![]() |
Cytuj:
Babolek był przypadkowy. Bawiło sie pod depo w pking 2 gości i dowalili w siebie raz gfb tak że dostało 3 osoby oprócz nich. Zauważyli że babolkowi zszedl blood hit a nie z many niebieski. Więc zebrali szybko na vent jeszcze 3 osoby, obserwowali babolka czy nie uzywa czaru na M shield a potem combo.... Odkąd jest vent~ to i knight sie składa na combo a co mówić o sorcu. To już nie te czasu gdy sie klepało knighta na 100 lvlu dotąd aż skonczą mu sie uhy. |
@up
mmm nie było ventrillo?! ;o to ciekawe mmmm sadze ze od dawna sa dostepne programy typu ventrillo/ts a nawet jestem pewien tylko kiedys malo kto tego uzywal z roznych powodow (slaby komp\lącze, brak zgrania, bariera jezykowa) |
Rzecz moim zdaniem idzie o coś zupełnie innego. Cipsoft ostatnimi updatami rozwalił wcześniej świetnie funkcjonujący system, bowiem przed nimi każda profesja posiadała naturalne ograniczenia. Teraz postacie magiczne zostały ich pozbawione. Expią szybko, nie muszą skupiać się nad mlvlem, jedyną ich blokadą tak naprawdę jest czas poświecony na grę. Palek i knight, nie mają najmniejszych szans im dorównać, czego wynikiem jest maksymalne rozpasanie tych pierwszych.
Ja osobiście czuję się z deka oszukany, dorobiłem się przyzwoitych skilli poświęcając na to mnóstwo czasu, jednak w przełożeniu na mechanikę gry nic mi one już nie dają. Mało tego lepiej jest porzucić swą pierwotna postać i rozpocząć karierę magika. Przykre, ale prawdziwe. Nic widać trza czekać na lepsze czasy, aż ktoś w końcu pójdzie po rozum do głowy. Pozdrawiam |
Cytuj:
Zrobic teraz niezlego sorca (60-100lvl) to kwestia checi, nie trzeba do tego wielkich umiejetnosci ani pokladow czasu. Ogolnie boty wprowadzone przez CIPy zmienily cala mechanike wojen, stad powszechne uzywanie Ventrillo. |
Cytuj:
Jak mnie to denerwuje jak ktos cos takiego pisze ze sorc najlepszy i wogule, jakos kiedys na starych servach bylo 85% knightow i nic nie mowilisice o tym... I jak tak mowicie 60-100 sorc to kwestia czasu to zbierzscie sie w 8-10 osob zrobice takich sorcow i serv wasz -.- GL |
Cytuj:
Secundo: Knightow mogło być i 90% i więcej, póki istnieli w postaci defensywnej o niczym to nie świadczyło. Pkowanie i paowanie samymi knightami nigdy nie było dobrym rozwiązaniem, ponieważ każda profesja miała środki do obrony przed nimi. Sytuacja teraz wygląda diametralnie inaczej, ponieważ żaden rycek nie ma szans na obronę przed combo. Tetrio: W grach might and magic jedni lubią grać postaciami walczącymi wręcz inni magicznymi. Ja osobiście nie preferuje tych drugich, czy to oznacza, że mam se dać spokój z grami rpg? Trzeba mieć zloty środek na wszystko i tego w tej chwili mechanice Tibii brakuje Pozdrawiam |
Cytuj:
|
Cytuj:
No to też prawda, sorec zawsze ma dużo kasy. |
Argument, że sorc ma mało hp jest w sumie nic nie warty, ponieważ spójrz ile rycek ma many, a mana shielda i tak mu poskąpili.
