Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

ruszek 05-01-2010 16:39

Dodatki kupujesz na płycie (WOTLK,TBC), lub zamawiając keya. a aktywacja podstawki kosztuje 30-45 zł. Oczywiście możesz też kupić wow podstawke na płycie, ale to kosztuje 70 zł ~~

Czyli:

80 zł (Wrath Of the Lich king)
50 zł (Burning Crusade)
40 zł (aktywacja podstawki)
=
170 zł

I wtedy masz 30 dni grania. Jednak wliczając już pre-paida :

80 zł (Wrath Of the Lich king)
50 zł (Burning Crusade)
40 zł (aktywacja podstawki)
80 zł (Pre-Paid)
=
250 zł

I masz wtedy 90 dni grania.

Grue 05-01-2010 16:55

To jest zajebiste ale z moim laptopem to juz widze moj fps=0.1... :
http://s.wowinterface.com/preview/pvw31985.jpg

To tez jak dla szamana nawet ladne:
http://s.wowinterface.com/preview/pvw33173.jpg

http://www.wowinterface.com/downloads/index.php?cid=107

Od wyboru do koloru (i nie pomagam w odpaleniu tego, bo za duzo tlumaczenia hiehie, czytac czytac czytac i probowac >: D).

_WrD_ 05-01-2010 17:05

Ee tam, classic UI ftw.

Co do cen: zależy czy chcesz mieć ładną kolekcję pudełek na półce (jak ja), czy nie. Jeśli nie, kup same klucze aktywacyjne a grę ściągnij/pożycz od kumpli. Wyjdzie o wiele taniej, ale ja tam wolę mieć pudełeczka :]

Najtaniej ma serwis keye.pl:
Podstawka - 34 zł
Burning Crusade - 34 zł
Wrath of the Lich King - 74 zł

Łącznie 142 zł, ale na sam początek starczy podstawka + BC, czyli 70zł, od biedy nawet sama podstawka, ale wtedy tracisz możliwość grania dwoma rasami.

Obojętnie, czy kupisz tylko podstawkę, czy wszystko, masz 30 dni grania. Dodatki nie dodają dni.
No a potem już pre-paidy. I znowu - najtaniej na keye.pl, 76 zł za 2 miesiące (60 dni).

Polecam ten serwis, ma automat, który wysyła ci kod na mejla dosłownie w sekundę. Jak kupowałem tam pre-paida, klucz przyszedł jak zamknąłem okno płatności. Dosłownie 2 sekundy :d

Nerchio2 05-01-2010 17:25

Dzięki ;d to teraz musze się zastanowić czy chce grać w tą gre, bo
a) jakbym chciał z kumplami na raidy(ale to od 80) to bym musial poswiecic 3-4 h dziennie od 19 do okolo 23 ;D troche pozno
b) Blizzard planuje tylko do 100 poziomu wiec pozniej gra nie bedzie miala sensu(okolo 2-3 lata? ;d) a teoretycznie cala kasa pojdzie na marne

ruszek 05-01-2010 17:35

Cytrynko, daj mnie do frienda ;( Mój nick : Ruszek

_WrD_ 05-01-2010 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nerchio2 (Post 2715990)
a) jakbym chciał z kumplami na raidy(ale to od 80) to bym musial poswiecic 3-4 h dziennie od 19 do okolo 23 ;D troche pozno

Przecież nie musisz codziennie :o Większość gildii prowadzi tzw. raid calendary, do raidu możesz się wpisać, ale nie musisz. Jednak zwykle jest jakieś minimum, jakieś 2-3 raidy na tydzień. To nie jest dużo ;d
Późno? Maniacząc kiedyś w diablo potrafiłem usiąść od 18 do 3 w nocy :D Ahh, to były czasy <3

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nerchio2 (Post 2715990)
b) Blizzard planuje tylko do 100 poziomu wiec pozniej gra nie bedzie miala sensu(okolo 2-3 lata? ;d) a teoretycznie cala kasa pojdzie na marne

Pierwsze słyszę. Blizz powiedział jasno: nie zamierza porzucić WoWa, nawet wtedy kiedy wypuszczą nowe MMO. A zanim przestaną wydawać nowe dodatki, sporo czasu upłynie. O to się nie martw ^^

ponczus 05-01-2010 17:54

Nie macie odczucia że ICC to jest żart nie raid? Szczególnie wersja 10man. Gunshipa zrobiliśmy w niecałe 30 minut, nie znając taktyk i z kumplem który zasnął w trakcie walki. Trochę żenada. Na razie wychodzi na to, że najtrudniejszym raidem był Ulduar, szczególnie, że Blizz zapowiedział, że Yogg był za trudny (to jest jakiś giga żart) i Lich King będzie łatwiejszy.

CytrynowySorbet 05-01-2010 18:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2716015)
Nie macie odczucia że ICC to jest żart nie raid? Szczególnie wersja 10man. Gunshipa zrobiliśmy w niecałe 30 minut, nie znając taktyk i z kumplem który zasnął w trakcie walki. Trochę żenada. Na razie wychodzi na to, że najtrudniejszym raidem był Ulduar, szczególnie, że Blizz zapowiedział, że Yogg był za trudny (to jest jakiś giga żart) i Lich King będzie łatwiejszy.

Poczekaj na resztę insty / LK / heroic. Flame Leviathan też był prosty, a Ulduar jako Ulduar chyba już nie?

Bluray 05-01-2010 19:07

nawet jak Blizz da trudniejsze raidy to zaraz masa casuali mega fanów będzie płakało na forum, że nie dadzą rady zabić Lich Kinga ;(, a gracze co chcą wyzwań nic nie będą mieli do gadania, więc i nerf!!!, lekkie wyzwanie? trzeba trochę pomyśleć, pobiegać po planszy... nerf!

