Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Wiecie w ogóle co to jest noob? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=8727)

szametu 17-04-2006 02:23

ja jestem nobem ? chyba tak ... bo gralem raz na koncie Relki Jej druidka i wyszedlem z troli na redzie. dlaczego ach dlaczego zapytacie ? poszedlem na nie goly ja swiety turecki :P

ale to tak na rozluznienie tematu ;) bo tak sobie czytam co piszecie, i musze Wam powiedziec, ze macie ultimate truth :( niestety. a juz szczyt takowego zachowania przejawia sie na swiatach non pvp. dobrze napisalem ? bo ludzie sa tam bezkarni. wedlug mnie. z tego co zaobserwowalem. i nie krzyczcie, ze jest gm, czy consul, czu tutor. bo ja sie nie znam. a pisze to co widze.

a jak ic tepic ? to jest dobre pytanie. muchozol odpada :P a szkoda :( ale to juz do Was pytanie ... z wyrazami szacunku ... poczatkijacy bog jeden raczy wiedziec kto :)

mlodysiwek 21-04-2006 18:27

Piękny post, takiego była trzeba.

Chciałem jeszcze dodac ze hakerzy to 95% PL i tylko oni wpadają na głupkowate pomysły typu:

Wsadze ci Mpa bo mam program tylko daj mi passy o LOL :(
Wstydze sie za swoj narod nawet w grze :(

murhaja 23-04-2006 02:05

bardzo ładny artykuł może przemówi to do rozsądku naszym rodakom, nie do końca zgadzam się z tobą na temat noobów bycie noobem nie jest złe (noob = newbie = nowy) większość polaków to więcej niż nooby to złodzieje, chamy, tylko polacy tak sie zachowują...

Aroonia 25-04-2006 22:55

Bez przesady....

W zasadzie w każdej narodowości są uczciwi gracze, jak i nOOby przez duze "O". Teraz broniąc siebie piszecie że SWE to same nOOby oszusci itp a zapomnieliście że tam też są playerzy, którzy pomagają innym, nie oszukuja. przecież nie ma idealnego narodu gdzie nie było by choc 1 nOOba. Możliwe że dlatego tak odczuwamy,że polacy to n00by , bo bardzo wielu polaków gra w tibię. Zwracam sie też do autora, że powinien uwzględnic ze w polsce nie graja same n00by a tylko on jeden gra 4 lata i n00bem nie jest... trochę szacunku i dla osób ktore graja mniej a zdązyły porównac definicję n00ba i newbie :/

Misio Man 26-04-2006 11:57

No Wreszcie!!

Wreszcie ktoś kto wie co trzeba wiedzieć bo ja na każdym serwie słyszę k***a mać bo lvl straciłem ple ple jeden kolo raz mnie zabił(BR) bez powodu potem na dragach go spotkałem z yellow hp miałem wybór SD czy UH Uhłem go i długo razem hunciliśmy,gadaliśmy, etc i było miło niestety zhackowano go a ja przeszedłem na inny świat. A co do poradnika(??) to bardzo dobry wreszcie ktoś który przemówił

Tegoro Halius 29-04-2006 00:16

No wkoncu ;p

Nareszcie temat na jakiego wszyscy czekalismy :cup: te noobki co siedzo w depo i ch*j robia tylko kradno rzeczy i zwalniaja server X( ale bez przesady troche tam pojechales po naszych;( z tego poradnika wychodzie ze jestem noobem bo na hotkeyach mam np. ExOrI ViS "" Wanna die? albo
Utani Hur "" I spadam =) wiec mam troche zal:(