W sprawie kickow to szansa na przeżycie zazwyczaj jest taka sama. Po prostu zależy na czym expisz i na czym cię wywali. Knight kickniety w sytuacji, gdy ma długi ogon padnie szybciej niż ty na jednym monsterze. Btw. Jeżeli uważasz że wszystko jest w mechanice w porządku to zrób knighta lub palka w dwa miechy tak, aby efektem końcowym był setny level, nawet mając plecy. |
Cytuj:
|
jak juz sie kazdy rozpisal o tych magach, to tez cos dorzuce:
- tansze i bardziej wydajne manasy -rozdzki -hydry i wszsytko jasne, cofnijcie mi te 3 i zoabczymy kto tu jest the best ;) a ja i tak najbardziej lubie grac palkiem, ale przegieli z ograniczeniem zasiegu kuszy i te beznadziejnie kiepskie hity z bolcow...:/ |
Cytuj:
|
moze to czysta kalkulacja ze strony cip shitu? Teraz wiekszosc gra sorkami a sork bez paca nie pociagnie, knajtem palem z dobrymi skilami jeszcze czasem na guardach wysiedzisz, dlatego wszystkie postacie magiczne musza posiadac pacca praktycznie non stop jezeli chca grac i to sie bardzo oplaca cip softowi.
|
Wiec nie marudzcie tylko zacznijcie robic sorcow bedziecie miec maszyny do zabijania, duzo many, rozdzki, szybki exp, i duzo kasy. Wiem ze zara napiszecie ze szkoda chara no ale ktos napisal ze 100 lvl to tylko chec do gry :)
|
Cytuj:
|
Ktos wie cokolwiek na ten temat?
Hakzim Jan 04 2007, 23:18:08 CET Killed at Level 82 by Dredix Dredix aka Cuddlesnooze Jan 04 2007, 23:20:18 CET Killed at Level 65 by Rica Thim Az tak im sie nudzi? ;) |
Pucol
Jan 05 2007, 19:40:01 CET Killed at Level 87 by Gain Tina and by Favete |
..
finally, nasz forumowy walczak adelao padl
Wielkie gratz dla mojego plywaka rumcia za fraga LUV YA :* Jan 05 2007, 20:34:45 CET Killed at Level 60 by Rumcio and by Favete |
Co wyscie w tej Zlotej popili czy co?
Ehhh... Bywa i tak:p Raz pod wozem a raz z wozem na plecach xD Cos mi sie widzi ze CIP Soft nam szykuje jakas niespodziewanke na 10 urodzinki gry. Forum dalej nie aktywne... Nie ma jak pokomentowac:p Btw... @ up and upper x) To ze chlopaki z LOEM padli to chyba normalene jak walcza... Te fragi wczesniej to akurat HWL sie nudzi:p |
;o Alex znowu gra na Wanosie ;d
|
Adelao
Jan 05 2007, 21:22:27 CET Killed at Level 59 by Sir Babolek and by Dejwidek Ehh... |
Nie bede sie rozpisywac bo i tak tu nikt nie bedzie za mna tesknic..;(
Ogolnie z powodow osobistych koncze gre na czas nieokreslony.. Mam nadzieje ze z czasem zmieni sie sytuacja na galanie i ta gra bedzie sprawiac wiecej przyjemnosci graczom.. Pozdrawiam Wszystkich .. Nie klocie sie tyle..X( Milej Zabawy :* Bye Bye;) |
Żądza pieniądza
Co do wątku o równości profesji ludzie przypomnijcie se czasy kiedy to nie było rodów ani wandów a magowie i druidzii męczyli się jak knight i palladyn który skiluje bezustannie tylko po to żeby jego hit był o te kilka % celniejszy i mocniejszy . Wtedy to jeszcze było zachowana jakakolwiek równość profesji na nowych serwerach ludzie zaczynali grać pallem albo knightem bo najszybciej się expiło …