Heh no bo przecież jak można stracić tych wszystkich casuali, którzy opłacają abonament, tyle kasy........... a reszta i tak się przystosuje ;)

Nerchio2 05-01-2010 19:50

Może się jednak skusze ale jeszcze musze to przemyslec :D mój umysł musisz przez noc odpocząć, a jak raid sie będzie kończył o 23 czy coś to wiesz :D cały czas musiał bym poswiecic na wowa, a u was jak to jest ile gracie dziennie/tygodniowo ? ;d

Bluray 05-01-2010 19:53

Różnie, ale już od dawna pierd..dziele raidy, mam lepsze rzeczy do roboty w WoW :P

EDIT
A w ogóle to wy gracie na tym BL? przed moją małą przerwą założyłem tam postać i nawet znalazłem gildię i teraz wznowiłem grę i znowu zaczynam tam grać :P

CytrynowySorbet 05-01-2010 20:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nerchio2 (Post 2716065)
Może się jednak skusze ale jeszcze musze to przemyslec :D mój umysł musisz przez noc odpocząć, a jak raid sie będzie kończył o 23 czy coś to wiesz :D cały czas musiał bym poswiecic na wowa, a u was jak to jest ile gracie dziennie/tygodniowo ? ;d

No to cię uszczęśliwię: aktualnie w 3.3 nienależenie do żadnej gildii jest korzystniejsze. Na trade CODZIENNIE widzę kilka osób spamujących, że szukają ludzi do ICC10/25 / TO(G)10/25. Dołączasz, bawisz się, leci fajny itemek - rollujesz (koniec ze zbieraniem dkp przez 3 tygodnie na 1 trinket). Gidlia = hard mode'y w tej chwili.

_WrD_ 05-01-2010 20:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nerchio2 (Post 2716065)

Jak jest wolne to dosyć często, ale w trakcie szkoły to mało...

Bluray 05-01-2010 23:24

I znowu nefy...

Cytuj:

* Walka z Lady Deathwhisper przeszła następujące zmiany w wersji normalnej dla 25-graczy: ilość many została zredukowana, życie addów zostało zredukowane, Adherents zaczną rzucać zaklęcia po dłuższym czasie od ich pojawienia w czasie walki
* Fale duchów w zarówno wersji normalnej jak i heroic Halls of Reflection zostały nieco zmienione, aby łatwiej można było je pokonać; na przykład brak możliwości pojawienia się w tym samym czasie 2 mage oraz 2 merceneries w fali zawierającej 5 mobów, krótszy czas trwania efektu shield bash spectral footmanów, czas rzucania flamestrike przez spectral mages został wydłużony, czas jego trwania zmniejszony, oraz zmniejszone (w wersji heroic) zadawane obrażenia
* Przerwanie rzucanych przez Ymirjar Flamebearers fireballi w Pit of Saron, nie będzie powodowało natychmiastowego skorzystania przez nich z umiejętności Hellfire
heh : o

ponczus 06-01-2010 16:44

+Kolejny nerf oculusa.

@Cytrynowy
Właśnie Ulduar na początku był trudny. Przypomnij sobie ilość nerfhammerów które uderzyły w niego. A tutaj? Pugi czyszczą 25man a i tak są nerfy.

CytrynowySorbet 06-01-2010 17:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2716377)
+Kolejny nerf oculusa.

@Cytrynowy
Właśnie Ulduar na początku był trudny. Przypomnij sobie ilość nerfhammerów które uderzyły w niego. A tutaj? Pugi czyszczą 25man a i tak są nerfy.

Bo ja wiem? Ignis był ciężki, ale nie był on potrzebny do przejścia dalej. Flame Leviathan na początku miał opinię strasznie trudnego, bo ludzie nie wiedzieli, że trzeba zniszczyć wieże... Razroscale? Wystarczył 1 wipe żeby moja gildia ogarnęła o co chodzi. XT był trudny tylko 1wszego dnia, kiedy były straszne lagi. Nie zapominajmy, że Ignis był lekko zbugowany.

Więc ogólnie 4 pierwsze bossy Ulduaru nie były aż takie trudne. Nie oceniaj fortu po przednich liniach obrony.

ponczus 07-01-2010 11:03

ICC new wing

in minus - strasznie to małe :/

in plus - no nareszcie kontent wymagający czegokolwiek :D Rotface bardzo fajny, Festergut jeszcze lepszy, profesor z nawiązaniami do Futuramy :D:D:D

@Cytrynowy
True true. Chociaż nerfhammery uderzyły już w czwartek po dodaniu Uld :P

CytrynowySorbet 07-01-2010 15:12

Jestem ciekaw czy walka z Putricide nie jest zbugowana. W końcu ani razu nie był testowany na PTR (bo tam był właśnie zbugowany).

malkolm 07-01-2010 15:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2716713)
Jestem ciekaw czy walka z Putricide nie jest zbugowana. W końcu ani razu nie był testowany na PTR (bo tam był właśnie zbugowany).

"Professor Putricide is working as intended
Just as a point of clarification. The Professor Putricide encounter is working as intended. You are only allowed one abomination up at any given time in both 10 player and 25 player modes.

[...] We are attempting to reproduce the spawning of multiple aboms. It's definitely not intended and will be hotfixed."

Raczej nie :-)

Był płacz, że zbugowany bo nie można mieć drugiej abominacji w tym samym czasie na 25ce, ale jak się okazuje: "working as intented" :-)

Zrobiło się ciut trudniej i już ludki płaczą :-P

Bluray 07-01-2010 17:11

I tak pewnie znerfią.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:06.