![]() |
Jeszcze jedno do palka
Knight jak jest bez bohow na 40 levelu to jest wolny jak 15 - 20 level a ja mam 23 level i mam bohy i pokonuje kumpla knighta z 47 Wiec na tyle palek lepszy ;P |
Cytuj:
|
Ale wy macie problemy zal.pl ... Jak ktos chce grac i lvl bic i nikogo niezabijac i sie nudzic tylko expiąc to proste zeby wybral knighta a jak ktos chce chodzic solo potwory na hunty jako shooter i na huntach tak szybko exp klepac ze to baja i wogule pal rox (knight moze jest fajny ale do 30 lvlu potem to juz sie robi nudne) PAL to jest to:cygaro: :cygaro:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
(kto widział film jak EK na 35 przez ponad 0.5h opierał się palkowi na 100+ i sorcowi?) |
Cytuj:
Pewnie ze pall... Knight go nie dogoni chyba że ten pall ma lagi :P ale w to nie wątpie. A zapomnial bym, zależy jakie ma skills :) |
Z tego co zauwazylem palek w pelnym biegu nie strzela, wiec nici z waszych teorii.
|
A ja mam pytanie: Ktora profesja [Knight-Pall] jest szybsza na tym samym levelu [bez zadnych BOHów, Time Ringow, itd.]?
|
@up
Chyba najt :) |
fenx Gremlin nigdy bym nie zgadl :)
|
Pall ...
Więc...
Pall...-Jak nie masz lagów i duzo czasu na gra bierz pallka,Dobre potwo na małym lvl(Ja osobiście gram Pallkiem ;P Najt-Hmm...prosta gra,w tydzień wbiłem 20lvl skille 65/65 jedyny problem to eq coraz lepsze i coraz szybciejX( |
Grałem troche knaitem,obecnie gram pallkiem powiem ci że lepiej gra się knaitem.Czemu??
Hunt---55lvl knait i 55lvl palek pallek--max 1000 boltów---3bp uh---4 bp hmm--2bp gfb knait-------------------bp bardzo dużo:) I kim dłużej bendzież huncił????? ps.soori za or.klawiatura mi padła |
Ja mam paladyna i odradzamci ta profesje. Zeby nim grac trzeba bardzo duzo kasy na speary, a sam trening to katorga. Jesli jednak masz juz dobre skill to gra daje duzo przyjemnosci. Jest jeszcze jednak jeszcze jeden wielki minus - kilk, lag i odrazu dead.
|
Cytuj:
I Ty nam mówisz, że na 20 levelu ze skillami 54 udezyles SLIMA za 104 ? i mówisz ze inna profesja tego nie zrobi udezajac samą bronia bez magi tak ? To wyobraz sobie knighta level 11 Skills(53/53) z Fire axe udezylem za 120 w slima ;] Edit: Mam jeszcze jedno do powiedzenia.Palladyn moze i expi bardzo szybko na małym levelu, ale level wyzej=wolniejszy exp! taki Palladyn 50 level w porównaniu z 50 knightem to wielkie "ZERO" 1.Knight do 40 levela moze spkojnie expic sobie na scarabah itp a taki palek no dobra pójdzie na te scaraby ale wyskoczą mu 3 scaraby i co będzie ?? Knightem mozna oplacanie expic na dragah od 90 levela zalezy kto jak chce kazdy hitek 120+ praktycznie, ale palladyn moze juz wczesniej zacząc przygode z dragami.Ogólnei nie ma czegos takiego "ooo palek super szybko hiper expi a knght tylko skilluje i bardzo wolno expi" Lepsze skille szybszy exp :) Tak wszystko jakby dodac to wychodzi na to, ze Palladin jest dobry na początku niby tak fajnie sie nim gra i expi, ale z biegiem czasu palek zwalnia z expieniem.Knight na samym początku nie daje rady z dobrym expieniem i nie moze podskoczyc Palladynowi, ale gdy zdąbędzie ten 4 magiczny to juz wymiata i jego expienie staje się coraz szybsze~!Od większego levela knightem mozna siedziec na Orc Fortest tam tak exp lecii w ogóle mozna sie rozpisywac :) Powodzenia~! |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
wreszczie Vil powiedzial cos madrego :) mi juz niedobrze bylo od tych komentarzy :P
moim zdaniem obie profesje sa dobre i nie mozna oceniac , ktora jest lepsza, bo kazda ma wady i zalety, i tak naprawde to zalezy od doswiadczenia i umiejetnosci gracza( powtarzam sie) :) gralem oboma postaciami i obie sa fajne ;) |
Paladyn Rox
Paladyn rox dlatego ,że
Ma dużo hp i many Może walic z poteżnych run Moze walic 2 hity naraz Ma dosyc duzo capicity Dosyc szybko mlev mu wskakuje Niepotrzebuje runek ,aby zabijac potworki Paladyn rox :cup: |
ja osobiscie gram palem i muszę stwierdzic ze bardzo dobrze mi się nim gra. Po 1: na 14 lvl mozna zabic fd (sposobem gora dol gora dol itd)
Po 2:Posiada wiele przydatnych czarów Po 3: ma dosc niezle hity... . :P ale oczywiście sa i minusy i to powazne... m.in duzo forsy przepada na bolty które leca jak woda... BARDZO przeszkadza fakt,ze pal nie moze uzywac tarczy... bo dostaje sie o wiele wieksze hity... na moim lvl postrafię od guarda dostac hit 100+ ;( |
Moim zdaniem knight jest lepszy ale to zalerzy od gustu.
