Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Bazyliszek !!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=30191)

Jipol 17-09-2006 10:50

Ktoś wcześniej mówił o przyniesieniu mu jakiejś rzeczy.W dziale rare jest item o nazwie snake hammer czy coś takiego.

Jojek01 17-09-2006 15:36

Odp

Chodzi ci o Serpent Spawna?

Bebop 17-09-2006 20:56

Widzialem wiele screenów z bazyliszkiem i chyba sam pójde go poszukac.
Nawet gdzies w tym temacie widzialem droge do niego wiec co w tym trudnego?? Niedlugo dam screeny z wyprawy :P

Bebop 17-09-2006 23:05

O dwóch takich co poszli na Bazyla!!! :P

1. Znak
http://i102.photobucket.com/albums/m...zit/UO0055.jpg
2. Oczekiwanie
http://i102.photobucket.com/albums/m...zit/UO0059.jpg
3. BAZYL!!! :P
http://i102.photobucket.com/albums/m...zit/UO0056.jpg
Mam nadzieje że się podobało. :D ... Bazyl ROX!!!

teletoobis 18-09-2006 14:24

up
ameryki to nie odkryles...
mozna by bylo zamknac ten temat po i tak stos o tym samym identycznych jest ;)
a co do samego bazyla to nie trudzcie sie bo i tak nikt nic nowego nie odkryje dopoki cipsoft w updacie nie uchyli rabka tajemnicy ;)
btw... czy wczesniej przy bazylu byly glosy? bo ostatnio zwiedzajac zobaczylem pare a nie wydaje mi sie zebym wczesniej to juz widzial :?

Bebop 18-09-2006 17:38

up
Wiem ze ameryki nie odkrylem, ale nie mialem co robic :P

Furous 19-09-2006 11:37

Basilisk to jest npc ja chcialem zaznaczyc na niego czerwona klamerkie Pokazal mi sie taki napis """"you may not attack this person"""

teletoobis 19-09-2006 12:54

up
o rly?
po co ten temat? gdyby przeczytac od poczatku do ostatniego posta to widac ze co 2-3 post jest kolejny "news'em" -.-'

Cristiano Lisek 19-09-2006 20:58

ale zagadka ;p

Klej1000 26-02-2007 22:06

Siema all. Bazyl jest zamieszany w quest z excalibugiem. A zreszta... Odsylam do tematu- http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=42065 trza mu chyba na flecie zagrac

Lesialdinio 28-02-2007 20:26

Hmm... ciężka sprawa ale coś mi się wydaje że to da się rozwiązać. Trzeba pokombinować z kilofem. Radze poszukać miejsc nad komnatą z bazyliszkiem i próbować rozkopać. To też może być coś z questem w którym jest mowa o Tibianusie,jego psie,i innych te nazwy można znaleźć w linku który podał muj przedmówca. Ja bym się przeleciał po wszystkich tych NPC (ja nie moge nie mam PACC bo tam jest NPC ktury jest na chyba darashi) mam nadzieje że ktoś to rozwiążę (szłyszałem że jest kilku ludzi którzy rozwiązali tą zagadke. Tak na magrinesie mam nadzieje że ten temat ożyje bo to jest arcy interesujący temat.

Marvolis 28-02-2007 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lesialdinio (Post 1294183)
Hmm... ciężka sprawa ale coś mi się wydaje że to da się rozwiązać. Trzeba pokombinować z kilofem. Radze poszukać miejsc nad komnatą z bazyliszkiem i próbować rozkopać. To też może być coś z questem w którym jest mowa o Tibianusie,jego psie,i innych te nazwy można znaleźć w linku który podał muj przedmówca. Ja bym się przeleciał po wszystkich tych NPC (ja nie moge nie mam PACC bo tam jest NPC ktury jest na chyba darashi) mam nadzieje że ktoś to rozwiążę (szłyszałem że jest kilku ludzi którzy rozwiązali tą zagadke. Tak na magrinesie mam nadzieje że ten temat ożyje bo to jest arcy interesujący temat.

po pierwsze pisz ze slownikiem po drugie jakby to bylo takie proste kolofem wszedzie przejechac to by co drugi ten quest zrobil

Tengo 28-02-2007 22:02

bazyliszek to npc jesli bedziemy rozmawiac z nim dluzej dowiemy sie o wsystkich bogach i o mistyczych zagadkach wiecej. Mimo ze bazyliszek jest npc jest podobno sposob zeby go zabic. Gdy ktos to zrobi bedzie mial dostep do dalszej czesci komnaty (dalej w lewo) on nie pozwala dalej pujsc. Byc moze przesiaduje tam jakis zly bog.

Lukaszek13 28-02-2007 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tengo (Post 1294384)
bazyliszek to npc jesli bedziemy rozmawiac z nim dluzej dowiemy sie o wsystkich bogach i o mistyczych zagadkach wiecej. Mimo ze bazyliszek jest npc jest podobno sposob zeby go zabic. Gdy ktos to zrobi bedzie mial dostep do dalszej czesci komnaty (dalej w lewo) on nie pozwala dalej pujsc. Byc moze przesiaduje tam jakis zly bog.

