![]() |
Palladyn - nowa broń po udpate
Czy to prawda,że po tym update została dodana nowa bron dla palków,do zdobycia z qesta od 80 levla?jezeli uwazacie ze tak/nie to uzasadnijcie to,a nie "jest no bo tak" :) :)
|
tak, bo tak pisze na erig.net
//edit mówisz-masz http://tibia.erig.net/Pits_of_Inferno_Quest/Spoiler |
Ciekawe, pisze że strzela z boltów, ale w taki sposób to nic by nowego nie wnosiła, tylko ogromną wagę (90 oz. chyba). Musi być jakiś bonus, pewno większe obrażenia, więc być może potwierdzi się teoria o tym, że broń dystansowa też ma atak, a nie tylko amunicja do niej?
|
Cytuj:
|
Nie zwieszak obrazen, dodaje znaczny + do czestotliwosci trafien. Bolty maja atak, nie kusza.
|
wiecie cos wiecej o tej broni? w koncu cos dla palka :)
|
Pewno sama broń będzie zarąbiście droga, dopiero później stanieje. Ale... quest od 80 lvl bodajże, to i nie będzie dużo ekip, więc cena będzie spadała powoli, chyba że ten item wypada z jakiegoś potworka.
|
To Prawda!!!
TAK TO MOŻE BYĆ PRAWDA !! PRZEGLĄDAŁEM SPRITY I ZNALAZŁEM TAKĄ BROŃ:
http://i136.photobucket.com/albums/q...ztytu322u2.png I TA LINA. A PO DRUGIE TEŻ ZLALAZLEM TO: http://i136.photobucket.com/albums/q...ektynabiel.png pRACUJE NAD FAKE I MAM CIEKAWE ŻECZY. |
Mi sie wydaje,ze bedzie dokladniesza czyli więcej trafionych hitów,ale jezeli jest dokladniesza to moga byc hity tez wieksze..np. jezeli panom z cipsofu zalezy na realizmie to wiadomo ze im bron dokladniesza tym latwiej trafic w dobre miejsce ,co za tym idzie zadac wieksze obrazania...ale i tak ze palladyn walczy na dystans nie jest realne wiec to raczej tez nie bedzie.Jedank to tylko gdybanie! jedno jest pewne! nareszcie pall po 80 levelu dorówna innym profesjią!
@up hmm moze palkowie beda mogli uzywac machin oblezniczych?bylo by super :) |
Rzekomo Arbalest ( kusza ) ma o 1 kratkę większy zasięg.
Rzekomo! BTW: jest sprite procy... może to będzie nowa, lepsza broń do skillowania?? :) |
Cytuj:
ale z tą dużą blachą spritów to przesadziłeś. same ozdoby, większość z tego nawet wiem czym jest a reszty się domyślam że ozdoby... |
fajna by taka kusza byla ^^
|
Cytuj:
|
kusza nie ma zasiegu na caly ekran.
|
@up
ma jezeli walisz w potwora,jak w czlowieka to nie;) <chyba> xD @Ghand eee to troche glupie by było,żeby sie meczyc o kusze która ma zasieg o 1 sqm wiecej..jezeli ktos wie cos wiecej to pisac,jestem ciekaw co tak naprawde robi ta kusza,moze juz niedlugo ktos zrobi qesta i sie dowiemy:) |
Ponoć ma strzelać z nowych, dużo silniejszy boltów (Infernal Bolts).