|
Cytuj:
Z mojego punktu widzenia, Paladyn jest cały czas dobry, a knight im wiekszy lv tym milej sie gra (z początku to katorga). Knightem na malych skillach bedziesz bił foty 4ever, a skill idą bardzo powoli, paladynem mozna wyskilowac podczas expienia i tyle... Ale potem knight ma lepiej, bo o ile paladynem caly czas uciekasz i potme ci ktos (knight) podpie*dala loota, to knightem na h lv jestes jak taran.... poprostu całkiem spokojan gra... Ps. Nie radze grac paladynem jesli sie nie umie uhać w ruchu : P |
Cytuj:
MOŻE WALIĆ DWA HITY NARAZ!!! wooow a inne profesje nie mogą? Np. knight hmm + z łapy? No, masz racje tylko palladyn wali dwa hity naraz, jak mu się bolt złamie w powietrzu na dwie częsci i walnie hmma to nawet 3 hity naraz;) |
Knight Wygral by z palem jesli majom po 20 poziomie !!!
Po 1 palek nie ma tarczy i knight go bedzie walil mocniej :) Po 2 na 20 lvl są obydwie postacie wiec majom takie same tempo chodzenia wiec nie gdajcie glupot ze knight nie dogoni pala B)
|
Dzięki
Thx wam dzięki wam wybrałem palla mam na 8lvl skille 34/22 moim zdaniem chyba dobrze. Jak możecie to odpiszcie mi czy to dobrze jak na 8 lvl czy tez zle. Teraz gram na Elysi poniewza PITA GARIN shackowal mnie na Askarze 15 drutX(
|
tak knightem musisz skilowac gdzies do skili po 70 a potem exp idzie gladko na dwarf glardach i soldierach
paladyn wbije 60 dista i jusz idzie na glardy tylko jak go dorwie glard to pall dlugo nie porzyje a za to knight porzyje jak go dorwiom nawet 2 glardy od ciebie zalerzy kogo wybierzesz ja sam teras robie knighta :cup: |
@UP Kiedy ostatnio miałeś słownik w ręce? Trudno wklei tekst do worda?:|
Jak dla mnie profesje sa wyrównane. Paladynem idzie gładko i się łatwiej gra, ale jak cie złapie lag to dead. Ogólnie rzecz biorąc to lag u knihta też się moze skończy deadem. Nie mówmy o 20 levelowych postaciach co na cyklopach czy guardach expią, tylko wyżej... |
Cytuj:
Zresztą u mnie na osiedlu również mają problemy z wymawianiem różnych rzeczy z Tibii np. torh (torch), czachero (cachero), a z jednym kolesiem to juz wogle niepotrafi wymienic słowa avatar ani moderator zamiast tego mowi: avart, modertator (lol) |
trudno sie dziwic, gry komputerowe zabijaja szare komórqi ziąą ..
|
Po pierwsze prosze nie stosowac argumentów typu "aja na 15 lvl zabiłem..." bo to zalezy od skilli, kasy(eq,run....) i od PvP przeciwników.
Co do tych profesji to jest taka ogólna zasada, mainowicie taka że knight to urodzony bloker a pall urodzony solo monster killer a czemu? z wlasnych doświadczeń zauważyłem takie coś - pall juz na malych skillach ~50 trafia bardzo czesto w potowry i to raczej wszystkie a knight musi wbic odpowiednie skille aby wogle trafiac, taki przyklad - 10lvl pall ze skilem 40 dist ubije guarda (jakies 20 strzal pujdzie ale liczy sie fakt) a knight moze sobie pomarzyć że wogle odbierze mu 1 hp.... Co do walk to jest prosto, Puki knight nie podejdzie do palla to przegrywa... Jeszcze killka sprostowań: - pall wcale nie ma malo hp -pall wcale nie ma malo cap tlyko beltu mu duzo czesc zajmuja - knight rzeczywiscie mzoe wziasc 2 x wiecej uh tylko że on to zużyje na pewno a pall wcale nie musi zużywać - pall wcale nie wali slabiutko z sd poniwaz sila magii nie wlicza sie tlyko od Mlvl (patrz kalkulator => na 150 lvl pall wali ok 1/3 mniej niz sorc) -Exori knighta równoważy sd palka (tylko ze musi podejsc) -knight odgrywa ważną rolę w teamie za to solo jest cienutko ( z expieniem tez, zobaczcie sobie guardy w kazo - wiecej tam 20 lvl drut/sorc niz 40 lvl knight) -pall latwiej jest bez pacc |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Mówię wam - Knight jak nic:cup:
Z paladynem to dużo kłopotu - strał i ucieczka... Trzeba kupować dużo strzał, zbierać włócznie itp. A knight to dumny wojownik - staje z wrogiem twarzą w twarz i nie zbiera jakihś kamyków:) |
@up
Nie no lol:D gz for comment:] @topic Hmm.. sam kiedys mialem dyletam czy wybrac palla czy knajta. Zdecydowalem sie na knajta poniewaz jest to najprostsza profesja wedlug mnie. Kase wydajesz tylko na uhy lub ihy (eq swoją drogą). No i skillowanie jest latwiejsze, a u palla sie speary lamią albo ci ktos podpierdoli o kamieniach juz nie wspomne, no i trzeba wydawac kase na amunicje. (@up:] ). Taka jest moja skroma opinia |
A czy wiecie ze paladyn ma inna sile jak knight np.
