Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Nadrill 16-08-2008 19:31

Mnie już Naruto manga powoli zaczyna wkurfiać z tymi przerwami. A anime jak jeszcze przed fillerami oglądałem, tak teraz przeglądam tylko zrzuty ekranu, hm.

Rayza 16-08-2008 19:37

bo jest uber-pro-ivul-mega-hiper-niesmiertelną-postacia?
a Kishi nazwał serie Naruto bo anime Sasuke istnieje? [lata 80-90]

Corgar Frizz 16-08-2008 19:50

No ostatnio sasquacz mocno dostał... Kishi chyba pokazuje że to nie saske był tak pro ivul tylko orochimaru siedziący wewnątrza pana S. A bez Pana O Pan S już taki wszechpotężny nie jest.

Corgar Frizz

eerion 16-08-2008 21:30

Cytuj:

Przecież wiemy wszyscy, że to bardzo dobry chwyt na dwunastolatków. Chyba nie zaprzeczysz? ;)
Zaprzeczę. to nie jest chwyt. Manga pokazuje, że ten tytuł jest zdecydowanie powazniejszy.

Cytuj:

Ale co by nie mówić naruto jest trochę dziecinne. A to że wszyscy naruto lubią to inna sprawa.
Czytasz mangę? (na bieżąco?)

Dobra nieważne.
Ja coś ostatnio miałem przerwę z anime.
Muszę nadrobić jakimś fajnym tytułem.
Choć kurde na razie shounenów mam dość.
Coś poważniejszego muszę wytrzasnąć.
Albo odświeżę sobie GiTSa. To jest dopiero anime!

Mystlich 16-08-2008 21:36

Ogląda ktoś Clannad?
Bo zacząłem to dopiero oglądać i myślę, ze to bardzo fajne anime;)

Corgar Frizz 16-08-2008 21:48

I rozumiem czemu mamy tak przeciwne zdania.... moja opinia odnosi się jedynie anime. Jeśli miałbym ocenić mangę to muszę powiedzieć że jest sporo drastyczniejsza, a i przedstawienie pewnych rzeczy w anime jest inne.

Ja oglądałem Clannad... tzn 1 sagę. Tą z Fuka. Bardzo mi się spodobało i polecam ci je.

Corgar

Mystlich 16-08-2008 22:15

Ok...mam do was jedno pytanko:

Czy jeśli mielibyście możliwość to chcielibyście się przenieść do świata anime? Jeśli tak to do jakiego?

Rayza 16-08-2008 22:19

@myst
Widziałem całego Clannada i gorąąąąąąąąco polecam ja tylko czekam na 2 serie =] clannad: after story
@myst-topic
tak,ale za dużo ich do powiedzenia xD
@eerion
obejrzyj sobie ecchi =] bardzo dobre jak na ecchi jest to love-ru i ciągle wychodzi choc jest troszke inna od manga ale to nvm...
a jak nie ecchi to obejrzyj Shakugan no : )

Grocix 16-08-2008 23:10

Obejrzalem CG i odcinki drugiej serii, ktore wyszly. Na poczatku, tak jak mowilem, wydaje sie to znacznie lzejszym DN z duza iloscia walk. Z postepowaniem fabuly jednak, wydaje mi sie, ze problemy Leloucha wcale nie sa prostsze niz te, ktore mial Raito. CG moze nie miec az tak rozwinietego watku psychologicznego (podczas ogladania DN przechodzila mi przez glowe czytana "Zbrodnia i Kara"), natomiast ma znacznie wiecej ciekawych postaci oraz watkow. Do tego, sama postac Lelouch'a jest sympatyczniejsza niz Kira, a jego cele takze bardziej wyniosle. Seria wedlug mnie jest warta polecenia, nawet jesli ktos nie przepada za wszedobylskimi mechami ;)

Nari 17-08-2008 01:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mystlich (Post 2231629)

Czy jeśli mielibyście możliwość to chcielibyście się przenieść do świata anime? Jeśli tak to do jakiego?

Do wykreowanego przez siebie ; ).

