Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   League of Legends (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=226565)

robek 19-09-2011 12:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight Patryk (Post 2818900)
No dobra ja tez ownie ap tristana na normalach.To nie oznacza ze jest dobra, gdy sie gra na ogarnietym poziomie.

+1, w powaznej rozgrywce zapewne nie znajdzie miejsca jak 50% wypuszczanych ostatnio postaci;p

Yoh Asakura 19-09-2011 12:48

Hotshot i paru innych owniło AP tristaną na 2k elo ;o

ruszek 19-09-2011 16:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2818889)
Why so serious? Bronisz się jakbym Cię objechał do dziesiątego pokolenia wstecz, a ja tylko chciałem sarkastycznie zwrócić uwagę, że to co napisałeś, brzmi niejednoznacznie.

Erversowi okres się spóźnia, trochę spięty i niekumaty jest ostatnio.

@Lukers

Jak dla mnie Riven to nadal syf, należy jej się delikatny buff.

_WrD_ 19-09-2011 17:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luker's (Post 2818892)
Się nie dziwię że wyzywacie postacie gównem jak gracie nimi 2-3gry i się obrażacie. Ja osobiście zrozumiałem że sheen to u niej potęga zwłaszcza z pasywem. Ulti i możesz wbijać się w środek. Skillami możesz uciec lub gościa dogonić.

Możesz wklejać staty 3000000/0 tą Riven a ja zdania nie zmienię. Też umiem killstealować. Ona jest po prostu bezużyteczna i nie ma niczego do zaoferowania swojemu teamowi. Aha - nie grałem nią. Widzę Rivenki w każdej grze. Ta moja nawet jak ma staty 15/3 i tak gówno robi, a ta przeciwna może mi jajca wygiglać. Nie boję się jej w ogóle, jak Talon ma silence, slowa, DoTa i stealtha, tak Riven nie ma nic. Aha, i LoL po polsku... Wkleiłbym jakiś obrazek z kwejka w stylu "JA PIERDOLĘ /facepalm" ale mi się nie chce.

Yoh Asakura 19-09-2011 17:10

W polskim LoLu są świetne nazwy przedmiotów, na przykład zapał :D

Chyba tylko Olaf jest fajny z polskiej wersji (aaa...twoja stara!). Orianna brzmi beznadziejnie. Chyba 3 lektorów podkładało głosy do tych 83 postaci.

Luker's 19-09-2011 17:35

Co do Riven powiem jedno. Ludzie małej wiary. :] uwielbiam Riven... podoba mi się nią gra. Teraz bardzo dobrze radzę a jak będzie miała busta do będę nią jeszcze lepiej grał. A to że mamy 1000 ludzi nie wiedzących jak się nią gra to nie moja sprawa. Temat ogłaszam za zamniety.

Co do polskiego LoLa zasuwam na nim i szczerze Olaf , Vlad są spoko. Ale i tak moim ulubieńcem jest Jarvan.

CytrynowySorbet 19-09-2011 17:49

Przepraszam bardzo, jakim prawem ludzie narzekali na Oriannę podczas gdy Morgana ma taki sam jeśli nie lepszy harass, zajebisty shield i świetny passiv pozwalający jej zostać w lane praktycznie jak długo się chce?

http://img585.imageshack.us/img585/7608/schowek01da.jpg

First time Morganą, ANI RAZU nie musiałem się nawet starać, o ile Orianną trzeba dobrze sterować kulą, o tyle tu wystarczy flash ulti Hourglass, potem shield i jej "okres" i dobijać ignite / binding?

Ale może to i lepiej, mam nowego championa do wygrywania.

Rybzor 19-09-2011 18:48

Morgana jest mocna, ale nie wiem co oznacza cała reszta twojego posta i do czego służy.

Swoją drogą flash > ult to strasznie idiotyczny pomysł. Tylko matoły używają flasha do inicjacji (wyjątkiem jest bardzo mało czampionów, do których morgana na pewno nie należy).

