Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Skarbiec Imperatora Kazzo, Quest czy bójda? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58969)

Vil 11-11-2006 00:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Non'ajbi (Post 1072995)
5. QS jak najbardziej aktywny a do Bazyliszka dostała się z tego co wiem narazie jedna osoba z całej Tibii (Polak), ale nie znam bliższych info.

czyli znowu pogloski.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Non'ajbi (Post 1072995)
Skarbiec i Basilisk (zwłaszcza on) ma powiązanie z mitycznym mieczem: Excalibug (Atk:80 Def:60).

Do tego momentu szlo ci nawet niezle ale niestety pomyliles miecze. Pomysl logicznie, skad ktos moze wiedziec jakie sa statsy Exc. skoro nikt go na oczy nie widzial ?

bullshiat.

XIII 11-11-2006 00:54

@up
To nie sa pogloski, tylko jakies brednie.

kostooch 11-11-2006 07:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1073067)
czyli znowu pogloski.

Do tego momentu szlo ci nawet niezle ale niestety pomyliles miecze. Pomysl logicznie, skad ktos moze wiedziec jakie sa statsy Exc. skoro nikt go na oczy nie widzial ?

bullshiat.

takie statsy mial legendarny cyclomania sword, ktory zostal wycofany z gry, a na jego miejsce zostal wprowadzony warlord sword.

Vil 11-11-2006 11:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kostooch (Post 1073153)
takie statsy mial legendarny cyclomania sword, ktory zostal wycofany z gry, a na jego miejsce zostal wprowadzony warlord sword.

ja to wiem, ty to wiesz, on chcial zablysnac ale niestety tego nie wiedzial.

Non'ajbi 11-11-2006 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1073413)
ja to wiem, ty to wiesz, on chcial zablysnac ale niestety tego nie wiedzial.

Tu się mylisz drogi kolego, ponieważ wiedziałem. Screeny Excalibuga są na cobalt-tower i dotyczą miecza, który rzeczywiście został wykuty przez cyclopów. Z gry został wycofany i tak jak mówiłeś zastąpiony Warlod Swordem. Jednak Cipsofty mają zamiar dodać go do Tibii ponownie. Wszystkie NPC dadzą Ci za niego niewyobrażalne skarby.

To czy myślicie, że to pogłoski, brednie itp. to mnie akurat mało obchodzi. Możecie mówić, że jestem idiotą i wogóle mam wracać do Disneyland'u, ale to dzięki takim osobom jak ja, Tibia ma ten charakter. Zaczna się od plotki, która w bardzo szybkim tempie rozbiega się po całej Tibii. Wszyscy kombinują, aż wkońcu w update dochodzi nam ten quest. Cipsofty są inspirowani naszymi pomysłami, bo to MY tworzymy Tibię. Oni tylko dają nam możliwość współpracy.

Pozdrawiam
Nosek ;]

@edit
http://www.tibia-alumni-society.net/.../cycsword2.jpg

XIII 11-11-2006 19:24

Cytuj:

Cipsofty mają zamiar dodać go do Tibii ponownie.
Prosze o dowody.

Marcin24 11-11-2006 20:31

Ludzie nie piszcie postów typu: "Ja mam Excalibuga i można go zdobyć ale nie powiem jak" Jeśli jesteście czegoś pewni to dajcie DOWODY

Pawciooo 11-11-2006 21:24

To zdjecie wyglada mi na tibie na komorke ale pominmy to, wedlug mnie warlock sword zostanie niedlugo znowu wprowadzony, poniewarz jest teraz duzo silnych graczy, a tibia sie rozwija i mysle ze na to czekal cipsoft co zreszta pokazuje ich zapowiedziec zimowego uptade.Rzeczy które obróciły się w legendy znów staną się rzeczywistością.
Cytuj:

Przeznaczenie oczekuje na Ciebie ... już w te Święta! Dabek , 03.11.06 06:45
Czas pogrzebał wiele sekretów.

Świat utracił wiele cudów, i zapomniał o wielu ohydztwach. Ale niektóre sekrety są zbyt mroczne i potężne aby spoczywać w ciszy, pogrzebane pod piaskami czasu na wieczność. Niektóre sekrety nie znają litości dla świata i pozostaną wyryte w umysłach ludzkich na zawsze. Niektóre są tak zawzięte, że w końcu wynurzą się na powierzchnię. Niektóre zrobią to niemal niezauważalnie, inne w sposób obok którego nikt nie będzie mógł przejść obojętnie.

