Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Yoh Asakura 05-05-2008 22:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2041364)
Wie ktoś ile będzie zarabiał,i ile wleciało na konto Arsenalu za transfer Flaminiego?

Nic, bo mu się kontrakt w czerwcu kończy ;x
Flamini ? Nie zdziwię się jak w Milanie będzie rezerwowym. You're just a fuckin' reserve ! No, a my mamy Diaby'ego, który jest drugim Vierią. You've got Flamini, we've got Abou Diaby.

Colo_2006 06-05-2008 11:49

A Bolton ma Rasiaka!

Xendriel 06-05-2008 15:39

Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że od nowego sezonu trenerem Barcy zostanie Josep Guardiola. Nie wiem czy to dobra decyzja puszczać go od razu na głęboką wodę po jednym udanym sezonie w Barcelonie B. No ale cóż, zobaczymy jak Pepe sobie poradzi i oby jedna z ikon klubu była tak dobrym trenerem jak piłkarzem;)
http://pl.youtube.com/watch?v=RETDP1ZPqaM
Oczywiście oficjalna informacja pojawi się dopiero po zakończeniu sezonu.

Fintex 06-05-2008 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2041364)
Wie ktoś ile będzie zarabiał,i ile wleciało na konto Arsenalu za transfer Flaminiego?

"Francuski piłkarz Mathieu Flamini podpisał w poniedziałek czteroletni kontrakt z drużyną AC Milan. Według "La Gazzetta dello Sport" jego zarobki sięgną 4 mln euro rocznie."

"AC Milan nie musiał nic płacić Arsenalowi Londyn, którego umowa z Flaminim właśnie dobiega końca. Francuz przyleciał do Mediolanu w niedzielę i przeszedł pomyślnie testy medyczne."

2x UP

"W Arsenalu Flamini był nazywany... "Gattuso", z racji podobnego stylu gry co zawodnik Milanu. Wszystko wskazuje na to, że dla obu znajdzie się miejsce w składzie ekipy mediolańskiej. - Flamini nie jest tu po to, by zastępować Gennaro Gattuso. Może grać na każdej pozycji w środku pola - zapewnił wiceprezes klubu Adriano Galliani."

Thomisson 06-05-2008 18:37

Jestem za granica, dlatego teraz rzadko pisze. Cieszy mnie forma MU no i zwyciestwa Ronniego w MS :D Wierze w United do ostatniej kolejki i co do tych sezonowcow ja juz w lipcu spieralem sie z Yohem, kto zgarnie trofeum .P

Faytah 07-05-2008 19:31

Hleb po sezonie trafi do Interu.

btw. kto jeszcze odejdzie z Arsenalu?

Yoh Asakura 07-05-2008 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2044846)
Hleb po sezonie trafi do Interu.

btw. kto jeszcze odejdzie z Arsenalu?

A skąd ta pewność ?

MatiCFC 07-05-2008 20:15

Też tak sądze. Dla mnie transfer Hleba do Interu to 95% prawdy. Ciągle się to słyszy. Oczywiście wiem,że słyszy się wiele.., ale wątpie ,żeby to były plotki... Tak samo jak Ronaldinho trafi do Milanu/Interu... więcej mówi się o Milanie, ale myśle ,że będzie to Inter...

Yoh Asakura 07-05-2008 20:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2044963)
Też tak sądze. Dla mnie transfer Hleba do Interu to 95% prawdy. Ciągle się to słyszy. Oczywiście wiem,że słyszy się wiele.., ale wątpie ,żeby to były plotki... Tak samo jak Ronaldinho trafi do Milanu/Interu... więcej mówi się o Milanie, ale myśle ,że będzie to Inter...

Niech nam dadzą Ibrahimovicia i nie ma sprawy ;)

Kubon 07-05-2008 20:29

Barcelona wedlug wp chce Arsenalowi podpierzyc Adebayora. Najpierw Henry, teraz Adebayor? O nie!
(ale to tylko jedna z mozliwosci)
http://sport.wp.pl/wid,9929951,kat,1...wiadomosc.html

Fintex 07-05-2008 22:34

Oglądam Barce i tak mnie sędzia wkur-wia, że żalllllll :( Fakt, że Barca nie jest w formie, ale przy 1szej bramce był ewidentny faul na Marquezie a przy 2giej Ramos nie był faulowany tylko nurkował... żal..

Edit. 4:0.. Barca na dnie... może to i dobrze bo trzeba się od czegoś odbić.

Z bólem na sercu stwierdzam, że real zasłużył na tytuł... w ciągu sezonu real nie był mocny, ale i tak nikt nie był w stanie mu dorównać.