Qwesty 03-05-2006 22:34

Pierwsza zasada! Czytać wolno ze zrozumieniem!!!!! I nie pisac na forum co palce wystukaja...;/ i co przyjdzie na mysl... Tak, ja znam przyczyne tego wszystkiego... Moj brat...ma 22 lata... wszyscy w Tibi go lubia... nigdy nie ma klopotu itd. ja tak samo... A np. koles z kafejki internetowej w mojej miejscowosci to jest totalny noob!! Serio...a dlaczego ? Odp. wiadoma : Ma 10 lat ;/ Wiekszosc Polskich dzieci w to gra... Nie, nie patrzcie na moj przypis, nie mam 13 lat... Prawie wszystkie lvle +90 to ludzie madrzy,dojrzali ... Jak widze dzieci co ani nie umieja napisac "pomoz" (pisza "pomurz") albo "rusz sie" (pisza "rurz sie") to az mnie skreca, gdzie sa matki tych dzieci? ;/ 10 latkowi pozwalac grac a nawet nie wie w co pozwala mu grac...To tyle...Powodzenia wam...Nara

pucus78 13-06-2006 17:05

Cytuj:

nOOb- gracz, który nic nie wie, ale twardo się zapiera ze wie i ze to ty jesteś nOOb
newbie(lub noobie, zależy jaki kraj)- gracz, który nic nie wie, ale się przyznaje i darzy do poprawy
...

nOOb- Polak, Brazylijczyk, Hiszpan, zaczyna grac pierwszy dzień, ktoś do niego mówi noob a on zaczyna przeklinać, bo słyszał to słowo w innej grze i twardo mówi ze on nie noob...
Sam sobie zaprzeczasz niemozna nazwac noobem czlowieka ktory gra pierwszy dzien a jest choc troche oczytany w tym temacie a ty wpadasz i obrazasz go takim nazewnictwem tylko dlatego ze myslisz ze jak ma low lvl to pewie odrazu noob wiec sie niedziw ze klnie bo to slowo mnie tez drazni a troche gram i za duzo osob naduzywa slowa noob.

Noob to czlowiek ktory pozjadal wszystkie rouzmy uwaza sie za boga a sam w wielu kwestaiach jest nieoczytany... no iswym zachowaniem okazuje to wiec prosze sie zastanowic zanim ktos krzyknie do kogos noob :)

Ziem Magic 16-06-2006 09:44

No cóż, bolesny fakt, wiekszość to n00by...Ale niestety juz tak będzie :/
Nic i nikt tego nie zmieni, żaden tekst, żadne zdarzenie. Ale może <mam taką %!@^!@% nadzieję !!> komuś coś zaświta w mózgu...Szansa 1 na 500 :/
OCZYŚĆMY ŚWIAT Z N00BÓW !!!!!!!! Wtedy będzie lepiej...

Na deser 'kfiatek' z noobkiem:
koleś 1-chodz na nooby
koleś 2-po co?
1-no chodz
2-dobra ide gdzie jestes
1-carlin
...........
Idą razem koleś 1 ma 13 lvl jego kumpel 18.Zobaczyli sorca na 16.Koleś 1 zaczyna go lać koleś 2 poszedł :PPP i co? i dead :D
Yeah, noob wtopił...Już nie pkuje..może dlatego że go zhackowali :P 'Gildia' hack :P

Ps. Miałem ciekawe kiedyś zajęcie ... Anty PK :D = Anty noob :evul:

pijany rolnik 16-06-2006 10:16

mnie denerwuje rowniez stanie przed dp. Goni mnie PK po Ab i oczywiscie muszę okrazyc dp 10x zanim uda mi sie kogos odepchnac i wejsc do srodka. Tak samo jest w kazdym innym miescie. oblezenie noobkow tak, ty co teraz czytasz tego posta pewnie tez blokuejsz tak dp :/

Asthan 16-06-2006 10:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pucus78
Sam sobie zaprzeczasz niemozna nazwac noobem czlowieka ktory gra pierwszy dzien a jest choc troche oczytany w tym temacie a ty wpadasz i obrazasz go takim nazewnictwem tylko dlatego ze myslisz ze jak ma low lvl to pewie odrazu noob wiec sie niedziw ze klnie bo to slowo mnie tez drazni a troche gram i za duzo osob naduzywa slowa noob.

