![]() |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
@down A to, że grupa fanatycznych poszukiwaczy twierdzi, że jak zobaczy SSa zrobionego przez kogoś znanego już odrazu że to zagadka (tak, aluzja). A to tak naprawdę zwykłe poprzestawianie dwóch obrazków. Reszta domyślać się co mam na myśli. Ruszyć mózgi. |
@up
Jak się to ma do sprawy? |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
I z niczego zrodziła się nam rozmowa o bogu ducha winnym rookstayerze...a może zrobił feaka...może faktycznie ma iron helmeta...ale jakie to ma teraz znaczenie?Nawet jeżeli to prawda to i tak nie dowiemy się jak tego dokonał więc poco tego dociekać?
|
Cytuj:
@down A czy w tym cytacie jest napisane, jak zdobył owy hełm? |
Czy Ty czytasz tylko te części postów które Tobie odpowiadają??Przeczytaj jeszcze raz mojego posta ZE ZROZUMIENIEM...tak się składa że że kilka postów wyżej jest napisany bardzo fajny cytat oryginalnie napisany przez naszego szanownego "posiadacza" iron helmeta...to też poczytaj ZE ZROZUMIENIEM (jeżeli znasz choć trochę oficjalny język tibi...inaczej angielski)
|
Ehh i znów kłótnie, ot Polska.
@Rocket Slayer Sorki, literufka, to po pierwsze. Po drugie, nie muszę udowadniać nikomu, tego że "nie zmarnowałem czasu", a zwłaszcza w taki sposób! Uwierz mi, mnie również zdziwił ten helmet na jego screenie. @Większość Przepraszam, że nie zacząłem od razu bronić Dartha, myślałem, że wszyscy znają go jako człowieka o nieskalanej opinii (no może prócz botterów). To tak jak z moim pseudo "fake" axa, czy zdjęciem w goblin temple, dużo ludzi oskarżało mnie o to, że chce robić sensacje, ale ci co mnie znali wiedzieli, że nie po to pracowałem na swoją opinie tyle lat, aby zniszczyć ją jednym głupim itemem. Tak samo z Darthem, wątpie aby chciał przekreślić wszystko czymś takim. Nie twierdzę iż jest to w 100% autentyk, raczej 99,9%. A i jeszcze raz @Pan Zabujca Rakiet Jakbyś troszkę się zainteresował Darthem to byś wiedział, że jego życie na Rookgaardzie nie ogranicza się do lvl'a czy kolekcji ;) np. dzięki zbiorom w bibliotece ich gildi można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy o Rookgaardzie. Ogólnie polecam poczytać o nim, jeśli ktoś szuka "inspiracji" do grania Rookgaardianem :) |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Nie twierdzę iż jest to w 100% autentyk, raczej 99,9%. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Jeżeli by kombinował coś z "Górą"...tzn. by ich w jakikolwiek oszukał, przechytrzył lub zrobił coś innego nie zgodnego z ich (jak to często bywa) wytycznymi to zapewne już by nie miał owego itema...przykład przywołanej wcześniej użytkowniczki...
|
Cytuj:
Jedynie co wchodzi w grę to: - dostał za zasługi od "góry" - znalazł sposób - podmienił spity i tak się do tego przyzwyczaił że aż zapomniał o tym - zwykły fake - w co osobiście wątpie @Rocet S. Hmm no zastanawiam się nad tym nickiem :) zdawało mi się, że Rocketslayer to rakietowy zabójca, a Rocket Slayer to zabójca zakiet :) no ale powiedzmy, że przekupiłeś mnie tym ciachem 8)~ |
Ja panie Klocku sklaniam sie raczej ku stwierdzeniu ,że to dla niego raczej jakiś symboliczny przedmiot i dla tego wkleił go do zdjęcia :)
|
Cytuj:
|
Od kiedy pameitam Darth zawsze nie pokazywal swojego helmetu ;/ Zakrywal na screenach nawet 3 lta temu nie pokazywal wiec bardzo mozliwe :) Zaraz zapytam jak bedzie online ; P
Zacznijmy od tego, ze Darth nie ingeruje w klienta od poczatkow Tibii... To odpada ; ) |
Cytuj:
Cytuj:
|
Stawiacz Pomników i Unikalny item... Te 2 rzeczy do siebie nie pasują ^^.
