![]() |
Harry Potter and the Deathly Hallows
http://i10.photobucket.com/albums/a1...lyhallows2.jpg
http://i10.photobucket.com/albums/a1...ez-nazwy-1.jpg Jest już tytuł ostatniego tomu Harry'ego Potter'a. Wiem, że saga wzbudziła wiele kontrowersji, jest uważana, hmm, za komercyjny szit, ale i tak jest sławna. Ja sama, lubię tą książkę - przywiązałam się do niej, nawet nie wiem dlaczego. JKR dobrze i ciekawie pisze, ale nie jest to arcydzieło, chociaż uwodzi :) Ale ten temat nie jest do wychwalania i obrzucania błotem tej książki. Chciałabym się was spytać co sądzicie o tytule? Czego spodziewacie się po ostatnim tomie? Czy Rowling zejdzie na całkowitą komercję? P.S. Jak ktoś chce rozwiązać zagadkę.. To chyba wie jaka jest oficjalna strona JKR. EDIT 20.07.07 No, to czekanie mam za sobą. Zapraszam na stronę siódmą przy 10 postach na stronie, ponieważ temat jest odświętnie odświeżony. |
Na pewno będzie o czyjejś śmierci już widać po deathly, a co to jest to hallows ?
|
Ja osobiście po przeczytaniu serii "kruczy dwór" stwierdziłem ,że HP to jedno wielkie gówno... tyle powiem i nie żebym nie czytał HP ale przeczytałem 4 tomy potem przeczytałem serię "kruczy dwór" i stwierdziłem że do HP nie będę wracać
|
Qwa, ludzie. Dziękuję. Swoją drogą jestem maniakiem (książek!) HP, mimo, że znam dużo lepszych książek to sentyment pozostaje.
A jednak "Piramidy Furmantu" były fakiem. |
Nie lubię Harego, więc się nieintersuję. Miałem wczesniej inne konto które mi zbanowali powód:Podałem link do komercyjnej strony, ty tsz dałeś linka, robisz REKLAME!!
|
IMo to nie bedzie ostatnia czesc. Nie zabija sie kury znoszacej zlote jajka.
A co do ksiazki, to w sumie przeczytalem wszystkie tomy, ale jakos nie tesknie za tym tak jak za Wladca Pierscieni :) |
Cytuj:
@top: nie mam co pisać. Pewnie jak się ukaże to kupię aka pożyczę i przeczytam... |
HP sux... wole Eragona
|
Cytuj:
Boże, trzymam jeszcze kawałek balonika z premiery 6 tomu HP w Empiku ;) Mam fioła na tym punkcie, siostra mnie na tej książce wychowała. Nie wiem, czy JKR uśmierci Harry'ego w ostatnim tomie, ale mam nadzieję, że nie. Zostałabym samotna ;< |
Cytuj:
|
@up
Taka prawda. Ale jak JKR napisze kontynuację to stracę o niej dobre zdanie. Jestem do tej książki przywiązana i irytuje mnie gdy zarzuca się mi, że poleciałam na reklamę, bo do mnie nie dotarła. Znana jestem w szkole jako "ta od Pottera". Aj, kiedyś będę śmiać się z mojej głupoty ^^ |
Seria HP jest bardzo fajna, jednak mam nadzieje, że w tym odcinku Harry umrze. (Jeśli nie, to będzie to porostu zbyt piekna bajeczka- śmierć Harry'ego dodałaby uroku tej serii)
|
W tej części Harry dowie się, że Voldemort jest jego ojcem.
Długo szukałem a na dodatek nie wiem czy juz tu było http://img299.imageshack.us/img299/6...ypotterci7.jpg @Ryłek Bo ona chce zrobić fanom niespodziankę, którą ja popsuję ;> Następnym razem pisze nowego posta, editów nikt nie czyta ;< |
Cytuj:
@Topic: Jak wyżej. Zachwycałem się Potterem jakieś 6 lat temu, choć jak wyjdzie kolejny tom, to kupię i przeczytam, nie lubię niedokończonych opowieści. Od dość długiego czasu wolę polską fantastyke. Wyjątkami są jeszcze książki z Forgotten Realms i Pratchett, który jak wiadomo jest najlepszy ;-) |
Cytuj:
|
Harry potter był dobry do czasu aż Rowling zaczęła na nim trzepać kasę. Kilka pierwszych tomów było pisanych z powodu dobrego pomysłu i weny twórczej, te ostatnie są niezbyt dobre, bo są robione masowo. Wg. mnie na książkę trzeba mieć pomysł.
|
Ja tam lubię HP, ale tylko książki bo filmy troszkę nie teges :confused: Ale w sumie Eragon bardziej mi się podoba :P Ale po reklamówkach filmu coś mi się zdaje,że to też nie za super będzie. Ale się okaże :)
|
Sapkowski ftw.