Erverse 19-09-2011 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2818923)
Erversowi okres się spóźnia, trochę spięty i niekumaty jest ostatnio.

@Lukers

Jak dla mnie Riven to nadal syf, należy jej się delikatny buff.

Nie odzywaj się, co?; ) Nawet nie chce mi się tego komentować.

ruszek 19-09-2011 19:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2818941)
Nie odzywaj się, co?; ) Nawet nie chce mi się tego komentować.

Ale jednak to zrobiłeś.

Yoh Asakura 19-09-2011 19:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2818937)
Swoją drogą flash > ult to strasznie idiotyczny pomysł. Tylko matoły używają flasha do inicjacji (wyjątkiem jest bardzo mało czampionów, do których morgana na pewno nie należy).

l0l
Widzisz sytuację, w której po użyciu Flasha łapiesz 5 ludzi na ulta, ale po co, Morgana tego nie robi.
Akurat flash + ult przy graniu Morganą to coś normalnego. Tak jak Flash + Pulverize Alistara, czy nawet 3krotny gap closer Jarvana.

ruszek 19-09-2011 20:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2818944)
l0l
Widzisz sytuację, w której po użyciu Flasha łapiesz 5 ludzi na ulta, ale po co, Morgana tego nie robi.
Akurat flash + ult przy graniu Morganą to coś normalnego. Tak jak Flash + Pulverize Alistara, czy nawet 3krotny gap closer Jarvana.

Tzn. wiadomo że wszystko sytuacyjnie. Rybie chodziło chyba o to, żeby nie robić tego w każdym tfie - trzeba myśleć :D

Gangrel 19-09-2011 20:46

Tylko mnie właśnie wywaliło z gry i nie pozwala połączyć się z powrotem?

Yoh Asakura 19-09-2011 20:51

Nie, ryba powiedział, że tylko matoły używają flasha do inicjacji i że tylko kilka postaci tego potrzebuje, a to największa bzdura jaką kiedykolwiek słyszałem.

ruszek 19-09-2011 21:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2818953)
Nie, ryba powiedział, że tylko matoły używają flasha do inicjacji i że tylko kilka postaci tego potrzebuje, a to największa bzdura jaką kiedykolwiek słyszałem.

...Morganą

Faktycznie, jednak nie doczytałem.

Ryba nup.

CytrynowySorbet 19-09-2011 23:07

Cytuj:

Morgana jest mocna, ale nie wiem co oznacza cała reszta twojego posta i do czego służy.

Najprawdopodobniej oznacza to co oznacza. Wystarczy pobudzić parę szarych komórek ;/

Cytuj:

A kto powiedział, że Morganą się inicjuje? Prawdopodobnie nie zdążyłbyś użyć hourglassa po wpakowaniu się w przeciwny team. Co innego, kiedy tank rozpocznie walkę, wtedy flash się przydaje, póki przeciwnicy są w CC i w miarę blisko siebie. Póki co każde combo flash ulti było skuteczne i stunowało przynajmniej 3 osoby. Chcesz mi powiedzieć, że dreptanie na piechotę przez championów i/lub creepy to lepszy pomysł?

Rybzor 19-09-2011 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2818969)
Najprawdopodobniej oznacza to co oznacza. Wystarczy pobudzić parę szarych komórek ;/

To teraz porównaj tego champa do 80 innych prócz oriany, żeby nabrało sensu.

@ruszek
Nie wiem, czy ktoś bierze twoje posty na tym forum na poważnie. Bo prócz zacytowania kogoś i dodania "+" albo "ryba nub", nie masz nic ciekawego od siebie do powiedzenia.

@down tolays
jesteś zerem w tej grze, co tu robisz?

LaYs 19-09-2011 23:23

Cytuj:

http://img834.imageshack.us/img834/3...ecfb70942a.jpg

_WrD_ 19-09-2011 23:44

Cytuj:

Son I am disappoint. Morgana do nich należy i jest, że tak powiem, w ich czołówce. Tanky Morgana (z Zhonyą, Abyssalem, Frozen Heartem, a nawet Guardian Angelem) jest świetnym inicjatorem, dzięki odpaleniu Flasha, ulti i aktywa Zhonyi zapewnia praktycznie wygrany teamfight.