Thomisson 08-05-2008 07:27

http://www.devilpage.pl/index/news/k..._old_trafford_

Valencia w MU? Ciekawe.....

Raul 08-05-2008 08:12

Grająca wspaniały futbol Barcelona, przegrała z cienkim i nieregularnym Realem Madryt (4:1). :(

Strzały na bramkę:
12 - 5 dla Realu. Ach, ta piękna gra Barcy.

Xendriel 08-05-2008 10:07

Niestety, a może na szczęście nie mogłem oglądać tego spotkania, ale po relacjach wnioskuję że Real wygrał zasłużenie i udowodnił, że w tym sezonie jest najlepszą drużyną w Hiszpanii. Brałem pod uwagę porażkę, ale po meczu z Valencią myślałem, że jeśli Barca przegra to minimalnie, ale cóż trudno 3 miejsce w La Liga i gra w eliminacjach LM czekają Barcelonę.
PS. Nie jestem pewien, ale chyba Real dokonał historycznej rzeczy. Pierwszy raz zdarzyło się, że jedna z drużyn wygrała oba spotkania w jednym sezonie.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kubon (Post 2044999)
Barcelona wedlug wp chce Arsenalowi podpierzyc Adebayora. Najpierw Henry, teraz Adebayor? O nie!
(ale to tylko jedna z mozliwosci)

Wenger raczej nie sprzeda Adebayora, a takich spekulacji transferowych jest mnóstwo. Widziałem np. że Henry ma wrócić do Arsenalu w zamian za Fabregasa, że Abramowicz kupi Messiego za 100mln...Ostatnio słyszałem, że Real chce Fabregasa, mimo że prawo pierwokupu ma Barca(ale trochę głupio było by wydawać miliony za swojego wychowanka...).

Yoh Asakura 08-05-2008 14:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2045652)
Real chce Fabregasa, mimo że prawo pierwokupu ma Barca(ale trochę głupio było by wydawać miliony za swojego wychowanka...).

A to jest oficjalnie potwierdzone, czy kolejne wymysły katalońskich/angielskich dziennikarzy ?

Xendriel 08-05-2008 15:15

Czytałem gdzieś o tym, że jak Cesc odchodził do Arsenalu to była klauzula że Barca ma prawo do pierwokupu, ale czy tak jest naprawdę tego nie wiem.
A to artykuł o zainteresowaniu Realu Fabregasem http://www.sport.pl/pilka/1,65080,5187429.html w sumie nie dziwię się Wengerowi że się wkurzył.
Ja i tak myślę, że Cesc zostanie w Arsenalu, mają tam młodą, fajną drużynę. Przechodząc do Realu udowodni tylko, że najważniejsza jest dla niego kasa.

Cytuj:

Jak donosi "Marca", Tottenham Hotspur jest poważnie zainteresowany pozyskaniem Samuela Eto'o. Według informacji dziennika przedstawiciele FC Barcelona mają już w przyszłym tygodniu spotkać się z londyńczykami w celu omówienia transakcji. Nastawienie kierownictwa Dumy Katalonii do sprzedaży snajpera z Kamerunu ma być podobno "więcej niż zachęcające". Transfer ten miałby opiewać na kwotę zbliżoną do 35 milionów Euro.
Mało prawdopodobne, ale Ramos chyba szykuje team by walczyć z "wielką czwórką".

@down http://www.arsenal.net.pl/index2.php...lietony/ofiara pod koniec jest napisanie o prawie pierwokupu ;)

Yoh Asakura 08-05-2008 15:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2045907)
Czytałem gdzieś o tym, że jak Cesc odchodził do Arsenalu to była klauzula że Barca ma prawo do pierwokupu, ale czy tak jest naprawdę tego nie wiem.

Nie bierz wszystkiego z połykiem, bo to jest szkodliwe. ;x

Dark Sven 08-05-2008 16:29

Cytuj:

Ja i tak myślę, że Cesc zostanie w Arsenalu, mają tam młodą, fajną drużynę. Przechodząc do Realu udowodni tylko, że najważniejsza jest dla niego kasa.

Mam wrażenie, że dużo więcej się dla niego nie liczy ;f.

Yoh Asakura 08-05-2008 16:54

Cytuj:

@down http://www.arsenal.net.pl/index2.php...lietony/ofiara pod koniec jest napisanie o prawie pierwokupu ;)

O tak, patrz na stronki pokroju arsenal.net.pl :D

Xendriel 08-05-2008 18:44

Po wpisaniu w google wszedłem na pierwszą lepszą stronę na ten temat. Jak chcesz to poszukaj sobie informacji z bardziej wiarygodnych źródeł;)

Francois Sterchele[*]

Yoh Asakura 08-05-2008 18:52

Też wpisałem. Sport.wp.pl, Barcaserwis, Realmadryt.pl, Pilkanozna.pl Nie uznałbym tego za jakieś wiarygodne źródła.

