Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Mundial 2k6 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=77749)

Zamor1 29-06-2006 11:09

@Ciemne Dropsy
chcialem tylko powiedziec ze poprostu maja farta bo nie zawsze jak sie gra do konca to efekty sa wspaniale (wygrana) i nie kibicuje tej druzynie ktorej kibicuja moi kumple ;p ja jestem za Argentyna

PiXik 29-06-2006 17:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
ZNOWU wszystko zarżnęła obrona - ten kretyn Sergio Ramos chyba dostał łapówkę od Francuzów, bo zablokował Casillasa i jeszcze sam dobił piłkę (gdyby stał tam, gdzie miał stać, bramkarz obroniłby to bez problemu, albo chociaż wybił). No i wybitny hiszpański obrońca, czyli Puyol, który w zasadzie poprawił piłkę Zidane'owi przy bramce na 3:1...

troche wyrozumiałości dla kogoś kto ma 19 lat...pozatym co on miał zrobić?chciał dobrze nie wyszło. a co do Puyola to myślałem że po takim zawodniku można spodziewać się więcej
Brazylia na mistrza ;p oby Niemieszki odpadły z Argentyną
aha i Przy bramce od ktorej pilke odbila sie od Ramosa wszystko zerżnął sędzia;p

Xzonixek 29-06-2006 17:12

Niemcy od początku do końca:)

Maximus89 29-06-2006 17:32

Ja tam do Niemców nic nie mam. Zawsze kiedy gra druzyna z Europy to jej kibicuje,chociaz w meczu Niemcy-Argentyna nei wiem za kim będe trzymał kciuki. Po prostu niech wygra lepszy,ale puchar musi odzyskac Europa!:cup:

Pacek 29-06-2006 17:51

Ja osobiście bardzo bym chciał aby puchar świata uniosła Argentyna, niestety jak zwykle mieli pecha i trafili na gospodarzy a wiadomo że gospodarze muszą zagrać przynajmniej w półfinale, inaczej całe zawody straciły by zainteresowanie. Ja stawiam na Finał jak 4 lata temu Brazil vs Niemcy (smutne ale prawdziwe) bo wątpie aby Francja albo ktoś z pary anglia-portugalia mógł pokrzyżować barzyli plany dojścia do finału, z drugiej strony niemców może poskromić tylko argentyna bo ani na włochów a tym bardziej ukraine liczyć nie można. Więc finał Niemcy-Brazyli ewentualnie Brazylia-Argentyna
edit@krzesław dzięki faktycznie ale babola strzeliłem [; pozdro

Lord Karrak 29-06-2006 18:06

Stawiam na finał Argentyna - Brazylia. Myślę, że wtedy te dwa zespoły się pobudzą i zaczną grać ten południowoamerykańsku football. Oczywiście takiego finału nie będzie wtedy gdy (przed spotkaniem) kieszenie sędziego zrobią się za ciężkie, albo wtedy gdy jego okulary się nie połamią, albo gdy poprostu drużyna niemiecka będzie lepsza w spotkaniu Argentyna - Niemcy.

A jeżeli dojdzie do takiego finału - go go go Argentina!

Pozdrawiam,
ŁK~

Krzesław 29-06-2006 21:02

@Pacek: Brazylia/Francja będzie grać z Anglią lub Portugalią.

Vandoz 29-06-2006 23:22

@Raul
Ale z Ciebie za kibic.
Kibicujesz Hiszpani, tu jedna wpadka i juz sie do niej odwracasz plecami.
Ja np. kibicuje Realowi od przeszlo 6 lat, jak przegrywaja to sie smuce, jak wygrywaja to sie ciesze. I jakos to jest B)

@Lord Karrk
No, zadziwila mnie Francja.

@Topic
NO to teraz jestem za Francja i Ukraina.
Kibicujmy sasiadom :D

Nie moge.
Ghana odpadla!
Co za Brazole.
BRAZOLE MUSZA ODPASC! LACZMY SIE!B) B) B)

Lord Karrak 30-06-2006 02:35

Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że Francja skopie dupę Brazylii. Pewnie zaraz mnie wyśmiejecie, być może i będziecie mieć rację, być może to ja ją będę mieć. Nie to, że jestem pewien umiejętności piłkarzy Francuskich, ale to jest bardziej takie przeczucie, wizja. Łamie mnie w kościach, rozumiecie :P.
A może poprostu chcę być inny niż reszta :P. No nic, trzymam więc kciuki za Francję i Argentynę.