Ale czy to prawda to się dopiero dowiemy... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Jest to prawda.. Widziałem taką kuszę u ziomka na test servie
Zaraz editne i dam linka do screna. http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=105025&page=23 tu jest tak kusza pokazana bodajże przez 36 knighta. |
@up
jezeli byla juz na tescie,to znaczy ze w rl tibi pewnie juz tez jest...moze wie ktoś juz coś wiecej o tej kuszy?:] |
Hmmm... Słyszałem juz gdzieś ze tą kusze można zdobyć z Dreamer Questa. Podobno jest tam do wyboru: Avenger (Atk:50 Def:38), lub Arcane Staff (Atk:50 Def:30) lub właśnie Arbalest (Atk:0 Def:0). Jeśli to jest prawdą to ta kusza musi miec moc porównywalną do Avengera i Arcane Staffa. Niemoże ona zwiększyć mocy boltów, daje +1 pole zasiegu (prawdopodobnie) więc chyba jedyną rzeczą jaką może zwiekszyć jest ...? częstotliwość strzelania??? 8o
|
Mało prawdopodobne,żeby zwiększała częstotliwośc strzelania, wymagałoby to zmian w silniku gry(obecnie każda tura ataku i obrony ma określoną długośc).
|
a jakim cudem niektore potworki potrafia strzelac 2-3 razy na ture? ( hunter, elf scout )
|
Potworki nie mają tak samo jak gracze.
|
Cytuj:
|
Arbalest
|
It's a stronger crossbow. The average damage seems to be a bit higher and it has a wider range (1 sqm). It also uses bolts as ammunition.
To jest silniejsza kusza. Srednia obrazen wydaje sie byc troszke wieksza i pole sasiegu wieksze o 1 sqm [kratke]. Tak samo uzywane sa bolty jako amunicja. Rowniez watpie ze pozwala na strzal 1-2 razy na ture bo nie bylo by balansu postaci. Jest starsznie duzo tematów o Arbalest i mozna poczytac od ludzi ktorzy mieli jakis kontak z nia a nie domyslaja sie co rzekomo moze robic. PZDR~ |
Istnieje również infernal bolt widział filmik na forum...
|
Cytuj:
|
ta kusza jest dostępna po tym update po wykonaniu nowego questa-chyba nie muszę mówić jakie 2 areny zostały dodane po update^^ kusza ma silniejsze obrażenia z boltów niż tradycyjny xbow-może nie znacznie silniejsze max hity ale o te 30-40 są większe i częstsze.W dodatku ta kusza jest jednoręka czyli można włożyć tarczę i ową kuszę
|
a te nowe i najsilniejsze bolty dostaje się za pewną rzecz wymienioną u pewnego npc.powiem tylko że ta rzecz wypada z np. demonów i to dosyć rzadko i się ją zanosi do npc i dostaje 10 tych boltów.bynajmniej nie chodzi mi o soul orby co się zamieniało u spoconego cyklopa na coś tylko o jeszcze inne
|
Moim skromnym zdaniem ta nowa broń bedzie tyle kosztować że nie będzie się jej opłacało kupować.
Zanim się dojdzie do 80lvl to troche minie... |
Cytuj:
ja też coś takiego słyszałem że ta kusza strzela podwójnymi boltami, ale czy to prawda czy fałsz, tego niewiem8o 8o 8o |
Cytuj:
Nikt raczej nie wykona tego questa na 80 lev, obejrzyj filmik to zobaczysz jaki hardcore tam jest. No jasne ze nie oplaca sie kupowac nowych broni, najlepiej jak knight chodzi do 100 lev z fire swordem a pozniej wykonuje anihila ... Ehh... n/c dla niekumatych to byla ironia ... |
Nową bronią do Arbalesta są Power Arrowsy, a kusza zwiększa nie zasięg jak inni mówili, bo kusza ma cały ekran, tylko większą celność w potwora i średnią hitów.
@Edit Nie można strzelać 2-3 razy na turę, bo to tylko potwory potrafią i z tego powstaję COMBO, bo one mają inne exhausted. @ Down To co kusza ma cały ekran,jesli to ma 1sqm więcej , to jeszcze potwora nie widzisz, a on pada?? @ 2x down A to srry |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
OLOL wkasnie pisze z klightem ktory jest po tym quescie... chce za to 2kk :D
|