Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Furora (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=191)
-   -   Wydarzenia z Furory (new)! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=76936)

Sunblade Fun 31-12-2006 12:37

@Smerfu
Grasz jeszcze tym 30 Ed-em z za*******m Mlvl-em ??

Hipracjusz 31-12-2006 12:42

UWAGA- Zorganizowany gang grasuje w pobliżu Thais!

Obywatele!
Uprzejmie donoszę, iż w ostatnich dniach nasiliła się fakla PK-owania przez pewną grupę graczy, którzy jak widać żyją z napadania na niewinnych, pojedyńczych graczy. Choć mają niezbyt dobre levele, to działają w dużych grupach. Należy uważać, gdyż gang jest dobrze zorganizowany, ale jego członkowie nie są zrzeszeni w żadnej gildii, co dodatkowo utrudnia ich wykrycie i unieszkodliwienie, co jest celem już niejednej ofiary tychże PK-owców. Grasują oni na północ od Thais, szczególnie przy Mount Sternum, w okolicznych lasach i zaroślach, na drodze do Kazoo, oraz w jaskiniach z cyklopami. Oto krótka charakterystyka tejże niebezpiecznej grupy:

1.Zawsze trzymają się razem, nawet gdy expią!
2.Stwarzają pozory samotnego treningu, ale gdy jeden z członków zostanie zaatakowany, natychmiast zjawia się reszta grupy.
3. Napadają zwykle na silniejszych od siebie.
4. Wszyscy zwykle ubierają się w takich samych kolorach.
5.Napadają nawet w dziesić osób!
6.Zawsze mają dużo run, zarówno uzdrawiających, jak i atakujących!
7.Taktyka grupy:
Taktyka I- W ciasnych pomieszczeniach, jaskiniach, członkowie są rozproszeni i expią sobie spokojnie, jadnak gdy upatrzą ofiarę, lub zostaną (słusznie zresztą) zaatakowani, zwołują się i blokują przeciwnika, nie dając mu możliwości ucieczki. Uzdrawiają się runami, więc trzeba być dobrze przygotowanym do walki z nimi.
Taktyka II-na powierzchni. Poruszają się w grupie, gdy tylko zobaczą ofiarę, atakują, zaczynają gonić i blokować, najczęściej zapędzają do lasu, gdzie ciężko poruszać się między drzewami i krzakami. Uwaga! Nawet, gdy w napadziw bierze udział 10 osób, to atakują tylko 2, do 4 osób, więc używając dobrych czarów masowych można samemu stać się pk. Z grupy tylko jeden człokek ma red skulla, a reszta najwidoczniej atakuje na zmianę. Często przeprowadzają jeden napad po drugim i łatwo ich rozpoznać, gdyż mają jeszcze wtedy skulle. Z ciał ofiar zabierają tylko cenne rzeczy, takie jak armor, czy broń. Po udanych napadach, rozpraszają się i trudno ich znaleźć.

Oto członkowie grupy, których do tej pory udało się wykryć (niektórzy mają hunted już do niejednej osoby):
1.obywatel: Saya Grin -14 lvl, druid
2.ob. Ceprix -25 lvl knight
3.ob. Senosh Dath -13 lvl druid
4.ob. Def ender - tutaj nie zapisalem dobrze nicku, ale na pewno jego nazwa jest podobna.
Po więcej informacji wejdźcie na tibia.com.

Jeczcze jedna UWAGA: Nie łudźcie się tym, że to są słabe levele, bo trzeba przyznać,że znają się na swym fachu i w grupie są groźni nawet dla 30 lvla!

Dając im nauczkę, pomożecie wielu obywatelom Furory. Trzeba raz na zawsze skończyć z tym gangiem!

Obywatelu! Bądź czujny na wroga Furory!

Pall_Mall 31-12-2006 13:26

@up
Powazny problem moze Taifun da rade z nimi

Katrila wbiła 163lv a Ima~ 200:)

Tarinek 31-12-2006 13:28

Aj

Kurde ale sie dzis poskładałem :D Czułem to po nogach ze zaraz sie zaloguja ale mialem je**ny 1% do dobicia i bilem ostatnio resp. Aj nagle patrze a na vip sie czaski loguja i kuzwa tylko myslalem gdzie mozna bp wyjebac ale sie nie udało =./

W sumie i tak huncik uwazam za udany bo DSM , RH , 4 woi , i 2 dragonki to nie tak zle na 20 plecakow manaskow.

Pozdro, to jeszcze nie koniec.

Ps. Wszystkim szczesliwego nowego, i zeby kaca nie miał ten co ogarnia cokolwiek na Ril.;)

Pall_Mall 31-12-2006 13:33

Moglibyscie zrobic massloga na Czipsu czesto online:)

KAŻDEMU ŻYCZE UDANEGO SYLWESTRA WYLUZUJCIE SIE A NIE TYLKO SIEDZIECIE PRZED TYM PC :)B)

Bartholomew 31-12-2006 14:07

WIESZ CO SIE LICZY? SZACUNEK LUDZI ULICY
wiem ze temat ego tekstu juz dawno zakonczony, ale musze sam sie wypowiedziec. nie mam za grosz szacunku do takich osob co sluchaja hip-hopu i teksty ich autorytetow uznaja za swoje motta (zwidek-.-). no coz wiem ze kazdy ma inne zdanie ale bardzo mnie to gryzlo;d.

co do wojny to dziwna ona troche ima~ wbil 200, katrila tez odrobil stracone.
moze po war??
a wlasnie jeszcze jedno pytanko, czy jesli war sie skonczy i wygraja dusk~ to vision musza odejsc czy beda mogli siesplacic??
PASTERZ THE AXEMASTER koloboracja??