Corgar Frizz 17-08-2008 01:06

Czy ja wiem czy chciałbym... może na jakiś czas. Napewno nie na zawsze. A jak miałbym wybrać świat to myślę że świat Bleacha byłby w sam raz.... w normalnej postaci dalej byłbym zwykłym szarym Corgarem... a z drugiej strony shinigami który bez mrugnięcia używa Kidou z poziomów 100+.

Dziwnie trochę się gada o takich fantazjach... zwłaszcza jak pytanie zadaje Mystlich ;p

Edit. Grocix nowy avatarek widzę ;p ale tamten był lepszy...

Corgar Frizz

Grocix 17-08-2008 01:11

Co do swiatow, szczerze mowiac to ja chyba najbardziej chcialbym sie znalezc w tym z ZnT :<

Pi eS
Jak sie nowy avatar podoba?^^ Tym razem C.C.

@Edit up
Niee, z ta postacia laczy mnie ta sama pasja... PIZZA!

@Edit dwa
Nadrobilem zaleglosci z SE (19 ep, nic ciekawego) i Ikkitousen (3 epy, ilosc cyckow i majtek starczy do konca wakacji...)

@Edit tszy (zeby nie bylo ze nabijam posty)
Wie ktos kiedy ma smigac anime-planet?:<

Corgar Frizz 17-08-2008 01:15

Mnie pasją łączy z Choujim.... ale tego gru... ciiii dobrze zbudowanego shinobi nie mam zamiaru do avataru dawać.
Od paru dni chce zmienić avatar, ale anime-planet nie działa a do podpisu ciężko będzie coś dobrać.

A w Soul Eaterze zaczyna się rozwijać akcja... epek widziałem ale wersje RAW i do tego polskich napisów jeszcze nie było... więc niewiele zrozumiałem. Pare słów+tyle co się domyślam ;p Ale podobała mi się walka wersji Chibi postaci ;p

Corgar Frizz

Tana 17-08-2008 01:18

Cytuj:

Slayers! :D

Nari 17-08-2008 01:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tana (Post 2231835)
Slayers! :D

Gratulacje! Swoim postem nakłoniłaś mnie do obejrzenia tego anime ; P. Tzn. podoba mi się z nazwy i, doczytane, z opisu ; P. W każdym razie dziś kończę Aira i zaczynam Slayers.

Mystlich 17-08-2008 07:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2231831)
Co do swiatow, szczerze mowiac to ja chyba najbardziej chcialbym sie znalezc w tym z ZnT :<

Szkoda, że nie możemy sobie podać ręki, bo ja tak samo bym chciał:D

Rothes 17-08-2008 07:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2231838)
Gratulacje! Swoim postem nakłoniłaś mnie do obejrzenia tego anime ; P. Tzn. podoba mi się z nazwy i, doczytane, z opisu ; P. W każdym razie dziś kończę Aira i zaczynam Slayers.

Co jak co, ale zawsze myślałem, że Slayersy w Polsce są dość znane. Leciały bodajże równolegle z Dragon Ballem na RTL7. Tłumaczenie było nawet w miarę znośne w porównaniu z oryginałem. ;p

Anyway wybór dobry, bo i anime niczego sobie.

Świat w którym chciałbym się znaleźć? Woah... za dużo by tego wymieniać. Właściwie w żadnym na stałe, ale po trochu w każdym, gdzie występują magowie - czemu by nie? ;)

Rayza 17-08-2008 11:34

@Grocix
fajny avatar z C.C , C.C+Pizza kojarzy mi sie z hentaiami bo ost. widziałem pare zaczynających sie od tego jak je pizze :3
@myst
może świat SE?
@--
mnie z Mizuru-chan z R+V łączy wspólnie lubienie deszczu,śniegu,lodu i nie lubienia opalania ^^...

Fushion 17-08-2008 12:26

Cytuj:

Naruto, Bleach i ewentualnie FMA

Hazuma 17-08-2008 12:31

Hum Co do swiata tylko i wylacznie Seiren ;p (z Girls bravo ofcoz) no jak powazniejsze to chyba te z ikkitousen ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:47.