Noob to czlowiek ktory pozjadal wszystkie rouzmy uwaza sie za boga a sam w wielu kwestaiach jest nieoczytany... no iswym zachowaniem okazuje to wiec prosze sie zastanowic zanim ktos krzyknie do kogos noob :)

Cytuj:

nOOb- gracz, który nic nie wie, ale twardo się zapiera ze wie i ze to ty jesteś nOOb
newbie(lub noobie, zależy jaki kraj)- gracz, który nic nie wie, ale się przyznaje i darzy do poprawy

Wiele osób na pewno tego nawet nie wiedziała. A teraz pokaże wam definicje nOOba w dzisiejszych czasach tibijskich.
nOOb- Polak, Brazylijczyk, Hiszpan, zaczyna grac pierwszy dzień, ktoś do niego mówi noob a on zaczyna przeklinać, bo słyszał to słowo w innej grze i twardo mówi ze on nie noob
On zaprzecza sam sobie? Przeczytaj jeszcze raz.

Pyro Aris 17-06-2006 02:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez WszechStronny
Kończę na razie tego posta, potem dodam nowe które bardziej rozwiną te przemyślenia, a wy tez pomyślcie, ze jednak jesteście noobami, ale możecie to zmienić, co wy na to?

no tak wszyscy polacy to nooby jednak ty jestes wyjatkowy... pare razy spytalem wyzszych lvli (nie w tibii) gdzie moge expic na lvl xx ze skillami xx/xx i juz jestem zaliczony do noobow !

<<<<<<<< to nie jest moj glowny char - uhmaker ,pk char ,i do monkow

Aynahanir 17-06-2006 15:27

wielu z nas kiedyś było... jak to się pisało? a tak newbie. w sensie że jesteśmy na tibii nowi i staramy się grać jak najlepiej i być tak dobrzu jak nas na to stać. ja sam mam dopiero 4 level i praktycznie jestem noobem w znaczeniu które tu podałem. co do n00bów przez duże O to opis autora dokładnie opisuje takich gości co ich codziennie widuję na Morganie. Nic nie wiedzą i zapierają się że są mistrzami tibii. paru gości nawet stało na dziedzińcu i najgłośniej jak się dało mówili
Cytuj:

BUY TORCH!
a stali koło sklepu. jesdemu takiemu sprzedałem zużytą świeczkę żeby się odczepił

Colo_2006 17-06-2006 22:44

100 % Racji

Masz racje wiele osób tak robi , ale to nie ich wina :D

pucus78 19-06-2006 03:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gladiatr
On zaprzecza sam sobie? Przeczytaj jeszcze raz.

taaak a co?! poczytaj se tez kilka razy nietedy drogra do pojecia nooba.. to w tej chwili zbyt abstrakcyjne pojecie i nie dokonca sam sobie dobrze odpowiedzial... troche filozofiii a nie juz jak noobek bedziesz zaprzeczal 8o
:baby:

Chycel 19-06-2006 08:45

Poprostu gratulacje dla typa, co rozpoczal ten temat. A ja kocham Parysa ktory napisal tak... Parys napisal
Cytuj:

noobie- gracz ktory nic nie wie, ale sie przyznaje i darzy do poprawy
Noobie? Chyba Newbie. Jak byś poprawił orty/ literówki ( a jest ich dużo) to artykuł trafiłby na stronke.
A teraz WszechStronny

Cytuj:

No Parys, troszke nie umiesz czytac... ale jestes wkoncu kibolem ><

Powroce do tematu, moj braciak, jak pada, to sie boje o moje drzwi do pokoju <po 2 serjach, nie wiem jak jeszcze zyja>. Hamsko sie zachowuje w tibii, a potem sie dziwi ze ma hunta od hgh lvli. Ja ogolnie rzecz biorac zachowuje sie kulturalnie, nie kroje lootow, nie wyklinam, nie kluce sie.
POROZUMIENIE Z GRACZAMI TO JEST PRAKTYCZNIE PIERWSZY STOPIEN DO WBICIA HGH LVLA PRZEZ WAS!! A to, ze wy nie umiecie sie zachowac, to kolegow nie macie, a tylko samych wrogow, ktorzy tylko czekaja na to, aby powiedziec - Gratz! Ur Hunted! I kto z wami pojdzie np. na te hydry? Jak wy wyklinacie, kradniecie, kolo sobie pomysli ze bedziecie tacy na huncie, albo wpadnie akorat na czas huntu wasz przesladowca, i was nie utlucze? Loot skradziony/wziety z ciala a wasz kolega, z ktorym byliscie jest teraz o pustym portfelu ><.

