Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Rocket Slayer 13-11-2008 19:05

Cytuj:

Darth Saldria, jak już wiadomo jest jedną z ikon Rookgaardu, przyczynił się do tego i owego.
Czy to co on zrobił jest rzeczywiście istotne dla sprawy? Wymieńcie co on zrobił.
Cytuj:

Więc pytaniem nie jest "Czy to jest fake?" tylko "Po co on miał by robić tego typu rzeczy?".
Dla funu, przetestować swoje możliwości, z nudów.... jest wiele powodów. Póki go nie poznasz dobrze w rl to nie możesz mu wierzyć na 100%
Cytuj:

Przecież każdy by go wyśmiał, oskarżył o fake (pewnie sam tak robił swego czasu), tak jak widać na powyższych postach.
A może by przemilczeli? Gdyby "wkleił" tam powiedzmy DSM-a, to by go ktoś zbluzgał?

Cytuj:

Jeszcze chciałbym nadmienić, że Darth Saldria jest też zarejestrowany na naszym forum, i udzielał się tutaj gdzieniegdzie.
Co z tego?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cygan Slejter (Post 2334288)
Darth Saldria jest napewno jedym z bardziej znanych rookerów i tak o sobie tego by nie podrabiał :p

Patrz wyżej - nie znasz go dobrze z rl, nie oceniaj go. Ludzie są skłonni zmienić się w jednej chwili.

Cytuj:

jak na razie nie mam żądnej teorii do tego :P
Ja mam taką teorię - Pan Klocek z nudów (czegokolwiek innego) wrzucił tu tego ssa starając się nam pokazać, że nie marnuje czasu czy coś... To tylko moja opinia i mogę się ofc mylić.... domysły

Hakuoh 13-11-2008 19:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darth Saldria na stronie rookgaard.pl
Your wasting your time messaging me because I won't show or tell you anything.

Everyone who deserves to know already knows.

Ciesze się, że jestem jednym z nich i znam prawdę.

@down
A to, że grupa fanatycznych poszukiwaczy twierdzi, że jak zobaczy SSa zrobionego przez kogoś znanego już odrazu że to zagadka (tak, aluzja). A to tak naprawdę zwykłe poprzestawianie dwóch obrazków. Reszta domyślać się co mam na myśli. Ruszyć mózgi.

perek1892 13-11-2008 19:16

@up
Jak się to ma do sprawy?

Marcin24 13-11-2008 19:16

Cytuj:

Czy to co on zrobił jest rzeczywiście istotne dla sprawy? Wymieńcie co on zrobił.
To może zostawię bardziej doświadczonym Rookgaardianom, nie chce rozsiewać ewentualnych nieprawdziwych informacji.
Cytuj:

Dla funu, przetestować swoje możliwości, z nudów.... jest wiele powodów.
Dla przetestowania swoich możliwości publikował by to zdjęcie? Z nudów? Dla funu? Po takim fake'u stracił by wszelki szacunek innych. Nie byłby gorszy od reszty zgraji nobków, którzy codziennie tworzą nowe "rozwiązania" zagadek rookgaardzkich.
Cytuj:

A może by przemilczeli? Gdyby "wkleił" tam powiedzmy DSM-a, to by go ktoś zbluzgał?
Płacą Ci za głupotę? Chyba tak. Poczytaj troszki o Rookgaardzie, pozaznajamiaj się z paroma historiami, to zrozumiesz pytanie, które sobie zadałeś. A co do "A może by przemilczeli?" to chyba odpowiedź masz i w swoim, i w moim poście.
Cytuj:

Co z tego?
Jeżeli ktoś przychodzi na obcojęzyczne forum, do wielu nieznanych osób, aby podzielić się spotrzeżeniami, informacjami, to chyba o czymś to świadczy?
Cytuj:

Ja mam taką teorię - Pan Klocek z nudów (czegokolwiek innego) wrzucił tu tego ssa starając się nam pokazać, że nie marnuje czasu czy coś...
Nawet jeśli marnował by czas, to mógłby to usprawiedliwić jakkolwiek (nauką, pracą, sprawami towarzyskimi itp.). A nawet jeśli marnuje czas, to co nam do tego? Zarejestrował się tutaj, żeby pracować? Żeby cały czas coś robić? Nie sądze.

perek1892 13-11-2008 19:31

I z niczego zrodziła się nam rozmowa o bogu ducha winnym rookstayerze...a może zrobił feaka...może faktycznie ma iron helmeta...ale jakie to ma teraz znaczenie?Nawet jeżeli to prawda to i tak nie dowiemy się jak tego dokonał więc poco tego dociekać?

