Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ: Inne (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35952)

Slythia 10-07-2007 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marla666 (Post 1542187)
No tak, ale czy facc-owcy mogą mieć addon? Bo jakiś koleś chciał mi wcisnąć addon i mówił, że facc-owcy też mogą mieć addony (jakiś bukiet, suknia ślubna..)

Facc nie moze miec addonu.. Bukiet, suknia slubna? Nie ma takich addonow wogole...

Guli92 11-07-2007 09:10

Ja mam naprawde duzy problem!!!!1 nie moge lognac na swiaqt astera calmera a gra tylko 600 osob wyskakuje

Cannot connect to the game server
rror: Conecction timed ouy. (10060)

PLACX HELP!!!

Rybzor 12-07-2007 04:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Guli92 (Post 1542929)
Ja mam naprawde duzy problem!!!!1 nie moge lognac na swiaqt astera calmera a gra tylko 600 osob wyskakuje

Cannot connect to the game server
rror: Conecction timed ouy. (10060)

PLACX HELP!!!

Widocznie nie może Cie połączyć, nie spamuj odrazy w dwóch tematach, to minie po czasie i znowu zalogujesz się do gry.

Viltharis 16-07-2007 18:45

Mam problem z ekranem gry w tibi, a mianowicie po ponownym zainstalowniu systemu gdy włączam grę ekran gry znajduję sie u góry ekranu i zajmuje tylko 1/6 ekranu to gdzie pisze się widaomości jest na prawie cały ekran

Slythia 16-07-2007 18:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Viltharis (Post 1552856)
Mam problem z ekranem gry w tibi, a mianowicie po ponownym zainstalowniu systemu gdy włączam grę ekran gry znajduję sie u góry ekranu i zajmuje tylko 1/6 ekranu to gdzie pisze się widaomości jest na prawie cały ekran

Jak najedziesz na granice tych "dwoch ekranow" to zauwazysz, ze sam decydujesz o ich szerokosci :P.

Viltharis 16-07-2007 19:10

Wiem co masz na myśli i próbowałem tak zrobić ale się nie dało. Powiększyło mi się okienko tylko na parenaście pikseli.

Kon Warrior 19-07-2007 03:25

Wejdz w Options -> Graphics -> Advanced -> Don't Strech/Shrink Game Window
jesli ta opcja bedzie odznaczona to wtedy bedziesz mogl do woli kontrolowac wielkosc okna gry w stosunku do reszty ;]

Shadi 07-08-2007 23:56

niemoge sie zalogowac na ots

Witam mam pytanie czemu nie moge zalogowac sie na ots pod tibie 8.0 ?? wszystko ok po zarejestrowaniu sie tylko jak juz sie loguje pisze mi ze takich passow niema :(( pla mozozcie z góry dzieki klikajcie tez na gg 9084397[CHAR]:)[/CHAR]

Shadi 07-08-2007 23:57

niemoge sie zalogowac na ots

Witam mam pytanie czemu nie moge zalogowac sie na ots pod tibie 8.0 ?? wszystko ok po zarejestrowaniu sie tylko jak juz sie loguje pisze mi ze takich passow niema :(( pla mozozcie z góry dzieki klikajcie tez na gg 9084397

Slythia 08-08-2007 01:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shadi (Post 1591579)
Witam mam pytanie czemu nie moge zalogowac sie na ots pod tibie 8.0 ?? wszystko ok po zarejestrowaniu sie tylko jak juz sie loguje pisze mi ze takich passow niema :(( pla mozozcie z góry dzieki klikajcie tez na gg 9084397

Cytuj:

2. Tematy, jakie nigdy nie powinny się pojawić:
(...)
Open Tibia Server (OTS) - żadnych informacji na ten temat, żadnych adresów serwerów, nic. Więcej informacji poniżej.
Cytat z regulaminu.

piotrek26111 26-08-2007 13:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 1457003)
Nie ma czegos takiego, ze musisz cos zorganizowac... Wszystko zalezy od Ciebie. Wiec jesli interesuje Cie skromny slub to polecam zalatwic dwie obraczki (quest), kogos kto udzieli slubu... Czyli po prostu osoba, ktora sie przebierze i bedzie wypowiadac formulki slubne. I moze pare gosci. Lecz jesli wiekszy to wszystko zalezy od samych zainteresowanych. Mozna poszukac interesujacej sali (najlepiej w gh), zalatwic jeszcze jedzenie... Mozna tez oczekiwac od gosci prezentow ;). Wiec wszystko zalezy od twej inwencji.

