Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Corgar Frizz 28-11-2008 11:47

@Mys... wróc.. Hanndo

Co ci się tak w Byousoku tak bardzo spodobało? IMO mówienie o tym filmie "świetne, bardzo dobre, doskonałe" jest trochę na wyrost. Zwłaszcza że film nie należy do zbyt płytkich i nie wszyscy go całkowicie zrozumieją. A ocenianie czegoś na podstawie komentarzy innych trochę śmierdzi brakiem własnego zdania. Dla mnie oprócz doskonałej grafiki nic więcej doskonałego nie było... Owszem miał pewien przekaz, ale po prostu był nudny.

Bleach

Ukryty tekst:
Biedna Rangiku.... tylko szkoda ze i ją tak uratują. Ale jestem zaskoczony, Rangiku nie należy do najsłabszych bohaterów, a nagle schodzi na jeden cios...

Ja chce walki Ichigo, Halibel albo Barakiela. I oczywiście to zostawią na sam koniec.

Nipah!
Corgar Frizz

Rayza 28-11-2008 12:28

bleach
Ukryty tekst:
ta, normalnie chimera niemalże zabiła ragniku i hinamori,1 ciosem,ale do walki podownie stjae elita Soul Society Kira,i gosciu z tatuzazem, ichigo jest na leczeniu po zmaskrowaniu z walki z nnoitorą i grimmjoweł,...

Corgar Frizz 28-11-2008 12:56

Bleach

Ukryty tekst:

Ichigo na leczeniu? Przecież było pokazany początek walki Ulqiorry z Ichigo ;p I właśnie tego się nie mogę doczekać ;p Poza Grimmjowem Ulqiorra jest najlepszą postacią w Bleachu

Nipah!
Corgar Frizz

Grocix 28-11-2008 12:59

Twoj stary
Ukryty tekst:
Jest MORSEM!

Nie moglem sie powstrzymac przy tych waszych evul spoilerach :<

A dobra, calkiem na powaznie, mi sie Byousoku podobalo, napewno swietna kreska. Nie znaczy to jednak, ze Makoto Shinkai nie zrobil niczego lepszego, chociazby Hoshi no Koe, ktore jest znacznie ciekawsze :)

Rayza 28-11-2008 13:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2352456)
Bleach

Ukryty tekst:

Ichigo na leczeniu? Przecież było pokazany początek walki Ulqiorry z Ichigo ;p I właśnie tego się nie mogę doczekać ;p Poza Grimmjowem Ulqiorra jest najlepszą postacią w Bleachu

Nipah!
Corgar Frizz

O_o? który to ch.? bo jakoś ichi x emosik info o walce mi umknęło Oo
ja myślałem ze nadal zdycha xDDD

@gro
a ty jestes gejem =D mam mase dowodów xD

Juzefek 28-11-2008 15:03

Bleach
Ukryty tekst:
Woot, ładnie pojechał z Rangiku, jestem ciekaw, jak to w anime pokarzą

btw.
Ostatni panel rox
http://www.onemanga.com/Bleach/336/16/

eerion 28-11-2008 15:17

Cytuj:

Dla mnie oprócz doskonałej grafiki nic więcej doskonałego nie było... Owszem miał pewien przekaz, ale po prostu był nudny.
Jedną z ciekawych rzeczy w tym filmie był fakt, że taka historia jest w 100% realistyczna. Po drobnych przeróbkach mogłaby się wydarzyć gdziekolwiek na świecie. I to w przedziale około-naszego pokolenia (ludzi, którzy teraz mają z 23-25 lat).
Poza tym - to jest jeden z tych ambitniejszych filmów. One nie mają porywać. One mają zmuszać do refleksji czy wyciągania wniosków.
Jeśli szukasz czegoś płytszego i z większą dawką akcji - ten twórca nie stworzy nic dla ciebie.