Marcin24 13-11-2008 19:38

Cytuj:

Nawet jeżeli to prawda to i tak nie dowiemy się jak tego dokonał więc poco tego dociekać?
Kolejny, który by chciał kolejnego, gotowego spoila. Jeżeli ma Iron Helmet, to znaczy, że się go jakoś da zdobyć. To myślimy jak. Myślenie wyszło z mody?
@down
A czy w tym cytacie jest napisane, jak zdobył owy hełm?

perek1892 13-11-2008 19:44

Czy Ty czytasz tylko te części postów które Tobie odpowiadają??Przeczytaj jeszcze raz mojego posta ZE ZROZUMIENIEM...tak się składa że że kilka postów wyżej jest napisany bardzo fajny cytat oryginalnie napisany przez naszego szanownego "posiadacza" iron helmeta...to też poczytaj ZE ZROZUMIENIEM (jeżeli znasz choć trochę oficjalny język tibi...inaczej angielski)

Pan Klocek 13-11-2008 20:52

Ehh i znów kłótnie, ot Polska.

@Rocket Slayer
Sorki, literufka, to po pierwsze.
Po drugie, nie muszę udowadniać nikomu, tego że "nie zmarnowałem czasu", a zwłaszcza w taki sposób!
Uwierz mi, mnie również zdziwił ten helmet na jego screenie.

@Większość
Przepraszam, że nie zacząłem od razu bronić Dartha, myślałem, że wszyscy znają go jako człowieka o nieskalanej opinii (no może prócz botterów).
To tak jak z moim pseudo "fake" axa, czy zdjęciem w goblin temple, dużo ludzi oskarżało mnie o to, że chce robić sensacje, ale ci co mnie znali wiedzieli, że nie po to pracowałem na swoją opinie tyle lat, aby zniszczyć ją jednym głupim itemem. Tak samo z Darthem, wątpie aby chciał przekreślić wszystko czymś takim.

Nie twierdzę iż jest to w 100% autentyk, raczej 99,9%.

A i jeszcze raz @Pan Zabujca Rakiet
Jakbyś troszkę się zainteresował Darthem to byś wiedział, że jego życie na Rookgaardzie nie ogranicza się do lvl'a czy kolekcji ;) np. dzięki zbiorom w bibliotece ich gildi można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy o Rookgaardzie. Ogólnie polecam poczytać o nim, jeśli ktoś szuka "inspiracji" do grania Rookgaardianem :)

Rocket Slayer 13-11-2008 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 2334561)
@Rocket Slayer
Sorki, literufka, to po pierwsze.

Nie zauważyłem O.o Que?

Cytuj:

Po drugie, nie muszę udowadniać nikomu, tego że "nie zmarnowałem czasu", a zwłaszcza w taki sposób!
W sumie racja, twoja sprawa co ze swoim czasem robisz. Nikomu nic do tego.
Cytuj:

Uwierz mi, mnie również zdziwił ten helmet na jego screenie.
Mnie nie zdziwiło, co najwyżej wzmogło produkcję gazów :P

Cytuj:

@Większość
Przepraszam, że nie zacząłem od razu bronić Dartha, myślałem, że wszyscy znają go jako człowieka o nieskalanej opinii (no może prócz botterów).
Tak serio, pierwszy raz widzę jego nick, nie "żyję" Rookstayerami ani żadnymi postaciami z gry, których na oczy w rl nie widziałem.