Sorc mógł Se bić roty do 50 levela z jakiegoś mieczyka i właśnie w tym momencie odczuwałem równość profesji bo potem sorc na wysokil levelu miał lepiej z expem. No, ale wszystko jak dlamnie zaczęło się psuć po update z manasami za pół ceny dającymi naprawdę sporo many za małe pieniądze zaczęło się bicie z visa , Rodami i Wandami. Różyczka zawsze trafia i zawsze zadaje podobnego hita nie wymaga skilowania ani jakiegokolwiek poświęcenia czasu jedynie zabiera mane a w tym czasie knight idzie se expić i i jak w losowaniu lotto albo trafi albo chmurka. Następny przypadek równości profesji zakładając ze 100 lev palladyn lub knight bije się z sorcem do momentu aż jeden z nich padnie oczywiście, kto wygra sorc, który wysadzi kilka SD i w odpowiednim czasie walnie UE. Weźmy pod uwagę trening postaci maga lub druida stawia się na bota robi se runki i treni sobie mlevel przyjemnie z pożytecznym, bo i kasa i magiczny rośnie a ty w tym czasie jesteś w szkole albo śpisz. Knight i pall nie dość, że skillują długie noce i dnie to ani z tego przyjemności ani kasy i nie piście mi nie gadaj tu smutków, bo to w końcu forum i wszyscy mają prawo do swoich poglądów i wypowiedzi … Bo w końcu po coś w tibi są te 4 profesje ale jak już kolega wyżej napisał na co coś poprawić w fizycznych postaciach skoro można dać coś więcej sorcom zainteresować ludzi tą profesją i mieć z tego zysk na pacc ,bo gra sorcem bez czarów które są dostępne z konta na pacc w końcu jest bez sensu i gracz zdecyduje się na jego kupno. Ta gra staje się czystą komercją grą robioną dla zysku a przecież kiedyś robili tą grę z sercem żeby zachęcić ludzi i przyciągnąć ich do swego projektu szkolnego i nie było to robione dla kasy. Nawet ten update pokazał, że nowo dodane POI to miejsce dla sorca, który wbija 10 m expa w 35 h, co w tym czasie knight wbije 2 m expa miało to miejsce na świecie non-pvp, ale to akurat tylko przykład. Miejmy nadzieje, że to się zmieni, bo na obecną chwilę to co stało się z Tibią coraz bardziej skłania ludzi do grania na ots typu Armia Karpacki gdzie profesje są równe i gra się przyjemniej. |
Hail dla Masterio
Tibia idzie naprzód, a czas pokaże czy w dobrym kierunku. Co do komercji, popatrz w jakim świecie żyjemy. Tu pieniadz odgrywa główna rolę a nie zasady. P.S. Ja też tesknie za czasami gdy knighta solo nikt nie mógł wziąść.:( |
Cytuj:
Pallek - 100 lv /18 ml - 1105 hp (1415 mp) - 2310 cap Sorcerer - 100 lv / 66 ml - 645 hp (2795 mp) - 1390 cap @Knight Przy pełnym EQ może zabrać ok. 40 bp UH & 5 bp MF & po bp GFB/HMM/EXPLO/RINGI etc. UH leczy średnio: 550 HP HMM: 22-44 40 bp*20 = 800 dalej...800*550hp = 440k HP (!) @Sorcek 1400 capa starczy na zabranie ok. 16 bp run, 10 bp MF i EQ UE: 320-640 (śr 480) HMM: 40-80 SD: 240-340 (śr 290) Bursty: 33-66 (znając grę nie będą zadawać nawet średniej wartości tych dwóch liczb) I teraz troche tekstu: O sekwencji SD + UE + UE nie ma mowy bo 340(+66) +640 (+66) + (-550) 640 (+66) (-550) i tak zostanie w najgorszym wypadku około 300 hp najtowi (zauważ że dmg policzyłem maksymalny nawet dla burst arrows). Sekwencja SD + SD + UE + UE też nie wypali bo najt zawsze się będzie leczył na poziomie 900-1000 hp. Cap czyli czas przez jaki najt wytrzyma ciągły ogień (440k hp) przy obrażeniach 290+50 (SD + Burst) daje liczbę ok. 45 minut (tak długo by mógł biegać dookoła sorca lecząc się). Taka ciekawostka tutaj - sorc straciłby podczas tego natarcia 65 bp SD...czyli fizycznie podczas walki 1 vs 1 jest to nie możliwe. Wniosek z walki sorcerer 100 lv vs knight 100 lv = Sorcerer albo uciekł by z pola walki z powodu braku środków do ataku albo padłby albo z powodu braku środków do ataku albo z powodu braków środków do leczenia ;) Ogólnie mówiąc walka ta zawsze tak by się kończyła przy głównych założeniach, że: - Nikt by nie miał freezów/lagów/kicków - Nikt nie byłby wspomagany runami/MF/zbrojnie/utrudnianiem ruchu etc. - Oboje gracze byliby w miare doświadczeni (nie jakiś najt co używa exury po ataku UE albo sorc co wiedząc, że bije się tylko z najtem jedzie na mana shieldzie...) Więc proszę nie pisać mi tu takich pochopnych głupot, że sorc tylko sd sd i w odpowiednim momencie ue.. Co innego jeśli mówimy o atakach grupowych np 2 sorc vs 1 najt etc. Co do pallka to już nie jest takie oczywiste. Pallek mógł spokojnie przegrać, ale tu nie będę się rozpisywał bo nie znam dokładnie realiów i mogę tylko spekulować. W dostarczaniu dokładnych danych pomógł mi kalkulator ze strony www.tibia.pl xD |