@LaYs
sam to chciałem wkleić, wyprzedziłeś mnie :D

LaYs 20-09-2011 00:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2818971)
@ruszek
Nie wiem, czy ktoś bierze twoje posty na tym forum na poważnie. Bo prócz zacytowania kogoś i dodania "+" albo "ryba nub", nie masz nic ciekawego od siebie do powiedzenia.

^ a ty k**** masz? piszesz ***** posty i jesteś z******.
ps. ja biore

Cytuj:

@down tolays
jesteś zerem w tej grze, co tu robisz?

to tobie nie przyznają racji więc nie wiem na **** się pucujesz jaki to ty nie jesteś mobafire mozg guide.wikia.com

Gangrel 20-09-2011 01:09

Ech, gdybyście wszyscy mieli takiego skilla w grze jak we flame'ie to dawno bylibyście e-sportowcami ;)

Rybzor 20-09-2011 02:29

Hahahha lajs ale ty jesteś zabawny jak się złościsz : D Mozna cie ztrolować 2 słowami, taki jesteś głupi : DDD

Yoh Asakura 20-09-2011 03:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LaYs (Post 2818979)
to tobie nie przyznają racji więc nie wiem na chuj się pucujesz jaki to ty nie jesteś mobafire mozg guide.wikia.com

Odnośnie mobafire, jakie to jest badziewie, kiedyś, na początku przygody z LoLem, korzystałem z tego za każdym razem, kiedy wypróbowywałem nową postać, teraz jak na to wchodzę i patrzę na buildy, to aż mi się śmiać chcę (np. IP Farmer Pantheon - milion BT :D)

ruszek 20-09-2011 15:07

Cytuj:

.

@ruszek

A to jakiś wymóg tematu, żebym napisał 3430430493094 buildów do champów i spostrzeżeń na temat nierównych liści w jungli ? Jak tak to sry, już się biorę do pisania.

Rybzor 20-09-2011 16:45

Rotfl. Jesteś głupszy niż myślałem : / (a to już sztuka)

btw:

Cytuj:

Summoners!

Following today's downtime, Riven will be receiving a hotfix that includes a set of buffs that should round out her gameplay.

Base Stats
Attack Speed per level increased to 3.5 from 2.9
Base Armor increased to 15 from 12
Broken Wings bonus attack damage ratio increased to 0.7 from 0.6.
Ki Shout cast time decreased to 0.25 from 0.5
Valor
Shield increased to 60/90/120/150/180 from 40/70/100/130/160.
Cooldown decreased to 10/9/8/7/6 from 11/10/9/8/7.
Wind Slash
Cast time decreased to 0.25 from 0.5
Missile speed increased by 10% to 2200 from 2000.

Best of luck on the Fields of Justice!

CytrynowySorbet 20-09-2011 17:20

Ciekawe dlaczego.

W ogóle to dziś grałem na lane z Riven vs WW. Czułem się, jakby to było 1v2... niedojż, że ona kompletnie nic nie robiła, to jeszcze chcąc "harrassować" WW swoim Q combo zabijała creepy i pushowała. Yummy.

Yoh Asakura 20-09-2011 19:32

http://i56.tinypic.com/34h78fa.jpg

Czemu ja mogę wyjść, a wy tak płaczecie, że się nie da :(

I to nie pierwszy raz!

Pierwszych 5-6 gier to naprawdę była tragedia z ludźmi na niskim poziomie, ale aktualnie trafiam już praktycznie tylko na tych, którzy mieli złoto/platynę i gra się ok.

