Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   Sugestie na temat forum (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3457)

Gimlos 05-03-2004 15:44

Sugestie na temat forum

Co dodalibyscie/zmienilibyscie/skasowalibyscie na forum tibia.pl? Prosimy o opinie, latwiej budowac forum, kiedy wie sie czego chca jego uzytkownicy :)

Rogal 05-03-2004 19:04

Wedlug Mnie nalezalo zmienic ten kalkurator skilow ,poniewaz mam bledy z magia [przeliczania] lub czyms!Dodalbym Taka ,liste ludzie wszytkich na forum byly by ksywy kogos ,swiat w ktorym gra i zdjecie potwora ktorego najlepszego zabil .

Mystic^Bit 05-03-2004 19:39

Ogólnie to szate graficzną by trzeba zmienić i szybkie kasowanie przygłupawych tematow i postow :) (tyle mi starcza) NARKA:D

Starkey 05-03-2004 20:21

Ja chciałbym aby zniesiono zakaz rozmów o questach. Wiem, że ktoś musiał się napracować żeby odkryć quest, ale można by wielu osobom oszczędzić tej żmudnej i często nieefektywnej pracy. Zakaz jedynie niezancznie utrudnia zdobywanie informacji o questach, ponieważ większość użytkowników jest życzliwa i podaje questy na priv. , więc znosząc zakaz można by ułatwić początkującym użytkownikom odkrywanie tej świetnej gry jaką jest Tibia.

marred 05-03-2004 21:59

A ja proponuje zrobic cos takiego, zeby posty z dzialu O wszystkim i o niczym nie liczyly sie do sumy postow, bo potem sie okazuje, ze ktos ma 200 postow, z czego 150 w tymze dziale, zupelnie nie zwiazanych z Tibia (nie mam tu oczywiscie nikogo konkretnego na mysli)

Polinik 05-03-2004 22:33

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Starkey
Zakaz jedynie niezancznie utrudnia zdobywanie informacji o questach, ponieważ większość użytkowników jest życzliwa i podaje questy na priv.
1. Zakaz nie ma na celu utrudnianie zdobywania informacji, ale ochrone przyjemnosci tych osob, ktore same chca czerpac radosc z samodzielnego odkrywania i rozwiazywania questow. (np. ja :P)
2. Skoro latwo zdobyc te informacje, a zakaz tylko NIEZNACZNIE je utrudnia to w czym widzisz problem?

@marred:
A co za roznica, ile kto ma postow?

Starkey 06-03-2004 10:22

1.Jeżeli chcesz sam okrywać questy, to nie musiałbyś (gdyby zniesiono zakaz)otwierać tematów z nimi związanych. Jakie to proste;)

Zakaz nieznacznie utrudnia zdobywanie informacji o questach, ale to zawsze jakieś utrudnienie.

$corcerer 07-03-2004 00:19

Co do zniesienia rozmów o questach: mailnij do CIP-ów żeby znieśli zakaz i bedzie po sprawie.

Zaglada 07-03-2004 02:34

@ Starkey

Zapomnij, quest spoiling będzie zakazany do końca tego forum.

Dejvo 07-03-2004 09:53

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Zaglada
@ Starkey

Zapomnij, quest spoiling będzie zakazany do końca tego forum.
To Ty już o końcu forum myślisz...? - żartuje :)

Topic: Ja bym chchiał zrobić dział FanWorks ... lub pl: Kącik Fana/Prace Fanów ... bo naprawdę zroibłbym wiele tibijskich ejszcze motywów ale nie wiem gdzie to dawać... a ludzie spojrzą i.... oceniają tematy ze zdjeciami itp. byłby taki dział wszytko by było na swoim miejscu... większe pole do popisu... i odkrycie może młodych talentów graficznych etc. :) to moje zdanie - reszta wydaje mi się ok... prócz działu RPG... nie wiem po co on ...

MatKus 07-03-2004 11:29

Dział RPG w założeniu miał dotyczyć RPGowej części Tibii, czyli opowiadanka, artworki itp, szczególnie związane z Tibią. Jak widać, nie do końca się to udało, no ale cóż.
Zastanawiam się jednak nad podzieleniem tegoż działu na RPG dotyczące gier wszelakich (tych cRPG jak i prawdziwych RPG) oraz na opowiadania, arty itd.