Cytuj:

To tak jak z moim pseudo "fake" axa, czy zdjęciem w goblin temple, dużo ludzi oskarżało mnie o to, że chce robić sensacje, ale ci co mnie znali wiedzieli, że nie po to pracowałem na swoją opinie tyle lat, aby zniszczyć ją jednym głupim itemem.
Lol... do wszystkiego trzeba podchodzić z dystansem.

Cytuj:

Tak samo z Darthem, wątpie aby chciał przekreślić wszystko czymś takim.
Zrobił coś takiego. Może nie myślał w ten sposób, że ludzie podejdą do tego mega serio. W każdym razie ja bym tak rozumował.... I think so

Nie twierdzę iż jest to w 100% autentyk, raczej 99,9%.
Cytuj:

A i jeszcze raz @Pan Zabujca Rakiet
Jeśli napiszesz poprawnie - Rakietowy zabójca - dam ci ciasteczko. A z resztą... wisi mi to, lecz by było miło :)

Cytuj:

Jakbyś troszkę się zainteresował Darthem to byś wiedział, że jego życie na Rookgaardzie nie ogranicza się do lvl'a czy kolekcji
To są na Rooku jakieś ukryte cele, które można osiągnąć, o których nie wiem? Chodzi ci o wyzbieranie wszystkich książek z okolicy i ich przeanalizowanie? Pomijam "rozwijania listy VIPów"

Cytuj:

;) np. dzięki zbiorom w bibliotece ich gildi można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy o Rookgaardzie. Ogólnie polecam poczytać o nim, jeśli ktoś szuka "inspiracji" do grania Rookgaardianem :)
Inspiracje.... hmm wyrosłem z takich...

Cytuj:

Płacą Ci za głupotę? Chyba tak.
To mi pojechałeś! <załamka>

Cytuj:

I z niczego zrodziła się nam rozmowa o bogu ducha winnym rookstayerze...a może zrobił feaka...może faktycznie ma iron helmeta...ale jakie to ma teraz znaczenie?Nawet jeżeli to prawda to i tak nie dowiemy się jak tego dokonał więc poco tego dociekać?
Uważam, że jest możliwość iż "wypapla" pewne info potwierdzające lub obalające pewne tezy. Jeśli rzeczywiście posiada info. Aczkolwiek bardziej bym uwierzył gdyby miał miecz karbowany jak frytki niż iron helmet. Czas nam powie. Jest możliwość, że uzyskał go za kombinowanie z "lokalnymi władzami" jak to było z pewną użytkowniczką?

perek1892 13-11-2008 21:31

Jeżeli by kombinował coś z "Górą"...tzn. by ich w jakikolwiek oszukał, przechytrzył lub zrobił coś innego nie zgodnego z ich (jak to często bywa) wytycznymi to zapewne już by nie miał owego itema...przykład przywołanej wcześniej użytkowniczki...

Pan Klocek 13-11-2008 22:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez perek1892 (Post 2334624)
Jeżeli by kombinował coś z "Górą"...tzn. by ich w jakikolwiek oszukał, przechytrzył lub zrobił coś innego nie zgodnego z ich (jak to często bywa) wytycznymi to zapewne już by nie miał owego itema...przykład przywołanej wcześniej użytkowniczki...

Raczej nie Darth, jedynie co by nadużywał to voidbug, ale to większość starych Rookgaardianów wykorzystała, tylko że te itemki zazwyczaj są pochowane i raczej nikt się nimi nie chwali na screenach, szczególnie swoimi głównymi postaciami :)

Jedynie co wchodzi w grę to:
- dostał za zasługi od "góry"
- znalazł sposób
- podmienił spity i tak się do tego przyzwyczaił że aż zapomniał o tym
- zwykły fake - w co osobiście wątpie

@Rocet S.
Hmm no zastanawiam się nad tym nickiem :) zdawało mi się, że Rocketslayer to rakietowy zabójca, a Rocket Slayer to zabójca zakiet :) no ale powiedzmy, że przekupiłeś mnie tym ciachem 8)~

Cygan Slejter 13-11-2008 22:39

Ja panie Klocku sklaniam sie raczej ku stwierdzeniu ,że to dla niego raczej jakiś symboliczny przedmiot i dla tego wkleił go do zdjęcia :)

Hakuoh 13-11-2008 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 2334726)

Oczywiście nikt mnie nie słucha.