Rzeczy które obróciły się w legendy znów staną się rzeczywistością. Co kiedyś uchodziło za zabobon, w końcu okaże się prawdą. Co było uznane za rzetelną wiedzę, okaże się kłamstwem. Drogi zostaną otwarte a tajemnice rozwiązane. Tragedie i bohaterskie czyny przeszłości zostaną odsłonięte przez śmiałych odkrywców. Dawno zaginione artefakty i zapomniana wiedza przejdą w posiadanie sprytnych i odważnych. Historia zostanie odkryta, a nowa historia zostanie napisana.

Bądź gotowy na czas tajemnic i odkryć. Zajmij swoje miejsce w historii!

TheThunder 11-11-2006 21:48

@Up
Ta, to ma jakis sens ;p

http://www.tibia-alumni-society.net/...193619-86).jpg

Durin? (to jest test serv starej Tibii)

Non'ajbi 12-11-2006 01:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pawciooo (Post 1074625)
To zdjecie wyglada mi na tibie na komorke ale pominmy to

Kiedyś Tibia tak wyglądała ... argh!

Cytajcie newsy na Tibia.com/tibia.pl ...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tibia.pl
Dawno zaginione artefakty i zapomniana wiedza przejdą w posiadanie sprytnych i odważnych.

XIII 12-11-2006 14:56

Sprytni i odwazni - w tej grze pozostala garstka osob, ktore chca cokolwiek odkryc, a 90+% nie wiedza nawet, gdzie jest KWT, co to jest jezyk beholderow, PoI, przykladow moge wymienic bez liku.
Teraz liczy sie tylko exp i zeby miec jak najwyzsze skille i eq - 140lvle w 4 miesiace...Niewiele osob patrzy na ta gre jak na RPG, tylko na jakis wyscig szczurow, zeby zrobic 100lvl w 30 dni.

Michoss 12-11-2006 15:02

@up
Niestety to prawda..."Za***ać DLa, zabrać loota, sprzedać, kupić eq, iść na DL'e, Za***ać je, wziąć loota, sprzedać..."

Nasza rasa wymiera...Ludzie, nie pamiętają już naszej historii...Zbliża się koniec...

Nawiasem, nie znam całej historii Pits of Inferno mógłby ktoś zapodać link?

@Down
thx

Withord 12-11-2006 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 1075770)
@up
Niestety to prawda..."Za***ać DLa, zabrać loota, sprzedać, kupić eq, iść na DL'e, Za***ać je, wziąć loota, sprzedać..."

Nasza rasa wymiera...Ludzie, nie pamiętają już naszej historii...Zbliża się koniec...

Nawiasem, nie znam całej historii Pits of Inferno mógłby ktoś zapodać link?

http://tibia.erig.net/Pits_of_inferno troche mało i po angielsku ale zawsze cuś :P

Yreneush 12-11-2006 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez XIII (Post 1075758)
Sprytni i odwazni - w tej grze pozostala garstka osob, ktore chca cokolwiek odkryc, a 90+% nie wiedza nawet, gdzie jest KWT, co to jest jezyk beholderow, PoI, przykladow moge wymienic bez liku.
Teraz liczy sie tylko exp i zeby miec jak najwyzsze skille i eq - 140lvle w 4 miesiace...Niewiele osob patrzy na ta gre jak na RPG, tylko na jakis wyscig szczurow, zeby zrobic 100lvl w 30 dni.

Noi co z tego ? :balwanek:

XIII 12-11-2006 20:05

@up
To z tego, ze przez takich noobow ta gra traci sens.

skryhull 12-11-2006 21:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celastian Kight (Post 633685)
Ale to bez sensu, przecież CIPsoft nie mógł stworzyć tylu rzeczy tylko po to, żeby sobie do nich wzdychać i marzyć. Według mnie większość rarów jest, była lub będzie do zdobycia. Nie wszystkie, na ML sworda czy blessed shielda racej nie ma co liczyć, ale inne...