Pozdrawiam,
LK~

Raul 30-06-2006 11:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vandoz
@Raul
Ale z Ciebie za kibic.
Kibicujesz Hiszpani, tu jedna wpadka i juz sie do niej odwracasz plecami.
Ja np. kibicuje Realowi od przeszlo 6 lat, jak przegrywaja to sie smuce, jak wygrywaja to sie ciesze. I jakos to jest B)

Jak mogę kibicować drużynie, która już odpadła z turnieju i nie będzie w nim grać? Byłem za Hiszpanią, ale nie jestem do niej aż tak przywiązany jak do Realu, z którym jestem zawsze. Hiszpania mnie wkurzyła, gdyż jest naszpikowana najlepszymi graczami Europy jak nigdy (dwie równe 11`) i odpada w beznadziejnym stylu tak jak zawsze. Real w sumie to samo, jedyne z czego się cieszę to to, że Real będąc w kryzysie jakoś co roku zdobywa to 2. miejsce w lidze, co w przypadku Barcelony był środek tabeli.

Maximus89 30-06-2006 13:15

Wątpie w to,ze Real ma najlepszych graczy w Europie. Po prostu grają tam "stare" gwiazdy, ktore prezentują już nizszy poziom co kilka lat temu... Real miał najlepszy sezon(wdg. mnie) kiedy pokonał w finale Valencje. Teraz praktycznie kupują zawodników dobrych, ktorzy siedzą cały sezon na ławie, chocziaz prezentują dobrą formę(np.Owen), oraz zawodnikow, ktorych kompletnie nie potrzebują(Cassano). Fakt ze zrobili kilka dobrych transwerów, jak Robinho i Cininho ale to za mało zeby znów pokazac się w Europie.

Hiszpania zrobiła zasadniczy błąd, czyli na obronie postawiła niedoświadczonego Ramosa, ktory w tym wieku powinien "zapoznać" sie z tą imprezą na ławce rezerwowych i wchodzić co najwyzej w trakcie meczu.

Zamor1 30-06-2006 15:36

Cicinho a nie cininho ;p

mecz byl pregrany przez siedziego po tym ,,faulu'' na henrym a trzecia bramka ich tylko dobila ;/ mysle ze sergio ramos dobrze sie spisywal na mundialu, liczne rajdy prawa strona boiska dosrodkowania, chcial dobrze ale poprostu mu nie wyszlo i wbil pilke do bramki

ciemne dropsy 30-06-2006 17:25

Dajcie juz spokoj z Hiszpania i sedziami. Jestem w 80% pewny ze na pewno nikt tu lapowek sedziom nie daje, moga byc stronniczy ale lapowek nie ma. Lepiej zajmijmy sie przewidywaniami z dzisiejszymi cwiercfinalami!

Moje typy sa nastepujace

Wlochy 3 : 1 Ukraina

Niemcy 2 : 3 Argentyna

Wlochy beda prowadzic 2:1 na koniec pierwszej polowy, a dobija im brame na pozegnanie w ~88 - 93 minucie ;) Tutaj sa zdecydowanymi faworytami.

Argentyna vs Niemcy.

Tutaj juz zdecydowanego faworyta nie ma. Jestem oczywiscie za Argentyna, Mysle ze Messi i Tevez cos ustrzela, a 3. bramka to nie wiem... Argentyna gra spokojny, pozycyjny futbol, a Niemcy maja zabojcze kontry... Wydaje mi sie jednak, ze Argentynczycy sa lepiej dysponowani od Niemcow...

Straznik Monopolowego 30-06-2006 19:40

Jak sie nazywa ta nuta mundialowa wiem ze juz taki temat byl ale zobaczylem pierwsze 15 stron i nie znalazlem;/

piotrek992 30-06-2006 19:50

Anglia & Brazylia

Chcial Bym żeby wygrała anglia. Ale pewnie wygra brazylia

Majines 30-06-2006 20:22

No i Niemcy wygrali. Dla mnie w pełni zasłużenie... Naprawde dobry meczyk. O! Argentyna coś nie ładnie to kończy.