Xendriel 10-05-2008 21:06

Na krajowym podwórku pozamiatane, Legia i Groclin(Śląsk Wrocław) w pucharze UEFA. Jagiellonia w barażach.
Brożek znowu dwie bramki. Jak myślicie Leo dobrze zrobił nie powołując go?

Yoh Asakura 10-05-2008 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2050235)
Jak myślicie Leo dobrze zrobił nie powołując go?

Zobaczymy po EURO, teraz takie pytania IMO nie mają sensu.

Thomisson 10-05-2008 21:23

Dobrze, że nie jedzie. Gdyby grał w słabszej kadrowo drużynie nie miałby więcej niż 10 bramek w sezonie. To już wolę Sikorę i powołanego Zahorskiego niż Brozihno.

Articuno 10-05-2008 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2050235)
Na krajowym podwórku pozamiatane, Legia i Groclin(Śląsk Wrocław) w pucharze UEFA. Jagiellonia w barażach.
Brożek znowu dwie bramki. Jak myślicie Leo dobrze zrobił nie powołując go?

Tylko Legia w UEFA. Swoją drogą, dlaczego kibice Lecha kibicują Amice Poznań?

Capality 10-05-2008 21:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2050278)
Tylko Legia w UEFA. Swoją drogą, dlaczego kibice Lecha kibicują Amice Poznań?

Ad1 Legia i Groclin(Śląsk) grają w pucharach
Ad2 Ponieważ tak jak teraz Groclin połączy się ze Śląskiem tak Amica połączyła się z Lechem

Emok 10-05-2008 21:35

Brawo ŁKS. :)

Iron 10-05-2008 21:36

Szkoda,że już koniec sezonu jednak teraz czas będzie na analizę i transfery-czyli to co najbardziej lubimy:P Uważam,że to nie fair że Roger znalazł się w kadrze,Brakuje mi Golińskiego w kadrze i właśnie Sikory.. nasi napastnicy to dno i nie wiem czy nasza przygoda na Euro 2008 skończy się dobrze.A jak myślicie gdzie trafi Crouch? Liverpool wycenił go na 15 mln.. mam nadzieję że wyląduje w Newcastle i z Owenem i Martinsem stworzą zgrany zespół.. nadal nie mogę przeboleć 1 mln tak mało brakowało żeby Modric był Newcastle widocznie tak miało być:P Ciekawa kolejka Górnik przegrał Lech Przegrał Groclin ledwo wygrał.Jak widać w naszej lidze każdy mecz ma swoją wagę i tak powinno być zawsze.

Yoh Asakura 10-05-2008 21:41

Iron, a propos Martinsa - podobno ma odejść. Słyszałeś o tym ?

Iron 10-05-2008 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2050318)
Iron, a propos Martinsa - podobno ma odejść. Słyszałeś o tym ?

Yoh nie ma odejść to spekulacje,ale jak pewnie wiesz Arsenal długo ma już na niego chrapkę :P

Yoh Asakura 10-05-2008 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Iron (Post 2050382)
Yoh nie ma odejść to spekulacje,ale jak pewnie wiesz Arsenal długo ma już na niego chrapkę :P

Ale, mówiąc szczerze, wolałbym, żeby został u was. Bo w N'Castle będzie sobie regularnie grał (bo wy 4-3-3 ?), a u nas raczej w podstawowym będzie v. Persie + Adebayor (ew. Villa, eh ;)), więc szkoda mi go trochę by było na ławce. A, no i my mamy Walcotta, który jest jak Martins. Jeżeli chcecie nam dać jakiegoś napastnika, to poprosimy o Owena, ew. dajcie nam Givena :P

Articuno 11-05-2008 00:13

No racja, Groclin w pucharach, mój błąd. Jak to dobrze, że we Wrocku są wierniejsi kibice od tych pyr.
Ciekawe, kto będzie chodził na te mecze Groclinu... Nie jakimś wielkim fanem Śląska piłkarskiego, ale strasznie to przykre.

wozu4don 11-05-2008 00:31

Wierzycie w Awans do LM Wisełki? ;>

Brożek, dobrze ze nie jedzie na Euro, moje zdanie jest takie że w Polskiej lidze strzelać może, ale 100% gdyby pojechał do innej ligi to by nie było juz tak kolorowo tutaj, wole sprawdzonych zawodników którzy ruszają sie, a nie Brożek który ma jechać za "dokładanie nogi" a nie za styl gry i waleczność

Thomisson 11-05-2008 07:35

Dużo się mówi o rozsypce Arsenalu i Barcelony. Pewnie większość to spekulacje, ale mają odejść lub odeszli już:

Arsenal:
Flamini (Milan)
Hleb (Inter)
Adebayor (Barca?)
Cesc (Real?Barca?)
Lehmann (Stuttgart?)

