Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Quarvir 21-02-2006 17:48

Na czym może expić druid? 19lvl, 24mlvl. Eq: Volcanic Rod , Dragon Shield, Plate Set, Crown Helmet.

I na czym mogę trenić paladynem z Spearami?
17lvl, Skille 50/32.

Proszę o szybką odpowiedź.
Z góry dziękuję.

Berials 22-02-2006 10:31

re: UP

Jak masz PACC to tomby. Jak FACC to cóż, soldiery,rotwormy.

A paladynem trenować możesz na rotach/dwarfach lub minotaurach ale zanim tam pójdziesz to weź dużo spearów w bag i schowaj go gdzieś w kopalni i uzupełniaj w ten sposób speary.

zar3k` 22-02-2006 15:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quarvir
Na czym może expić druid? 19lvl, 24mlvl. Eq: Volcanic Rod , Dragon Shield, Plate Set, Crown Helmet.

17lvl, Skille 50/32.

Z góry dziękuję.

Ja na 19 lvlu druidem expilem na poh a dokladniej na cyclopach. Sa tam tez minosy zwykle, guardy. Niedaleko jest dziura z slimami wiec mozna wpasc i zebrac 2k exp :) Mniej wiecej w 2h robilem tam ze 25k exp. Knightem mozna tam duzo lepiej poexpic :P nie mowiac o palu ktory moze wybijac niedaleko znajdujace sie dsy itp :)
Tak wiec radzilbym Ci wziac rozdzke i leciec na poh :) Uwazaj tylko na lurowane gsy :)

Gelo08 23-02-2006 10:19

50ek skille 82 80 ?? Narazie scarby - mało kasy, cyclopolis - duzo ludzi zawsze :/ Minotwal, ale nie mam zrobionego postmana więc lipa :/ Gdzie expić ?? Tak z 15k/h-20k/h ?

Jestem Komar 23-02-2006 12:42

Hmmm...

Mój poradnik na expienie:Knight:lvl 8-12-trolle,minosy zwykle,orci zwykle i moze warriory,dwarfy zwykle,roty,skeletony,ghule,slimy(to wszystko jak masz min.35/35 skille)od 13-20lvl-dwarfy soldiery i guardy(moze 1 na klate)minosy magi,archery,cyclopy,orci wariory,berki,elfy scouty i jeden na klate arcanista,lvl 20-30:dragi,gs,ds,Na hellgate chodcie!beholdery,tarantule,witche,priestess,necro mancery(ale na necro UWazajcie)no i od 30lvl+reszta jakies dl,yeti i takie tam.zrobilem tylko poradnik dla knighta bo mi na reszte profesjii nie chcialo :P zrobie potem

Poof 23-02-2006 13:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jestem Komar
Mój poradnik na expienie:Knight:lvl 8-12-trolle,minosy zwykle,orci zwykle i moze warriory,dwarfy zwykle,roty,skeletony,ghule,slimy(to wszystko jak masz min.35/35 skille)od 13-20lvl-dwarfy soldiery i guardy(moze 1 na klate)minosy magi,archery,cyclopy,orci wariory,berki,elfy scouty i jeden na klate arcanista,lvl 20-30:dragi,gs,ds,Na hellgate chodcie!beholdery,tarantule,witche,priestess,necro mancery(ale na necro UWazajcie)no i od 30lvl+reszta jakies dl,yeti i takie tam.zrobilem tylko poradnik dla knighta bo mi na reszte profesjii nie chcialo :P zrobie potem

LOL o czym ty mówisz ?
od 20 lvl GS, DS ? dragon ? OMG jasne że można zabić ale masakryczny waste
od 30 lvl dl yeti i takie tam - omagad dl zmiótł by Cie w kilka sekund....

ZKS 23-02-2006 14:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quarvir

17lvl, Skille 50/32.

Z góry dziękuję.

Paladynem na dwarfach mozesz moim zdaniem trenic albo na wild warrior

Vil 23-02-2006 16:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelo08
50ek skille 82 80 ?? Narazie scarby - mało kasy, cyclopolis - duzo ludzi zawsze :/ Minotwal, ale nie mam zrobionego postmana więc lipa :/ Gdzie expić ?? Tak z 15k/h-20k/h ?

Elf Fortress, jesli masz bohy powinienes dociagnac do 30k/h, 25/h masz pewne.

Dj Nekro 23-02-2006 17:51

Palladyn, poziom 21.
Skillz: 57/42
EQ: Blue Robe, Crown Armor, BoH, Dark Helmet.

