gra jet ciekawsza.

Vil 24-12-2006 14:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hoxiu (Post 1147728)
No tak sorcem pojdziesz na d lair z summonami, nie lepiej ?

rzecz w tym, ze raczej nie ;p

Tjor masaker pro skater 24-12-2006 21:38

Brojek tylko wydaje ci sie xd

i jedna prosba do tych pajacow@ piszcie najt albo knight ~~`

TakiegoNickaChybaNieMa 25-12-2006 00:20

Moim zdaniem Knight to bardzo ciekawa i wszechstronna postać !! Szkoda tylko ze nie ma lepszych czarów jak np. e-gran itp. ;)

Alkoholik(Lume) 25-12-2006 08:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nanoz (Post 1147408)

W przypadku knighta to kwestia skilla..Nikt nie mówi także, że masz chodzic knightem na cyklopy przy 10 lvlu..Bo jaki to ma sens?Generalnie różnica między knightem a sorcem czy pallem pozostaje w expieniu na wyższych lvlach.To, że sorc ma większe predyspozycje do wbijania expa nie znaczy, że knight jest uboższy,gorszy.Bo IMO Knight to postać bardzo solidna, stabilna a przede wszystkim respektowana przez sorców(kwestia blokowania):)

Rafal_From_Bransk 25-12-2006 08:59

KNIGHT ROX jak masz Paca, z 45 lvl skile min 70/70 chodzisz se z kumplem (dobrze bylo jak by to byl druid xD) na hydry :P. Ja tak robilem jak pacc byl dziennie z ziomkeim z hydr wynosilismy 3 x boh~ Rh~ i jeszcze jakies itemki. Sam teraz trenuje i znowu myslę nad kupnem paca :D

Rekin Master 25-12-2006 10:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Explosion Rexor (Post 1145376)
Nie ma sensu?? Ciekawe czy taki sorc, by ubił Demodrasa bez blokera( nie metoda Up-Down), knight jest jaki jest i tego nikt nie zmieni. Jedni są zwolennikami Knightów, inni nie ale trzeba się pogodzić, że :
NIE MA LEPSZEJ ANI GORSZEJ PROFESJI - TYLKO OD GRACZA TO ZALEŻY KIM CHCE GRAĆ!! CZY MA CZAS NA SKILLOWANIE CZY WOLI EXPIĆ A POTEM ROBIĆ MLVL?? I JESLI MAJA BYĆ DURNE ODP. TYPU GRAJ SORCEM, BO PALEK MI SIE NIE PODOBA LUB NIE GRAJ KNIGHTEM BO NIE BIJE Z SD TO...

i tam ktos jeszcze...post nizej

Wiec sluchaj....skille chyba mam dobre<83/82>-500godzin skillowania, eq mam drogie...ponad 1kk warte,lvl 67 jakos 28ms expi tak samo,jak ja...I UWAGA: ZWRACA MU SIE
jakos nie stal w miejscu 500godzin patrzac sie na pierdolone slimy, jakos nie ma zajebistego eq tylko warte parenbascie k a expie niewiele gorzej...
Nie ma lepszych profesji?Gowno prawda...moze do 50lvl nie ma....ewentualnie to 60, ale pozniej, im wiekszy lvl, tym druid/sorcerer jest lepszy od knighta.
Nie rozumiecie, ze z broni miedzy 50lvl-em knightem a 100lvl-em knightem jest roznica ogromna....normalnie ok. 15%
a miedzy 50ms-em a 100ms-em? Bije zdecydowanie mocniej!!Im wiekszy lvl,tym mocniej bije...a skille juz potem nie leca praktycznie....i tak szczerze mowiac to te 2 awansy w skillach gowno daja.
Jakby ktos nie wiedzial:
Magom/Druidom: sila wzrasta o 2% z lvl-em i o 3% z magic lvl-em
Knightom/Palkom: sila wzrasta tylko dzieki skillom ^^ powodzenia ;)
Porzucilem mojego knighta, zalozylem maga, wam radze to samo. Pozdro

wrogonastawiony 26-12-2006 08:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hoxiu (Post 1147728)
Knightem na 40 lvlu nie pojdziesz na hydry,a sorcem/drutem tak.

co moze jeszcze solo ?:D chyba pomyliłeś potwory.. bo solo to sie na nie nie chodzi.. po drugie jezeli bys juz tam wszedl sorem to by cie zdmuchnela na raza ;]przypomne ci ze to knight na huncie staje ramie w ramie z tym potworem i go bloczy.. =]

enderty 26-12-2006 17:37

knight to najgorsza profesja w tibii polecam omijac z daleka tak stanie i skilowanie to pierdzielony waste tajmu z ktorego nic nie ma poza obecnoscia w top 300 serva lol

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:54.