![]() |
|
nyh... a ja nie pisałem : < i wcale nie czuje sie zazdrosny ze wy pisaliście (yay! do "że wy" udało mi sie napisać bez błędów nie patrząc na klawiaturę =D)
ja dzis kupiłem hellsinga #3 normalnie przez 5/6 ch. była rzeźnia za rzeźnią Oo normalnie alucard wymordował całe wojsko,całą obsadę telewizji,całą policje, miło xD. więcej trupów niż 10 na stronie chyba nie dało sie zmieścić 8D achhhhh.... z rozmowy z frizzem powstała moja lista mang zakupionych do kolekcji : p lista: Ukryty tekst:
|
Cytuj:
;p |
erotycznych/ecchi na pol. rynku niema : p wiec istnieje tu tylko nie zboczone doujinshi
|
Ach, to dlatego...
Swoją drogą, nei wiem, dlaczego wszyscy tak nażekają na tłumaczenia JPF'u. Przecież nie kalęczą/cenzuruję mangio aż tak bardzo... Z tyłu tomu oryginalne nazwy technik, nie widze probolemu. Tylko dwie rzeczy ciągle mnie dziwią: Sakura-chan = Sakurka. Zdaję sobie sprawę, że "~Chan" jest tutaj uznane za zdrobnienie, ale Sakurka by go zdrowo zlała za taki tekst. Dattebayo = Tenteges. To już mnie zabiło. |
Wszyscy wiedzą że "dattebayo" to "kumalski" ! Zresztą, w niejapońskojęzycznych wersjach mangi mogliby w ogóle to nieszczęsne "dattebayo" pominąć, bez tłumaczenia i w ogóle...
@edit w ogóle, w ogóle, w ogóle :cup: |
@Zasa~
Nie czytalem tej mangi, nie widzialem tlumaczenia, nie mialem stycznosci z Naruto, ale -chan dodawane do imienia dziewczyny chyba nie moze byc uznane za zdrobnienie? @QRAS Co ci sie nie podoba w openingu C;H? Ja wlasnie po raz n-ty slucham tej piosenki i wydaje mi sie bardziej niz w porzadku ^^ |
Tłumaczenie JPF-u jest dobre jeśli nie bardzo dobre, na pewno jest lepsze niż niektóre tłumaczenia internetowe. Mam tylko zastrzeżenia do tłumaczenia nazw własnych(imo powinny zostać w wersji oryginalnej), uważam także, że techniki w naturo powinny być tłumaczone w przypisach.
@Gro Podzielam opinie co do openingu :), przynajmniej do tej muzycznej strony. |
ta... będziesz szukał polskiej nazwy wielkiej kuli ognia na stronie X z 185 powodzenia xD
|
O ja was, 2 strony a mnie z 6h tylko nie było.
Cytuj:
Cytuj:
Tak ogólnie to bym dał jeszcze kilka: The Legend of Maian (fantasy) No Bra (comedy-ecchi) P.K (martial arts) Soul Eater (supernatural) Bleachaki i Naruciaki plus One piece wszelakie, czyli to co najpopularniejsze. Katekyo Hitman Reborn (action) Kimi no Iru Machi (Drama-romance) FMA (duh!) Hunter X Hunter (dla dzieci, jak chcesz :p) Kekkaishi (supernatural) Eyeshield 21 (comedy-sport) D.Gray-Man (comedyxhorror) Air Gear ... Cytuj:
....................\............................/ .....................Que zawsze ma racje. |
Widzę, że dużo napisaliście, a u mnie żadnych postępów. Aż nie chce mi się czytać postów ile kto przeczytał/obejrzał, bo się wkurzam...
|
@Rayza
Przypis zawsze można zrobić pod panelem ;) @ Szkoda tylko że Berserk i Air Gear kończą się urywając w drastyczny sposób fabułę. Żeby nie było obie te pozycje polecam :). |
Przypisy powinny być takie jak w tłumaczeniu One Piece na manga-lib.pl. Według mnie tak jest idealnie. Oryginalne nazwy technik + polskie przypisy.
Od dzisiaj całkowicie kończę grać w gry. Komputer mam zamiar teraz używać tylko do nauki i anime. Ciekawe ile wytrzymam w swoim postanowieniu xD Nipah! Corgar Frizz |
Cytuj:
|
Cytuj:
A jak się zachciewa to tylko armorgames.com newgrounds.com i jazda. Ukryty tekst:
Cytuj:
|
@Que ale ty już jesteś stary....
Gry o tematyce anime? Nie licząc paru bijatyk nigdy nie grałem w takie gry dłużej niż 2-3h.... No chyba że pod tą kategorię podpada też Final Fantasy. To już całkowicie inna liga. Śmiało mogę powiedzieć że na FF straciłem setki godzin. I nie uważam ich za straconę, bo FF to naprawdę świetna gra. Nipah! Corgar Frizz |
o Tak już niedługo rusza Trzecia seria Higurashi!! :]
|
Cytuj:
|
Przeczytałem tomy 5 i 7 Naruto Masashi Kishimoto i bardzo mi się spodobało, sama postać Naruto jest bardzo fajna, taki krzykacz, co robi dużo szumu, a w walce szybko odpada, chociaż czasem ma dobre pomysły.