Sluby to tylko w pz sie oplaca robic bo tak normalnie to przewazie konczy sie na tym ze wszyscy padaja. :D Na moim serwerze tez ostatnio niezla rzeź byla bo paru ludzi uslyszalo kiedy sie odbedzie i mieli noob chary zalogowane w srodku sali :D I wtedy nawet wysokie lvle wam nie pomoga bo jak sie loguje naraz 20 chłopa to sobie oceńcie wasze szanse na przezycie :P

Rybzor 26-08-2007 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1623279)
Sluby to tylko w pz sie oplaca robic bo tak normalnie to przewazie konczy sie na tym ze wszyscy padaja. :D Na moim serwerze tez ostatnio niezla rzeź byla bo paru ludzi uslyszalo kiedy sie odbedzie i mieli noob chary zalogowane w srodku sali :D I wtedy nawet wysokie lvle wam nie pomoga bo jak sie loguje naraz 20 chłopa to sobie oceńcie wasze szanse na przezycie :P

Ale można robić w GH, albo w sali w Thais gdzie jest pz i zablokować wejscie nupkom, wtedy nie ma problemu z nieproszonymi goścmi : P

Slythia 26-08-2007 22:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1623279)

Albo po prostu grac na non-pvp lub miec szczescie ;P. Poza tym sala w miescie dla pacc, rano, to nawet u mnie (pvp-enf) moze byc w miare bezpiecznym miejscem.

pawel3105 27-08-2007 23:45

mam pytanie
klikam to test server loguje sie i wyskakuje:
Cannot connet to test server
Error Connection refused

o co hodzi???

Rybzor 28-08-2007 00:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawel3105 (Post 1626424)
mam pytanie
klikam to test server loguje sie i wyskakuje:
Cannot connet to test server
Error Connection refused

o co hodzi???

O ten tramwaj co nie "hodzi", test serwer jest nie dostepny ;;.

pawel3105 28-08-2007 12:55

to jak mam sie logowac?? jak mam wejsc??

Rybzor 28-08-2007 14:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawel3105 (Post 1627080)
to jak mam sie logowac?? jak mam wejsc??

Ściągnąc Tibię w wersji 8.0, dać start game i wpisać swoje pasy ; p

@down
Ju działają, dzięki za info.

[email protected] 13-09-2007 17:19

To nie dziala

P: Ukradli mi konto, mogę je odzyskać?
O: Wejdź w Lost Account Interface I postępuj zgodnie z wskazówkami. Jeżeli kiepsko znasz angielski, skorzystaj z tłumaczenia

Te linki nie działają

Zubheisten 15-09-2007 19:38

Pytanko XD

Witam wszystkich !!! Ostatnio strasznie mi sie tnie Tibia !!!! Zauważyłem, że jak włączę sobie Menager Zadań ( Alt+Ctrl+Delte ) i popatrze sobie na zużycie procka ( przy wylaczanej Tibi i innych programow ) jest oczywiście 0% a gdy włączę Tibie mam 100% i nie chce spaśc... czy to wina procka ze Tibia sie tnie ?? czy raczej ramu ?? Lub z przegrzania procka ?? jesli wiecie jak temu zapobiedz to piszcie XD

Slythia 15-09-2007 21:50

Kazdy na poczatku ma uzycie procasora 100%.. Mozna to zmienic w ustawieniach, a dokladniej grafika, adv.. i adjust ferumate limit (przestawic na 20?). Czy jakos tak...

Kelhas 23-09-2007 00:00

Po co piszesz to 3 trzech postach? Wystarczyło to wszystko napisać w jednym, istnieje jeszcze taka opcja "edytuj" :)

Z jakiego źródła ściągasz klienta tibii? I czym przypadkiem nie masz zawirusowanego systemu?