Xzonixek 30-06-2006 20:28

HaHaHaHa!

Omg jak się ciesze ze Niemcy wygrali :D A jak:P I już nic ich nie zatrzyma, w drodze do finału, bo watpie czy Włosi grający coraz słabiej z roku na rok, mogą zagroźić tej wspaniałem drużynieB) B) B)

No to dziś popijam:evul: :evul: :evul:

Dark Sven 30-06-2006 20:34

Buuuu.... szkopy wygrały ;(
Cholera... dlaczego drużyny których nie lubie zawsze dochodzą wysoko?
Prosze niech Włosi albo Ukraincy wygrają (ew. Francja). Po prostu nie lubie ani Brazylii ani szkopów. Za głupiego farta i krzywe ryjki (by nie pomyśleć zr chodzi o tibie)
A tak liczyłem na Argentyne.
Ale cholera sedzia był niesprawiedliwy, nie wspominając o chujowych kibicach.
A sytuacja z bramkarzem Argentynskim naprawde mnie w*****ła.

@edit
Albo może wygrać Anglia... niestety bez szans

Damler Knight 30-06-2006 20:38

A ja jestem rozczarowany postawą Argentyny w drugiej połowie meczu. Miałem nadzieje, że w rzutach karnych Argentyńczycy udupią Niemców. Bardzo wku.. zdenerwował mnie Łukasz Podolski, który po strzeleniu bramki z rzutu karnego pokazał w strone kibiców faszystowskie pozdrowienie, a w myśli powiedział Zig Hail!!!

Mój typ na finał to Włochy-Brazylia

PiXik 30-06-2006 20:38

nie mam pytań sędzia mógł wyjść w koszulce niemców.Przecież Gdyby jakiś Argeńtyńczyk zagrał ręką w polu karnym swoim to karny.tak samo gdyby był faulowany
żoga Bondito...

Xzonixek 30-06-2006 20:40

@Up:
To jak skomentujesz, sytuacje w której balak został ciągany (:D) za koszulke, aż się przewrócił?8o Kibice byli świetni :D jak zawsze 70 tys. Niemieckich kibiców odwaliło swoją robote... Teraz pewnie pół mojej rodziny w niemczech ma wywalone impry:dance: :browar:

Ksabi 30-06-2006 20:43

Jakby sedzia odgwizdal MOIM ZDANIEM slusznego karnego, to Argentyna wygralaby 2:1 i awansowalaby do 1/2. A tak? Po raz kolejny sedzia wypaczyl wynik meczu i to na korzysc szwabow.

Teraz licze juz tylko na Brazylie i ew. Portugalie ; )). Jutro obie te druzyny wygrywaja i sa razem w polfinale.

Jeszcze dzisiaj mam nadzieje ze Ukraina pomeczy Wlochow i kto wie, moze znowu wygraja w karnych ?

ciemne dropsy 30-06-2006 21:39

Ja tylko zaluje ze po pierwsze Argentyna przegrala w karnych. A po drugie... ZA TO ZE TEVEZ NIE WKROCZYL DO AKCJI PO MECZU I NIE WPIERDOLIL SEDZIEMU I NIEMCOM ! DZIADY, POWINIEN BYC KARNY DLA ARGENTYNY, CZERWONA KARTKA DLA KLOSE A SEDZIA POWINIEN SIE POTKNAC I WPASC W LISIE GOWNO !

PS. Tak, krzyczalem.

Ghost Nieudany 30-06-2006 21:54

Pieprzyć Szwabów.

Jak tylko sędzia odgwizdał koniec drugiej połowy dogrywki wiedziałem, że Argentyna odpadnie w karnych - to naprawdę nie jest ich działka, wystarczy chociażby przypomnieć Copa America dwa lata temu...

