![]() |
Problem z summonami
Siema. Mam problem z summonami. Mianowicie z summonem scaraba. Gdy on wypuszcza PF i ktos wejdzie w to, to jestem PK. Raz mało mnie nie zabili. Jeśli możecie to powiedzcie po ilu sekundach od postawienia PF przez Scaraba nie bede PK. Moi koledzy mówią że po 10. Ja nie wiem. Prosze o odpowiedź.
re:down Sorry źle ująłem pytanie. Po ilu sekundach od postawienia PF przez Scaraba, jeśli ktoś wejdzie, nie będę PK. |
Jesli niezabiles to po minucie
jesli zabiles to po 15 minutach Podpisane Nightwalker - Modulator TO "ty" zrobiles PF(znaczy twoj summon wiec poki field niezniknie...... |
Czytajac to wnioskuje, ze summonujesz scaraba w miescie itp.
Po co? :P Tylko zeby sobie klopoty robic? :) Jak ma Ci klopoty sprawiac, to go nie summonuj, albo dopiero na huntach :) |
Cytuj:
|
Ehhh widac ze musze wam pomoc :P
Fire field - 3 sek Energy field - 5 sek Poison Field - 3 sek I po co tyle krzyku !!?? :P |
Nie chcialem tworzyc osobnego tematu wiec pytam tutaj :tongue: Czy oplaca sie tworzyc takie summony jak:
Dwarf guard Stone Golem Minotaur guard? Wiem najlepsze sa DS leadery Archery i ewentualnie zerki ale co powiecie o tym? Zastanawia mnie Dguard |
re: ciemne dropsy
Nie, nie opłaca sie. Opłacalnymi summonami są: archery,ghoul,fire devil,zerk, lider, ds, fire elemental, monk - reszta summonów dla zabawy możesz summonować. Wyżej wymienione na hunty,train albo do PK. |
To jeśli np. w dp w venore moj skarab pusci pf a ja w ciagu 3 sec wejde do dp jak ja juz w dp bede a ktos wejdzie (wszysko w przeciagu 3 sec) ???
Bedzie pk w dp??:P |
a przeprasam bardoz jak scarab pusci PF bez zaatakowania kogos?:) Jezeli kogos zaatakujesz to masz tryb walki i nie wejdziesz do depo:) Tzn ja umiem wejsc jednym spsoosbem ale nie wiem czy tego buga nie usuneli po update 8)
|
co sie dzieje z summonami jessli mag opusci poziom na ktorym sie one znajduja (na przyklad ucieknie na gore po drabince) ? Podobno orc leadery znikaja, tak jest ze wszystkimi summonami?
|
jezeli zejdziesz 1 pietro na du to nic sie nie dzieje/ale jak 2 to summony znikajom /! mam pytanko "podobno paladyn jesli ma 16 mlv moze summonowac ?? po uptade:P??help me?
|
A ja mam pytanko czy jesli ja dam full def to czy to ma wplyw na atak moich summonow ??
|
Nie, potwór zawsze zadaje tyle obrażeń na ile pozwala mu jego natura :D
|
Expujące summony
To teraz ja :]
Pytanko...summony zdobywają exp (doświadczenie) czyli także zdobywają levele?? tak jak gracze?? Jeżeli tak to do następnego levelu summona potrzeba tyle samo expa co u graczy? czyli...na 2lvl 100exp, na 3 200exp itd?? czy jest jakoś inaczej to liczone..No i zasadnicze pytanko: jeżeli zdobywa expa i level to czy mocniej uderza? Pozdro #re down: W atkim razie po co im exp?? i szczerze powiem, że zauważyłem różnice między summonem przywołanym jakieś pół godziny wcześniej od drugiego takiego samgo. Ten pierwszy szybciej i mocniej uderzał od drugiego |
Summony
Summony NIE zdobywają lvl.
Za dobrze by bylo:( |
Apropo summonow ja mam mala prozbe.. Jakby Ktos Mogl napisac mi z jakimi summonami na jakie potworki to bym byl bardzo wdzieczny :P :p Pozdro !
|
summony
Co do summonów to ja mam tez pytanko , jak chce przyzwać powiedzmy szczura to musze miec 200 many na rzucenie czaru i np. 250 na szczura ? Czyli razem 450 many , czy tak ?
|
re up
Nie .czar zuzywa tylko tyle many ile jest napisane przy potworku Sprawdz na tibia.pl w dziale potwory(ale to chyba wiesz :) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Hehe widze ze troche minelo od ostatniej aktywnosci w topicu ale szukalam o levelach summonow :P i co do tego "buga" to moze chodzilo mu o kazordoon - tam sa 2 wejscia do depo:
1. tradycyjne 2. wejscie jest pietro nizej, po schodkach na gore, nie jestem pewna czy schody traktowane sa jako PZ czyli ze mozna na nie wejsc z "mieczykami" a one same wrzucaja postac na gore, do depo ale jest to tylko przypuszczenie bo nigdy tego nie sprawdzalam, tak mi sie tylko gdyba.. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:56. |