wiesz, skoro cip soft stworzył magic long sworda dla kogośtam za cośtam to przecież on może być tera dostępny, teoretycznie... może być np strzeżony przez horde demonów... ale mniejsza o to
chce zwrócić uwagę na jedną rzecz
jak jakiś gracz się zasłuży to czemu cipsoft ma mu dawać takie dragon scale legsy? albo Magiclong sworda?
Toć oni mogą specjalnie dla owego gracza dodać coś lepszego, jakiegoś magic giant sworda albo dragon lord scale legsy z 11arma :D
przecież jak nawet dla pierwszych gildii zrobili tarcze, a dla kolesia co odkrył buga na darmowy pacc to zrobili złote buty to równie dobrze mogą stworzyć coś czego jeszcze nie ma i dać to zasłużonym graczom. I tu mi przychodzi na myśl planytowy secik... 8o

kukaki 13-11-2006 16:53

aa moze jak sie zdobedzie śrubokręt to trzeba nim rozkręcić zamek w dzrwiach i je przepchnąć cialem
8o 8o 8o 8o 8o 8o

Michoss 13-11-2006 16:57

-.-
Ku*wa nawet jakby, TO ZA DRZWIAMI SĄ KAMIENIE, A DOIERO NA NICH FIELDY, LOOK NA MINIMAPE!
Jak już coś to, tak jak mówiłem, za zrobienie questa trudnego na 17/5 zostajemy teleportowani do skarbca a po resecie logujemy sie przed drzwiami.

XIII 13-11-2006 17:43

@up
Teleport nie moze zadzialac, bo caly skarbiec jest obladowany itemami.
Teleport nie moze pojawic sie na zadnym z przedmiotow.

Drzwi -nie.
Teleport - nie.

Sa inne sposoby?

Pirus 13-11-2006 19:37

zrobić kamikadze :D
ale serio: na pewno da się tam dostać... wszystko jest do czegoś potrzebne:p na pewno

XIII 13-11-2006 20:02

@up
Prawie jak nabijanie postów.

Pawciooo 14-11-2006 16:44

skarbiec ma tej grze nadac smaku gry rpg, dlatego moim zdaniem jest mala szansa ze sie tam dostaniemy, za to w to ze magic longsword istnieje lub niedlugo bedzie dodany, wierze jak najbardziej popatrzcie na to z orshabaala wypadl thunder hammer, to co moze wypasc z Morgoratha ktory jest tez tylko jednym z 7 jezeli cipsoft bedzie co uptade dodawal jednego z nich i gdy dojdzie do 7 moge sie zalozyc ze ktos wylotuje magic long sworda, jezeli nie stanie sie to teraz z Morgorathisem

BeNcHaKeR 14-11-2006 16:49

@up : ...

@topic : ......

Withord 14-11-2006 17:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pawciooo (Post 1079359)
skarbiec ma tej grze nadac smaku gry rpg, dlatego moim zdaniem jest mala szansa ze sie tam dostaniemy, za to w to ze magic longsword istnieje lub niedlugo bedzie dodany, wierze jak najbardziej popatrzcie na to z orshabaala wypadl thunder hammer, to co moze wypasc z Morgoratha ktory jest tez tylko jednym z 7 jezeli cipsoft bedzie co uptade dodawal jednego z nich i gdy dojdzie do 7 moge sie zalozyc ze ktos wylotuje magic long sworda, jezeli nie stanie sie to teraz z Morgorathisem

Nie możesz mieć pewności, że Magic Long Sword będzie wypadać z któregoś z The Ruthless Seven, po za tym ten twój "Morgorathis" nie należy do tej siódemki. A ponad to oprócz The Ruthless Seven i Triangle of Terror istnieją jeszcze 3 inne bractwa demonów o których narazie nic nie wiemy, a nawet nie mamy pewności czy nie jest ich więcej.

XIII 14-11-2006 18:02

@up
Osoba, ktora zacytowales, nie ma pojecia, co to Ruthless Seven :D

Maciej the Sorcerer 14-11-2006 21:15

Aa......Marzenia scietej glowy !
Nawet jeszeli mozna by bylo dostac Magic Longsworda itp. to pewno trzeba by bylo mniec jakis 150 lvl :P . Ciekawe ile osób na tej stonce taki ma :P
Ale fajnie pomarzyc ... :D

XIII 14-11-2006 21:23

@up
Czy takie posty wnosza cokolwiek do tematu?

Michoss 15-11-2006 11:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez XIII (Post 1077401)
@up
Teleport nie moze zadzialac, bo caly skarbiec jest obladowany itemami.
Teleport nie moze pojawic sie na zadnym z przedmiotow.

Nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Kroczek po kroczku.

Wykonujesz quest
Imperator/inna osoba teleportuje Cie do skarbca
Pojawiasz się w którymś miejscu w skarbcu CHOĆBY I NA PRZEDMIOCIE
Zabierasz itemy
Jest reset/wylogowujesz się (po prostu wychodzisz z gry)
Logujesz się, i pojawiasz się przed drzwiami/w świątyni (efekt jak przy teleport bug)

NIC NIE MÓWIĘ O TYM ŻE W SKARBCU POJAWIA SIĘ TELEPORT.