Sędzia grając pod Niemców doprowadził do tego, że będziemy mieli jeden z najnudniejszych pół finałów świata - Brazylia-Włochy albo Brazylia-Niemcy. =/

Cytuj:

Bardzo wku.. zdenerwował mnie Łukasz Podolski, który po strzeleniu bramki z rzutu karnego pokazał w strone kibiców faszystowskie pozdrowienie, a w myśli powiedział Zig Hail!!!
Dokładnie to samo ja i moi kumple pomyśleliśmy, "heil mein fuhrer". ;D

Dark Sven 30-06-2006 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xzonixek
@Up:
To jak skomentujesz, sytuacje w której balak został ciągany (:D) za koszulke, aż się przewrócił?8o Kibice byli świetni :D jak zawsze 70 tys. Niemieckich kibiców odwaliło swoją robote... Teraz pewnie pół mojej rodziny w niemczech ma wywalone impry:dance: :browar:

A jak skomentujesz Odórkora który uderzył w twarz Argentyczyka, Czy durnego Klozeta który tak kopnął Argentynskiego bramkarza? A zachowanie kibiców gdy znosili bramkarza? Kary godne
Iebać szkopów.

Krzesław 30-06-2006 22:28

Owszem, zachwanie Niemców było niesportowe, ale już nie chrzańcie ciąglę o niemieckich pozdrowieniu! Tego się można wszędzie dopatrywać i robi się to już nudne.

I znów moi ulubieńcy dali w dupę...Holandia, Argentyna, Ghana, Australia, Hiszpania. Nie są to oczywiście stałe sympate (z wyjątkiem Holandii), ale zawsze jakieś.;)

Bofedojo 30-06-2006 23:39

Tego co pokazal Podolski nie widzialem, ale wedlug mnie Klose tez sie zle zachowal:
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/9871/DV82039.jpeg
Chyba to bylo adresowane do kibicow...
Ogolnie brzydki mecz, po meczu bojka ;/ a tak w ogole wiadomo juz o co poszlo? Ktos kogos wyzwal czy poprostu emocje poniosly?

Grue 30-06-2006 23:43

No i trzy ładne brameczki dla Włochów, mojego kochanego ojczystego kraju xD
Co do szkopów, to bili sie ostro? Bo nie widziałem meczu do końca ;o
Pozdro Italia!

PiXik 30-06-2006 23:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grue
No i trzy ładne brameczki dla Włochów, mojego kochanego ojczystego kraju xD
Co do szkopów, to bili sie ostro? Bo nie widziałem meczu do końca ;o
Pozdro Italia!

GianLucca Motta tfu Zambrotta;)
Włosi zagrali fajnie,fajnie że z ukrainą,fajnie że mam nadzieję że rozjadą Niemców
i nadal mam nadzieję że jakiś sędzia wyhja ładnie niemiaszków żeby odkupili swoje grzechy;)

Maximus89 01-07-2006 00:05

Chyba najlepszy mecz w wykonaniu Włochów jak do tej pory, wygrany w dobrym stylu. Ciesze się ,że Zambro strzelił bramkę i zaliczył asystę,a także dobra postawa w bramce Bufona(na razie jedna wpyszczona bramka strzelona przez włoskiego obrońcę ;) ). Może sie Italii nie należy,ale chciałbym aby to oni zdobyli puchar... Chętnie bym go zobaczył w rękach piłkarza Bianconerich i kapitana reprezentacji Włoch-Cannavaro:cup:

Teraz wystarczy wygrać z Niemcami(?) i Finał-mam nadzieję że z Francją(rewanż za Euro 2000), choć wydaje mi się ze jednak z Brazylią

Krzesław 01-07-2006 00:16

Zaczną przegrywać z Niemcami, to ujawnią się ich zwierzęce instynkty.:P

Raul 01-07-2006 00:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maximus89
Wątpie w to,ze Real ma najlepszych graczy w Europie. Po prostu grają tam "stare" gwiazdy, ktore prezentują już nizszy poziom co kilka lat temu... Real miał najlepszy sezon(wdg. mnie) kiedy pokonał w finale Valencje.