HubertPol 13-11-2008 22:42

Od kiedy pameitam Darth zawsze nie pokazywal swojego helmetu ;/ Zakrywal na screenach nawet 3 lta temu nie pokazywal wiec bardzo mozliwe :) Zaraz zapytam jak bedzie online ; P

Zacznijmy od tego, ze Darth nie ingeruje w klienta od poczatkow Tibii... To odpada ; )

Marcin24 13-11-2008 22:59

Cytuj:

to dla niego raczej jakiś symboliczny przedmiot
No tak, ale skąd Iron Helmet na Rookgaardzie, nawet jako symbol.
Cytuj:

To mi pojechałeś! <załamka>
Ogarnij się, i zacznij w końcu trzymać się tematu. Krytykowanie wszystkich i wszystkiego było fajne kilka lat temu, teraz jest już nudne.

Ameriov 13-11-2008 22:59

Stawiacz Pomników i Unikalny item... Te 2 rzeczy do siebie nie pasują ^^.
I po co wstawiałeś ten ss. Teraz będzie Shadow Rex reaktywacja.

Cygan Slejter 13-11-2008 23:14

Cytuj:

No tak, ale skąd Iron Helmet na Rookgaardzie, nawet jako symbol.
może spodobał mu się na ktorymś test serverze

Pan Klocek 14-11-2008 09:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov (Post 2334782)
Stawiacz Pomników i Unikalny item... Te 2 rzeczy do siebie nie pasują ^^.
I po co wstawiałeś ten ss. Teraz będzie Shadow Rex reaktywacja.

Heh, lepsze to niż kolejny genialny post z propozycją pickowania Maze of Fury :)

@Hakuoh
Słucha słucha, tylko że jakoś nie widziałem sensu w tym. Po co Darth miałby to robić, ja na prawdę trochę go znam i znam jego podejście do tego typu spraw. On raczej nie szuka rozgłosu w ten sposób.

Racja, skoro nie ma dowodu na to że on posiada ten przedmiot, proponuje skończyć rozmowę na ten temat :) mamy dość domysłów prawda? Usunę zdjęcie z tamtego posta i tyle :P

perek1892 14-11-2008 15:45

Usunięcie zdjęcia i tak nic nie da...
@Klocek
A Darth gra na twoim świecie?

<hmm> 14-11-2008 17:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 2334726)
Jedynie co wchodzi w grę to:
- dostał za zasługi od "góry"
- znalazł sposób
- zwykły fake - w co osobiście wątpie

Lub najzwyczajniej w świecie zrobił screena na test serverze...
..są jeszcze inne możliwości, ale mieszczą się w kategorji "znalazł sposób".. nvm

Res Khmer 14-11-2008 18:23

Ma ten helmet, ale jeżeli już to albo go dostał od kogoś z wyższych sfer albo zagadkę rozwiązał ktoś pokroju odkrywcy tajemnicy znikania SoF'a, nie on sam.

Ludzie wy Dartha nie znacie, ale to naprawdę poważny koleś który mógl sobie zasłużyć na taką nagrodę. Gwarantuje wam, że nie zrobiłby fake'u tego pokroju. Wiecie komu zawdzięczacie poznanie tajemnicy SoF'a? Właśnie jemu, on to już dawno temu mi i Rd'B pokazał że SoF znika, nie podał jednak żadnych konkretów, a my naiwni postanowiliśmy Was wkręcić. Teraz Darth ma prawdopodobnie zakaz pokazywania czegokolwiek co jeszcze nie zostało odkryte.

pzdr
Res Khmer

Pan Klocek 14-11-2008 19:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez perek1892 (Post 2335149)
Usunięcie zdjęcia i tak nic nie da...
@Klocek
A Darth gra na twoim świecie?

