Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Golden helmet w HG (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=103960)

Diego'Odin 26-11-2006 22:10

Golden helmet w HG

Chcialem założyć temam o treasure room w Hell Gate. WIelu ludzi zastanawia sie nad skarpcem w kazzo a tutaj tez nawet ładne nagrody leżą (o ile to jest quest).
Chcialbym abyście tutaj pisali swoje spostrzezenia i domysły.

Dla tych cow nie wiedzą co to jest daje ss:
http://i58.photobucket.com/albums/g2...din/UO0460.jpg

karłowaci 26-11-2006 23:09

heh wątpie żeby to był quest :) Raczej Cipsoft wystawił te itemy aby pokazać co można zdobyć
w tibi :P

GiantSpider 26-11-2006 23:11

WOW, to zes dopiero odkryl ameryke. Chlopie, ja juz to widzialem 3 lata temu! -.-

Wojtini21 26-11-2006 23:18

zobaczcie ze pod kazdym z tych setow lezy martwy czlowiek to jest pewnie pokazane ze mozna stracic takie itemki przy deadzie:P

GiantSpider 26-11-2006 23:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtini21 (Post 1100346)
zobaczcie ze pod kazdym z tych setow lezy martwy czlowiek to jest pewnie pokazane ze mozna stracic takie itemki przy deadzie:P

Stracic mozna tylko jakos zdobyc nie.

mago 27-11-2006 04:18

Idac dalej ;P
Zdobyc mozna jak ktos straci.
Takie skarbce to sa wystawki rzeczy najprawdopodobniej jest ich wiele w tibii.

Chociaz kto wie moze tele na draconii te do ktorych nikt nie wie jak wejsc cos maja z tym wspolnego - teleportuje cie do jednej z tych komnatek zabierasz all pod cialem jest dziwgnia - uzywajac jej likwidujesz glaz i wychodzisz - ale to taka moja fantasy teory

Withord 27-11-2006 10:03

Mi ten skarbiec wygląda bardziej jak grobowiec-leżą tam ciała jakichś bohaterów i ich artefakty.
@mago: Ty serio pisałeś ten post o 4 w nocy czy mieszkasz na drugim końcu świata? :P

Lenrock 27-11-2006 11:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Withord (Post 1100597)
Mi ten skarbiec wygląda bardziej jak grobowiec-leżą tam ciała jakichś bohaterów i ich artefakty.
@mago: Ty serio pisałeś ten post o 4 w nocy czy mieszkasz na drugim końcu świata? :P

expic najlepiej w nocy ;D a te itemki wystawione tylko na pokaz, tak sądze ,)

XIII 27-11-2006 15:08

Miejsca wystawione w celu zachowania klimatu, ktore nie do konca umarl.
Cos jak skarbiec w Kazordoon, Soft Bootsy w ktoryms z tombow oraz Winged Helmet po drodze do Ferumbrasa.

DDoS 27-11-2006 15:29

Sam teraz nie pamiętam w książkach Netliosa można poczytać o 5 podróżnikach, którzy umarli podczas swoich wędrówek. Znajdę na komputerze tłumaczenie to może dam, a może niedługo przetłumaczone książki zagoszczą u nas ;p.

XIII 27-11-2006 17:02

@up
Jaki to ma zwiazek z tematem?

Rav Othersider 27-11-2006 17:13

Golden helmet był do zdobycia w quest'cie, ale teraz już się nie da go zdobyć...

Me$z 27-11-2006 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Verlian (Post 1100965)
Golden helmet był do zdobycia w quest'cie, ale teraz już się nie da go zdobyć...

W queście najprawdopodbniej nie, ale za zasłubi dla cip-softu (odnalezienie poważnego buga itd.)tak... Ale chyba każdy to wie :p A ten g helmecik, który tam leży jest najprawdopodbniej dla pokazu, żeby sobie pomarzyć (ehh... Ten cip-soft -.-).;)

Diego'Odin 27-11-2006 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez XIII (Post 1100938)
@up
Jaki to ma zwiazek z tematem?

taki ze akutat lezy tam 5 deadow i fajne itemki?
czy to nie ciekawe? taki zbieg okolicznosci?

ps bylbym wdzieczny za tłumaczenie tych ksiazek

jescz dzis sproboje sie wybrac do hg i rozejrze sie

Eternix 27-11-2006 18:04

to trochę annihilatora przypomina jak się nagrody wybiera :p
są questy w których się glłazy przesuwa...
nie wszystkie questy są rozwiązane...o niektórych zapewne nawet nie wiemy...:(

karłowaci 27-11-2006 18:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GiantSpider (Post 1100337)
WOW, to zes dopiero odkryl ameryke. Chlopie, ja juz to widzialem 3 lata temu! -.-

hmm Giant Spider czytając twoje posty można z nich wywnioskować, że tylko krytykujesz ludzi. W temacie dziwny opis też piszesz, że jesteśmy głupi, że szukamy odpowiedzi na quest z bazyliszkiem. Nie dziwie się, że dostałeś bana xD