Chodziło mi o to, że Real jest podobny do Hiszpanii w tym, że też wszystko przegrywa. Stwierdzenie "najlepsi gracze Europy" odnosi się tylko do Hiszpanii.
Dla mnie najlepszy był sezon gdy zdobyli LM w finale z Bayerem. Solidna pomoc, atak Raúl-Morientes. Czego chcieć więcej, jak widać działaczom zachciało się czegoś...

ciemne dropsy 01-07-2006 10:52

No i Wlosi w polfinale, i co? ktos ma ochote powiedziec ze i w tym meczu wygrali fartem? ;)

Xzonixek 01-07-2006 11:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__
A jak skomentujesz Odórkora który uderzył w twarz Argentyczyka, Czy durnego Klozeta który tak kopnął Argentynskiego bramkarza? A zachowanie kibiców gdy znosili bramkarza? Kary godne
Iebać szkopów.

Tak samo jak udeżenie Michaela w twarz, przez obrońce Argentyny-.-

Co do sytuacji z bramkarzem... Walka o piłke, było zaliczone jako faul i tyle-.- A bramkarz 2 razy się przewracał i zamiast zejść za pierwszym razem z boiska, to przedłużał... To się nie spodobało 70 tys. kibicom..

Ksabi 01-07-2006 11:35

Szkoda mi troche Ukrainy, Wlosi mieli ogromnego farta, ze na poczatku 2 polowy nie stracili gola. Po tym naporze Ukraincow, Azzurri uspokoili gre i strzelili jeszcze 2 bramki. W kontekscie calego meczu wygrali zasluzenie, zagrali o wiele lepiej niz
w meczu z Australijczykami.

Dzisiaj czekaja nas dwa miejmy nadzieje swietne mecze, pelne pieknych goli i niesamowitych akcji. Licze, ze Portugalia i Brazylia wygraja swoje mecze i spotkaja sie razem w polfinale.

No i stalo sie, Portugalia w 1/2 finału xDDD A bohaterami zostali Ricardo i Ronaldo. Pierwszy obronił 3 rzuty karne i był bliski obrony 4, a drugi strzelił decydującą o awansie jedenastke. Brawo !

Już za godzinkę czeka nas prawdziwy szlagier, rewanż za finał z 98 roku - mecz Brazylia - Francja. Liczę na odegranie się Canarinhos i chociaż jedną bramkę Ronaldo.

btw sorry za post pod postem ale od 11 nikt tu nie pisał ;]]]

Maximus89 01-07-2006 20:40

No i Angole do domu:) . Powinni już wczesniej odpaść, ponieważ w ŻADNYM wczesniejszym meczu nie poakzali dobrej piłki(przecietny mecz ze Szwecją). W tym meczu zagrali ładnie i z charakterem. Mimo gry w 10 nie dało się tego zauważyć,ale w serii rzutów karnych niestety okazali się słabsi. Winnym za porażkę jest oczywiscie Rooney, ktory postąpił bezmyslnie i dał sie ponieść emocją, co nei zmienia faktu ze pare sekund wczesniej był kilkakrotnie faulowany. Tej klasy piłkarz nie powinien tak postąpić w tak ważnym meczu!!

Teraz Portugalia raczej walczy o 3-4 miejsce,poniweaż według mnie nie ma szans w mecz z Francją/Brazylią

PiXik 01-07-2006 21:21

sędziowie ah sędziowie w sumie znudziło mi się już moje narzekanie na nich...tu karny tu czerwo i Anglia do domu
Lampard&Gerrard.oni chyba jednak nie zostaną tak udupieni jak Beckham za niestrzelenie;p

Zamor1 01-07-2006 22:38

w meczu portugalia-anglia bylem za portugalia :D brawa dla Ricardo ;)
a teraz mozna powiedziec ze francja dominuje, ale brazylia ma grozne kontry wiec wszystko sie moze zdarzyc ;p tylko dziwie sie dlaczego adriano nie gra :| fakt ze ma slabe mecze ale moze by sie przelamal ;p tak jak ronaldo

Lord Karrak 01-07-2006 23:39

HAhahahahahahahhaahahah! br? nabz!1raz

Wiedziałem, że wygrają! :D

Krzesław 01-07-2006 23:39

Haha! Wiedziałem, że Brazylia w końcu się wypali. :) Teraz wszystkie moje piłkarskie antypatie, oprócz Włochów zostały wyeliminowane i wierzę, że i oni zdobędą 4 miejsce.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:56.