![]() |
Dragi zajete non toper prawie , wogole serw stal sie dla osob ktore maja czas :D
Ustawiasz sie w kolejce i logasz sie nie kiedy ty chcesz tylko kiedy jest twoja kolej :D Dzis na przyklad edron dlar widzialem liste 10 osob zapisanych w kolejce hrhrhr Ceny spadly ale niedlugo sie zatrzymaja . Bo juz czesc dobila cenami do djin shopow a reszta sie zbliza. |
@Ele~
Widzisz co się robi z tematu? Napisałem, że nie wszystkie posty tak wyglądały. Ale mniejsza z tym. To co mogło być to juz zostało napisane, reszta to będą imo spoile nad którymi ludzie pracują xxx czasu. |
Cytuj:
Dzięki za wszystkie odp. |
Problem Natury Nooba
NIestety wracając z Panpipe wpadłem do "zakazanej dziury":( . Mam pytanko: "Jak można wyjść - jeśli wogóle się da????. Prosze o szybką odpowiedż bo wciąż tam jestem:(
|
Cytuj:
A tak na poważnie to nie temat na to pytanie... chyba że umiesz czytać to czego nie widać:P: POTRZEBUJESZ KOGOŚ ŻEBY CIĘ ROPNĄŁ Ok koniec offtopów |
http://www.tibia.pl/earth.php
|
Quest
Racja na pustyni jest nie tylko vocation quest ale jest tam final room legendarnego Winged Helmet'a (prosze nie mówic do mnie ale noob z kond wiesz itd 14 lvl) a wiem bo próbowalem rozwiązać questa moim byłym niestety ju usunientm najtem ale moge się podzielić informacją że quest jest powiązany z Knight Watch Tower, oraz większością miast w tibi w tym dla Pacc, więc facc niemają szans zdobyć helmetu :)
|
Cytuj:
|
Ehhhh te wasze winged helmety to jest PoI
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Mi sie wydaje ale moge sie mylic ze jak mialo byc udpade o mialy byc 2 duze questy 1 jest poi a 2 ?
|
Cytuj:
|
moze i wyjde na archeologa...
ale postanowilem znow zaczac "kopac" pod pustynia...i nie tylko chetnych do wspolnych przygod...i posiadajacych jakas wiedze na temat pustyni...zapraszam na pw |
Cytuj:
Mogę ja? Mogę ja? plxxxx :D:D |
evus nubasie a co nie pracujesz nad tym ze mna:D?
|
LDS, na mnie zawsze możesz liczyć :) Już się zaopatrzyłem w mały zestaw archeologa: wiaderko, łopatka i grabki :p
|
Przeczytalem ten caly temat, temat na innym polsim forum (o tajemnicach tibii), wszystkie tematy anglojezyczne, spedzilem dwa tygodnie na pustyni i obgadalem wszystkich npc dla facc. Przeczytalem tez ksiazki o ktorych byla mowa w kompedium tajemnic tibii (z innego forum) oraz ksiazki z bibliotek w miastach...
Czego sie dowiedziałem? Wszystkiego tego, co Wy przede mną... Ale gram na Candii, więc sam nie mam szans zgłębić tajemnic Jakundafu :( Powodzenia! Jeżeli kiedyś odkryjecie tajemnice: nie zdradzajcie jej. Dajcie znać, że jest to możliwie, by dać tibijczykom wiarę w cel :). |
Witam wszystkich
Moze pora odswiezyc ten temat troche ? :) Strasznie sie zaczytalem przy nim ;). Dzieki niemu zdobylem wszystkie klucze z deserta, z tym HoLD bylo troche problemow ale sie udalo ;) i mnie zastanawia czy sa jacys Candijczycy chetni na wyprawe przez pustynie w poszukiwaniu wiedzy ktorej teraz na guardii nie brakuje na temat pustyni ;). Wszystko tam przekopalem ale samemu nie da sie za duzo zdzialac. Zapadki, dzwignie troche tego tam jest. Topic bardzo pobudzajacy szare komorki, nawet nie chodzi o ta nagrode ale o same rozwiazanie tej zagadki pustyni i jej powiazanie z spike sword questem . Kiedys na Aurei troche tam chodzilem z kumplem ale to on mial wszystkie klucze i znal to miejscu na pamiec :S wiec tylko mu pomagalem ale 2 osoby to tez za malo. Czekam na jakies sensowne odpowiedzi najlepiej z Candii |
Zdobycie wszystkich kluczy to banał, od kiedy ktoś opublikował spoiler na torgu w zeszłym roku (jak i na cełego starego vocationa).
