Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Co się stało z Dr. Pepperem? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=163225)

Independence 27-01-2008 17:05

Co się stało z Dr. Pepperem?

Dr. Pepper - napój coś jak cherry coke, troszkę mniej gazowany, składający się z niezdrowych rzeczy.

Niedawno doszły mnie słuchy i widy, że WYCOFALI Dr. Peppera ze sprzedaży!

Czy ktoś mógłby potwierdzić to lub obalić tą paskudną hipotezę? (ostatnio nie widziałem Dr. Peppera w sklepie, gdzie był od zawsze, poza tym mój kumpel twierdzi, że nie ma go też koło niego w spożywczaku!)

Czy świat się już kończy, że robimy poszukiwania zaginionej puszki peppera?

Michoss 27-01-2008 17:12

Mógłbym ci to napisać na PM, ale muszę dziś nabić przynajmniej jeden pkt warn, więc se po-offtopuje.

Wywal ten podpis, precel umarł xd.

Gogar 27-01-2008 18:52

Eee... Ja nigdy nie widziałem Dr. Peppera w moim mieście, jedynie w Anglii.

CzubiX 27-01-2008 19:15

1 raz słysze o takim napoju, chodź ta nazwa skojarzyła mi się z takimi chipsami którymi już nie widziałem od dawna, taka puszka tekturowa a w niej równo poukładane chipsy, na opakowaniu był narysowany taki gościu z wąsami, to były najlepsze chipsy w histori ;d

Bajek 27-01-2008 19:15

...Teraz życie tysięcy osób straci sens ;<

.Matrik. 27-01-2008 19:23

Właśnie, jak się te chipsy nazwyały? Ludzie z nich antyradary robili ; p

A w Forreście Gumpie: "Wypiłem 15 butelek Doktora Peppera".

Gogar 27-01-2008 19:29

Te chipsy to Pringles, u mnie czasem można je natrafić ;p

<.< 27-01-2008 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CzubiX (Post 1866414)
1 raz słysze o takim napoju, chodź ta nazwa skojarzyła mi się z takimi chipsami którymi już nie widziałem od dawna, taka puszka tekturowa a w niej równo poukładane chipsy, na opakowaniu był narysowany taki gościu z wąsami, to były najlepsze chipsy w histori ;d

Pringles, u mnie są w TopMarkecie ale drogie jak cholera!
3.20zł za tubę ~13cm (Wagi nie pamiętam).

Nadrill 27-01-2008 20:04

Hłehłe, Pringlesów brałem ile się dało. Czemu? W Anglii była promocja - weź puchę za 1,50 funta, drugą bierzesz gratis. :E

Quezacoatl 27-01-2008 20:06

Dr. Pepper'a wycofali po tym jak doszło do lustracji. Okazało się, że nie napisał pracy doktoranckiej... szukaj na pułkach Mgr. Pepper...

A tak na serio. Gdzie ty mieszkasz, że masz Dr. Peppera w sklepach. Ja to widziałem tylko w Angli. Chyba, że mieszkam na takim zadupiu, że nigdzie w sklepach tego nie ma, też możliwe.

@Up
Niech zgadną. Wziąłeś jedną tubę... i ze 30 gratis... (pod bluzą/kurtką)

Quezacoatl 27-01-2008 20:07

double........

Mumin121 27-01-2008 20:08

@up

Nie martw się, u mnie też tego nie ma :|

Maniack 27-01-2008 20:12

W Polsce napój ten produkowany jest na licencji Schweppes International Limited przez "Pepsi Cola General Bottlers Poland" w zakładzie w Michrowie. Skład napoju jest niemal identyczny jak Pepsi-Coli, z tym że Dr Pepper jest konserwowany chemicznie benzoesanem sodu i zawiera mniej cukru niż Pepsi. Z tego powodu dosładzany jest syntetycznymi węglowodanami: Acesulfamem K i Sukralozą. Przez to jest mniej słodki niż sztandarowy produkt Pepsi, smak nieco marcepanowy.

Nadrill 27-01-2008 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Quezacoatl (Post 1866547)
Dr. Pepper'a wycofali po tym jak doszło do lustracji. Okazało się, że nie napisał pracy doktoranckiej... szukaj na pułkach Mgr. Pepper...

A tak na serio. Gdzie ty mieszkasz, że masz Dr. Peppera w sklepach. Ja to widziałem tylko w Angli. Chyba, że mieszkam na takim zadupiu, że nigdzie w sklepach tego nie ma, też możliwe.

@Up
Niech zgadną. Wziąłeś jedną tubę... i ze 30 gratis... (pod bluzą/kurtką)

Skąd, zią. Kasę miałem, takie zagrywki to u bidnych studentów...

kołbaś 27-01-2008 20:39

Nie bede sie pytal gdzie to znalazles ani jakie est twoje hobby.

Misza 27-01-2008 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CzubiX (Post 1866414)

Pringlesy dla środowiska bardzo niezdrowe są!!! UWAŻAJCIE!!! NISZCZYCIE AMAZOŃSKIE LASY I BIAŁOWIEJSKIE PUSZCZE!!!
Nie no, serio, niszczenie środowiska to nam nauczycielka akurat na przykładzie Pringli tłumaczyła. Później kupiłem sobie jedną puchę.

MasterTusk 27-01-2008 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maniack (Post 1866572)
W Polsce napój ten produkowany jest na licencji Schweppes International Limited przez "Pepsi Cola General Bottlers Poland" w zakładzie w Michrowie. Skład napoju jest niemal identyczny jak Pepsi-Coli, z tym że Dr Pepper jest konserwowany chemicznie benzoesanem sodu i zawiera mniej cukru niż Pepsi. Z tego powodu dosładzany jest syntetycznymi węglowodanami: Acesulfamem K i Sukralozą. Przez to jest mniej słodki niż sztandarowy produkt Pepsi, smak nieco marcepanowy.

Będziemy świecić =-|

Pierwszy raz spotykam się z takim produktem...nigdy o nim nie słyszałem.
Co do Pringlesów, chipsów mojego dzieciństwa...od nastu lat myślałem że po prostu nie produkują już ich =-\

Hieyan 27-01-2008 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <.< (Post 1866479)

Gdzie mieszkasz Celoz x.x
ja coś takiego kupowałem za 4 euro.

R3T 27-01-2008 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <.< (Post 1866479)

To chyba te z biedrony

Rukahs 27-01-2008 22:09

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tracę, tracę, tracę sens życia.............

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:06.