I po co wstawiałeś ten ss. Teraz będzie Shadow Rex reaktywacja. |
Cytuj:
|
Cytuj:
@Hakuoh Słucha słucha, tylko że jakoś nie widziałem sensu w tym. Po co Darth miałby to robić, ja na prawdę trochę go znam i znam jego podejście do tego typu spraw. On raczej nie szuka rozgłosu w ten sposób. Racja, skoro nie ma dowodu na to że on posiada ten przedmiot, proponuje skończyć rozmowę na ten temat :) mamy dość domysłów prawda? Usunę zdjęcie z tamtego posta i tyle :P |
Usunięcie zdjęcia i tak nic nie da...
@Klocek A Darth gra na twoim świecie? |
Cytuj:
..są jeszcze inne możliwości, ale mieszczą się w kategorji "znalazł sposób".. nvm |
Ma ten helmet, ale jeżeli już to albo go dostał od kogoś z wyższych sfer albo zagadkę rozwiązał ktoś pokroju odkrywcy tajemnicy znikania SoF'a, nie on sam.
Ludzie wy Dartha nie znacie, ale to naprawdę poważny koleś który mógl sobie zasłużyć na taką nagrodę. Gwarantuje wam, że nie zrobiłby fake'u tego pokroju. Wiecie komu zawdzięczacie poznanie tajemnicy SoF'a? Właśnie jemu, on to już dawno temu mi i Rd'B pokazał że SoF znika, nie podał jednak żadnych konkretów, a my naiwni postanowiliśmy Was wkręcić. Teraz Darth ma prawdopodobnie zakaz pokazywania czegokolwiek co jeszcze nie zostało odkryte. pzdr Res Khmer |
Cytuj:
Zgłaszał bugi, exploity, test server dla niego to nie plac zabaw tylko sposób na wyłapanie błędów i zgłoszenie ich "górze". Dlatego wątpię i to BARDZO aby taki ktoś jak on robił fake'i. Dla mnie to tak jakby Craban wciskał scieme :P .. chociaż to chyba głupie porównanie XD |
Możliwe, że dowiedział się od kogoś jak rozwiązać quest. Dostać z góry? No nie wiem... Może tylko na czas zrobienia SS.
ALE! Powiedz drogi klocku, kiedy i jak zdobyłeś ten screen. Bo jak wszyscy dobrze wiemy Darth odchodzi z gry po "kicku na wolfach" (Pzdr dla wiedzących) I po prostu chciał na koniec zrobić zamieszanie wokół swej osoby. |
Cytuj:
Jest jeden album na r.pl, gdzie dał tą fotę. @down Równie mógłbyć Steel Helmet. Ale przecież Iron ma swoją historię z jednego fejka, który lata(ł) po sieci. |
@Haku
Tak, tak. Wiemy, że dał... Swoją drogą dziwne, że akurat Iron Helmet. @edit Nie chodziło mi o to. Na jego miejscu dał bym chain legi, gdybym robił fake, ponieważ Iron ma historię... jako fejk. Chyba rozumiesz. |
(Tradycyjnie) nie wiedziałem gdzie to dać więc piszę tu. Niby taka pierdoła a jednak może być ważna. Otóż chodzi o keyword "time". Reaguje na niego Amber, Dallheim resztę NPC nie miałem czasu sprawdzić. Zaciekawiło mnie to, że Amber opowiada wtedy, o tym jak był sztorm podczas jej podróży na tratwie, i że zgubiła swój zegarek podczas owego sztormu. Dallheim odpowiada tylko, że czas nie ma dla niego znaczenia i nie obchodzi go ile będzie jeszcze stał na tym moście.
|
Cytuj:
|
@Pan Klocek
Akurat nie, ponieważ rzadko bywam na mainie :P. Ale słyszałem że odpowiada inaczej niż zwykle. @topic Szczerze, jak ostatni debil będę się upierał, że brass arma da sie kupić u Ślepego. Bo to by był zbytni zbieg okoliczności gdyby słowo brass było tak starannie ukryte :>. Oczywiście mogło być tak, że brass arm leciał z mino, ale nie sądzę aby była to jedyna droga aby go zdobyć. |
Przypuśćmy, że Ślepy Ork sprzedaje Brass Armor. W takim razie jak go zapytać?