Knight Patryk 20-09-2011 19:49

bo grasz lepiej niz jakie elo masz wiec latwo ci zkerowac gre

Yoh Asakura 20-09-2011 19:51

Czyli WRD i inni grają gorzej niż jakie mają elo (1200~) i ciężko im scarrować?
(poza tym, to było pytanie retoryczne ;p)

CytrynowySorbet 20-09-2011 21:13

Grasz Cait i się dziwisz (albo i nie, jak widzę).

Koszyk 21-09-2011 00:11

Lays przestań klnąć, albo polecą punkty.

@top

Po 3 miesiacach zagrałem Garenem, fajna postać, tylko jeszcze nie udało mi się ogarnąć full builda, zawsze gra skończy się przed. :/

Knight Patryk 21-09-2011 17:46

gram na usa dominiona XD

Gangrel 21-09-2011 19:47

I jak? Poza tym, że się podnieciłeś ;)

ruszek 21-09-2011 19:58

Obunkruje się Heimem i nie ma ch*ja we wsi że ktoś przejdzie solo, lub we dwóch :DD Ciekawy tych nowych itemów jestem, jak będą na rozgrywkę wpływały.

Maldoryz 21-09-2011 20:35

mam prośbę: mógłby ktoś ułożyć dla mnie taki mały zestaw części do kompa? Niekoniecznie nowych. Ojciec zgodził się na kupienie mi czegoś w miarę taniego. Coś w ten deseń: http://allegro.pl/komputer-4x3-3-phe...807312187.html
Bez dysku twardego i bez napędu. Jakie części kupić do ~1kzł? Mam na myśli: płytę główną, najlepiej czterordzeniowy procesor, pamięć ram, zasilacz i karta graficzna. Rad będę, jeżeli ktoś od razu poda linki allegro.
Z góry wieeeeelkie dzięki.

btw. nie wyobrażam sobie gry w lola na full detalach przy stałych 40fps, a co dopiero np nie wiem, deus ex human revolution...

Knight Patryk 21-09-2011 20:47

Dominion bardzo fajny.Bedzie trzeba duzo balansu zrobic ale swietnie sie gra;d.Co chwile walka itp.Zaczynasz z ~1300 gold i 3lvlem.Dostajesz 3g/sec i ilestam expa.Na mapie sa punkty ktore cie przyspieszaja/healuja itp.Nie chce mi sie rozpisywac ale jak nie chce sie grac w normalnego lola i ogolnie nudy to dominion jest wspanialym rozwiazaniem:D

_WrD_ 21-09-2011 21:45

No fajny dominion, zagrałem raz (morganą) i poza tym że ona średnio się nadaje na tą mapę, to szło mi w miarę ok, miałem najwięcej punktów w teamie. Widać że heimer jest tu mega użyteczny, to samo teemo (utrudnianie przemieszczania się po mapie, co jest tu ogromnie ważne) no i trynda z tą jego zasraną mobilnością. Heimer i trynd w każdej grze. Ich trynd pwnił, ale na szczęście picknąłem morganę więc nie miałem z nim problemu. Fajne są animacje championów podczas przechwytywania wież (morgana ma świetną, jej skrzydła zajebiście powiewają), muzyka i ogólny klimacik, czuć że mapa żyje. Tak, jestem pierdolonym wizualistą i zwracam uwagę na takie szczegóły i je doceniam. Ogólnie według mnie na plus, wszystko bardzo dynamiczne i szybkie.

robek 21-09-2011 22:05

http://img233.imageshack.us/img233/9043/beztytuudyp.png

zastanawiam sie jak moglismy wygrac takiego rankeda, ale w niektorych wypadkach brain>pick, co w tym powinno byc niemozliwe o_O

Yoh Asakura 21-09-2011 23:14

Po co ci te madredy, nie mają dużo hp przecież.

robek 21-09-2011 23:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2819120)
Po co ci te madredy, nie mają dużo hp przecież.

ashe bv, annie roa+bv, ali shurelia+spirit visage+hog, noc mallet+warmog

Nie maja tez malo hp, wiec nie wiem, czemu mialbym ich nie skladac

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:03.