To tyle. 1st post :P

@edit
Teraz pytanko za 100pkt <moze iq>
Co oznacza slowo HUNTED?? Odp. przyjmowane sa do godz. 13 dnia 19 czerwca roku panskiego...

Nakaye 21-06-2006 01:49

Pisząc ten topic obraziłeś wszystkich Polaków oprócz siebie. Co z tego, że grasz 4 lata? Ktoś może grać mniej lat, a przesiedzieć więcej godzin przy tibii niż ty w ciągu tych 4 lat, czy to będzie znaczyć, że 'on' jest lepszy?
Poziom polskich graczy wynika z niedojrzałości psychicznej dzieci w wieku 12-15 lat- wyzywają i myślą, że są najlepsi. Oczywiście znam kilku graczy, którzy pomimo swojego wieku potrafią normalnie porozmawiać i pokazać, że umieją grać. Co do graczy w starszym wieku (16-17+)- oni się przykładają do gry... dlatego im jakoś idzie. Są przypadki, gdzie ludzie nawet starsi zachowują się jak małolaty- wynika to z tego, że nie chodzą do szkoły, nie uczą się, są po prostu 'prostakami'... potem słyszę w tv:

"-Ja jestem knajtem i wale z aksa... a kumpel jest druitem i wali z ruszczki"

Dużo osób robi takie błedy ortograficzne w grze... co świadczy o ich poziomie wykształcenia. Szwedzi są po prostu dojrzalsi, wyuczeni, ale także cwaniakami. Prawie co drugi "super-szwed" dzieli swoje konto z kolegą. Dlatego tak rządzą na serverach. My mamy także wspaniałych graczy (pod względem expienia)- wystarczy spojrzeć na server 'Furora'. Grają tam praktycznie sami polacy i co? Zrobili 100 levele szybciej niż jakikolwiek szwed (nie wspominając o Taifunie, który nam pocisnął 200 level).

Dlatego:

DZIECIAKI! NAJPIERW DO KSIĄŻEK- POTEM GRAĆ, A SKOŃCZY SIĘ DZIECINNE ZACHOWANIE W GRZE

Nie masz co się chwalić, że rozmawiasz ze Szwedami itp. jak ci coś nie pasuje w Polsce to wyjedź tam! W tibii każdy gracz odpowiada za siebie ;), a jeżeli boisz się przynać, że jesteś polakiem- to najwyraźniej nie umiesz grać >.<.

maciek117 24-06-2006 16:24

Racja

wszystko co napisal Nakaye to swieta racja. Niestety w polsce tak to juz jest ze 90% ludzi grajacych przez internet to rozpieszczene bachory ktore sluchala tokio hotel i blog 29 i podczas grania cwaniakuja do kazdego bo to jest dla niech jedyna szansa zeby kogos obrazic a nie dostac po gebie .

W ogole to powstala juz nawet przeciez specjalna akcja NIE DZIECIOM NEOSTRADY ktora zwalcza takich łepków

Patol 24-06-2006 17:42

Ja starac sie nie byc noobem, ale wiem ze czasami jestem. A tak wogole to polacy w Tibii to prawie same nooby. Np koles do mnie podchodzi i mowi odrazu czy zostaniemy przyjaciolmi. Powiedzialem mu czemu nie tylko przyjaciolmi a nie przyjaciulmi. Po jakims czasie koles mowi tak: daj mi prosze jakies itemki bo jestem po dedzie. Potem sprawdzam na www.tibia.com a on wcale nie mial nigdy deda. A ja tam nie wiem czy szwedzi tacy dobrzy, ja wiem ze niemcy to ziomki jakich malo (sam sie ucze niemieskiego w szkole i mi idzie niezle). Jak moj kumpel zobaczy niemca to odrazu gada ze to faszysta, nazista, hitler, pogromca Zydow, ze niech jedzie do Auschwitz. To sa wlasnie WIELKIE NOOBY.