Corgar Frizz 28-11-2008 17:11

@Eerion

A pisałem że film jest płytki? Słaby?
Cytuj:

Zwłaszcza że film nie należy do zbyt płytkich i nie wszyscy go całkowicie zrozumieją.
I wydaje mi się że nie zrozumiałeś przekazu mojej wypowiedzi. Pisałem o tym że zachwycanie się nad czymś czego się nie rozumie jest śmieszne. Niezbyt dosłownie, ale to był powód do napisania tamtego posta. Może jestem teraz chamski, ale nie wydaje mi się żeby Hanndo dobrze zrozumiał ten film. Po prostu nie lubię takiego czegoś.

Cytuj:

Dla mnie oprócz doskonałej grafiki nic więcej doskonałego nie było... Owszem miał pewien przekaz, ale po prostu był nudny.
Tutaj zaś jest mowa o doskonałości. O ile kreskę byłoby ciężko poprawić, to pozostałe elementy filmu zawsze można poprawić. Więc jak mogę pisać że coś oprócz kreski jest doskonałe? To byłoby zwykłe kłamstwo.

Cytuj:

Jeśli szukasz czegoś płytszego i z większą dawką akcji - ten twórca nie stworzy nic dla ciebie.
No to trafiłeś w mój czuł punkt... Nie pisałem że chce coś płytkiego, z większą ilością akcji. Jedynie tyle że film był nudny. To moje subiektywne odczucie i tyle... po prostu nie byłem w stanie go obejrzeć nie robiąc sobie przerwy. Ale to mi się zdarza często. Swoją drogą są różne gusta. Nie wszyscy przepadają za ambitnymi pozycjami i to wcale nie znaczy że część ludzi to ignoranci.

Nipah!
Corgar Frizz

Grocix 28-11-2008 17:26

Corgar sie napina (ej, zartuje tylko, nie bij!), a ja znalazlem tapete laczaca moje dwa zainteresowania:
http://i441.photobucket.com/albums/q...cam/UO0025.jpg

Otakuma 28-11-2008 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2352876)
@Eerion

Tutaj zaś jest mowa o doskonałości. O ile kreskę byłoby ciężko poprawić, to pozostałe elementy filmu zawsze można poprawić. Więc jak mogę pisać że coś oprócz kreski jest doskonałe? To byłoby zwykłe kłamstwo.

Na świecie nie ma rzeczy doskonałych, których nie można ulepszyć lub które nie potrzebowały by ulepszenia.

Jeśli chodzi o sam film to po naniesieniu poprawek zmieni się fabuła, postacie lub akcja automatycznie zmieni sie sam film. IMO łatwiej jest nanieść poprawki graficzne niż te w fabule tak żeby zachować równowagę i sens całości.

@up
Czy mnie sie wydawać? Czy to być REC?
Corgar który przez większość tematu wchodził raz na tydzień teraz intensywnie zaspamia forum, zobaczymy kiedy mu sie znudzi ;)

Corgar Frizz 28-11-2008 17:42

W tym sęk że w Byousoku nie ma co poprawiać jeśli chodzi o graficzną stronę...

Lepiej porzućmy temat Byousoku. Każdy ma inne zdanie na ten temat i nie ma sensu się o to kłócić.

I ty Brutusie.....
A znudzi mi się aż będe pewny że moje miejsce w top5 nie jest zagrożone ;p
Nipah!
Corgar Frizz

Grocix 28-11-2008 18:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2352947)
Czy mnie sie wydawać? Czy to być REC?

Niee, to sa grafiki animowych lasek w rzeczywistych high-endowych sluchawkach :D

DDoS 28-11-2008 18:57

FUNimation wariuje kolejne anime zabiera funsuberom - Spice&Wolf i Soul Eater będą na ich licencji razem z Naruto i Evangelion od stycznia.

Nari 28-11-2008 19:11

Jeszcze nam anime sprywatyzują >.> Niech sobie wezmą już te szpitale.

Rothes 28-11-2008 20:27

Najgorsze, że od razu na dzień dobry powysyłali C&D do wszystkich liczących się subberów SE, w wyniku czego mamy piątek, a odcinka z angielskimi napisami wciąż brak. Aero Subs twierdzą, że mimo wszystko mają zamiar kontynuować tłumaczenie serii. Tylko że do mnie bardziej niż słowa przemawiają czyny, a tych wciąż nie widać. :P

kołbaś 28-11-2008 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2352914)
, a ja znalazlem tapete laczaca moje dwa zainteresowania:

Hentai i anime ?