@Topic
Może cipsoft podłożył tam ciała tych ludzi dla zmyłki i(może) nie mają one nic wspólnego z rozwiązaniem tego questu(jeżeli to jest quest) [...] Lubię pączki

Gallar 27-11-2006 18:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Me$z (Post 1100996)
W queście najprawdopodbniej nie, ale za zasłubi dla cip-softu (odnalezienie poważnego buga itd.)tak... Ale chyba każdy to wie :p

G helmet to z wrl leciał. Albo z demców/dli. Dokładniej nie pamiętam, ale był NAJ ZWYCZAJNIEJSZYM lootem (jak great shield z dli czy fs z dragów).
No i przede wszystkim. Nova/antica, tyle osób bugi poznajdowało? G helmet, bądź co bądź to najczęściej spotykany rar, tuż obok great shielda.

Metal_Marian 27-11-2006 18:46

:p

Ech... No, jeśli czegoś nie wiemy to zawsze jest tak, że albo coś jest, albo cegoś nie ma, to jasne

Jeśli ktoś wiedziałby, już dawno rozniosłoby się to wielkimi fontami po internecie... Więc raczej wątpię, żeby ktoś coś na ten temat wiedział, więc spekulacje.. hmm, wychodzi z nich tylko "chyba tak" i "raczej nie"
Temat jednak bardzo ciekawy :D

Eternix 27-11-2006 19:35

jakbyś znalazł jakiegoś rara ... inaczej... rozwiązałbyś quest z jakimś rarem to powiedziałbyś o tym komuś ??? bo ja nie...
1. niech tez się pomęczą jak chcą mieć
2, hakerzy tylko czekają na takich żeby się nimi "zająć"

pzdr:D

Lenrock 27-11-2006 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diego'Odin (Post 1101035)
taki ze akutat lezy tam 5 deadow i fajne itemki?
czy to nie ciekawe? taki zbieg okolicznosci?

ps bylbym wdzieczny za tłumaczenie tych ksiazek

jescz dzis sproboje sie wybrac do hg i rozejrze sie

nie ma po co sie rozglądać, a to dlatego, ze znam osoby które tygodniami przekopywały całe hg w poszukiwaniu jakiejs dziury czy czegos w tym rodzaju. btw. yeka ma/miał golden helmet

Me$z 27-11-2006 20:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gallar (Post 1101162)
G helmet to z wrl leciał. Albo z demców/dli. Dokładniej nie pamiętam, ale był NAJ ZWYCZAJNIEJSZYM lootem (jak great shield z dli czy fs z dragów).

To teraz mi powiedz kiedy to było. :confused:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gallar (Post 1101162)
No i przede wszystkim. Nova/antica, tyle osób bugi poznajdowało? G helmet, bądź co bądź to najczęściej spotykany rar, tuż obok great shielda.

A dowody, że posiadają g-helmeta? ;)

Michoss 27-11-2006 20:12

1) Chyba nawet jeszcze przed pacc, za pierwszych wersji tibii

2) Bo można choćby zobaczyć w domku? Teraz GH jest za rzadki do noszenia...

Me$z 27-11-2006 20:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 1101421)
2) Bo można choćby zobaczyć w domku? Teraz GH jest za rzadki do noszenia...

lol? Wiesz, jakoś nigdy w domku u kogoś nie widziałem GH ;)

Gallar 27-11-2006 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Me$z (Post 1101386)
To teraz mi powiedz kiedy to było. :confused:

Oj dokładnie to nie pamiętam, bez przesady. Ładnych pare lat w tył, tibia 6x ? 5x? Nie miałem okazji wtedy grać, ale informacje te można uzyskać od większości old playerów na antice. Wszyscy kłamią? Nie sądze.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Me$z (Post 1101386)
A dowody, że posiadają g-helmeta? ;)

Naprawdę musze szukać tych cholernych screenów?
Zresztą, sam sobie poszukaj ; - )
Gdzieś tu na forum był screen z Phoeleriusem ze znajomymi w domku, trzy czy cztery golden helmety.
Fakt ze Phoe~ tego cudeńka wylootować nie wylootował tylko kupił, ale bądź co bądź - posiada.

Diego'Odin 27-11-2006 22:53

zauwacie ze 2 z 3 itemow leci z 1 potwora w kazdym przypadku oprocz wanda i blessed shield

bylem tam w czasie gdy na arenie grasowal evil eye ale nic szczegolnego nie zauwazylem

XIII 27-11-2006 23:43

Big Daddy ma Golden Helmet.