Najs Knight 25-06-2006 09:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys
Noobie? Chyba Newbie. Jak byś poprawił orty/ literówki ( a jest ich dużo) to artykuł trafiłby na stronke. Chociaż mi sie artykuł nie podoba. Po co niby jednoczyć Polaków? Po to żeby tylko oni byli na serverze? A co do cen... Każdy chce więcej zarobić. Buisnes is buisnes, w biznesie nie ma sentymentów. A skoro grasz w tą grę od 4 lat to któy masz lvl? Bubble gra od trzech lat i ma 190, a Ty?

n00b? hyhy :D

Upierz 25-06-2006 09:59

@Up: Sam jesteś n00b xD
@upup: A EO gra od dwóch i ma...

Suise 28-06-2006 12:12

Przemyślenia

Myślę, że ten artykół/poradnik jest bardzo na miejscu powinni go przeczytać niektórzy ludzie. Ja też przy tym zrozumiałem, że czasami zachowuję się jak noob (może nie przez duże OO). Gram w tibie niedługo bo około 0,5 roku i staram się dowiedzieć o niej jak najwięcej.:baby:

Krzysztof.fm 30-06-2006 20:58

Co To Jest Noob?

moim zdaniem jest 'noob' niedoswiadczonym graczem nieraz oszustem albo facet co ma przecene jak cos kupuje '8o 8o 8o Noob!

Rmul Artar 02-07-2006 23:26

Bardzo dobre przemyślenia tylko zapomnialeś o jednym- polacy caly czas chodzą za tobą i wołają "FREE ITEMS" MY POLACY TO WIELKIE NOOBY:p

Asim 03-07-2006 00:28

Jak dla mnie:
-do tibii trzeba dorosnąc! i nie chodzi o wiek, teraz podam przykład innej gry mianowicie Jedi Knight 2, jestem tam w społecznosci internetowej, znam kolesia ma dwanascie lat, gra juz chyba od 2 a naprawde zachowuje sie jak dojrzały w pełni człowiek! i zachowywał sie tak zawsze!
-Odopwiedzi na ten temat typu: nie masz racji, sam ejstes noob itd nie miaja sensu, ale odpowiadanie ze mowisz tak bo jestes noob jest dla mnie tak samo noobskie, poniewaz oni i tak nie zrozumieją...
-a Nakaye i reszta co go popieraja w 100% mnie juz dobiła do podłogi... ma troche racji ( jak wiekoszsc) ale mowienie o super-szwedach to juz jest jak dla mnie przesada... naprawde gdyby co drugi dzielil konto to by bylo strasznie duzo, hlvl(lvl +150) a przeciez nie ma ich zatrzesienia! mowisz ze na furorze sa kolesie ktorzy zlapali 100lvl szybciej niz szwedzi? wniosek? musza dzielic konta! bo jak moze 1 osoba zdobyc szybciej expa niz 2-3? głupoty troche gadasz. Sprawa słownika(knajt itp) to jest normalne... ja sam mowie: Drut, Soso(na czarodzieja:P) i bynajmniej nie dlatego ze nie znam angielskeigo. Jako ,,bachory" wyznaczyles prog wiekowy 12-15lat, ja sam mam 15^^ i jakos nie noobie, oczywiscie, reakcja wywołuje kontreakcje, jak mi koles zabiera lootbag to go wprowadzam na dach jakis zeby nie mogl zejsc.
A to ze polacy chca pokazac ze tez cos potrafia, napukac niemca, szweda czy jeszcze inna nacje nie dotyczy tylko dzieci,zadko dziecko w wieku 12 lat ma spaczony umysł na tyle by zabijac inne nacje dla przyjemnosci! Moja kolezanka z hiszpani, nie gra na serverach pvp bo ja polacy zabijają.
Co do jednocenia polaków, wydaje mi sie ze nie chodzi o zrobienie jedneg gildii, przyjmujacej all czy cos takiego ale o to by Polak polaka nie zabijał i okradał!
Sorry za literówki ale jestem już dość śpiący. Nie mam siły tego przecztać jeszcze raz.

