![]() |
Dzień Niepodległości (11 listopada 1918r.)
Wkońcu nadszedł ten dzień. Wkońcu naszedło wyzwolenie. Wkońcu po 123 latach zaborów!
Odzyskaliśmy niepodległość! Pierwsza wojna światowa zakończyła się 11 listopada 1918 r. z chwilą podpisania przez Niemcy rozejmu w lasku Compiégne pod Paryżem. Był to przełomowy moment nie tylko w dziejach całej Europy, ale i Polski. A wszystko zawdzięczamy to mu: http://eduseek.interklasa.pl/picture...pilsudski2.gif Bym prosił wszystkich, którzy jak będą pisać post napisał te słowa, a także je zaśpiewał nasz hymn! (Przynajmniej 1 linijkę!!) Jeszcze Polska nie zginęła Kiedy my żyjemy, Co nam obca przemoc wzięła, Szablą odbierzemy. Marsz, marsz, Dąbrowski, Z ziemi włoskiej do Polski Za twoim przewodem, Złączym się z narodem. Marsz, marsz, Dąbrowski, Z ziemi włoskiej do Polski Za twoim przewodem, Złączym się z narodem. |
I myslisz ze tibia.pl to odpowiednie miejsce do zakladania takich tematow? GrAtZ 4 you, przypomina mi to temat z 1 listopada gdzie sie "zapalalo swieczki"...
|
"Jeszcze Polskaaa.."
Co to ma być? ;o Uświadamianie tibijczyków? O tym powinni wiedzieć już dawno, Tibia.pl to nie jest dobre miejsce na zakładanie szkółki historii Polski. |
To szpieg Giertycha który chce nas uświadomić o święcie o nie!
Do kościoła idź czy cuś. Wpisujcie miasta 111 Śrem |
Cytuj:
|
To kurwa naczy, że jesteście zjebami wiecie dlaczego?
Bo każdy normalny Polak powinien obchodzić te święto, a po waszych postach widać, że nie jesteście Patriotami. @Nekromanta A ty? Chuj wiesz. Wszystko zawdzięczamy to mu bo on wyzwolił nas. Widać, że się nie znasz na Histori i masz około 10 lat.X( |
Cytuj:
Twój sposób skopiowania hymnu na znak patriotyzmu jest po prostu świetny. |
gowno prawda : ] mieszkam w e-g. i bylbym niemcem : ] mam wrazenie ze byloby lepiej patrzac na to co sie dzieje w polsce... "sad but trv"
|
Nie zawdzięczamy wszystkiego mu tylko raczej sporej ilości Polaków.
|
Cytuj:
I w ogóle to głupi pomysł jest, bo mi dziś kino przez te święto zamknęli, ot! @Down: Mhm, jak najbardziej, wtedy byłoby fajnie. Ale dziś nie jest i tyle. |
@up
A jakby wypadalo w piątek to by było fajnie, nie? |
Cytuj:
Cytuj:
wlasnie Pilsudskiemu zawdzieczamy niepodleglosc, panie Profesor-Zwyczajny-Historii. |
Cytuj:
Pewnie, Piłsudski SAM rozgromił wszystkich, nie potrzebował w ogóle żołnierzy, broni, niczego... |
Cytuj:
|
Kolejny Wszechpolak-jugnd na forum?
|
Cytuj:
@top: kopiowanie hymnu w celu pokazania jakim wielkim patriotą się jest mija się z celem. Zresztą źle napisałeś, teraz się śpiewa 'z ziemi polskiej do wolski', cokolwiek by to znaczyło, bo tak Jarek zaśpiewał. I jeśli jestem zj*bem, bo nie obchodzę tego święta, to możesz mnie za takowego uważać. Ciekawe, czy Ty jesteś takim patriotą, żeby oddawać życie za bądź co bądź abstrakcyjny twór (państwo). Ja nie zamierzam. Zresztą - co z tego, że odzyskaliśmy wolność? Potem nastąpiło 6 lat okupacji niemieckiej, 44 bodajże lata komunizmu a teraz mamy 17 rok demokracji, do której i tak nie dorośliśmy. Btw... heil Giertych? -,- |
@Celoz: uważaj, bo jesszcze wklei z wikipedii resztę...
