![]() |
Parkour film Rohen #2 Parkour in Lodz
Coz wachalem sie jak wahadełko u egzorcysty czy dac tu film czy nie czy znowu mnie zjedzie banda zawszonych polaczków którzy umieją lepiej odemnie (BA NAWET PO PIWKU ;)). A tak naprawdę nie wiedzą co to jest Parkour i uważają to za sport (rofl :)).
P.S Shanheavel: :**** :*** :*** You Tube: http://www.youtube.com/watch?v=zU1lMt6pa2U |
Nie znam się zbyt na parkour'rze, ale IMHO brakuje ci płynności w wykonywaniu tricków (tak się to tu nazywa?).
|
a jak to nazwiesz jak nie sportem?
|
@up
Sztuką :) Sport to eliminacje, to po prostu kto pierwszy ten najlepszy albo kto najslilniejszy ten wygrywa w Parkour nie ma czegos takiego. |
eek
przeciez tam sie tez liczy technika. skateboarding to tez sport chyba, nie? i tam kto lepiej wykona technicznie trick lub przejscie zyskuje wiecej punktow. ale i tak wiekszosc jezdzi rekreacyjnie. to, ze nie ma oficjalnych zawodow parkour nie znaczy jeszcze ze to nie sport - przeciez ma jakies podstawy ;) |
Cytuj:
Film tak samo nudny jak poprzedni, wciąż tylko skaczesz przez jakieś płotki. Na przeciętnym "zawszonym polaczku" takim jak ja (lol) nie robi to większego wrażenia. Tak btw: parkour'owcy nawet buty wiążą w tak elitarny sposób, że aż musiałeś to pokazać? ;; |
jako ex- traceur, obecnie street stunts adept wypowiem sie.
Po 1. nie widzialem niczego nowego w porownaniu do poprzedniego filmu. Po 2. ciagle to samo. Te 4 minuty spokojnie mozna by zmiescic w 1 minucie. Po 3. skoro cwiczysz pk to co maja znaczyc akcje typu : biegniesz na porecz, robisz turna, potem 2handa i biegniesz tam skad przybiegles. Jaki to ma sens? Filmik cieniutki, nie rozumiem sensu pokazywania tego w necie. @down napisalem to tylko po to, zeby nie bylo: Cytuj:
|
Cytuj:
beznadzieja, zrobilbym to 3x lepiej od ciebie! rozumiem ze sobei skaczesz po plotkach czy cos, i moze ci to sprawiac przyjemnosc <?> ale po co to wrzucasz na neta, nie rozumiem. :< |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
He's Back! :D
O lolada.Sznurowadeł nie umiesz wiązać? :D To samo,tyle że z innym podkładem... Ale cuż.my sie nie znamy.. u mastah i tyle. |
Masz seksi dresik :*
|
A jak podtrzymuje to co napisałem w twoim poprzednim temacie >> :baby: <<
|
Cytuj:
Cytuj:
@Topic Ściska mnie jak oglądam kolejnego przygłupa, który prawie się zabija przy popisywaniu się. |
Cytuj:
|
Wlasciwie to filmik ciutke bardziej dynamiczniejszy od poprzedniego... Co do tego piwka, to wypij je czasem, może po nim nie wpadnie Ci do głowy pomysł nakręcenia filmu gdzie tylko przeskakujesz barierki...
Jestem pewien że zaczną się bluzgi, że to my się nie znamy... trudno ;) P.S. Ściąłeś włoski! Słit! |
Szkoda, że wiązanie butów dałeś na początek, jakbyś dał na koniec, może zobaczyłbym całość.
Tak jak pisali inni: dalej te same triki. W tym boskie fikołki. Ja się kompletnie nie znam na parkourze. To po co dajesz ten filmik? Tylko dla pro, którzy się na tym znają? |
w sumie teraz dużo osób nazywa to Parkour etc etc...kiedyś to było bieganie sobie po przeszkodach nikt tego nie nazywał...a teraz w Polsce prawdziwy wysyp Parkórofcuf;)kolejna moda:)nie dla mnie,dla mnie to idiotyczne!ale życze powodzenia
film ciut lepsze od poprzedniego |
Dobra powiem to tak jak na 14-latka dobrze se radzisz. Ludzie mówią, że jesteś słaby bo są przyzwyczajeni do tricków z 13-stej dzielnicy, Yamasaki (nie pamiętam jak się to pisze), itp. Trzymaj tak dalej! Trenuj! I pamiętaj "człowiek bez pasji to nie człowiek".
|
Oczywiście,że dobrze. Ale niech nie mówi ludziom,że nic nie wiedzą o parkourze jak go skrytykują. Jest za bardzo zadumany w sobie.. I jak twierdzi,że tutaj nikt nie wie co to parkour,to po co wstawia te filmy? Mało ma forów od tego? Ale z drugiej strony lepiej nie,tam to go dopiero zjadą...
