![]() |
Co się stało z Dr. Pepperem?
Dr. Pepper - napój coś jak cherry coke, troszkę mniej gazowany, składający się z niezdrowych rzeczy.
Niedawno doszły mnie słuchy i widy, że WYCOFALI Dr. Peppera ze sprzedaży! Czy ktoś mógłby potwierdzić to lub obalić tą paskudną hipotezę? (ostatnio nie widziałem Dr. Peppera w sklepie, gdzie był od zawsze, poza tym mój kumpel twierdzi, że nie ma go też koło niego w spożywczaku!) Czy świat się już kończy, że robimy poszukiwania zaginionej puszki peppera? |
Mógłbym ci to napisać na PM, ale muszę dziś nabić przynajmniej jeden pkt warn, więc se po-offtopuje.
Wywal ten podpis, precel umarł xd. |
Eee... Ja nigdy nie widziałem Dr. Peppera w moim mieście, jedynie w Anglii.
|
1 raz słysze o takim napoju, chodź ta nazwa skojarzyła mi się z takimi chipsami którymi już nie widziałem od dawna, taka puszka tekturowa a w niej równo poukładane chipsy, na opakowaniu był narysowany taki gościu z wąsami, to były najlepsze chipsy w histori ;d
|
...Teraz życie tysięcy osób straci sens ;<
|
Właśnie, jak się te chipsy nazwyały? Ludzie z nich antyradary robili ; p
A w Forreście Gumpie: "Wypiłem 15 butelek Doktora Peppera". |
Te chipsy to Pringles, u mnie czasem można je natrafić ;p
|
Cytuj:
3.20zł za tubę ~13cm (Wagi nie pamiętam). |
Hłehłe, Pringlesów brałem ile się dało. Czemu? W Anglii była promocja - weź puchę za 1,50 funta, drugą bierzesz gratis. :E
|
Dr. Pepper'a wycofali po tym jak doszło do lustracji. Okazało się, że nie napisał pracy doktoranckiej... szukaj na pułkach Mgr. Pepper...
A tak na serio. Gdzie ty mieszkasz, że masz Dr. Peppera w sklepach. Ja to widziałem tylko w Angli. Chyba, że mieszkam na takim zadupiu, że nigdzie w sklepach tego nie ma, też możliwe. @Up Niech zgadną. Wziąłeś jedną tubę... i ze 30 gratis... (pod bluzą/kurtką) |
double........
|
@up
Nie martw się, u mnie też tego nie ma :| |
W Polsce napój ten produkowany jest na licencji Schweppes International Limited przez "Pepsi Cola General Bottlers Poland" w zakładzie w Michrowie. Skład napoju jest niemal identyczny jak Pepsi-Coli, z tym że Dr Pepper jest konserwowany chemicznie benzoesanem sodu i zawiera mniej cukru niż Pepsi. Z tego powodu dosładzany jest syntetycznymi węglowodanami: Acesulfamem K i Sukralozą. Przez to jest mniej słodki niż sztandarowy produkt Pepsi, smak nieco marcepanowy.
|
Cytuj:
|
Nie bede sie pytal gdzie to znalazles ani jakie est twoje hobby.
|
Cytuj:
Nie no, serio, niszczenie środowiska to nam nauczycielka akurat na przykładzie Pringli tłumaczyła. Później kupiłem sobie jedną puchę. |
Cytuj:
Pierwszy raz spotykam się z takim produktem...nigdy o nim nie słyszałem. Co do Pringlesów, chipsów mojego dzieciństwa...od nastu lat myślałem że po prostu nie produkują już ich =-\ |
Cytuj:
ja coś takiego kupowałem za 4 euro. |
Cytuj:
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tracę, tracę, tracę sens życia.............
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:06. |