Tak, to moze powiesz jak wejsc do jego komnaty, bo ja szukałem i nie mogłem znalezc zadnego wejscia, wiec jakbys nie wszedl to jakbys mial z nim rozmawiac ? a pozatym to nie jest NPC, bo siedziałem ponad 1 h ipatrzałem i nage cos tam krzyknął na czerwono, a tak potoworki pisza

Lukas Hiper 01-03-2007 11:16

Mój kolega mówił ( oczywiście mu nie wieże ), że trzeba coś z pomnikiem zrobić, wtedy otwiera sie przejście i bazyliszek zamienia się w hlvl np Eternala i Cie zabija.
Omg taką bajeczkę to se może każdy wymyśleć.

Konduktor 01-03-2007 18:58

@Lukaszek13

I własnie ty pierwszy to załuważyłes brawo rozwiązałes zakadke.

@topic
Do bazyliszka nie da sie dojsc w żadnen racjonalny sposób nad nim jest lawa a pod nim nie ma nic, gdyż jest na ostatnim poziomie. Jedynym wejciem mógłbym byc teleport. Tyle ze wtedy pozoztaja 2 pytania - gdzie ten teleport? i jak potem z tamtąd wyjsc?

Derbil Gloe 02-03-2007 23:25

Do tego bazyla pewnnie nie da się dotsać:faceoff:

Argen 03-03-2007 01:33

@do 'ludziów' którzy wierza w bajeczki

czytajac ten topic robi mi sie was szczerze żal.
kto wam opowiedział bajeczki o GSach, DLach i niezwycieżonym NPC bazylem?

@topic

zycze powodzenia w rozwiazywaniu zagadki, jak skonczycie dajcie znac, przyda mi sie kilka DSL do domku.

Jewels 03-03-2007 04:17

bazyliszek jak snake nie zostawia loota
to jest npc ... wiec tak i tak go nie zabijesz

DerLoord 26-03-2007 16:24

bziliszkowa zagadak

Ehh.. bazyliszek nie jest na ost poziomie bo saj jeszcze dziury w dul tylko sie do nich nie dostanieszcz bo sa za drzwiami a cipy nie zrobily jeszcze do nich klucza ;/ taki wal :)) kolo w tibi mi gadal ze kiedys byl taki quest z bazylem :) pech jest taki ze jakis cep zamieniony w posag przez bazyla blokuje droge do niego a druga droga zostanie otwarta jak sie cipa zachce czyli niewiadomo kiedy :P

tibia-fan 27-03-2007 12:26

idziesz w tym miejscu gdzie jest ta tabliczka na polnoc potem schodzisz i na poludnie i tem bedzie troche poison spiderow to na polodniowy zachod i tam zobaczysz komnate i od czasu do czasu zauwazysz bazyliszka

a jak vtam sioe dostac to mysle ze idac w miejscu z tablicxzka na polnoc i przy skrecie skrecic to za posagiem jest small hole cos mi sie wydaje ze nia mozna tam wejsc
ALE!
w small hole narazie nie da sie wejsc wiedz moze cipsoft to zmieni ze small hole na hole

Morogar 27-03-2007 14:54

Nikt nie wie jak tam sie dostać?? A ktoś wie gdzie są jakieś drzwi w pobliżu?? Może zbierzemy ekipe na jednym serwerze i pójdziemy zbadać to?? Można by pójść i coś może odgadniemy!! pisać jak ktoś z "Aurea". Moje gadu to 886132.:D

Dronezz 08-06-2007 15:54

@up
no czemu nie.. tylko najpierw musze sobie sprawic RAM bo laggy mam gorsze niz na kompie w szkole :D

DarkRafi 02-03-2008 23:11

wiem ze to niezgodne z tibia ale na youtube widzialem bota NG ktory pokazywal co jest w pomieszczeniu obok nawet jesli my tam nie jestesmy..Widzialem to na przykladzie mino maga na rooku..moze moglby ktos zrobic to samo z bazyliszkiem i wtedy dowiemy sie chociaz czy to jest pomieszczenie puste,czy tez jest rope place czy zejjscie na dol,skryznki...cokolwiek odpiszcie :D

Maxxio 03-03-2008 15:41

Ehh

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DarkRafi (Post 1936025)
wiem ze to niezgodne z tibia ale na youtube widzialem bota NG ktory pokazywal co jest w pomieszczeniu obok nawet jesli my tam nie jestesmy..Widzialem to na przykladzie mino maga na rooku..moze moglby ktos zrobic to samo z bazyliszkiem i wtedy dowiemy sie chociaz czy to jest pomieszczenie puste,czy tez jest rope place czy zejjscie na dol,skryznki...cokolwiek odpiszcie :D