|
Cytuj:
[EDIT] Ha, już obejrzałem. Och, jak Ty pięknie wiążesz buty, fascynujące... O jaaa... Jak ładnie skaczesz przez barierki. O mastah, skoczyłeś z 2,5 metra, cóż za odwaga ;o Najśmieszniejsze są skoki na jakiś murek i gibanie się :D Lol, a ta próba wskoczenia na murek na końcu jest po prostu genialna... I zakładanie stopy na murek po to, by w końcu podeprzeć się kolanem też rox0r. Jeśli Cię uraziłem, to sorry myszczu, ale wystarczy mieć ~4 z wfu, by tak umieć ;s |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Parkour in Lodz - 0wn3d. Obraza dla Łodzi,łódzcy parkourowcy cie dojadą. A tak poza tym to to jest chyba polskie forum,więc po co piszesz po angielsku? ; ]
|
No ten 8-latek mnie zgasił :D Zmieniam zdanie wiek nie ma żadnego znaczenia liczy się styl i umięjetności. A tak na serio choć jego styl bycia mi nie odpowiada to widać, że chłopak się tym bawi i to jest dobre. Przestanmy jechać newbie (bo widać, że początkujący...)!!!
|
@up
Ba, gdyby nie był tak w sobie zadufany i nie odnosił się do innych z taką butą to dałoby się znieść... ale jak wyskakuję mi taki troll, wszystkich ma gdzieś, usprawiedliwa swoje słabe umiejętności 'równością', to jak mamy się zachować...? |
Cytuj:
|
Dokładnie na 2:37 jest fajny (czyt. żałosny) skok
Reszta bardzo ładnie btw. poproś kamerzyste, żeby nie dawał zbliżeń, bo masz brzydką (bez obrazy) twarz ^^ (od razu mówię, że sam ładniejszej nie mam) |
Przeskoczysz pare barierek i myślisz żeś pr0 mastah?
Cytuj:
|
Hahaha Celoz w tym momencie przegiąłeś xD Dojazd na pełnej... Rohen a takie miałeś loczki fajne w pierwszym filmiku... To były loczki prawda?
|
ogladajac ten film to na parkurze znasz sie jak ja na balecie...
|
Mistrz Wielce Elytarnego Sp... Sztuki tylko dla Wybranych (tm) powrócił.
To ja podziękuję, oddalę się w swoją szarą strefę i dalej tam będę robił za cichutką myszkę z plebsu. ;;; @edit: Swoją drogą fajne masz sznurowadła, męskich kolorów nie było? Widać, że sporo się uczyłeś od Murzynów z "Chłopaki nie Płaczą" |
Widać, że od poprzedniego filmiku nabrałeś trochę formy, ale i tak nuuudzisz. Pozdrawiam
@Ryłek W dodatku giba się jak pierdolony rezus. EDIT2: Niech se kamerzysta statyw kupi. EDIT3: Kurde, ale tandeta :D |
Chłopie trenuj trenuj...bo daremny jesteś że aż żal :P
sexi sznurówki :P |
Nie no trochę na poważnie... Rohen teraz widzisz co jest złego? Nie pokazuj pierdół (wiązanie sznurówek...) tylko weź się do roboty i pokaż nam nieco więcej niż przeskakiwanie przez te nudne barierki i jakieś przewroty... Przewrót jak zrobisz po skoku z wysokości kilku metrów - zrozumiem, ale nie po upadku z 1.5m murku...
|
Nie przymierzając, dresik masz tak samo fajny jak Kononowicz sweterek : )
Ok, bo powoli schodzę z tematu, w parkourze tricki wykonuje się przy pełnej prędkości, nie powinno się zatrzymywać przed przeszkodą.. To sie chyba zwie płynność albo flow, mniejsza z tym. Z resztą - niewiele umiesz, przez cały film te same rzeczy. Nie widziałem pierwszego filmiku, ale po obejrzeniu tego wiem, że obejrzeć go nie chcę. Ale trenuj dalej. Może coś z tego będzie. =EDIT= Acha i Twój angielski troszkę kuleje : P |
Ale go jadziecie... Jak ktoś wcześniej napisał "nie karmić trola"...
|
Sprawdziłbyś się w skoku przez płotki.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Jam mam prostą zasadę. Nie umiesz tego zrobić lepiej, to nie komentuj jak to robi ktoś inny. A co do butnego odnoszenia się autora. Zdaje mi się, że bardziej by go zabolał całkowity brak komentarzy, niż ta wasza marna "krytyka". (A założę się, że połowa co tu krytykuje nawet tego nie widziała ;) , Jeden się znalazł taki co naprawdę umie lepiej i pojechał autora, to reszta jak bydło też, bo czemu nie, nie można odstawać, no nie? Przez internet cię nikt nie widzi, i nie wie, że nie umiesz nawet fikołka na ziemi z siedzenia zrobić, co tam, nie żałuj sobie, pojedź gościa. Nikt cię tutaj nie zaskarży, a jak ktoś walnie tekst w stylu "to pokaż jak ty potrafisz" to udawaj, że albo zbyt zajęty, albo to, albo tamto, albo powiedz że takiemu pro jak ty trzeba będzie za to zapłacić.) PS Teraz dolałem oliwy... BURN! BURN!!! |
@up
A czy krytycy filmowi kręcą filmy? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:45. |