Konradzio 28-11-2006 09:05

Kiedys na Antice widziałem 3 domki obok siebie a w nich g-helmety( to bylo w thais te najwieksze chaty :D)

zakazane1991 28-11-2006 15:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Me$z (Post 1101436)
lol? Wiesz, jakoś nigdy w domku u kogoś nie widziałem GH ;)

ty jesteś lol grasz na thorii co ma serwer 3 lata i szukasz golden helmetów po domkach? Zrób na antice postać i płyń na edron, tam w domkach można sporo znaleść
wracająć do tematu: z tamtąd nie da się nic wyciągnać, bo nawet jak by usunąć te kamienie to i tak jest lawa

Crowned 28-11-2006 15:51

Warto znać troche mitów :)
To jest grobowiec, w którym pochowani są 4 wojownicy + król, a odwołujac sie do średniowiecz, ludzie chowali wojowników ze zbroja, i całym ekwipunkiem :) wiec to jest to... Można odwoływać się do mitu o tym że są to pochowani ludzie, którzy tworzyli armie przeciw KW, ale ja osobicie tak nie uwazam ;D

Nieugiety 28-11-2006 15:53

Golden helmetów jest od cholery i jeszcze troche...
1 jest u mnie na osiedlu ;) (eternia)

@Topic
To nie quest. To ozdoba taka sama jak skarbiec Kruzaka

Migfulcrum 29-11-2006 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Crowned (Post 1102383)
Warto znać troche mitów :)
To jest grobowiec, w którym pochowani są 4 wojownicy + król, a odwołujac sie do średniowiecz, ludzie chowali wojowników ze zbroja, i całym ekwipunkiem :) wiec to jest to... Można odwoływać się do mitu o tym że są to pochowani ludzie, którzy tworzyli armie przeciw KW, ale ja osobicie tak nie uwazam ;D

wreszcie ktos cos madrego napisal a kontynuujac jesli to jest grob to moglabybyc dziura tam prowadzaca ale to raczej niemozliwe bo to na pewno na pokaz jak wiele innych miejsc...

skryhull 29-11-2006 18:25

oj dodali to tam dla picu, albo też, co jest bardziej prawdopodobne, dla klimatu. Czterech WIELKICH bohaterów zostało tam pochowanych razem ze wspaniałymi itemami... może trza popytać npc aby się dowiedzieć legend o tych bohaterach, kim byli i może skąd mieli takie itemki :D pewnie od banora (boga tibijskiego) bo i GH i Blessed shield są od niego... i jeszcze golden armory są od niego, ale to już nie rar...

Cashtan 29-11-2006 19:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez karłowaci
heh wątpie żeby to był quest Raczej Cipsoft wystawił te itemy aby pokazać co można zdobyć
w tibi

LoL, sam sobie zaprzeczasz czlowieku..

delder 29-11-2006 19:47

te questy i ruzne badziewia.
lubie tibie ale te zagatki to badziew.
ten clip.. powinien ożywić wszystkie legendy(niby to zrobił).
komnata kazzo to jedno z trudnych rzeczy .
o i książki z legendami, nikt się nimi nie przejmuje a może tojest rozwiązanie.

TO MOJE ZDANIE!X( X( X( X( X( X(

8o

Shagarot 29-11-2006 20:10

@Up:
Naucz się pisać
Naucz się czytać inne tematy
@Topic:
To wystawka legendarnego grobowca i tyle - z tego co wiem ów grobowiec był jeszcze za czasów gdy Great Shild i G helemt dało się wylotować.

Migfulcrum 29-11-2006 20:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez delder (Post 1104041)
te questy i ruzne badziewia.
lubie tibie ale te zagatki to badziew.
ten clip.. powinien ożywić wszystkie legendy(niby to zrobił).
komnata kazzo to jedno z trudnych rzeczy .
o i książki z legendami, nikt się nimi nie przejmuje a może tojest rozwiązanie.

TO MOJE ZDANIE!X( X( X( X( X( X(

8o

1. a co lubisz? nioobowac pod depo?
2. jaki clip?
3. a skad wiesz ze niemozliwych?
4. głowne questy zostaly rozwiazane z ksiazek

XDamian 01-12-2006 14:49

spojzcie na mapke gdzie on stoi jest w ksztalcie takiego klucza ;p

Me$z 01-12-2006 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zakazane1991 (Post 1102354)
ty jesteś lol

Jeśli nie wiesz co oznacza skrót "lol" to w ogóle się nie odzywaj.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zakazane1991 (Post 1102354)
grasz na thorii co ma serwer 3 lata i szukasz golden helmetów po domkach? Zrób na antice postać i płyń na edron, tam w domkach można sporo znaleść
wracająć do tematu: z tamtąd nie da się nic wyciągnać, bo nawet jak by usunąć te kamienie to i tak jest lawa

Weź mi tu nie pie***l, bo grałem także na innych serverach, ale jakoś nigdy mnie nie ciekawiło, żeby chodzić po wszystkich domkach i patrzeć, czy czasami nie ma g-helmeta. X(

Diego'Odin 01-12-2006 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez XDamian (Post 1106131)
spojzcie na mapke gdzie on stoi jest w ksztalcie takiego klucza ;p

rzeczywiście ale czy to klucz?

Po ostatniej wizycie w hg zauwazylem cos dziwnego

W miejscach gdzie sa te itemki (3) ZWSZE 2 wypadaja z jednego potwora

np Strange helmet i dsm z dl

dziwne...

Sante Mefisto 15-01-2007 15:29

Mmmmm.. warto by popytac npcow o martwego krola, albo poprzednika obecnego :p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:31.