Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pada śnieg, pada śnieg... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=105163)

Dabek 07-12-2006 17:32

Pada śnieg, pada śnieg...

Ho, ho, ho! Czas obudzić w sobie świątecznego ducha!

W te Święta do waszej dyspozycji trafi dużo więcej dekoracyjnych przedmiotów niż dotychczasowe choinki i cukierki. Po update odwiedźcie sklep meblowy i zapytajcie o ofertę świąteczną (Christmas) aby zasięgnąć informacji o tegorocznych nowościach. Ozdobne gałązki mogą być piękną dekoracją stołu, a kolorowe papiery do pakowanie uczynią prezenty dla Waszych najbliższych wyjątkowymi. Łańcuchy i girlandy z pewnością stworzą świąteczną atmosferę na ulicach miast. Miłą rzeczą będzie też z pewnością możliwość wysłania świątecznych kartek do ważnych dla Was ludzi.
Jak co roku, Mikołaj wręczać będzie prezenty, włączając w to nowe śliczne figurki przedstawiające jego samego. W tym roku zapasy Mikołaja w rzadsze prezenty, takie jak pluszowe misie, lalki, skarbonki i nowe figurki są większe na terenach dla PACC. Gracze go posiadający powinni właśnie tam poprosić o swój prezent.

Oczywiście, jest dużo więcej okazji do świętowania. Dekoracje na ściany w postaci nietoperzy i szkieletów będą dostępne w okresie Halloween. A ponieważ przyjęcia i urodziny odbywają się przez cały rok, Tibijska piekarnia w końcu udostępniła swoje recepty na ciasta. Do własnoręcznie upieczonego ciasta wystarczy dodać owoce i świeczki aby stworzyć prawdziwy tort urodzinowy.

Zacznijcie więc już dziś wysyłać zaproszenia na świąteczne przyjęcia w wyjątkowej atmosferze!

konan129 07-12-2006 17:36

super to juz nawet zeby miec szanse na lepszy prezent to pacca trzeba kupić... ;/

Shinjix 07-12-2006 17:36

hahaha... Zajeliby sie czyms porzadniejszym. :) Ale takie ozdobki tez fajne, jak juz nie moga wymyslec nic przydatniejszego ;)

siniestro 07-12-2006 17:36

fajnie, ze bede mogl upiec ciasto XD

CJJ 07-12-2006 17:37

LOl

HO ho! czyli update będzie jutro lub w przyszłym tygodniu..!
Ponieważ mikołaj juz był a w tibi niema wiec juz passowalo by zeby byl.:cup:

druidek12 07-12-2006 17:38

Skoro dzisiaj jest czwartek, to jutro będzie teaser? jak to nie teaser, w takim razie co? :P Zapowiedź update na jutro!?!? <;( ze szczęścia>

Kompek13 07-12-2006 17:38

Świeta

A czy te torty,kartki świąteczne i prezenty od mikołaja będą możliwe również dla facc ?

MatKus 07-12-2006 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez druidek12 (Post 1116288)
Skoro dzisiaj jest czwartek, to jutro będzie teaser? w takim razie co to? ;p

To jest teaser właśnie. Dzień przed terminem. Czyżby CIPowie się spieszyli z teaserami, bo update blisko?

Zdechly kret kanalowy 07-12-2006 17:41

wtf ? dziś czwartek..(może to przez te strefy czasowe w atmosferze P:) ,a moze to dlatego ze up'date juz niedaleko , i teraz beda codzienie zapowiedzi , ak jak przed letnim apdejtem

@up - ktos dal by definicje ''teastera'' czy jakos tak

Zupka_Chinska 07-12-2006 17:42

Dodanych zostało kilka nowych ekhm... "pierdółek", które w sumie nie mają rzadnego ważniejszego zastosowania oprócz ozdoby, no ale i tym pewnie trzeba się pocieszyć ;)

lukitak 07-12-2006 17:42

fajne ja tez pacca nie mam i nie nazekam a wy tylko nazekacie o to tylko dla pacc o to tez jakie wy nooby jestescie ludzie uspokujcie sie uzbierac 150 k w tibi i kupic tam pacca nie jest trudno tylko nie mozna myslec ze jak masz 12 lvl to tyle zdobedziesz ale jak masz juz taki 25-40 lvl to na spoko w gora tydzien uzbierasz ze 100 k :] a wy nooby co macie 12 lvl 1 k w dp i chcecie miec pacca a na co on wam ?? :D i tak grac nie umiecie 8o

thierry 07-12-2006 17:43

Święta tuż tuż !!!!