...:::Leśniczy:::... 04-07-2006 14:05

Dobrze powiedzal ze Polacy to nooby ..Kazdy mysli o swojej du*** nikt nikomu nie pomorze..(chyba ze za kase)..To trzeba zmienic..:(

Asim 04-07-2006 20:25

ostatnio z kolesiem na 11lvl wykonalem ze 20 questów, po calym swiecie łazilem :) i nie moge powiedziec ze te 2 dni zmarnowałem :)

Mornest 06-07-2006 16:55

Tylko w którą strone zmierzasz ?? W tą że Ty mu pomogłeś , czy w tą że on Ci pomógł xD

Mornest 06-07-2006 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez WszechStronny

Przez spore grono użytowników nazywani są również tak nowicjusze zaczynający gre , którzy mało wiedzą i dopiero sie uczą .

Ozon18 06-07-2006 18:11

Niestety, forma w jakiej zostalo to napisane: kompozycja, interpunkcja, brak akapitow w odpowiednich miejscach, ogolny chaos, a takze ortografia nie pozwolily mi tego przeczytac.

Ale zgodze sie z jednym, bardzo duzo osob myli te pojecia.

Szczuroman 08-07-2006 12:57

Gratz

Wielkie gratz dla autora tematu za świetny pomysł. Co do uwag o wieku. Uważam, że to nie ma niemal żadnego znaczenia. Znaczenie ma dojrzałość emocjonalna. Myślicie, że dla czego nie podaje swojego wieku. Więc lat mam dopiero niecałe 14 a nie rozpowiadam tego żeby uniknąć głupich uwag. Ja wykorzystuję internet żeby pogadać w bardziej dojrzałym towarzystwie niż tym w, którym przebywam na codzień. Od wczesnego dzieciństwa wszyscy mówili mi, że jestem dojrzalszy od rówieśników. Gdy patrzę na to jak grają moi koledzy uważam, że to jednak prawda(:baby: ). Oni po prostu nie umieją współpracować. Nie wierzą mi nawet, że umiem się dogadać po angielsku. I to są właśnie nOOby! Oni są największym problemem Tibii. Takie jest moje zdanie. Nie zdziwię się gdy ktoś napisze do mnie zamknij się młody noobie. Ale jeśli ktoś tak zrobi to popełni błąd. Jeszcze raz gratulacje dla autora. Oby to przemówiło wielu osobom do rozumu! Życzę im tego z całego serca!

Didson 14-07-2006 13:24

O tak o taki artykow mi chodzilo, tu jest cala prawda o polakach, i oni muwia na innych noob kiedy sami nimi są, kiedys po prostu expilem, a podszedl do mnie jakis polak i powiedzial zebym poszedl bo to jego miesje, lecz ja byłem pierwszy, kiedy odmuwilem muwil do mnie ciagie noob i kradl mi lota, kiedy go się spytalem co to znaczy noob, czy on wie, to mi odpowiedzial ze to kim ja jestem, ehh takich tempić, nikt nikomu nie pomaga, każdy kazdemu przeszkadza, taka jest polska w tibii, tak to jest niestety, oklaski na stojaco dla tworcy tematu.

