![]() |
Grałem 3ma knightami, każdy z innym typem broni, podziele się więc moimi spostrzeżeniami ;) Wymienię te cechy,które IMO najbardziej zauważa się walcząc tymi typami broni.
Swordy -Przede wszystkim Ice rapiery, combo rapier+exori powala wiekszosc nieprzygotowanych mid-lvl sorców -22def GSa, naprawde widać różnicę między GS a 16def lancy, co innego 1reczna bron, nie zauwazylem roznicy, sklaniam sie wiec ku teorii ze przy broni 1recznej liczy sie def tarczy -GS jednak troche przyciężki na niższych lvlach,zazwyczaj przed huntami trzeba go zostawiac w dp co moze byc upierdliwe -ciężko o swordringi Axe -47atk lancy w sumie nie daje zbyt wiele,ale przede wszytkim waży malutko co pozwala na zabieranie jej ze sobą wszędzie bez zauważalnego ubytku cap -f-axe, w myśl teorii o defie tarczy (patrz wyżej) najlepsza nieannihilatorowa broń 1ręczna -ogólnodostępne axeringi -Stonecutter jako ukoronowanie kariery axe knighta Club -"wszystko tylko nie club" to powiedzonko chyba dobrze oddaje ten typ broni ;) Mam kumpla walczącego clubami, takie same skille tylko że on 10 lvli wyżej ode mnie i w walce lanca vs warhammer zawsze okrutnie go młócę... -tanie i ogólnodostępne, wh-jedyna broń o 4X atk którą można mieć praktycznie na wejściu -idealna broń dla pk knightów i charów którymi z założenia nie chcemy osiągnąć wysokiego poziomu (np zwiadowców,fun charów itp) -może być też dobry na nowym serwerze,pod warunkiem, że nastawimy się na przekwalifikowanie naszego knighta na axe/sword w przyszłości. to tyle na pewno powielam wiele postów poprzedników,ale nie chce mi się przewalać całego tematu, mam więc nadzieję, że moje rady posłużą tym którzy trafiają tu po raz pierwszy i czytają tylko kilka ostatnich postów ;p |
ee tam, axe stoja na prawie rownym poziomie co swordy tylko swordy maja po prostu wiekszy popyt, bo wiecej knightów blokuje a swordy maja wiecej defa. Jak juz wybrales axa to walcz nim dalej ;).
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
hmm...
Śmieszy mnie kiedy widzę jak ktoś sie pyta o dokładne ceny jakiś przedmiotów.
Ceny są naprawdę różne na róznych światach, wiadomo że na starszych światach itemy kosztują mało, ale na nowych światach np. kyra itemy od początku były bardzo tanie ponieważ była preważająca ilość magicznych postaci a swordów / axów nie miał kto kupywać. Prawdę mówiąc jeżeli chcesz być prawdziwym knightem to nie patrz na ceny bo to nie gra roli. ( chyba że mówimy o nowych serverach i o postaciach które chcą się szybko wybić ). Dla wtajemniczonych ( "obcykanych " ), którzy wiedzą jak zarobić pieniądze to nie jest problem. No i kłóciłbym się czy sword wyjdzie cię drożej niż axe. Hmm widziałem tezę, że def broni nie daje "nic" gdy tarcza jest lepsza. Podsumuję : Weź se wytrenuj knighta 70/70 w clubie i swordzie i idz na cyclopy z skull staffem i bright swordem. Nie wiem czy nadal będziesz tak twierdził :) Między swordem a axe, osobiście wybieram sworda. Nie twierdzę, że jest lepszy, bo widziałem jak kumpel wymiatał z axe - ale mi bardziej przypadł do gustu :). PS. Wiem jedno nie wybierać cluba ja zmieniałaem na sworda przy 66/66 |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
No to ja odbijam, bo matematycznie jest mozliwe robienie 120+k dziennie rycem na 20 levelu. A ze trzeba siedziec 24/7 to juz inna sprawa. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Jego tresc widnieje w moim podpisie :p |
tlumaczenie
poisonerowi chodzilo o magiczne "..." za co mozna dostacv bana i ze on jest afk caly dien tylko te 2-3 h wbija soule a magiczne "..." robi reszte za niego ;]
|
Cytuj:
Cytuj:
|
co za koles >.> kazdym charem mozna tak zarobic wystarczy ustawic cave bota. wiec nie wiem po co piszesz takie bzdury. poza tym gdybys siedzial przez miecha 24/h tym 24 druidkiem to by cie w koncu sciagneli pk charem.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
nie wiem czy wiesz ale tworcy gry stworzyli taki czar jak exiva. nie trudno kogos znalezc uzywajac go. jezeli za 1 podejsciem by cie wylogowalo to za 2 uzyli by gfb zza ekranu. chyba ze to swiat np-pvp co zreszta podejrzewam
|
Cytuj:
|
Ja myślę że swordy są lapsze,patrząc pod kontem najlepszej broni(SoV) może i ma mniej ataku niz SCA ale jednak troche więcej obrony:) axe wogóle maja mało defa :)
|
up@ 95% użytkowników tego forum nigdy nie zrobi Annihilatora
|
Cytuj:
|
Jeśli już patrzysz na SoVa i SCA to porównaj jeszcze G-axe i MLS/Wrl-sword...
|
@up
no to jest w miare logiczne ze sword ma najlepsza bron w grze, ale Wrl S i Mls sa eee... powiedzmy ze BARDZO rare;] kilka osób ma MLS ale jednak ma a o tym ze GA ktos ma to nie slyszalem :P:baby:
|
Axe Forever
Moim zdaniem axe jest dla mnie najleprze chociarz dotyychczas uzywalem swordów ale zmienilem decyzje poniewaz axe maja wieksze atk i sa tansze i dlatego Axe forever :p
|
Jak
Jezeli olewacie skillowanie mlub poswiecacie mu tylko kilka godz wybieramy Axe.