Stwierdzenie "Był to przełomowy moment nie tylko w dziejach całej Europy, ale i Polski" jest cąłkowicie kretyńskie... bo to jest logiczne, że jak coś jest przełomowe dla Europy to i dla Polski... inaczej by wyglądało za to stwierdzenie "Był to przełomowy moment nie tylko w dziejach Polski ale i całej Europy"... To, że nie wklejam hymnu to też moja osobista sprawa i nic tobie do tego, nie wklejam go, bo to hymn a nie jakiś wierszyk, hymn, flagę i godło się szanuje... hmm... jakie są szanse wygrania procesu przeciwko tobie za nieposzanowanie hymnu Polskiego? ;] A na koniec, dzisiaj nie ma świeta Piłsudskiego... dzisiaj jest święto niepodległości, wolnośći naszego kraju... Piłsudski jest tylko tego symbolem... |
Wy mu to tlumaczycie zbyt skomplikowanie. To trzeba wytlumaczyc bardziej lopatologicznie. Tzn. bierzesz lopate i walisz nia po lbie, az sie nauczy. A tak na serio: nie jestem patriota, Polakiem juz po czesci nie :), ale wiem co oznaczaja te trudne i 'mondre' slowa. To nie jest jakies opluwanie innych, 'tych zlych', to nie jest rasizm, ani rowniez jakas inna elitarnosc. To jest jak religia - moze nie az tak 'powazne', ale to raczej sposob myslenia, to ze jest sie patriota (albo, patrzac na religie, chrzescijaninem) nie znaczy, ze jestes jakims uber czlowiekiem. To tylko przekonanie. Slyszalem kiedys w radiu czy telewizji, jak ktos sie wypowiadal o 'zlych Polakach, ktorzy uciekli w czasie wojny z kraju'. Mowil tez, ze ci co pozostali, to wielcy patrioci i w ogole. Patrioci? A jesli ktos chcial wyjechac, a nie mogl? Patriota wbrew swej woli?
A swoja droga, Prawdziwy Polak to raczej nie ten, co uzywa (swoja droga 100% polskich i to bez ironii) 10 'ch**i' czy 'ku**' na zdanie. Co nie znaczy, ze ja uzywam, bo przeciez pisalem, ze nie czuje sie Prawdziwym Polakiem. Pisane na szybko, troche sie pogubilem, moga byc bledy skladniowe, ale kto mi wytknie blad, nie jest patriota i Polakiem. I ma 10 lat. Na stos chama! |
Nie jestem patriotą... ach, co za pech ;).
|
Cytuj:
|
Jeszcze Polska nie zginęła
Kiedy my żyjemy, Co nam obca przemoc wzięła, Szablą odbierzemy. Marsz, marsz, Dąbrowski, Z ziemi włoskiej do Polski Za twoim przewodem, Złączym się z narodem. Marsz, marsz, Dąbrowski, Z ziemi włoskiej do Polski Za twoim przewodem, Złączym się z narodem. Mam już pozwolenie na pisanie posta? Tak? Okay, dzięki. Gipcio, jeżeli chcesz się pokazać na forum, nie musisz wstawać rano, kiedy nikogo nie ma na forum i uświadamiać ludzi, co dzisiaj za święto. Tak jak inni mówili, śmierdzisz MW. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Przez takich ty mamy taki zje*any rzad i tylko mowic, ze Polska zla. bezsens "Jeszcze Polska nie zginęła"- Z szacunku do Hymnu nie pisze calego. ;p P.S. Jakby nie ci, ktorzy byli patriotami juz byscie tu na Forum nie siedzieli i pojadali krakersow na wygodnym siedonku. |
Janku, ale patriotyzm wyrządził też nam, Polakom, wiele zła. Ot, choćby powstanie warszawskie. Z jednej strony wielki czyn, z drugiej głupi, bo przecież znając wcześniejsze podejście Rosjan do Polski nie powinniśmy byli na nich liczyć, że nam pomogą. I co to powstanie dało? Śmierć wielu tysięcy ludzi i zniszczenie miasta.
Btw może lepiej zacznijmy tu udawać wielkich pseudopatriotów... bo jeśli to szpieg Giertycha i mu na nas nakapuje to wprowadzą nam 3 godziny tygodniowo wychowania nacjonalis... tfu, patriotycznego. |
Cytuj:
Gdyby nie patrioci na swiecie nie byloby wojen. Z szacunkiem, dla tych ktorzy zgineli wyzwalajac Polske. Chwala im. Ja nie ejstem patriota, bo ojczyzna nic mi nie dala. Zero przywilejow i ulatwien, same obowiazki i utrudnienia. I ja mam byc za to wdzieczny?? PHI! Pozatym - patriotyzm to nie spiewanie hymnu na forum. To to jest zwykle pozerstwo. |
Patriotyzm (łac. patria = ojczyzna) – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia dla niej ofiar. Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobistymi, a często także gotowością do poświęcenia własnego zdrowia lub życia. Patriotyzm to również umiłowanie i pielęgnowanie narodowej tradycji, kultury czy języka.
|
Coz..... czy patrzac na nasz rzad ktory badz co badz reprezentuje Polske mozna byc partiotą? bo jak dla mnie nie.
|
Wiesz co zawdzieczamy Pilsudskiemu?