Karakanar 15-11-2006 11:59

Według mnie tibia.com powinna zrobic tam questa na przykład:
3 Orshabbale i 20 demonów :p ale nagroda byla by tego warta

Michoss 15-11-2006 12:02

@up
Za dużo ots.
Facet, a może raczej powinienem powiedzieć, dziecko, Orshabaal to boss, nie zwykły potwór, poza tym, ty sam nigdy nie walczyłeś z demonem więc nie wiesz, że coś takiego (3orsh i 20dem) to by była masakra. Poza tym nie "tibia.com" tylko "cipsoft"

Pawciooo 15-11-2006 13:12

__
edited due to foul language

Non'ajbi 15-11-2006 13:30

No tak ... Rośnie nam pokolenie ... jak nie potrafisz się wypowiedzieć na forum, to wracaj do bajeczek ...

____
po co go cytujesz ?
____

Popekk 28-11-2006 21:01

~moje zdanie~

moim zdaniem te basilski i wszystkie inne beda odblokowane na kolejnych updatach lub wogole...

To tylko moja opinia :D

XIII 28-11-2006 23:05

@up
Znajac CipSoft, to tylko zacheta, zeby wiecej ludzi kupilo PACC.

delder 29-11-2006 20:03

PRAWDA

TRZA LUDZIE EKIPE ZEBRAĆ A NIE TYLKO GADAĆ
RUSZYĆ DUPY.
OBSZUKAĆ CAŁE KAZZO.:cup: :cup: :cup:

karłowaci 29-11-2006 23:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leito (Post 633652)
Albo nie ;p. Zwróćcie uwagę, że w skarbcu (oprócz DSL, i tych itemów do których wszyscy wzdychamy) są różne kosztowności, wg. mnie one nie są ustawione w "artystyczny sposób", tylko ktoś to zaplanował... tylko nie wiem po co i jak!

Skarbiec kruzaka ma 50 SQM, a przedmioty "wartościowe" są na 100% na 40 SQM, na 4 (od razu przy wejściu są fieldy), a pozostałych 6 nie widziałem i nie wiem jak je dostrzec... Moim zdaniem tam nie ma nic <== spekulacje. Ponieważ być może tam też sa fieldy ( to by było symetryczne, no prawie [ na dole 4 fieldy są w miescach, których nie widzimy u góry, a dwa są tajemnicą])...

@re down:
Skąd wiesz, że to jest cyt. "zagadka dla megamózgów"? Rozwiązanie może być pod nosem.. A my tego nie dostrzegamy... Uwierz mi, że szukałem po tibijskich księgozbiorach wskazówek, ale albo nie na trafiłem na dobrą książkę ze wzmianką o kluczu, albo tego nie ma w książkach...

A jeżeli W tym miejscu którego nie widzimy są tylne drzwi ??

XIII 30-11-2006 00:10

A dlatego:
http://i103.photobucket.com/albums/m...n/skarbiec.jpg

Immortality 02-12-2006 14:42

przeciez do bez sensu , nawet jesli to jakis quest albo zagadka to przeciez jednorazowa bo itemy nie beda sie w jais sposob respic czy cos ;f wiec nawet jakby kogos olsnilo i wpadl na pomysl jak sie tam dostac to nie napisalby tego na forum zeby sie podzielic nagroda ;p smieszne troche~~

Avrerk 02-12-2006 15:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 1080417)
@up
Za dużo ots.
Facet, a może raczej powinienem powiedzieć, dziecko, Orshabaal to boss, nie zwykły potwór, poza tym, ty sam nigdy nie walczyłeś z demonem więc nie wiesz, że coś takiego (3orsh i 20dem) to by była masakra. Poza tym nie "tibia.com" tylko "cipsoft"

A ty walczyles chociaz z demonem?
Ja widzialem orsha. ;]

@TOPIC
Moze byc tez tak, ze Imperator cie tam tp, a jak wezmiesz 1 item to wyzuca cie za drzwi tak jak "Alana Sio" ;p

I juz nie mozesz tam wrocic.

XIII 02-12-2006 15:13

@up
Kilkadziesiat osob w tym temacie wspomniala o tej teorii x razy.

Przeciez ten skarbiec jest dla podtrzymania klimatu RPG, nic wiecej...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:25.