Niezłe dekoracje w tym roku będą!!
Raczej powinienem się załapać na te prezenty lepsze!!
Będzie pacc i może dostane laleczke mikołaja!!:) ;) :) :p

Rexognito 07-12-2006 17:44

Ale gdzie moge znalezć tego mikołaja?

Shokei 07-12-2006 17:44

Bardzo ładny update się zapowiada. Tibia złapie klimat ; )

druidek12 07-12-2006 17:45

@lukitak
Kupowanie pacca za kase w Tibii jest (jeśli dobrze pamiętam "rules") nielegalne. Ja kupiłem przez Droma i to były najpiękniejsze tibijskie chwile. I gadasz tak jak sam byś miał max 2 lvl.
@Rexognito
Jeszcze go nie ma, ale jak był rok temu to w thais byl u Froda, w Ab przy Kowalu (armory, miecze...), w Venore pod depo, w Carlin u Rowenny (jeśli mnie pamięć nie myli z tym Carlin... :P)

Sewei 07-12-2006 17:47

:p:p:p

Ale super :):) juz sie doczekac nie moge :P B) :D

p.s 30 mlev jak cos!!

Radlic 07-12-2006 17:47

A kiedy beda wyniki sms-konkursu? :f

lukitak 07-12-2006 17:48

ja od wczoraj zaczolem grac od nowa w tibie mam 10 lvl i skile 40/41 ale to dopiero 2 dzien a ty co 12 lvl w rokX( jestes niemozliwy latwo zdobyc kase w tibi tak to jest nielegalne ale mozliwe do zrobienia co ?? i nie watpie zebys zawsze robil all na legalu napewno robiles sobie kiedys teleport a to tez nielegalne :cup: a ja nie robie se tp wole isc na piechote bo nie dostane chociaz bana

odyseuszBAT 07-12-2006 17:50

No cóż - jak do tej pory każde update podobało mi się , bo wprowadzało coś do gry - balansowało postaci, likwidowało bugi. To update, według mnie jest żartem. Pieczenie ciasta? Ozdóbki do domku? Czy cos to zmieni? Kilka nowych grafik?
Czy w końcu hucznie ogłoszony bank?
zal.pl
Jeśli to koniec nowości to ja dziękuje :)

matkow21 07-12-2006 17:56

:/ ja pacca wygrałem i jeszcze go ni ma :/ liczę że przed update dojdzie.

a co update to powiem łałiw :D zapowiada się niezła zabawa tibia powoli zaczyna przypominać prawdziwy świat.A może to prawdziwy świat zaczyna przypominać Tibię?Nic tylko czekać ,aż w Tibi będą samochody:D

druidek12 07-12-2006 17:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lukitak (Post 1116320)
ja od wczoraj zaczolem grac od nowa w tibie mam 10 lvl i skile 40/41 ale to dopiero 2 dzien a ty co 12 lvl w rokX( jestes niemozliwy latwo zdobyc kase w tibi tak to jest nielegalne ale mozliwe do zrobienia co ?? i nie watpie zebys zawsze robil all na legalu napewno robiles sobie kiedys teleport a to tez nielegalne :cup: a ja nie robie se tp wole isc na piechote bo nie dostane chociaz bana

Co, w przedszkolu jesteś czy jeszcze nei chodzisz? bo tam uczą czegoś takiego jak przecinek i kropka. I w przeciwieństwie do Ciebie NIGDY nie zrobiłem TP, ja jakoś zapoznałem się z zasadami Tibii :O A ty kase w Tibii zdobywasz... przez Allegro. To dlatego ci tak łatwo ją zdobyć. Jak ma się 25-40 lvl to 100k sie zrobi... jakby grać po 10h dziennie... Trzeba 33 bp uh... 100 souli 3h 20 min, na 33 bp uh trzeba 1980 souli, to 66 godzin soulowania, na 1 bp uh też 3h 20 min (na faccu ofc), a więc 33 bp uh zajmie nam 110h, więc soulowanie+robienie uhów zajmie 176h, czyli 18 dni. I zauważ, że przeciętnie jak ktoś chodzi do szkoły gra 3h.
I, dla twojej wiadomości, nie wiem ile grałem na moim stałym servie, chyba rok, i mam 43 druida z 51 mlvl, 31 sorcerer z 36 mlvl, 25 knight z 60axe/70sword/73 shielding, 28 paladyn z 64 dist. A eq: DSM, C legs, BoH, Steel Boots, Hat of the Mad, Royal Helmet, Blue Robe, Vamp shield, Demon shield i AoL... I wcale nie zbierałem na to miesiąc