Zapadnie i dzwignie są obecnie nieaktywne, jestem o tym przekonany ;) |
jest tam pare innych questow, tajna biblioteka i pare innych ogolnie jest to najbardziej tajemnicze miejsce od wprowadzenia go do gry wedlug mnie ;) i dla faccow jest to takze na plus 3> ogolnie to ja tam lubie spedzac czas gdy nie mam co robic biore duzo fooda i staram sie rozwiazac zagadke ktora skrywa ta pustynia
|
Poruszyles pardzo wazny temat!!!!Ale nie umiem ci odpowiedziec na to pytanie;););)
|
Ja jestem chetny do zwiedzania chociaz juz cala przelecialem tyle ze to bylo na furorze.
Hullah |
Cytuj:
P.S Switch jest w tym samym miejscu... |
Bump
http://tibia.pl/earth.php?x=32613&y=32070&z=9&q=98.83 Zaciekawilo mnie to miejsce bo nie moge go oblookac NG "Maybe I'll teach this language one day to someone, who is interested in...." i ten tekst z ksiazki; ] |
Kiedyś, gdy wracałem z DK spotkałem na pustyni ok.20 hilvli. Pytałem co robią, na co jeden odpowiedział, że idą po winged helmet. Inny (Zwariowany Hoolik) powiedział, żebym biegł do Carlin po banana. To chyba była ściema, bo już więcej się nie odezwał, a jak wróciłem nikogo już nie było :o Koleś już więcej się nie odezwał (ignore?) ;( To było na Guardii 3.01.08r. Chciałem sprawdzić, czy koleś ma go w domku, ale mieszka na Svargrond :( ...
|
Cytuj:
-.- o lol i ty pobiegłeś po banana specjalnie do carlin i jeszcze wróciłes... mieli niezłą polewę z ciebie ;/ |
Haha polewka była niezła,robiliśmy sobie zdjęcie,bo kolega wbijał 100 lvl.i trzeba sie było pozbyc kolesia co sie przyplątał to mu opowiedziałem bajke o niestworzonym quescie:D
P.S.Kolego nastepnym razem bez danych prosze... Po co te name napisałeś? tylko głupka z siebie zrobiłeś :D |
Co do tego ciała (nie wiem czy tego juz niebyło) ale jest takie jedno na PoHu i gdy je otworzysz dostajesz BP ze śmieciami i 1ną runą sd. Niewiem może trzeba ten bp wymienic u tego necrosa pod desertem?
Sorry jak ktoś juz o tym napisal ale nie czytałem all. |
Cytuj:
Sa ciekawe miejsca moze nie sama biblioteka ktora az tak tajna nie jest jak 3 switche w niej , Jedyne ciekawe miejsca tam to : 3 switche w bibliotece , dead villa ktorej normalnie nie powinniscie zobaczyc , jedno miejsce o ktorym nie powiem bo stado ludzi by zaczelo czegos tam szukac , banshee pod pustynia , przyklejony do podziemii deserta spike sword quest a raczej to co sie znajduje na platformie za mwallami , korytarz za kamieniami i to chyba bylo by wszystko - reszta odnosi sie do tego questa na 10k oraz do panpipe questa. Jak cos pominelem mam nadzieje ze miejsowka nie bedzie urazona :D |
Moim zdaniem pod pustynią jest dużo piasku i szkielety zagubionych Arabów którzy umarli z braku picia :( Na pewno jest też dużo tajemniczych nie rozwiązanych kłestów:cup::cup::cup:
Wasz szczerze, Shane ~ |
Cytuj:
@Historia z bananem - own3d |
Znam pustynie niemal ze na pamiec niemal ze kazdy zakamarek nieraz tam skilluje lub pomaga noobkom w desercie irytuje mnie jednak fakttego banshee oraz ciala lezacego na wyspie na powierchni...
|
Cytuj:
|
ja bzrobiłem questa pod drzewkiem i tam jest jakis list i go przetłumaczyłem...trzeba ten list zanieść do innego npc bo było napisane coś że sie boji i że jakieś siły zła coś tam coś tam moze chodzi o tego neco...jak on ma na imie?
|
news? moe takie male info :P
żeczywiście jest banishe a obok niego resp 2 beholderow kolo banishe jest dzwingnia ale nie da sie tam teoretycznie dostac jest tez tele wiec moze jak sie znajdzie cos co nas tam telepnie:P to przejdzie sie przez tele i... h*j wie co dalesj :D
|
hmm wiem jak dojść na fdevile bo juz tam bylem najpierw sa 2 dwarfy do pokonania i jest dziura bynajmniej na mapce a w rl nie widziel jej tam
:/ może trzeba ja wykpoac jakos no coz...poprobuje |
Umiesz kurwa posty edytować?
|
jak zdobyc ten klucz do biblioteki?? z kims trzeba porozmawiac, czy w jakiejs skrzyni jest
pewnie bylo, ale stron jest juz bardzo duzo, wiec prosze o konkretna odpowiedz moze dac ktos z erigneta mijsce gdzie lazi ten Hagor'a, bo cala pustynie przeszlem i nie znalazlem go |
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:40. |