Rayza 28-11-2008 20:58

@
to ja kołbasiu,ale o mnie potem, jemu chodziło o muzykę i girls

Nari 28-11-2008 21:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2353442)
@
to ja kołbasiu,ale o mnie potem, jemu chodziło o muzykę i girls

Raczej o muzykę i anime... Ja tam rozpoznaję co najmniej 2 chłopaków...

Rayza 28-11-2008 22:27

WHERe you have boys in this pic O_o? no gdzie?

Shiz. 28-11-2008 22:35

Rayza, ty nic nie mów heteryku ;x

@top
Wie ktoś jak nazywał się stary film Naruto, tzn. tam walczył z rycerzem i prosiłbym o nazwę, to już stary film ;) Jak było Kawaii.

I teraz pytanko, kto czytał Kawaii. <3 z t.pl?

Otakuma 29-11-2008 00:10

Szukam jakiegoś anime trzymającego dobry poziom, byleby nie była to komedia(od czasu do czasu niech pokazują się humorystyczne momenty ale bez przesady). Jak na chwile obecna przejadłem się komediami.
Bardzo mile widziany byłby jakiś dramacik lub romans. Nie pogardzę również czymś podobnym do Claymora, Elfen Lied, Death Note, Code Geass, Samurai Champloo albo Sword of the Strenger. Jednym zdaniem szukam czegoś z poważniejszych pozycji.

Poratuj ktoś!

Rayza 29-11-2008 00:14

myslef;yourself?

ja wracam to juz trwającej 8h rozmowy z neko-chan ^^ mrrr...

Nari 29-11-2008 00:25

True Tears? Seria z okruchów z życia, brak komedii, pewnie już oglądałeś ; P.

ZenekGrab 29-11-2008 00:41

A czyta ktoś może one piece tam to dopiero się dzieję

Ukryty tekst:
Ciekawa akcja będzie jak Luffy będzie ratować Ace

Serious Sam 29-11-2008 02:10

Bosz.. wreszcie obejrzałem School Days.

Ukryty tekst:
Jestem totalnie zaskoczony! Cholera... Wszystko mogło potoczyć się inaczej. <Sekai! Nie rób tego!!!> : <<<

Otakuma 29-11-2008 11:11

@Rayza, Nari

Oglądałem obie te serie i obie były naprawdę świetne. Jeśli ktoś by podał tytuł czegoś podobnego byłbym wielce wdzięczny, filmem anime też nie pogardzę.
School Days jest w tych klimatach?

i386 29-11-2008 11:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2354040)
@Rayza, Nari

Oglądałem obie te serie i obie były naprawdę świetne. Jeśli ktoś by podał tytuł czegoś podobnego byłbym wielce wdzięczny, filmem anime też nie pogardzę.

Dramat i romans? School Days is for you : ) Tylko nie rzucaj serii po 5 odcinkach, potem będzie lepiej (ja miałem taki zamiar, i bardzo się cieszę, że nie rzuciłem)

BTW, żeby nie było - ja SD nie polecam : D ale też nie żałuję, że obejrzałem..

Nari 29-11-2008 12:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2354040)
@Rayza, Nari

W takim razie polecam Kimi ga nozomu eien, I"s pure (OVA) i trochę klimatyczną Suzukę.

@edit
I jeszcze zapomniałem o Shakugan no Shana, dosyć popularne.

Hanndo90 29-11-2008 18:25

@Corgar Frizz

hm ocb? Napisałem ''Polecam Bardzo'' a ty twierdziesz ,ze go nie zrozumiałem -.-
ok niezauważyłem '':D:D'' ale miało być '': D'' a nie '':D'' inaczej ''smieje się''
wprowadziłem cię w błąd Przepraszam : * : )

Rekin Master 29-11-2008 19:30

no i Higurashi no naku koro ni skończone- obie serie.
Wrażenia? Ogólnie nie było źle. Druga seria wyjaśnia dopiero 'ale ocohozi?!', jednak nie ma już tego klimatu, co pierwsza. Chwilami nie podobały mi się te takie przesadzone przejawy przyjaźni oraz bezsensowne sytuacje(zamiast uciekać, ktoś zostaje żeby 'osłaniać tyły', przez niego reszta zostaje. W tym samym czasie wszyscy zdołaliby uciec.). Jednak serię warto obejrzeć.