LukOloWRCe 03-10-2007 20:18

potrzebuje pomocy! Jestem z Candii wybrałem się na wycieczkę na bagna i przez przypadek zostałem uwięziony (użyłem liny na dziurze, wyszedłem na małą przestrzeń, z każdej strony oblaną bagnami, dziura została zasypana).
Nie posiadam łopaty.Co robić?

Rybzor 03-10-2007 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LukOloWRCe (Post 1678671)
potrzebuje pomocy! Jestem z Candii wybrałem się na wycieczkę na bagna i przez przypadek zostałem uwięziony (użyłem liny na dziurze, wyszedłem na małą przestrzeń, z każdej strony oblaną bagnami, dziura została zasypana).
Nie posiadam łopaty.Co robić?

Napisać na game-chacie o pomoc, bądź "krzyczeć" w tibii, może ktoś będzie w pobliżu.

Zubheisten 06-10-2007 16:57

Keylogger ?

Mam Keyloggera Lub Jakiegos Innego Wirusa Ktory Sie Czepia Do Tibi ! ;( Prosze O Pomoc Najlepiej Na Gg : 8700447 Lub Na Tym Forum Proszee !

Pepczi 09-10-2007 21:16

Sluchajcie moge wbic na furore tylko nie mam obrazu:/

Ufoludex 14-10-2007 11:58

Mam małe pytanko. Wyszedłem z Rooka, a potem weszłem w podziemie i zaatakowało mnie kilka bugów, z całego zamieszania nie zauważyłem dziury która była w ziemi i do niej wpadłem, w dziurce załatwiłem rotworma i teraz nie mogę wyjść bo nie mam liny. Jak sie stamtąd wydostać? Pliss ;(

Emcess 14-10-2007 13:39

Napisz na game-chacie gdzie jesteś, ewentualnie krzycz, może ktoś Cię akurat usłyszy.

Sorc-from-hell 26-10-2007 13:25

Pomocy!!!!

Witajcie

mam problem wbilem dzis lvl poszedlem do dp i odszedlem na 3 min od komputera po czym wrucilem patrze postac wylogowana próbuje wejsc i pisze ze mam debuga co mam zrobic ?? prosze o pomoc niewiem gdzie to powinnienm zamiescic to zamieszczam tu;(;(

Mam to gdzies zaraportowac ?? ale jak??

MasterDraghotan 28-10-2007 19:22

Downloady

Witam wszystkich, boje sie czy to nie zostało już poruszone, ale nie będę gberał w ponad trzydziestu stronach ;)

Oto moje pytanie:
Jestem gorącym projektantem mapek do Tibii i badaczem tajemnicy Spike Sword'a. Chciałbym zatem pobrać pełna mapę Tibii normalnym sposobem, a nie lewym jakby co :), będę wdzięczny jeśli mi odpowiecie:cup::cup: Pozdrowienia :]

@up
Nie znam powodu, może ktoś Cię sprzątnął i nic po prostu "Alas! A great adventurer coś tam coś tam" samoczynnie zniknął, co spowodowało Log/out

selindragon 28-10-2007 20:38

Video

Mam problem kiedy wlanczam tibie ciongle wyskakuje ten blond:

"Video surface allocation failed. (Error Code 13)
Pleas choose another video graphics mode."

Wiem wiem napewno powiecie ze jestem kolejnym noobem ktory nie wie jak to zalatwic ale przeinstalowywalem tibie 5 razy sciongalem directx 9.0 i 5.0 wlanczalem tibie na wszystkich rozdzielczosciach ekranu i nic dalej to samo
Pomuzcie mam 67 royal palladyna i nie moge grac w tibie pacc mi leci a ja trace kase;(
Napiszcie na gg 5239171 prosze:(

Slythia 29-10-2007 14:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez selindragon (Post 1717082)
Mam problem kiedy wlanczam tibie ciongle wyskakuje ten blond:

"Video surface allocation failed. (Error Code 13)
Pleas choose another video graphics mode."