Khalak 16-07-2006 01:24

Hmmm... co do tego wyrzynania się to dlatego zmienilem swiat na non pvp tam gdzie nie ma kolegow z rlu:baby: bo 2 to raz sie prawie pobilo o Plate Legsy:cup: (w rzeczywistosci rzecz jasna) A jak czasem zdzieram ceny ale jak ja cos sprzedaje to tez da sie utargowac to jestem nOOb??? I jak pytam o trening ale jak mu leci i jakie ma skille? Bo reszty to przestrzegam od kiedy grac zaczalem :baby:

Nynon 22-07-2006 19:05

bóóóóóóóóóó

w tym poradniku jest wiele prawdy ale tez wiele g**na np o tym ze szwedzi rzadza na kazdym serwerze to nie prawda od kad gram w tibie widze ze szwedzi sa dobzi ale nie ze rzadza na kazdym serwie !! X(

wszechstronny niech sie idzie je*** pare stron wczesniej to Nakaye napisal jak jest na prawde. Wielkie gz Nakaye :]

Trichondrius 22-07-2006 21:28

Nynon: Naucz sie pisać -.- I wg mnie to TY jestes noobem pisząc "rzadza" ,co to do qrny nędzy za słowo ? Ciężko Ci napisać chociażby 'zandza' . A słowa "kad" niebęde komentować -.-

Ktoś sie tam jeszcze czepił nicków takich jak "Zbysio marchewcha" , niektórzy zakładają takie bo większość nicków już jest zajętych :/ Sam miałem głupie ;>

Wg mnie polacy są przeważnie cwaniakami w grupie ,często widze polaków popisujących sie przed kumplami itd.
A z innymi sprawami to sie zgadzam z Asim i w małym stopniu z Nakaye'm

Kubalolz 22-07-2006 22:25

beshnadz33jn33 temAt!!!!!11111oneone - u mnie bo szajski temat:evul:

Rozqu 23-07-2006 01:26

Sorry panie wszechstronny ale piszac to oswiadczasz ze rowniesz jestes noobem:) tak jak ten ktory pisze czy moge isc z tymi skilami na dwarfa.. po co to pisales? kazdy w jakims stopniu jest noobem i ja tez robilem tylko 1 rzecz jakom wymieniles w swoim poscie ale i tak uwazam ze jestem noobem.. w jakims tam stopniu i ty tez moj drogi;p

Elyx Eovyn 23-07-2006 10:12

o tibii slow pare

W tibii jest jedn bardzo wazna wada, gdy sie zaczyna grac i jest sie zielonym,nie wie sie co robic,zazwyczj pytamy sie kogos o pomoc i w wiekszosci przypadkow otrzymamy odpowiedz typu:
OMG jaki noob albo:
Ale lama
w te gre zaczyna grac niestety coraz wiecej dzieci od 8 do 13 lat ktorzy w tibii uniemilaja zycie innym graczom. po za tym tak dzielnie bronimy polakow, a to wlasnie nasi rodacy potrafia wpasc na jakas impreze tibijska i wszystko rozwalac,wyzywac,blokowac spawn,zabijac potworki na ktorych skillujemy.

Kiedys nie mialem internetu i chodzilem do kafei wiec wiem jak to jest:(

Hunter Of Mystery 24-07-2006 22:53

mnie wnerwia to ze newbie zaczynaja sie uczyc od noobow :( .Np.:gosciu stworzyl se 1 postac ide i w centrum miasta slyszy kolesia wrzeszczacego na trade chocby fri itanz plx.I se pomysli ze to taka moda w tibii...

Flisik 25-07-2006 10:37

@Szcuroman
Całkowicie się z tobą zgadzam.

Zresztą z tym wiekiem różnie bywa. Ja jak expie nie zabijam ludziom rotow, czy slimow, chyba że mi grożą, choć trochę śmieszne to jest, bo nadają jakby sie zaraz mieli zlać. Ja jak już mówiłem nie zabijam monsterów to mój kolega (knight) idzie i sruu w potworka i z tekstem do mnie "a niech ma noob za swoje". A skąd on to wie? Poza tym takie cholerne chamostwo (cyt. starą babkę, gdy byłem nad morzem) może zrobić z ciebie u low-lvl 2 Tatsuo (chyba każdy się mniej, więcej orientuje o co łazi)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:14.