Nie gra na moim świecie, ale wiele razy rozmawialiśmy o tajemnicach Rookgaardu, o problemach, botterach, propozycjach zmian. Ten gość odwalał kawał dobrej roboty jako Senior Tutor, jeśli ktoś przesiaduje na Tutor Forum to wie o tym.
Zgłaszał bugi, exploity, test server dla niego to nie plac zabaw tylko sposób na wyłapanie błędów i zgłoszenie ich "górze".
Dlatego wątpię i to BARDZO aby taki ktoś jak on robił fake'i. Dla mnie to tak jakby Craban wciskał scieme :P .. chociaż to chyba głupie porównanie XD

Ameriov 15-11-2008 21:53

Możliwe, że dowiedział się od kogoś jak rozwiązać quest. Dostać z góry? No nie wiem... Może tylko na czas zrobienia SS.
ALE! Powiedz drogi klocku, kiedy i jak zdobyłeś ten screen. Bo jak wszyscy
dobrze wiemy Darth odchodzi z gry po "kicku na wolfach" (Pzdr dla wiedzących)
I po prostu chciał na koniec zrobić zamieszanie wokół swej osoby.

Hakuoh 15-11-2008 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov (Post 2337296)
(Pzdr dla wiedzących)

Dzięki.
Jest jeden album na r.pl, gdzie dał tą fotę.

@down
Równie mógłbyć Steel Helmet. Ale przecież Iron ma swoją historię z jednego fejka, który lata(ł) po sieci.

Ameriov 16-11-2008 00:29

@Haku
Tak, tak. Wiemy, że dał...

Swoją drogą dziwne, że akurat Iron Helmet.

@edit
Nie chodziło mi o to. Na jego miejscu dał bym chain legi, gdybym robił fake,
ponieważ Iron ma historię... jako fejk. Chyba rozumiesz.

Vermilion 24-11-2008 19:38

(Tradycyjnie) nie wiedziałem gdzie to dać więc piszę tu. Niby taka pierdoła a jednak może być ważna. Otóż chodzi o keyword "time". Reaguje na niego Amber, Dallheim resztę NPC nie miałem czasu sprawdzić. Zaciekawiło mnie to, że Amber opowiada wtedy, o tym jak był sztorm podczas jej podróży na tratwie, i że zgubiła swój zegarek podczas owego sztormu. Dallheim odpowiada tylko, że czas nie ma dla niego znaczenia i nie obchodzi go ile będzie jeszcze stał na tym moście.

Pan Klocek 24-11-2008 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vermilion (Post 2348568)
(Tradycyjnie) nie wiedziałem gdzie to dać więc piszę tu. Niby taka pierdoła a jednak może być ważna. Otóż chodzi o keyword "time". Reaguje na niego Amber, Dallheim resztę NPC nie miałem czasu sprawdzić. Zaciekawiło mnie to, że Amber opowiada wtedy, o tym jak był sztorm podczas jej podróży na tratwie, i że zgubiła swój zegarek podczas owego sztormu. Dallheim odpowiada tylko, że czas nie ma dla niego znaczenia i nie obchodzi go ile będzie jeszcze stał na tym moście.

Nom, dużo starych NPC'ów reaguje na to słowo. Tak samo jak na "how are you?" takie pozostałości po starym dobrym RPG klimacie :) w sumie to sporo jest takich smaczków. Np czy próbowałeś rozmawiać z tym vampirem z Vanore z założonym garlic amuletem? :)

Vermilion 25-11-2008 14:53

@Pan Klocek

Akurat nie, ponieważ rzadko bywam na mainie :P. Ale słyszałem że odpowiada inaczej niż zwykle.

@topic

Szczerze, jak ostatni debil będę się upierał, że brass arma da sie kupić u Ślepego. Bo to by był zbytni zbieg okoliczności gdyby słowo brass było tak starannie ukryte :>. Oczywiście mogło być tak, że brass arm leciał z mino, ale nie sądzę aby była to jedyna droga aby go zdobyć.