Cytuj:
|
''Bora'' zbroja "Brass Shield" Donga
Wiec może Dobora lub Dogabora . Nie wiem ja nie wierze by ślepy ork sprzedawał brass armor |
Nic z w/w nie działa.
|
Cytuj:
|
Jednak uważam, że tu chodzi o to, aby właśnie wytrzasnąć słowo "brass" po orkowemu. Kiedyś, jeśli mi się dobrze wydaje Pan Klocek mówił coś o jednym z Cropwelli (bodajże Mandrid Cropwell) jakoby pomógł zrozumieć język orków. Więc może to jego notatki trzeba odszukać i przewertować aby znaleźć to słowo. Problem w tym, że zupełnie nie wiem gdzie ich szukać bo z mainem dużo wspólnego nie miałem :P. Jeśli chodzi o Sword of Fury nie uważam aby był to quest, gdzie chodzimy po jakichś nowych lokacjach itp. Raczej polega on na wykonywaniu zadań, rozmowie z NPCami. Myślałem też nad tym, że może to być quest typu "włącz\wyłącz któryś piecyk\przestaw dźwignię w kanałach miasta>otworzy sie pokój Toma, pociągasz za dźwignię>otwiera się kolejne miejsce które wcześniej było niedostępne". Nie mówię, że ten quest będzie dokładnie tak wyglądał - To oczywiście tylko moje przypuszczenia.
|
Cytuj:
Logiczne? :) Co do Croppwella, on tylko POMAGA w zrozumieniu języka, jego zasób słów jest straaaaaaaaasznie ubogi :P |
@up
Pytasz się czy ma to jakikolwiek sens? I tak i nie xD. Z jednej strony masz rację, że wyszłyby z tego debilizmy i nijak to się ma do różnych historii itp. Z drugiej strony nawet fasolka, którą hoduję na oknie w talerzu z kaczorem Donaldem wie, że z Roleplayem w Tibii nie jest za dobrze (Nie można powiedzieć, że leży i kwiczy bo tak do końca nie jest). Znajdź człowieku fabułę w takim np. znikaniu sofa :>. |
chcesz fabułę do znikającego SoFa proste daj mi 30min a będziesz miał historie jak z kurde ''Harrego Portieta''
|
@Madasaki
Nie wiem, czy do końca zrozumiałeś o co mi chodzi :C. Nie mówię tu o fabule "kiedyś leżało tu smutofane gufno dinosaura i teraz jak się tam staje to miecz znika". Mówię o fabule zgodnej z tą wymyśloną przez Cipsoft. Z resztą właściwie nie ma dokładnej fabuły, ba nawet wcale nie ma fabuły, w jaki sposób sof znalazł się na wysepce, więc na jego znikanie tym bardziej nie ma co liczyć ;d. |
:D wiem , wiem o co ci chodzi :D
|
Cytuj:
Spójrz na to jak na staaaaaaaary quest, za czasów kiedy w Tibi liczyła się WYŁĄCZENI fabuła i roleplay :) @MADASAKI Proszę bardzo, dorób fabułę do znikającego miecza, a będziesz o krok dalej niż większość osób które szukają rozwiązania, a kilometry dalej za osobami próbującymi przepickować rook czy obkilkać wszystkie pochodnie. Ale fabułę mająca powiązanie z Rookgaardem, genezis, same fakty please :) Taka myśl - czemu wszyscy przyjęli za pewnik że zniknięcie to początek questa? A może to że znamy miejsce gdzie stanąć jest wynikiem "czegoś", jakiś "przemyśleń", to tak jak z fizyką i teorią strun - mamy wynik tylko nikt nie poznał działania :) i potrzeba je wymyślić :) |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:29. |