A hp byl dobry, gdy mialem 12 lat ; ) Sentyment pozostal. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Do Pottera przekonywałem się kilka razy...zawsze bez skutku :/ |
JKR sama stwierdzila, ze po 5 tomie "nie chce sie jej juz pisac o Harrym", wiec 6 i 7 tom powstaje "na sile", aby dokonczyc historie/natluc kasy. I to widac - HP nr 6 byl najgorsza ksiazka z serii, strasznie sztampowa i w niektorych momentach rowniez nudna.
|
Cytuj:
|
Ehh, sam pamiętam że pierwsze trzy części przeczytałem w kilka dni i jeszcze bylo mi mało. Chyba jeszcze tylko "W pustyni i w puszczy" mnie tak wciągneło... za mało książek czytam. :P
|
Dla mnie cały ten hp to jedna wielka szopka której nie mam zamiaru przeczytac,fanem też nie jestem.Inna sprawa,że czytanie książek to też niezbyt moje hobby ale życze wam,żeby ta nowa częśc byla najlepsza itp itd i żeby dobrze się czytało
|
Cytuj:
|
seria od początku miała mieć 7 tomów...
Zarys 7 tomu JKR wymyśliła, że tak powiem "za swoich dobrych lat" a samo zakonczenie spoczywa ponoć w sejfie od kilku wiosen, więc mam nadzieje żę bedzie to dobre zwieńczenie serii. Smutno by bylo gdyby okazało się, że ostatnia część jest gniotem ;/ |
Powiem szczerze, czekam niecierpliwie na książkę. Mam tendencję do tego, że jak jakąś serię zacznę czytać to muszę skończyć, dodam też, że Potterek mi się podoba. Może nie jest to jakiś bestseller w stylu Władcy itp itd, ale przypadł mi do gustu. Nie każda książka musi być czymś oszałamiającym... Liczę tylko, że nie będzie ona spieprzona tak jak zakończenie VI tomu... Te teksty niczym z średniej klasy romansidła i niewyciągnięte konsekwencje z wrzucenia w III tomie "klepsydry"... Widać, że niemiała do końca dopracowanego świata.
|
@topic
HP to dobra seria jeśli chodzi o klimat "magiczny". Ostatnio czytam sobie książki o inteligencji emocjonalnej, hipnozie i manipulacji ludźmi w oczekiwaniu na 7 część HP. Wychowałem się na tej serii. |
Cytuj:
Cytuj:
Czytanie waszych postów dodało mi otuchy, myślałam, że zostanę spalona na stosie za zakładanie tematu o Potterze. W końcu wszystkie ksiązki przeleciały już pokój wzdłuż i wszerz - mama nie lubi Harry'ego. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Mama jest zagorzałą katoliczką i jest przekonana, że Harry Potter to książka satanistyczna i najchętniej widziałaby ją i autorkę na stosie i zapewniam, że była by pierwszą osobą podkładającą ogień. Ale i tak już ze mnie tego nie wypleni. :) |
Jedyne, co może mnie w tym pocieszać, to to, że jest to nikła szansa, że skończy się wydawanie tego chłamu.
|
@Czarna mamba
Współczuje mamy @topic ja tam harrego zawsze kupowalem i czytalem(!) w dniu premiery(4 w nocy, jutro na 9 do szkoly, ale jeszcze 1 rozdzialek nie zaszkodzi...) |
Harrego nawet lubię, ale tylko pierwsze części. Przy czwartej gdzieś się ulotnił klimat.
I tak najlepszy, o wiele lepszy od książek, jest filmik "SNAPE KILLED DUMBLEDORE"! :D |
Cytuj:
|
Kiedyś lubiłem Harry'ego Pottera, dopóki nie zacząłem czytać sagę "Świat Dysku" i zobaczyłem co to jest prawdziwa magia (+humor)
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Sam osobiscie wychowalem sie na HP. Lubie ta serie. Nie jest genialna, sa o wiele lepsze ksiazki, np. Wiedzmin, Swiat Dysku, Wladca Pierscieni, ale to nie znaczy, ze HP jest do kitu. Najbardziej lubie tom 3 i 4. 1 i 2 sa fajne, ale nudne i drentwe. 5 Jest przydluga i za duzo smecenia. 6 to juz ewidentne pisanie bez weny. Jednak przeczytalem wszystkie tomy i mam zamiar skonczyc cykl. Co do samego 7 tomu czytalem wiele "poglosek". Niektore przypuszczenia byly poparte mocnymi argumentami, np. JKR omsknelo sie cos podczas wywiadu. Przyklad - "Czy Ron bedzie z Hermiona?". JKR - "Na to pytanie chyba nie musze odpowiadac" (lekki usmiech). Mam nadzieje, ze chociaz na koniec serii Rowling wroci wena. Nie chcialbym, zeby konczacy tom byl nudnym chlamem, albo przekombinowanym kryminalem. Od nowa musi sie nauczyc budowac klimat. |
Cytuj:
Czy widziałeś kiedyś kubeczki, poduszeczki, papier toaletowy, szminki, lizaczki, kolorowanki, czytanki, chipsy, lody, podróbki zabawek, zegarki, latarki z Wiedźminem? Cytuj:
|
@Shinjix,
Tak, Wiedźmin Sapkowskiego to genialna seria książek, o wiele lepsza od Harrego, tylko dlaczego nie odnosi takiego sukcesu? IMO HP jest przereklamowany, jego wydawnictwo tak go rozreklamowało, że zaczął być bestsellerem. Wszystko co jest przeciętne i powyżej przeciętności nadaje się na bestseller, po prostu trzeba to rozreklamować. @edit, up, Widziałem na allegro kiedyś zabawki erotyczne z logo HP xD Poważnie mówię. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:47. |