Wiem wiem napewno powiecie ze jestem kolejnym noobem ktory nie wie jak to zalatwic ale przeinstalowywalem tibie 5 razy sciongalem directx 9.0 i 5.0 wlanczalem tibie na wszystkich rozdzielczosciach ekranu i nic dalej to samo
Pomuzcie mam 67 royal palladyna i nie moge grac w tibie pacc mi leci a ja trace kase;(
Napiszcie na gg 5239171 prosze:(

Wlacz tibie i zrob options =>graphic => adwanced i u gory masz przyciski z napisami directx5 i directx9. Jedna masz wlaczona. Wybierz drugie i ok...

<.< 29-10-2007 15:26

@2up: Przeinstaluj dziesięć razy, to może za pięćdziesiątym razem zadziała. Szukaj!
@Up: Ten błąd wyskakuje mu tuż po tym, jak uruchamia Tibię.

selindragon 29-10-2007 17:29

Zoong

:(Nie moge zmienic na innego directx bo nie moge tibi wlonczyc bo mi ten blond i sie tibia nie wlancza;(

Mora 04-11-2007 11:04

pytanko

mam pytanie po ilu banch jest kasowane konto i czy to zalezy od jakis banów (np za nick lub bota)

i jeszcze jedno skonczylem z tibia na rok a tera wrucilem i patrze na tibia.com na moim koncie nie mam juz tera paska z banami czy one mi sie anulowaly??

Slythia 04-11-2007 11:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mora (Post 1728805)
mam pytanie po ilu banch jest kasowane konto i czy to zalezy od jakis banów (np za nick lub bota)

i jeszcze jedno skonczylem z tibia na rok a tera wrucilem i patrze na tibia.com na moim koncie nie mam juz tera paska z banami czy one mi sie anulowaly??

Po 6 miesiacach (na poczatku miesiaca) kasuje ci sie cryminal record.

A deleta dostaje sie albo po dwoch, albo po trzech bannach (zalezy od tego za co). Za nick trudno dostac banna, jeszcze sie z tym nie spotkalam. A za bota po dwoch masz deleta.

Alienatorre 13-11-2007 15:35

Witam. Gram w Tibię ale czeka mnie wyjazd za granicę (na długi okres), gdzie nie wiem czy będę miał możliwość grania. Czy mój char po jakimś czasie (np. pół roku) straci swoją "aktywność", zostanie skasowany lub coś w tym stylu, jeżeli nie zaloguję się na niego przez długi okres czasu ? Kiedyś podobno tak było, że po 6 miesiącach "bezczynności" postać zostawała kasowana, czy to prawda i czy nadal tak jest ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. :)

Sizz 20-11-2007 10:38

Witam.

Dostałem namelocka za to, że mój nick zaczynał się na literę "Q".
W miedzy czasie zakupiłem PACC, i troszkę się "uczyłem" do testu na tutora. =) Jednakże wyskakuje mi coś takiego.
Cytuj:

You have an entry in your criminal record. Therefore you do not qualify to become a tutor.
Po jakim czasie zniknie mi ten "criminal record"? I kiedy znów będę mógł przystąpić do testu na tutora?

Slythia 20-11-2007 11:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sizz (Post 1755629)
Witam.

Dostałem namelocka za to, że mój nick zaczynał się na literę "Q".
W miedzy czasie zakupiłem PACC, i troszkę się "uczyłem" do testu na tutora. =) Jednakże wyskakuje mi coś takiego.

Po jakim czasie zniknie mi ten "criminal record"? I kiedy znów będę mógł przystąpić do testu na tutora?

Za sama literke "Q" na poczatku nicka raczej nie dostaje sie namelocka ;).

Crymilan record znika po szesciu miesiacach, usuwane sa na poczatku kazdego miesiaca. Czyli troche sobie poczekasz...

Saviolinho 06-12-2007 09:57

Co to jest dokładnie loot ? I na 14 lvl skille 40/38 sa najlepsze ?

Rybzor 06-12-2007 10:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Saviolinho (Post 1779560)
Co to jest dokładnie loot ? I na 14 lvl skille 40/38 sa najlepsze ?

Loot to to co wypada z potworków. Skille idealne.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:01.