Marcin24 25-11-2008 18:55

Przypuśćmy, że Ślepy Ork sprzedaje Brass Armor. W takim razie jak go zapytać?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Poradnik o Blind Orcu Kshaq'a
Armor - Bora
Shield - Dora
Brass Shield - Donga

Może... bonga? Chociaż nie wiadomo, czy w języku orków to słowo dzieli się na "Brass" i "armor".

Golden-Sword 25-11-2008 19:30

''Bora'' zbroja "Brass Shield" Donga
Wiec może Dobora lub Dogabora .
Nie wiem ja nie wierze by ślepy ork sprzedawał brass armor

Szpec 25-11-2008 19:44

Nic z w/w nie działa.

Marcin24 25-11-2008 19:45

Cytuj:

Nic z w/w nie działa.
Ooo, nie spodziewałem się, że ktoś to sprawdzi. Dziękować.

Vermilion 25-11-2008 20:26

Jednak uważam, że tu chodzi o to, aby właśnie wytrzasnąć słowo "brass" po orkowemu. Kiedyś, jeśli mi się dobrze wydaje Pan Klocek mówił coś o jednym z Cropwelli (bodajże Mandrid Cropwell) jakoby pomógł zrozumieć język orków. Więc może to jego notatki trzeba odszukać i przewertować aby znaleźć to słowo. Problem w tym, że zupełnie nie wiem gdzie ich szukać bo z mainem dużo wspólnego nie miałem :P. Jeśli chodzi o Sword of Fury nie uważam aby był to quest, gdzie chodzimy po jakichś nowych lokacjach itp. Raczej polega on na wykonywaniu zadań, rozmowie z NPCami. Myślałem też nad tym, że może to być quest typu "włącz\wyłącz któryś piecyk\przestaw dźwignię w kanałach miasta>otworzy sie pokój Toma, pociągasz za dźwignię>otwiera się kolejne miejsce które wcześniej było niedostępne". Nie mówię, że ten quest będzie dokładnie tak wyglądał - To oczywiście tylko moje przypuszczenia.

Pan Klocek 25-11-2008 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vermilion (Post 2349806)
Jednak uważam, że tu chodzi o to, aby właśnie wytrzasnąć słowo "brass" po orkowemu. Kiedyś, jeśli mi się dobrze wydaje Pan Klocek mówił coś o jednym z Cropwelli (bodajże Mandrid Cropwell) jakoby pomógł zrozumieć język orków. Więc może to jego notatki trzeba odszukać i przewertować aby znaleźć to słowo. Problem w tym, że zupełnie nie wiem gdzie ich szukać bo z mainem dużo wspólnego nie miałem :P. Jeśli chodzi o Sword of Fury nie uważam aby był to quest, gdzie chodzimy po jakichś nowych lokacjach itp. Raczej polega on na wykonywaniu zadań, rozmowie z NPCami. Myślałem też nad tym, że może to być quest typu "włącz\wyłącz któryś piecyk\przestaw dźwignię w kanałach miasta>otworzy sie pokój Toma, pociągasz za dźwignię>otwiera się kolejne miejsce które wcześniej było niedostępne". Nie mówię, że ten quest będzie dokładnie tak wyglądał - To oczywiście tylko moje przypuszczenia.

A zastanów się tak, czy to miało by JAKIKOLWIEK sens? Czy to miałoby jakąkolwiek fabułę? Wyobraź sobie, że to ktoś zrobił z tego książkę w której czytasz "i bohater włączył piec u Minotaurów co spowodowało zwolnienie blokady dźwigni w kanałach położonych 20km od tego miejsca dzięki czemu pochodnia włączyła przycisk do pokoju Toma który jak wiemy ma dźwignie do grobowca Ghoula, a ten z kolei trzyma klucz do Mino Maga"
Logiczne? :)

Co do Croppwella, on tylko POMAGA w zrozumieniu języka, jego zasób słów jest straaaaaaaaasznie ubogi :P

Vermilion 25-11-2008 21:55

@up

Pytasz się czy ma to jakikolwiek sens? I tak i nie xD. Z jednej strony masz rację, że wyszłyby z tego debilizmy i nijak to się ma do różnych historii itp. Z drugiej strony nawet fasolka, którą hoduję na oknie w talerzu z kaczorem Donaldem wie, że z Roleplayem w Tibii nie jest za dobrze (Nie można powiedzieć, że leży i kwiczy bo tak do końca nie jest). Znajdź człowieku fabułę w takim np. znikaniu sofa :>.