Sword wybierac gdy chcemy stworzyc poteznego wojownika z wysokimi skillami |
Cytuj:
70 - 35 = 35 a nie 25 ;) wiec wychodzi na to ze axe rox "muj kolega jest knajtem to wali z axa, a ja jestem dróidem to wale z rurzdzki" :D :D |
Sword vs Axe ;D
Ja stanowczo popieram sworda np. fire axe( 38atk/16def 40oz.) i jest 1 reczna bronia ktora tylko mozna miec a np. pharao sword(41atk/23def 150 oz.) jest lepszy i tez mozna go miec, a wiec ci co maja sworda maja racje ze sword jest lepszy nie ma co SOV Rox :) ale jak ktos lubi z axe to niech sobie treni ja tam nic nie mam do axe tak wogole :P
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Ludzie... To temat, w ktorym dzielimy sie swymi refleksjami na temat wyboru broni dla knighta, a nie ile mozna zarobic kasy w dzien niekoniecznie legalnie.
@Topic Ja wole... Why? Maja wiecej ataku, a ja bardziej cenie atak niz defa xD. |
Sword czy Axe
To zależy czy chcesz być lepszym blokerem, czy tak jakby pomocniczym knightem, który nawala potworki zamiast bloczyć. Jeśli chcesz być blokerem to wybierz swordy, a jesli pomocnikiem wybierz axy. Może nie ma dużej różnicy między SOV a SCA w defie i ataku, ale jednak dla blokera lepszy jest sword, a to kim chcesz być to już twój wybór. Ja chce być blokerem i dlatego wybrałem swordy:) :)
|
Cytuj:
Ehh odwieczny problem knightow co wybrac axe czy sword odpowiadam ze axe poniewaz maja wiekszy atak niz swordy. Swordy maja wiecej obrony ktora przy wyzszym lvl im sie malo co przydaje. Przyklad: Z kumplem ktory ma 80/80 i 30lvl zrobilem duela wtedy tez mialem takie same skille i 30lvl. Mielismy obaj crown sety boohy crus helmet i kumpel mial gsa a ja mialem dl zaczelismy sie lac on zadawal mi mniejsze obrazenia niz ja mu on zadawal mi ok 40-70 a ja mu 43-81 dobrze to pamietam i wlasnie dlatego zrobilismy duela zeby sprawdzic co jest bardziej oplacalne :P po tym stwierdzam ze axe sa lepsze :P PS: Duela wygralem :D PS2: Nie uzywalismy zadnych czarow ani run |
axe dlamie zawsze były lepsze od swordów czy klubów
axe dlamie zawsze były lepsze od swordów czy klubów
|
Cytuj:
Za to jesli gramy mało to wybieramy cluby, a nie axe czy swordy. |
Różnica miedzy Axe i Sword jest praktycznie żadna...
jeden punkt ataku czy obrony w jedną lub drugą strone nic nei zmienia... Osobiście wybrałem Sword'a nie dlatego że jest lepszy itd ale dlatego ze mi prawdziwy rycerz kojarzy się z mieczem a nie siekierą. a jeżeli chodzi o broń oburęczną to sword ma taką przewage ze zdobyc GS'a mozesz juz na 60 lvl na DL mimo że troche lepszą poczekasz dłużej. na starych światach pierwsze axy są droższe od swordów cena dwu ręcznych jest porównywalna a jezeli chodzi o sca i sov to róznica to około 100-300K na cenie w zasadzie swordy łatwiej zdobyc, serpent sword dość czesto wypada z draga wiec udajac się z kolega na hunt na dragach mozesz go zdobyc bez problemu :P a jest na tyle dobry ze na nowym świecie używałem go do momentu zrobienia 45 lvl :) pozdrawiam |
Cytuj:
serpent dosc czesto wypada z draga, zanim komus wypadnie ( nie wspominajac o kupieniu ) normalny gracz dawno zarobi na 2-3 clericale albo barb axy ( ktore nawiasem mowiac sa nieco lepsze ) 45 lev ? -.-V |
Na nowym servie latwiej jest zdobyc axa niz sworda , barbarian axe mozna kupic na edron i ma on calkiem niezle staty jak na poczatek . Jednak pozniej moga byc problemy przy zdobycu DL , pozostaje wbic 70lvl i isc na questa albo huncic black knighta az takowa nie wyleci. Start ze sworda jest trudniejszy ale potem latwiej jest zdobyc bright sworda lub gsa.
Wybor zalezy od gracza albo bedzie mial latwiejszy start i problem pozniej ,albo pomeczy sie na poczatku i pozniej pojdzie z gorki. :) |
up@ a z czego jeszcze oprócz demona leci gs? bo nie pamietam ;s
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:38. |