"NAZYWAM SIĘ NARUTO UZUMAKI!!! I NIGDY NIE PRZEGRAM Z TAKIMI JAK WY!!! ZROZUMIANO?!" Zamierzam teraz kupić sobie tom 1 i czytać od początku. |
Czy mi się wydaje, czy wszyscy tak nagle zaczęli ogląda Hellsinga?
|
Wydaje Ci się, ja będę zaczynał dopiero po weekendzie :P
Jakie to anime? http://i412.photobucket.com/albums/p...beztytuu-1.jpg |
To Azumanga Daioh jest.... Poznaje mundurek ;p
Właśnie 7 ep Chaos;HEAd widziałem. Tyle że bez napisów i niewiele z tego zrozumiałem.... w każdym razie akcja zaczyna się rozkręcać ;p Nipah! Corgar Frizz |
X.x
czytam (stan z 15:24) hellsinga #4 i normalnie co kartke mnie szokuje "pomysł" serii,tomu, i smiałość autora X.x dlaczego? (spoiler) : Ukryty tekst:
@bluray prawdziwa akcja i "powaga" zaczyna sie dopiero od 16+ tomu a Jeszce bardziej od shippuudena (tom 28+) |
Cytuj:
w00t? |
Ściągam Kannagi- opłaca się?
|
Mundurek jak każdy wie jest bardzo ważnym elementem zarówno postaci jak i wielu anime. Konkludując to mundurek jest bardziej legendarny niż Osaka. Taki fetysz mundurkowy w skrócie....
Nipah! Corgar Frizz |
Wreszcie trochę czasu na anime.. ; )
Obejrzałem przed chwilą OVA School Days: Magical Heart Kokoro-chan. Słabe, też nie polecam, ale o wiele lepsze od Valentine's Day.. Jeszcze 3 odcinki i skończę ZnT pierwszą serię, szczerze powiem, jestem mile zaskoczony ; ) Drugą serię też pewno obejrzę, ale słyszałem ploty, że 3 serii lepiej nie oglądać, żeby nie psuć sobie widoku ZnT jako fajnego anime.. Prawda li to? ;> |
prawdę powiadamy iż trzycia z rzedu seria animacji japonskiej o brzmieniu ZNT3 jest szczerze mówiąc do bani xD
|
Jak na moje to za mocno starali się zrobić płytkie ecchi, tak zresztą lubiane przez japońców.
|
@Nari
Haruhi jak Haruhi ale dlaczego niechcą nakręcić II Seri Elfen Lied to tego juz nie moge pojąć :/ |
obejrzalem 2 odc 3ciej serii ZnT i jakos jestes zniesmaczony lekko ale obejrze juz cale skoro zaczelem...
|
jak oglądałem ZnT to tez sie przygotowałem na coś lepszego :/
ale sie zawiodłem , niestety do Shany troche brakuje :P biedny Saito ''Ty zboczony Psieeee!'' hehe xD |
Doobra : P Postanowiłem, że tak czy tak obejrzę ; ) ale póki co to jeszcze nawet 1 części nie skończyłem : ]
|
ostatnio skończyłem Neon Genesis Evangelion 1.0 you Are (Not) Alone
Z*******e jak na Evangeliona Przystało B) tylko ta muzyka :o podczas Akcji i w ciekawszych momętach masakra :/ ścieżka dzwiękowa rodem z Amerykańskich Filmów :/ co jak co ale mogli coś lepszego podstawić :( Evangelion movie omg jaki chłam! jak zobaczyłem Rei to wiedziałem już wszystko na Temat ;( wstyd i hańba ; / |
Naruto spoiler
Ukryty tekst:
|
Naruto
Ukryty tekst:
|
Cytuj:
|
Oglądam - Return of Dragon Ball after 11 years. (GT się nie liczy) - akcja 2 lata po Majin Boo Saga.
Jak skończę to coś więcej (może) napiszę ;p |
Plotki o 2 serii Haruhi krazyly, miala nazywac sie The Vanishment of Haruhi Suzumiya. Sluch jednak zaginal i fanowie twierdza, ze byl to tylko zart, a Haruhi rzeczywiscie "zniknela". Tym co chca poznac wiecej przygod Haruhi, polecam ksiazki, dostepne w calosci po angielsku na:
http://www.baka-tsuki.net/project/in...uzumiya_Haruhi Ja chcialem dzis nadrobic GTO, ale doszly sluchawki i nie moge oderwac sie od muzyki :/ |
coo? mała oglądalność Elfen~ :o hmm mnie sie Elfen~ bardzo podobał ja to widziałem z 4 razy xD
i nie miał bym nic przeciwko jakby jednak sie skusili na II serie no i na III oczywiście ;):p 5 Centimeters per Second (5 Centymetrów na Sekunde) Polecam Bardzo : ) |
OMG, KNJ nowy chapter! Tak żadko to wychodzi, że już zapomniałem, że to czytam. I ofc Kaworu nie wytrzymał bez wstawienia przynajmniej dwu stron z nagimi dziewczynami XD Uwielbiam go. A motyw z psikaniem był świetny. :>
No i oczywiście. Nowy FT. Nie chce mi się robić hide, więc powiem tylko tyle: Hall of Thunders... Mogli wcześniej wspomnieć, że coś takiego jest. A tak to zupełnie się tego nie spodziewałem. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:01. |
|