Zabieram się za code geas, czy jakoś tak :P. Co następne? Możecie coś polecić?

Serious Sam 29-11-2008 21:27

Wreszcie kupiłem sobie bluetooth... Zrobiłem zdjęcia mang, które kupiłem^^

http://img165.imageshack.us/img165/5...2008122ed7.jpg
http://img253.imageshack.us/img253/2...2008123wg1.jpg

Nie zbijać się: (

Poza tym, dzisiaj prawdopodobnie w nocy będę na komputerze, co polecacie obejrzeć ? Chciałbym coś podobnego do School Days.

@down
Tak, kupię jeszcze 1 i 2 tom. Na celowniku mam także 14 tomów Love Hina.

Otakuma 29-11-2008 21:33

Gratuluje zdobyczy, szczególnie Tokio Mew ;). Czyżbyś kupował Chobits od końca?

DDoS 29-11-2008 22:11

Po kilku pm, wkleję może tutaj link do nowego filmu DB, jest tam też One Piece i jakieś inne anime.

http://www.jumpland.com/animetour/db/index_en.html

Trzeba pobrać specjalną przeglądarkę Shonen Jump i film, który tylko ona otwiera.

Nuda kurde na studiach, tyle wolnego czasu a nie ma co robić.

Rayza 29-11-2008 22:38

mam to samo w szkole DDoS , ja tam sobie rys. ćwiczę rys. (...)
a ja sie pobawiłem w pisaniu jap. :D (starałem sie jak najlepiej to zrobić)

私わ テイド デ す (テイド zapisane w katakanie)
napisałem:
Ukryty tekst:
watashi wa deido desu

@down
poprawione

Grocix 29-11-2008 22:48

@Up
テ - te
デ - de
ド - do
ト - to

;>

@Otakuma
Efki ogladasz?

Otakuma 29-11-2008 23:07

@Grocix
1 serie widziałem, za drugą sie jeszcze nie wziąłem chociaż sie przymierzam.

Melodia z 92 odcinka D.Gray-Mana
http://www.youtube.com/watch?v=wITSpUcFmFw

Kocham tą melodie

Czegochcesz 29-11-2008 23:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2353812)
Szukam jakiegoś anime trzymającego dobry poziom, byleby nie była to komedia(od czasu do czasu niech pokazują się humorystyczne momenty ale bez przesady). Jak na chwile obecna przejadłem się komediami.
Bardzo mile widziany byłby jakiś dramacik lub romans. Nie pogardzę również czymś podobnym do Claymora, Elfen Lied, Death Note, Code Geass, Samurai Champloo albo Sword of the Strenger. Jednym zdaniem szukam czegoś z poważniejszych pozycji.

Poratuj ktoś!

-Saikano
-Cos bardziej nietypowego, Baccano!
-Hanbun no Tsuki~~

Grocix 30-11-2008 01:44

@Otakuma
O, oprocz drugiej serii efa Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora tez moze byc (jak powiedzial Czegochcesz). Ewentualnie cos z innej strony - Jigoku Shoujo (Ippen shinde miru?), albo cos z klasyki - NGE, Paranoia Agent lub Wolf's Rain?

Koszyk 30-11-2008 01:59

No wiec skonczylem trzecia serie o Zboczonym psie i powiem tak... moze byc, bylo pare momentow gdzie zaliczylem rotfla ale bylo tez pare momentow ktore ogladalem ze znudzeniem...

Co polecacie na styl ZnT? Bo nie mam co ogladac :P

Grocix 30-11-2008 02:04

@Up
Shakugan no Shana, ci sami Seiyuu glownych rol co w ZnT, same glowne postacie tez bardzo podobne, za to fabula ciekawsza i wykonanie powazniejsze.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:25.