Mam dość cyklopów, bo tam gdzie expie często blokują i jest dużo PK. A w kazo nielubie expić. Poradzicie coś?

Thek Umerunught 25-02-2006 00:39

Pall 45lvl 74dista eq: crus,c-arm,p-legi,bohy

Nie chodzi o expa tylko o bardzo szybkie miejsce do wzbogacania sie niemam prawie wogule kasy nawet ledwo mnie na arrowsy/bolty stac wiec prosze o szybka odpowiedz

luki_zwon 25-02-2006 15:06

HIHO. Mam 30 druida 37 m lvl eq: crown helmet,b robe,k legi, vamp shield, volcanic/quagmire rod, leather boots. Czy dalbym rade na guardach? Jeśli tak prosze o mapki czy ssy kopalni w ktorych moglbym expic. Chodzi mi jakie summony,runy itp. Prosze o szybka odpowiedz.

Thek Umerunught 25-02-2006 20:01

@Luki_zwon

Monki i do ktorej kolwiek kopalni na poziom z guardami biezesz rozdzke/hmmy i przesuwasz monki/a tak zeby guardy bily monka

Piotrk 25-02-2006 20:13

Mag lvl 17 poziom magiczny 15 skile 15/20 wale z wand of dragonbreath(nie pamietam jak się pisze) nie chodzi mi o forse tylko szybki exp.:o

Finz 25-02-2006 20:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrk
Mag lvl 17 poziom magiczny 15 skile 15/20 wale z wand of dragonbreath(nie pamietam jak się pisze) nie chodzi mi o forse tylko szybki exp.:o

a da sie expic szybko z rozdzka ? 3 poziom soldy mount sternum cyce moze folda ? obowiazkowy p set

Thek Umerunught 25-02-2006 21:01

Powtorze moje pytanie:P

Nie chodzi o expa tylko o bardzo szybkie miejsce do wzbogacania sie niemam prawie wogule kasy nawet ledwo mnie na arrowsy/bolty stac wiec prosze o szybka odpowiedz

@Pan pall 21lvl

ostatnia kopalnia byla by dobra poziom z soldami i trzema guardami (chodzi o ta z dwarf questem)
ale poskiluj lepej

Rehcubex 26-02-2006 13:46

jestem msem 31 lvl 39 mlvl(wiem ze cienko) gdzie moge expic szybko i zeby sporo kasy jakie runy/summony aha nie mam bohow ;D

Thek Umerunught 26-02-2006 14:25

@pan 31 msorc

mozesz expic na scarabach z 2 dsami albo na tombach dsy/monki albo na dragach dsy albo... juz niewiem gdzie jeszcze te wszystkie atrakcje sa na ankrahmun wiec spokojnie tam mozesz poexpic (bo masz pacca :D)

I znow powtarzam moje pytanie

wacon 26-02-2006 17:33

Skille 60/60 19/20 lvl

Co prawda mialo byc o skillach xx/xx, ale ja napisze o skillach 60/60 na 19/20 levelu, bo mi tak wygodnie :p tak więc:
skillowanie: roty, wild warriory i inne takie sobie potworki :)
expienie: slimy, orce: ridery, warriory
ryzyko: zerk i cyklopy

pisalem według eq:
crusader helmet
knight armor
plate legsy
butki :p
knight axe
dwarven shield

Rehcubex 27-02-2006 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thek Umerunught
@pan 31 msorc

mozesz expic na scarabach z 2 dsami albo na tombach dsy/monki albo na dragach dsy albo... juz niewiem gdzie jeszcze te wszystkie atrakcje sa na ankrahmun wiec spokojnie tam mozesz poexpic (bo masz pacca :D)

I znow powtarzam moje pytanie

ta na dragach w ankh nie moge z dsami bo by mnie ztrapowaly ;/ bo jest takie waskie przejscie na 1 kratke ;/ najlepiej zeby bylo bez blokera a na tombach probowalem z fe i z monkami calkiem niezle a na larvach/scarabach raczej bez summonow bo wolniej duzo exp wchodzi z summonami ;/ ale thx prosze o cos jeszcze :D

Salamence 27-02-2006 15:55

ja tez...

czesc
jestem druidem mam 17 lvl, 17 mlvl, eq:sold helmet, brass legs, scale armor, dwarven shield, moonlight rood, scarf, nie mam bótów bo uwazam, ze to strata cap, ale jesli tak nie jest to napiszcie (na BoHy mnie nie stac:p)
i mam pytanie GDZIE EXPIĆ?????

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:40.