Cytuj:
P.s Jak go zabiliscie, expil czy co? |
Cytuj:
A Pucol..... Możliwe, możliwe :] |
Expilem naTombach swego czasu jeszcze w wakacje bylo nas 12 online expilismy hwl mass log w ciagu 1 minuty toxo i camuh byli jakies 10-15 sekund dalej odemnie dalem log out na vamp hell i tak czekalem 1 caly dzien nastepnego dnia jak sie lognalem to wyszedlem bez 0 many i okolo 250 hp expic na tombach sux
Dopoki Konda+lovize+oen nie wroca do normalnej gry kazdego dnia po 6h jak grali kiedys to niema Bata na wygranie praktycznie |
Cytuj:
Przykro mi to stwierdzic ale trzymając sie słow ktore wypowiedziałem i które są i będa prawda musze skonczyc gre również. Jednym błedem straciłem dużo za dużo i nie ma sensu tutaj dalej pozostawac! Życze miłej gry. |
Cytuj:
sorry, obudz sie, w tibii sie nigdy nie walczylo 1 vs 1 i teraz tez sie tak nie walczy, chyba ze na malym lev. utani gran hur i tyle zes sorca widzial, a wpadaja we 2 i knight jak nie areaguje w 2 sec(a jest to atak z zskoczenia) to ma zgon ;) no chyba ze botuje jak duza wiekszosc nawet teraz mimo hotkeyow. prawda jest taka ze sorc ma bardzo duze mozliwosci, trzeba je tylko umiec wykorzystac, jakby nie bylo w tibii knight jest raczej profesja defensywna - i tak bylo od zawsze, updaty go nie pogorszyly, po prostu duzo polepszyly sorcow ;) |
Cytuj:
A takie cos napisal mi koles potem 1953417 10:53:39 poszedl expic 1953417 10:53:47 i zajebali z magicznej sciany P.s "Wannabe Sir Babolek !!!" |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Pucol sprzedany na 100%, Adelao nie wiem
Knight nie miałby szans z sorciem, ponieważ ma utani gran hur i wszystko jasne, jeśli sorec by się pilnował z utani gran to knight miałby mu ciężko jakiekolwiek w ogóle hity zadać |
Cytuj:
A ja sprzedalem za 350 zl :) |
Cytuj:
Mmmmm moze nie do konca straconej? Poznales Agnieszke i jeszcze wielu innych mmm znajomych(przyjaciol?!) no coz ja tam tego za bardzo nie odczuje tj. Twojego odejscia... bo juz nie gram na galanie:PP odezwij sie czasem na gg, moze wkoncu uda Mi sie kiedys wpasc do Bydgoszczy;o |
Cytuj:
BTW. Adelao - co do tego telefonu za którego poszedł (ponoć) Pucol to może to był jakiś SE K800 albo Nokia N73 ? Pozdro all! |
Cytuj:
Zauważ madralo, że knight nie uha sie na za każdym razem jak zejdzie mu 1 hp z maxa. Uha zuzywa w takiej walce mniej wiecej gdy ma 4/5hp(chociaz to i tak zalezy od gracza). Ta sama sytuacja z pallem. Wystarczy ze sorc poczeka az któryś z nich bedzie mial wystarczająca ilość Hp by uderzyć z sd i dobić z ue albo double. |
Re UP!
Jesus hooopie! Masz wyraźnie napisane że nawet jeśli jakimś cudem sorcowi by wyszły max hity to i tak najt przetrwa. A uhać się będzie zawsze na poziomie 1000hp~ Tak trudno to zrozumieć? Czytajcie ze zrozumieniem, proszę... |
Wyszedł nowy rewelacyjny mmorpg , polecam sprawdzenie tej gry wszystkim "addictom" Tibii.
http://img503.imageshack.us/img503/3489/outsidecj0.jpg |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:09. |