Golden-Sword 25-11-2008 21:58

chcesz fabułę do znikającego SoFa proste daj mi 30min a będziesz miał historie jak z kurde ''Harrego Portieta''

Vermilion 25-11-2008 22:06

@Madasaki

Nie wiem, czy do końca zrozumiałeś o co mi chodzi :C. Nie mówię tu o fabule "kiedyś leżało tu smutofane gufno dinosaura i teraz jak się tam staje to miecz znika". Mówię o fabule zgodnej z tą wymyśloną przez Cipsoft. Z resztą właściwie nie ma dokładnej fabuły, ba nawet wcale nie ma fabuły, w jaki sposób sof znalazł się na wysepce, więc na jego znikanie tym bardziej nie ma co liczyć ;d.

Golden-Sword 25-11-2008 22:09

:D wiem , wiem o co ci chodzi :D

Pan Klocek 25-11-2008 23:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vermilion (Post 2349989)
@up

Pytasz się czy ma to jakikolwiek sens? I tak i nie xD. Z jednej strony masz rację, że wyszłyby z tego debilizmy i nijak to się ma do różnych historii itp. Z drugiej strony nawet fasolka, którą hoduję na oknie w talerzu z kaczorem Donaldem wie, że z Roleplayem w Tibii nie jest za dobrze (Nie można powiedzieć, że leży i kwiczy bo tak do końca nie jest). Znajdź człowieku fabułę w takim np. znikaniu sofa :>.

Dokładnie, dobrze myślisz, i na prawdę RP leży i kwiczy, zmarło dawno temu, ale kiedyś żył prawda? :)
Spójrz na to jak na staaaaaaaary quest, za czasów kiedy w Tibi liczyła się WYŁĄCZENI fabuła i roleplay :)

@MADASAKI
Proszę bardzo, dorób fabułę do znikającego miecza, a będziesz o krok dalej niż większość osób które szukają rozwiązania, a kilometry dalej za osobami próbującymi przepickować rook czy obkilkać wszystkie pochodnie.
Ale fabułę mająca powiązanie z Rookgaardem, genezis, same fakty please :)
Taka myśl - czemu wszyscy przyjęli za pewnik że zniknięcie to początek questa? A może to że znamy miejsce gdzie stanąć jest wynikiem "czegoś", jakiś "przemyśleń", to tak jak z fizyką i teorią strun - mamy wynik tylko nikt nie poznał działania :) i potrzeba je wymyślić :)

Vermilion 26-11-2008 08:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 2350131)
Dokładnie, dobrze myślisz, i na prawdę RP leży i kwiczy, zmarło dawno temu, ale kiedyś żył prawda? :)
Spójrz na to jak na staaaaaaaary quest, za czasów kiedy w Tibi liczyła się WYŁĄCZENI fabuła i roleplay :)

Hmm. No i tu się zaczyna całe maczambuko =]. Otóż ja uważam, że może i sof na wysepce był od samego początku. Ale z questem mogło być inaczej. Nie sądzę, aby był dostępny zaraz po pojawieniu Rooka. Śmiem nawet twierdzić, że jest niedostępny w tym momencie. Niektórzy twierdzą, że quest nie może mieć nic wspólnego z PACC Area - błąd! Może nie mieć, ale nie musi. W końcu quest (całkowity) może być dopiero dodany\był dodany kiedy Pacc Area już było. Niestety nie znam żadnego ze starych graczy i nie mam okazji się zapytać jak to było z ghoulem - był od początku zamknięty czy potem go wrzucili do tej kanciapy :P. Roleplay hmm.... Sam nie jestem fanem mówienia w stylu Mistrza Yody ale jednak w Tibii jego 'absolutne zero' razi w oczy laserem =].

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:29.