Zakaz quest spoolingu pozostaje i zapomnijcie o jego zniesieniu conajmniej tak długo, jak ja będę tu adminem
Starkey :
Cytuj:

Jeżeli chcesz sam okrywać questy, to nie musiałbyś (gdyby zniesiono zakaz)otwierać tematów z nimi związanych. Jakie to proste
No, nie jest to takie proste. Wchodzisz sobie na temat powiedzmy o jakimś potworku. Tam ludzie opisują ciekawe taktyki itd, i m.in. ktoś pisze, że z potworka wypada jakiś tam przedmiot, a tu kolejny post gość opisuje, jak z questa ten że przedmiot zdobyć. Zanim skapniesz się, że to questspooling, już przeczytałeś na tyle dużo posta, żeby zepsuć sobie zabawę z samodzielnym rozwiązywaniem questa.

marred : Posty nieliczone w jakimś dziale... ta, jak nazbieramy kase na komercyjną wersję tego, to obiecuję, że tak będzie, puki co, na tym forum nie ma takiej opcji, a przejście na inne forum wiązało by się z utratą wszystkich userów i postów.

Bysiu 07-03-2004 13:36

a moze tak:

...a gdyby zrobic tak ze na forum nie mozna muwic o questach bo wiesz ktos moze powiedziec etam ja ten quest odkrylem nie zgadazam sie na rozpowszechanie go czy cos w tym stylu...wiec jakby jak ktos chcepodac quest to daje adres e-mail i mozna do niego napisac(gg tez moze byc)i on powie Ci o questach ktorych zna...
co to tym sadzicie??

marred 07-03-2004 14:23

Sa upomnienia. A dlaczego nie ma wyroznien? Moglyby byc dawane, za jakas specjalna prace dla tibia.pl (np. mapka respawnu potworow, jakies taktyki, zeby nie powtarzaly sie milion razy te same tematy, choc i tak sie beda powtarzac, ale rzadziej)

Bysiu 07-03-2004 14:25

No i?

czekam i czekam mozecie mi powiedziec co myslicie o moim pomysle(2posty up)??

Czkowron 07-03-2004 19:15

Panie i Panowie.............
Chłopcy i dzięwczęta...........
Mody i Adminy ...........
Mendy i zakały...;]

Mały wykład nt. co skasować/zmienić/dodać :

Zmienić ........ :

......mi upomnienie w range ;]
......to ze upomnienia widnieją pod avatarem
......szate graficzną forum.....;]
......moderatorów ;]

Dodać :

....wyróżnienia

Usunąć :

Mi upomnienie ;]

To tyle ;]

MatKus 07-03-2004 22:48

Bysiu : Quest spooling jest zakazany, że tak powiem, odgórnie, przez CIPów, więc nic w tej materii nie mamy zamiaru zmieniać. Zresztą, te questy to już i tak ostatnie ziarenka RPG Tibii, w której to już po za tym pozostały tylko PG i PA oraz nooby.

Marred : nie ma sprawy, nagrody mogą być, ale... jakie? Jak chcesz mieć własną rangę pod nickiem za jakieś zasługi, da się załatwic, a jak coś więcej... no cóż, nic chyba nie możeby zaoferować.

Hegemmon 08-03-2004 01:53

właściwie to czemu dział Handel znajduje się w grupie "Inne"?? ja bym to umieścił w Ogólnym ale jak tam chcecie mi to zbytnio nie zawadza tylko troszke nie pasuje :P
i podczas zakłądania konta powinno być do zazanczenia pole które trzeba zaznaczyć przez co oświarczasz, że zapoznałeś/aś się z regulaminem ( nie wiem czy to jest bo dawno nie zakładałem :P ) żęby nie było potem " nie wiedziałem zdejmijcie mi upomnienie" ^^

Magus 08-03-2004 02:36

Jedno wyróznienie juz jest, dostal je Sulik za niewielki -ale zawsze jakiś wklad w stronke, a konkretnie w dzial download.

Dj Nekro 08-03-2004 07:56

To forum jest GIT, i niech zostanie jakie jest!!!!

marred 08-03-2004 17:54

Matkus: No jasne, ze nie spodziewalem sie darmowego pacca, albo 10 k w grze. Chodzi mi o to, co powiedziales, aby bylo np. As forum. Ma jedno wyróżnienie. Bo widac, ze ktos wklada takze swoja prace w Forum.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:01.