Przewrot majowy, Konstytucje kwietniowa. A wyzwolenie zawdzieczamy jedynie wielkiej bitnosci Polakow, ot co! |
Piłsudski wziął kraj za pysk i za to mu jestem wdzięczny, ale zakładanie takich tematów to śmiech na sali (albo przynajmniej w takim stylu, bo zamiast prowokować merytoryczną dyskusję, robi tylko flamewar).
Pomijam już fakt, że autor tematu jest zwykłym kmiotem, który gówno wie o patriotyźmie i myśli, że pierdzielenie banałów oraz akcentowanie gdzie się da, że jest się Polakiem oznacza miłość do kraju. Cytuj:
|
Miały być miasta :<
|
11 listopada, dzien jak codzien + urodziny mojej starej o_O
|
A odrodzenie Polski po PWŚ nie miało przypadkiem za zadanie rozdzielić Niemcy od Rosji? ; )
P.S: Naucz się szacunku do Hymnu. |
ktos wspominal o powstaniu warszawskim... gdyby nie wybuchlo, to rosjanie mieliby problem, zeby przejac warszawe i wprowadzic komunizm/socjalizm jak kto woli : ]
pozatym... tyle sie kurwa mowi ze polacy zatrzymali sowietow nie dopuscili do tego aby sie na zachodzie rozprzestrzenili... ale co nam kurwa z tego? jak juz mowilem wczesniej... 1. mowilbym po niemiecku 2. mialbym wieksze mozliwosci ksztalcenia - wiecej kasy za prace... ale nie kurwa - .- znalezli sie jacys patrioci apropos autora tematu... patriota - osoba cechujaca sie patriotyzmem patriotyzm - postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia dla niej ofiar. <www.wikipedia.pl> to teraz moja rada for u: "chęć ponoszenia dla niej ofiar" idz sie powies... bedziesz wisielcem za Polske!! a pozatym... to sie modne zrobilo, a po tym temacie widac ze chcesz byc w centrum zainteresowania... ale kurwa xD nie wyszlo ci |
Cytuj:
Cytuj:
@Dark_Sven : Wroclaw!111 |
@up
Nie nie wierze że ludzie potrafią być aż tacy. Zapewne to jakiś trollek który chciał wywołać kłótnię pisząc patryjotyczny text bez żadnego poprawnie zbudowanego zdania. Jeżeli to nie jest prawda to nie wybaczę sobie że jestem człowiekiem xDD @Dark~ -=Płock=- |
Cytuj:
|
Co prawda ten temat nie pasuje do tego forum, aczkolwiek ja osobiście uważam się za patriotę. Takie posty jak Matka mnie denerwują. Nie każdy kraj jest bogaty itd. "Nie myśl co kraj może zrobić dla Ciebie , pomyśl co ty możesz zrobić dla Niego". Gdyby Polacy byli patriotami(głównie politycy) to by nie kradli gdzie się da itd.A co za tym idzie nasza gospodarka byłaby o wiele lepsza i blablabla...
|
Cytuj:
Cytuj:
[quote] jak juz mowilem wczesniej... 1. mowilbym po niemiecku 2. mialbym wieksze mozliwosci ksztalcenia - wiecej kasy za prace... [/quote[ Jak tak bardzo Ci zależy żeby mówić po Niemiecku i nie czujesz żadnego powiązania z Polską to wyjedź stad jak najszybciej. Tak będzie lepiej dla wszystkich. Cytuj:
Cytuj:
Teraz chyba modna jest postawa antyPolska, antypatriotyczna. Wszystko co Polskie jest złe, zaś zachód jest cool... |
xD
Na tym forum wystarczy rzucić kość a użytkownicy sami się zeżrą xD Tak btw. Pars, spider i inni Wiecie, ktoś może mieć inne od was poglądy na hama ich nie zmienicie. Wy czujecie się POLAKAMI* i źle by wam było pod niemieckim butem, a jemu na odwrót. Wiem wkurzające jest takie gadaje ale cóż... o gustach się nie dyskutuje <---Czy to przysłowie tu pasuje ~~? Dlaczego dużymi? Nigdy nie wiem czy p czy P więc całośc pisze dużymi xD |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Również cieszę się, że jestem Polakiem, że mieszkam w tym kraju i jakoś tu wegetuję. Chwała ludziom, którzy walczyli o tą naszą Polskę. Dzięki nim, doszło do jako takiej demokracji. Jeszcze Polska nie zgineła... amen. @do autora tematu Głupek -,- @Dark~ -Przemyśl- |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:14. |