Wiem ze juz kilka moich poprzednikow sie wypowiadalo ale chcialbym dodac ze kiedys pewniem GM powedzial ze kazda zecz w tibi jest do zdobycia! To znaczy ze naprzyklad jest quest na great axe (przynajmniej tak powedzial GameMaster) Pozatym Cipsoft chce nam tylko uciekawic gre bo gdyby nie questy i zwiedzanie nowych terenow tibia stala by sie calkiem udna Pozdro

Kharakorn 03-03-2008 15:59

hehe ja na waszym miejscu nie podchodził bym do niego, po piersze wiadomo że bazyliszki zabijają spojrzeniem i to powinno wam wystarczyć

Krum 03-03-2008 16:01

Watpie zeby to mialo jakies powiazanie z tym dojscie do tego bazyliszka, ale jest droga co idzie sie przez ok. 10 guardow i witcha. I tam cos jest tylko nigdy tego nie wybilem i nie moglem dokladnie obadac tego. Zeby tam dojsc trzeba udac sie na zachod (na tym poziomie co schodzi sie na soldy pod kazz) i isc tam do konca i sa tam 2 dziury. Jedna troche wyzej, a druga nizej i w tej nizej jest droga jescze bardziej na poludnie i tam jest rope place, gdzie na poczatku sa 3 guardy a pozniej te guardy i witch. Moglby ktos tam to obadac? Mozliwe ze jest tam jakis quest.

Ka$azi 08-03-2008 11:20

Proszę pomóżcie kolejny żenujący temat ;/

mc200 08-03-2008 11:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ka$azi (Post 1940942)
Proszę pomóżcie kolejny żenujący temat ;/

HAHAHAHAH Kolejny noob, ktory mysli, ze jak stworzy temat gdzie expic 180 ek to inni sa nooby zakladajac inne tematy, wiesz, ze on powstal 3 lata temu?

Metal'Hard'Rocker 08-03-2008 11:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krum (Post 1936660)
Watpie zeby to mialo jakies powiazanie z tym dojscie do tego bazyliszka, ale jest droga co idzie sie przez ok. 10 guardow i witcha. I tam cos jest tylko nigdy tego nie wybilem i nie moglem dokladnie obadac tego. Zeby tam dojsc trzeba udac sie na zachod (na tym poziomie co schodzi sie na soldy pod kazz) i isc tam do konca i sa tam 2 dziury. Jedna troche wyzej, a druga nizej i w tej nizej jest droga jescze bardziej na poludnie i tam jest rope place, gdzie na poczatku sa 3 guardy a pozniej te guardy i witch. Moglby ktos tam to obadac? Mozliwe ze jest tam jakis quest.

Jest takie miejsce. Ktoś tam śpi. Ale drzwi są zamknięte.

Vyesniack 08-03-2008 11:29

Kurna po co taki temat sprzed 2 lat odkopaliście? ech :/

KalasantyX 08-03-2008 11:51

Tam jest siedem guardów i witch. Na stole leży jabłko, a w zamkniętym pokoju śpi ktoś. Czy już wiecie do jakiej bajki jest to nawiązanie?

;>

HeppiChinol 09-03-2008 16:50

Spiaca krolewna? :PP
To pewnie trzeba przyprowadzic tibianusa, zeby ja pocalowal i wtedy all sie zbiora i zajebia bazyliszka.

Natorin 10-03-2008 12:43

widzialem jak wyglada pomieszczenie bazyliszka i pietro nad nim nie mozna wejsc od gory <lawa> nie ma zadnego tp tam wiec wyjsc sie tez nie da nei ma miejsca na line nawet do ropniecia sie sa same dziury do ktorych nie da sie wejsc bo ... nizej juz nic nei ma. interesowalem sie nim kiedys ale... osobiscie sadze ze jest on legeda moze kiedys byl questem. On jest poprostu czescia histori kazo. wkoncu zostal pokonany/zasypany i sobie tam wegetuje ;p

Fibo1991 10-03-2008 14:34

O.o
Pierwszy raz o nim słyszę .
Jak ktoś wie gdzie go można spotkać to niech napisze na priv do mnie.
Albo niech pokaże na Tibian Earth gdzie go można zobaczyć.

Baltyk 10-03-2008 14:38

Moim zdaniem Bazyliszek jest jakimś npc.

Może żeby z nim pogadać trzeba znać jakiś tam język

Levi 10-03-2008 16:48

Że on jest npc to wiadomo bo nie można go zaatakować...
Stoi on za daleko aby usłyszeć jakiekolwiek słowa...

neopostman 10-03-2008 16:56

Obecnie najbardziej prawdopodobna wersja mówi, że pomieszczenie bazyliszka było dostępne kilka update'ów temu, teraz Cip zamknął dojście.

Vil 10-03-2008 18:37

to musialoby byc gdzies przed 2004 rokiem.

Zlomiasz 18-04-2008 21:52

Słyszałem, że Annihilator Bear (nie jestem pewny) można gdzieś wymienic na Golden Helmet i możliwe, że u Basiliska.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:05.