smikki 07-12-2006 18:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lukitak (Post 1116301)
fajne ja tez pacca nie mam i nie nazekam a wy tylko nazekacie o to tylko dla pacc o to tez jakie wy nooby jestescie ludzie uspokujcie sie uzbierac 150 k w tibi i kupic tam pacca nie jest trudno tylko nie mozna myslec ze jak masz 12 lvl to tyle zdobedziesz ale jak masz juz taki 25-40 lvl to na spoko w gora tydzien uzbierasz ze 100 k :] a wy nooby co macie 12 lvl 1 k w dp i chcecie miec pacca a na co on wam ?? :D i tak grac nie umiecie 8o

Wygląda jak byś miał 1 lvl a wiesz za 150k:
-nielegalne
-można wywalićj ak w błoto jak nie masz pewności od sprzedającego
-jedynem noobem wydaje się że jestes ty
a teraz do rzeczy
Mogiliby Cipy dodać inne pierdułka a nie jakieś szajsy co w lecie nikt nie będzie pamiętać, ale liczą się intencje

Yugigorre 07-12-2006 18:02

Czyli nie będzie test serva zewnetrznego>??

Radlic 07-12-2006 18:04

Nah, po co?
Kazdy by pkowal, nie szukal bledow

Lord Gumio 07-12-2006 18:16

Spoko sie zapowiada nowe ozdubki fajne a ludzik z ciasta poprostu genialny xD
jedno mnie tylko irytuje wieksza szansa na misia i skarbonki na terenach dla pacc tego jeszcze niebylo -.-

Łukcik2005 07-12-2006 18:18

sory to jest temat o mikolaju.mam pytanko bo jelsli chodzi o mikolaja w tibi to jestem newbie:P gdzie i kidy on rozdaje prezety i czy kazdy cos dostaje prosze o dokladne wytlumaczenie.thx

matkow21 07-12-2006 18:18

Wow ,a co w pkowaniu błędów nie może być?np skull się pojawia niebieski albo cóś :D moim zdaniem powinni jednak zrobić taki test server tylko z ograniczonym pk możesz zabić 5 osób np potem cię wywala albo grasz normalnie :D
Ja tam zawsze testy lubiłem.

Kompek13 07-12-2006 18:26

Cytuj:

Ja tam zawsze testy lubiłem.
Ja wlasnie nigdy niebylem na test servie i bardzo chcialbym na takim byc.

Redknapp 07-12-2006 18:30

Hmmm.....

Śmieszny ten update się robi... =)
Ciasto-ludki i inne takie :P kto by pomyślał?? CipSoft chyba nie ma już wielu pomysłów... Ale mi tam się podoba, ciekawy tylko jestem, co po świętach? Czy te girlandy and other stuff po prostu znikną?? Czy w lipcu wciąż będę mógł wystawić choinkę :]

PS: To mój początek na forum.tibia.pl Witam wszystkich :baby:

SkateElement 07-12-2006 18:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CJJ (Post 1116286)
HO ho! czyli update będzie jutro lub w przyszłym tygodniu..!
Ponieważ mikołaj juz był a w tibi niema wiec juz passowalo by zeby byl.:cup:

Jutro nie, bo bodajże w piątek jest TS dla wszystkich, więc update'a nie będzie, on jest po wszystkich TS :>

Fajne dekoracje, na czas świąteczny udekoruję chatę świątecznie :D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kompek13 (Post 1116404)
Ja wlasnie nigdy niebylem na test servie i bardzo chcialbym na takim byc.