Knight 100lvl skille 95/xx Pal 100lvl skiller 95/xx I Knight walnie wiecej z gsa niz pal ? np nie walniesz 150 w draga no chyba ze masz baaardzo wyskoiu dyst. Nie wierzysz ? Spytaj lord Maslo jaki hity normalnie wali Porownoja knight na wyzzszym lvl z sove i skillami srednimi expi szybciej niz pal oczywiscie SOLO obydwoje expia bez hmm i mocniejszych run przy pomocy w zabijaniu Prosze mnie nie krytykowac poniewaz wyrazilem tylko swoja opinie |
Z Gsa tak, ale z 2H sworda juz niekoniecznie. Prawda jest taka, ze bolty maja atak zblizony do 30, wiec trudno sie dziwic ze knightci zadaja znacznie wieksze obrazenia.
Knight moze expic na wysokim levelu szybciej niz palek, ale niekoniecznie taniej, do tego palek nadrabia na poziomach 40-100 ( bo nie potrzebuje tyle skillowania i zadaje mocno konkurencyjne obrazenia, expiac znowu taniej i bezpieczniej ). Oczywiscie zalezy to od preferencji i doswiadczenia gracza, ale mozliwosci przedstawiaja sie mniej wiecej tak jak napisalem powyzej. To jest moje wlasne zdanie, prosze nie krytykowac .. -.-V |
Ej Vil a co? pall najmniej zyskuje z pacc.
Co do obrazen z sd - a myslisz ze taki sorc na 70 lvl to bedzie jakies kosmiczne obrazenia zadawac?? -.- Co do uh to akurat mowilem o PvM :) Co do PvP - knight zawsze był postrachem pallów :P ale za to pall ma lepiej(dosc) vs sorc/drut Mnie sie ogolnie podoba w palku ze moze grac solo, a nie taki knight 40 lvl co na guardy nie moze isc ;/ imo gra knightem zaczyna sie po anihilatorze.... |
Sd- dobra dobra ale zauwaz ze sorc uderza jedynie z SD (bedac solo moze pozwolic sobie na e wave itp ale to chyba malo oplacalne - nie wiem nie garlem sorcem ;) ) a Pall walczy jednoczesnie Kusza i runami wiec jakby zadawal yle samo obrazen z Sd co sorc to byloby troche nie fair :P
Cap- tzn wedlug mnie nie maja az tak malo cap zeby musieli bawic sie w jakeis b robe(przydatne tak czy siak) , had of the mad itp Exori- moze masz racje :p ale tak czy siak chyba czesciej sie uzywa(powtarzam: chyba) @knighci w kazo - nie tak dawno widywalem regularnie +40lvl knighta który expil na soldach + slime8o tak wiec nie wyciagal nawet 10k expa/h :D |
haha ludzie ten temat jest z 2004 roku
temat do zamkniecia |
Heh powiem jedno taki mały kawał wymyślony na poczekaniu :P
Do czego został stworzony paladyn w Tibi? Odp: Aby knight miał kogo gnoić :) Nie bieżcie sobie tego do serca :D |
@ UP UP UP UP UP.....
Może i Palek bije słabiej . Ale częściej trafia w potworka. Pozatym ataki paladyna nie wchodza na tarcze tylko odrazu na arma albo bloodhit. (bolt omija tarcze). Wiec palkiem raczej sie szybciej zabije poworka bo knightem to : puf/ puf /puf/ 10/ puf/20/50/puf/puf/ 70/ ... :p Takie jest moje zdanie ... nie krzyczcie :P |
Masz dobrego neta weź palka moze na poczatku trudno jest ale z czasem nauczyłbyś sie nim grać.
Knight- dobry na dłuższa mete jeśli chcesz skillować dniami i nocami <powodzenia :> |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:50. |