Barcelona:
Valdes (kazał się wystawić na listę transferową)
Abidal (Liverpool za 15 mln euro?)
Marquez (Atletico? Juve?)
Zambrotta (Milan)
Eto'o (Tottenham?)
Ronaldinho (Milan?)
dos Santos (Chelsea? Manchester City?)

Yoh, a Ben Arfa już jest w Arsenalu, czy jeszcze nie?

Calen Futh 11-05-2008 09:26

Wreszcie. Powrót po miesięcznym banie. W sam raz w najważniejszy dzień dla losów ligi angielskiej w tym sezonie :)

Articuno 11-05-2008 10:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper
Wierzymy! Liczy sie sam prestiz wystapienia wraz z najlepszymi klubami. Znajac szczescie, wjebiemy sie do grupy z zespolami pokroju liverpool/manu/barca/milan i dostaniemy wszystkie grupowe.

No to jest chyba logiczne... Po za tym, Wisła nie wejdzie do LM :)

Straznik Monopolowego 11-05-2008 10:56

Ben Arfa jeszcze w Arsenalu nie jest ale jesli Hleb podpisze kontrakt z Interem to bedzie
Flamini juz w milanie na 100%
Hleb na 90% juz w interze
Lehmann odchodzi ale to zadna wielka strata
Cesc zostaje

Maggic 11-05-2008 11:23

A Chelsea w końcu sprawiła sobie świetnego prawego obrońce, bo trzeba sobie powiedzieć że ferreira/beletti to nie jest para dwóch genialnych defensorów.

Ciekawi mnie też sprawa utalentowanego Veloso, mógł by zastąpić Make który ma już swoje lata.

Yoh Asakura 11-05-2008 11:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Straznik Monopolowego (Post 2051246)
Lehmann odchodzi ale to zadna wielka strata

No tak. Mamy Almunie, który ma refleks leminga, a zdolności do ustawiania się może pozazdrościć Wojtkowi Szczęsnemu. Pewnie, żadna to strata.
Cytuj:

Dużo się mówi o rozsypce Arsenalu i Barcelony. Pewnie większość to spekulacje, ale mają odejść lub odeszli już:

Arsenal:
Flamini (Milan)
Hleb (Inter)
Adebayor (Barca?)
Cesc (Real?Barca?)
Lehmann (Stuttgart?)
Jeżeli wierzyć wypowiedziom piłkarzy, to (Flaminiego pomijam, bo on już ma kontrakt z Milanem):
Hleb - nic nie gada, ale jego agent (podobno) zakomunikował, że Alex już jest jedną nogą w Interze.
Cesc - zadeklarował, że nie ma zamiaru odejść. Mam nadzieję, że nie kłamie.
Adebayor - a ten to wierny murzyn, w ogóle nie chce odejść i co chwila dementuje plotki w prasie.
Lehmann - na pewno odejdzie, bo mu się kontrakt w czerwcu kończy.
Cytuj:

Yoh, a Ben Arfa już jest w Arsenalu, czy jeszcze nie?
No podobno 20 mln. euro dał Wenger. I podobno Ben Arfa już się z nim dogadał. Ale oficjalnie jeszcze nic nie wiadomo.
Cytuj:

Ciekawi mnie też sprawa utalentowanego Veloso, mógł by zastąpić Make który ma już swoje lata.
Sporting to klub filialny Manchesteru, więc wątpię, czy go puszczą do Chelsea.

MatiCFC 11-05-2008 12:03

Wy to panowie o transferach a przecież jeszcze mistrza Angli nie ma ! To jest teraz ważne :-)

Ostatnia kolejka ligi Angielskiej.

Birmingham C. ? - ? Blackburn R.
Chelsea ? - ? Bolton W.
Derby County ? - ? Reading
Everton ? - ? Newcastle U.
Middlesbrough ? - ? Manchester C.
Portsmouth ? - ? Fulham
Sunderland ? - ? Arsenal
Tottenham H. ? - ? Liverpool
West Ham U. ? - ? Aston Villa
Wigan Athletic ? - ? Manchester U.

Najważniejsze- CFC-bolton i Wigan-ManU
I inne ciekawe(według mnie- verton-N'Castle, Derby-Reading,Portsmouth-Fulham, L'pool z Tottenhamem i West ham z Aston villa)

GOGO CHELSEA

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:58.