Hipracjusz 31-12-2006 14:17

To nie jest żart

Tacy PK to grać nie dają. Wyszedłem sobie do Thais i chciałem poexpić na cyklopach. A dodać muszę, że dopiero co zrobiłem 20 lvl. Już raz mnie tego lvla pozbawił jakić pk.X( Więc idę sobie, a tu wyskakuje kilku z tego "gangu" i gonią mnie do lasu. I nagle z dwóch stron idą bolkerzy (też z grupy) i nie dają mi przejść. Oczywiście zabili, ale szczęście, że nie wypadło mi eq, a bp zostawili.
Kiedy chciałem się zemścić drogim ludzikiem:baby:, znów otoczyli mnie i zabili, chociaż atakowaliśmy we dwoch, a ich było trzech, i to słabszych. Już więcej nie idę do Thais ;p

MagField 31-12-2006 14:22

@up
Wyżaliłeś sie już?Lepiej ci?

alz'q 31-12-2006 14:24

@up idz trzecim ludzikiem uda ci sie...:o

ps. na furo~ zawsze byla rozj3bunda, bedzie i byla ;). Myslalem ze dusk~ po wygranym warze z sun~ bedzie panowalo i wprowadzi tyranie heh chyba zrobili glab dajac paymenty sun~.
b.

Hipracjusz 31-12-2006 14:25

Ehh

Wam to nic nie można powiedzieć... Zmieńcie może już temat...

Diablord 31-12-2006 14:26

SZCZEŚLIWEGO NOWEGO ROKU WSZYSTKIM ! ! !
Gratz loota Tarinek. Wkońcu i ty padłeś na tej wojnie. Zawsze byliście w lepszej sytuacji, bo byliście zdyscyplinowani i nie expiliście... Wiedziałem, że wkońcu nie wytrzymacie i ktoś z was padnie :]

Hipracjusz 31-12-2006 14:32

Nie mamy co narzekać

Chociaż na Furorze zawsze tak było, to jak się zalogowałem miom starym ludkiem na Xanterze, to tam się słyszy takie rzeczy: Jest tu jakiś Polak, odpowiedzcie plx!", albo, że na trade nie wolno po polsku...:p

Kumulus 31-12-2006 14:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hipracjusz (Post 1165236)
Chociaż na Furorze zawsze tak było, to jak się zalogowałem miom starym ludkiem na Xanterze, to tam się słyszy takie rzeczy: Jest tu jakiś Polak, odpowiedzcie plx!", albo, że na trade nie wolno po polsku...:p

o rly? 8o (10 znaków)

Rodri 31-12-2006 15:38

Ja nie rozumiem czemu jedziecie Hipracjusza, przeciez on tylko powiedzial cos czym chcial pomoc innym...

Btw. Tarrin nie laz juz expic... :p

Mr0wa 31-12-2006 16:03

Z okazji nowego roku życze wszystkim tibijczykom udanego, pijanego sylwestra. A tak szczególnie to Vision wiecej fragow !!

GoGo Vision !!!

kostooch 31-12-2006 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tarinek (Post 1165062)
Kurde ale sie dzis poskładałem :D Czułem to po nogach ze zaraz sie zaloguja ale mialem je**ny 1% do dobicia i bilem ostatnio resp. Aj nagle patrze a na vip sie czaski loguja i kuzwa tylko myslalem gdzie mozna bp wyjebac ale sie nie udało =./

W sumie i tak huncik uwazam za udany bo DSM , RH , 4 woi , i 2 dragonki to nie tak zle na 20 plecakow manaskow.

Pozdro, to jeszcze nie koniec.

Ps. Wszystkim szczesliwego nowego, i zeby kaca nie miał ten co ogarnia cokolwiek na Ril.;)

nie wspomniales o tym, ze wbiles pz locka na noobie ktory blokowal ci przejscie.

Smerfu 31-12-2006 17:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sunblade Fun (Post 1164927)
@Smerfu
Grasz jeszcze tym 30 Ed-em z za*******m Mlvl-em ??

tak, juz 31lvlem:D

Mroczno 31-12-2006 19:30

Mam tylko takie pytanie kiedy ludzie zrozumieja ze Petro nie jest dobrym friendem. Wydaje mi sie ze moze co poniektorzy z dusk wiedza o tym i moze chcieliby cos zmienic ale wiesz ze nie ma szans na wygrana albo poprostu boja sie o postacie. prosze o wypowiedzi pzdr. :)

Gienass 31-12-2006 19:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mroczno (Post 1165966)
Mam tylko takie pytanie kiedy ludzie zrozumieja ze Petro nie jest dobrym friendem. Wydaje mi sie ze moze co poniektorzy z dusk wiedza o tym i moze chcieliby cos zmienic ale wiesz ze nie ma szans na wygrana albo poprostu boja sie o postacie. prosze o wypowiedzi pzdr. :)

Na jakiej podstawie mówisz ze Petro nie jest dobrym kolega? Byłes keidys w Duskk albo cos?

Pall_Mall 31-12-2006 19:51

Hmm to jest własnie dziwne u Taifuna ze potrafi huntowac nawet kolegow z którymi expił chodzi tu o Draverika :) e tam.....

UDANEGO SYLWESTRA

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:23.