![]() |
Ciasta
Czy ktoś już zorientował się jak można zrobić ciasto z dodatkami? Udało mi się na razie zrobić zwykłe ciasto, z mleka i mąki. Próbowałem wziąć use with na ciasto (nieupieczone) i potem na jakiś owoc ale to nie działa. Próbowałem również upiec ciasto mając w plecaku owoce ale także nic. Nie wiem jeszcze jak można dodać do toru świeczkę (kliknięcie z Ctrl na świeczkę spowoduje jej zapalenie a jeśli kliknę na ciasto - zjem je).
EDIT Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem -.- Ok z tego co przeczytałem w poprzednich newsach wynika że można zrobić ciasto jedynie z jabłkami i świeczkami. Mi nie chce się już ściągac klienta żeby próbować na test serwie. Czy mógłby ktoś sprawdzić czy da się użyc nieupieczonego ciasta na jabłku (lub popróbować coś ze świeczką)? |
Kombinowałem ze świeczką, z owocami, niestety nie wiem jak robic :(
Czy ktoś może nam pomóc? :P |
ja mam i upieczone i nieupiecozne ciasto pubuje na 1000 sposobow z jabkiem jagoda wisnienka i nima efektu ma ktos jakeis pomysly
|
Trzeba mieć nóż i użyć na owocu, ciasto musi być w bagu ;p
|
musiś miec w bp ciasto, noż (nie broń!!!) i owoc (dowolny) używasz noża na owocu i masz ciasto z owocami. Co do świeczek to nie wiem
@up pierwszy |
a z kad tego noza nie noza mozna wziasc
|
Nóż ten można kupic w Venore, u kolesia co sprzedaje pierdołki kulinarne. Znajduje się w tym samym budynku co koles od sprzedawania ekwipunku (łopaty liny etc.)
|
Jestem inteligentna inaczej i nie umiem upiec ciasta. W Carlin sprzedają mleko w butelkach, klikam mąką na butelkę z mlekiem i nie działa. Ktoś może pomóc?
|
Cytuj:
Cytuj:
|
up upieczone
topic a jak nazywa sie swieczka pojedyncza i jakie swieczki inne sa w tibi aprucz swioecznika i pojedynczej |
Pojedyńcza świeczka nazywa się candlestick, oprócz tej i świecznika chyba już żadnej nie ma.
|
Gdzie mozBo chcena kupic mleko na rooku? czy zdobyc?
PS: Jestem jescze FACC |
@up.
Na roku o ile dobrze mi wiadomo, mleko jest dostępne wyłącznie z najtrudniejszego questa (goblin hell), który jest oczywiście dla PACC, także przykro mi. P.S. Jeśli powiedziałem coś źle, proszę poprawić :) |
kombinuje i niemam pojecia w jaki sposub siweczke wsadzic w tort
ma ktos pomysly ?? |
Wiem jak zrobić ze świeczką!
Kładziesz ciasto z owocami na stole/ziemi/czymś innym i kładziesz na nim świeczkę. Robi się zielony błysk i masz ciasto ze świeczką. Jak go użyjesz, pisze "X zdmuchnął świeczkę" i masz zormalne ciasto z owocami. |
Gdzie w Carlin moge kupic ciasto? Chodzi mi o nazwe NPC lub miesce w ktorym sie znajduje.
|
@UP: Ciasto nie da sie kupić, da sie je tylko zrobić. Robi sie je jak chleb tylko że zamiast wody dajesz mleko które kupujesz w carlin.
|
Pytanie nieaktualne.
|
Ja też chce bo w carlin mieszkm!
|
Ahh napisalem ciasto :D a chodzilo mi o mleko.
|
|
A jak ogarnac mąke?:p
|
Skąd można wziąć inne świąteczne itemy?
|
Wszystkie świąteczne itemki są dostępne w sklepach z meblami, ozdobami itp. :baby:
|
@up
Paczki świąteczne i kartki też? Tylko ozdoby (sklepy meblowe) i pare "kolekcjonerskich" (u pomocnika Mikołaja) |
Ja jak w Carlin chciałem kupić w meblowym to mi nie chciała sprzedać bo zaczeła coś o Paccu nawijać ... :(
|
No bo to tylko dla pacc ;)
|
Można kupić kartki bez pacca czy nie w końcu?? Che kumplowi wysłać i nie wiem jak skombinować :D
|
ej, ja głupi chyba jestem, ale skąd wziąść to Candlestick? Do tortu?
No to Gorn mnie nie lubi, bo nie chciał mi sprzedać.... |
Candlestick?
Tam gdzie bagi, backpacki, i inne takie pierdoły |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
jak włozyc swieczke w tort? proste:) kladziesz ciasto na ziemi i na nie swieczke to samo sie złączy.
a wie ktos moze jak robic ciasta o różnych kształtach? serca itd? bo widzialem screeny ale nie wiem jak zrobic:) edit: a co do noza:) to mozna go tez "ukraść" z królewskiej kuchni na zamku w thais:) @down łeee to szkoda:P hehe:) ale widzialem jeszcze duuuzo duzo rodzajów ciast heh wydaje mi sie ze jakis npc sprzedaje formy do ciast albo jakies przepisy albo jeszcze cos innego:P '2 No to ciasto , ciasto z owocami, ciasto ze swieczka to kolejne etapy w robieniu Party cake. no a serce ? i tort urodzinowy ? jak sie je robi:P wlasnie to mialem na mysli mowiac "serca itd." :) |
Serce zapewne tylko w walentynki, ale więcej nie wiem :)
Edit: @Up a niby jakie rodzaje? Ja widziałem Ciasto Ciasto z owocami Ciasto z owocami i świeczką Ciasto-serce Tort urodzinowy W sprite'ach takie widziałem. Innych nie. |
A gdzie dokładnie carlin można kupić mleko ??
|
A ten nóż jak sie nazywa i jak wyglada?
|
jak zrobic tort urodzinowy (nie ciasto)
|
Wszystko o cieście (ze świeczką i bez) oraz o tym, co trzeba mieć, aby je wykonać, macie w tym oto Poradniku
Pozdrawiam |
Mam pytanie...jak zrobić tort urodzinowy ? Aaa... i czy można robić jakieś inne ciasta?
|
jakie z was ŁOBUZY :D co wy macie z tym Venore i Carlin? Przecież Mleko można kupić na Edron (oczywiście jeśli masz PACC) :D
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:14. |