A ja będę drugi raz i mam nadzieję, że nie będzie tylu debugów jak było ostatnio. Chcę iść solo demona ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez druidek12 (Post 1116345)
Co, w przedszkolu jesteś czy jeszcze nei chodzisz? bo tam uczą czegoś takiego jak przecinek i kropka. I w przeciwieństwie do Ciebie NIGDY nie zrobiłem TP, ja jakoś zapoznałem się z zasadami Tibii :O A ty kase w Tibii zdobywasz... przez Allegro. To dlatego ci tak łatwo ją zdobyć. Jak ma się 25-40 lvl to 100k sie zrobi... jakby grać po 10h dziennie... Trzeba 33 bp uh... 100 souli 3h 20 min, na 33 bp uh trzeba 1980 souli, to 66 godzin soulowania, na 1 bp uh też 3h 20 min (na faccu ofc), a więc 33 bp uh zajmie nam 110h, więc soulowanie+robienie uhów zajmie 176h, czyli 18 dni. I zauważ, że przeciętnie jak ktoś chodzi do szkoły gra 3h.
I, dla twojej wiadomości, nie wiem ile grałem na moim stałym servie, chyba rok, i mam 43 druida z 51 mlvl, 31 sorcerer z 36 mlvl, 25 knight z 60axe/70sword/73 shielding, 28 paladyn z 64 dist. A eq: DSM, C legs, BoH, Steel Boots, Hat of the Mad, Royal Helmet, Blue Robe, Vamp shield, Demon shield i AoL... I wcale nie zbierałem na to miesiąc

Temat jest o czymś innym, olej nooba/newbie/trolla czy jak go nazwiesz i nie musisz się chwalić jakie to ty eQ nie miałeś, bo zapewne są tu lepsi gracze od Ciebie czy mnie :]

filczyk 07-12-2006 18:33

Zaraz po update zaczynam produkcję tych ciast :) Pokombinuje z dekoracją :D :D

Baldoro 07-12-2006 18:38

Święta, święta!!!

Juppi, wreszcie długo oczekiwane :p
Ozdóbki, prezenty super!!!
Fajne :)
"Mikołaj" sie postarał xD
Congratulations 4 CiP's!

xnex 07-12-2006 18:40

Ja mysel, ze to jutro update bedzie ;] skoro teasery sa co piatek to dzisiaj zapewne byl to ostatni teaser a jutro... No wlasnie raczej upd !! Wiec czekajmy na spoznionego mikolaja ;] Aha i zeby cos wiecej dal za te spoznienie :D jakies moze w edron MPA moge dostac XD (joke) powodzenia wam zycze XD !

piotrinho 07-12-2006 18:43

Troche śmieszny ten pomysł z ciastami itp. :) , a może ktoś wie czy na Rook'u będzie można robić ciasta ??

druidek12 07-12-2006 18:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SkateElement (Post 1116412)
Temat jest o czymś innym, olej nooba/newbie/trolla czy jak go nazwiesz i nie musisz się chwalić jakie to ty eQ nie miałeś, bo zapewne są tu lepsi gracze od Ciebie czy mnie :]

Ależ ja tylko chciałem mu udowodnić jak trudno sie zdobywa kasę :D
@up
NO A NIE!?! Trzeba tylko zdobyć mleko, które jest dostępne z questu dla pacc

Maniack 07-12-2006 18:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SkateElement (Post 1116412)
Jutro nie, bo bodajże w piątek jest TS dla wszystkich, więc update'a nie będzie, on jest po wszystkich TS :>

Fajne dekoracje, na czas świąteczny udekoruję chatę świątecznie :D

A ja będę drugi raz i mam nadzieję, że nie będzie tylu debugów jak było ostatnio. Chcę iść solo demona ;)

Ja w to wątpie,oj bardzo - zbyt piekne by to było.

skąd ta pewność że w piątek (jutro) TS dla wszystkich?
Btw. mam nadzieje że ten misiek od mikolaja to nie będzie teddy, albo będzie
very very rare, inaczej jego cena drastycznie zmaleje, a co z tymi co wydali na niego powiedzmy tydzień temu,niewiedząc o tym że można go będzie 'łatwo' dostać od mikołaja, kupili teddyego za 500k~?

Noro 07-12-2006 18:49

Czuć magię tych świąt ;)

druidek12 07-12-2006 18:51

AAAAHHHH i jeszcze jedno, z tematu "SS'y z Zimowego Update'a" czy coś takiego (w każdym razie w dziale Updates) Tutor wypowiadał się, że w sobote będzie TS publiczny, bo sami tutorzy raczej nie wykonają questa w PoI, a update nastąpi prawdopodobnie 12 grudnia.
@Edit
Chciałbym Teddy Beara... :>

Druteczek 07-12-2006 18:51

:] Nono

Hyh ja chce figurke takiego mikołaja i czapeczke :D

fajnie by wyglądało w domku :p
ciekaw jestem co w tym roku dostane :D

Orgazes 07-12-2006 18:53

Normalnie super, ciasta do zjedzenia i nietoperze na ścianach -.-

Przydałby się panom z CIP-u, pod choinkę porzadny kubeł z zimną wodą aby oświeciło ich i zajęli się ważneijszymi sprawami.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:05.