Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Sorc vs.Drut.Kto szybciej expi? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=107719)

Krysin 24-12-2006 22:27

Sorc vs.Drut.Kto szybciej expi?

Chcialem sie zapytac kto szybciej expi??Sorc czy Drut?
jezeli taki temat juz byl to prosze o link i skasowanie tego tematu przez moderatora.
Więc prosze o odpowiedz na moje pytanie.
Z gory dziekuje.

Demek 24-12-2006 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krysin (Post 1148727)
Chcialem sie zapytac kto szybciej expi??Sorc czy Drut?
jezeli taki temat juz byl to prosze o link i skasowanie tego tematu przez moderatora.
Więc prosze o odpowiedz na moje pytanie.
Z gory dziekuje.

Proste że sorc bo ma e-wave ale z tym jest ostre waste. Na h-lvl to już tak samo bo na wrl z mortów expią.

Krysin 24-12-2006 22:50

oki no to tu juz mnie przekonales :D
dzieki!

Keel 25-12-2006 02:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Demek (Post 1148757)
Proste że sorc bo ma e-wave ale z tym jest ostre waste. Na h-lvl to już tak samo bo na wrl z mortów expią.

Od kiedy sorc expi z e wave? O.O

P0nury 25-12-2006 05:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Keel (Post 1149031)
Od kiedy sorc expi z e wave? O.O

Kolega wspomniał już, iż expienie z ewave to spory waste, toteż, jak łatwo się domyśleć, mało kto w ten sposób expi na dłuższą metę. Sposób dobry, jak jest akurat sporo potworków na linii strzału.

IMHO sorc expi minimalnie szybciej, bo na wysokim lvl'u może się wybrać z blokerem na behe i bić np. z UE. Waste jak cholera, ale kopniak w postaci ilości expa na godzinę też solidny.

Hoxiu 25-12-2006 07:48

Z e-wave da sie expic, ale w odpowiednich miejsach z odpowiednim blokerem :] Kilka e wave na grupe 5-6 smokow ( np na PoI, byl filmik ) i exp naprawde ładny, ale chyba nie zawsze sie zwraca.

goburu 25-12-2006 12:23

Do 100 lvla druid expi szybciej bo moze chodzic na mocniejsze potwory i mu sie zwraca dzieki taniemu leczeniu (tam gdzie sorc ma maly waste, tam druid ma maly zysk, roznica 90 many na leczeniu to naprawde duzo), sorc musi w tym czasie chodzic na potwory slabsze niz druid zeby mu sie oplacalo tak samo jak druidowi, poza tym druid moze fajnie zarabiac summonami (bardzo tanio je leczy za pomoca czaru mass healing). Od 100 lvla szybciej expi sorc poniewaz tak jak juz wczesniej kilka osob w tym temacie zauwazylo - ma kilka przydatnych czarow ofensywnych, zwlaszcza e-wave i z dobrym blokerem zabija po kilka potworow na raz (np smoki, hydry) podczas gdy druid zabija jednego (vis/mort), a na 250+ sorcem mozna expic nawet z UE i sie zwraca! (przyklad - expienie taifuna devilry na demonach z UE, film gdzies jest na tym forum)

Vil 25-12-2006 12:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez goburu (Post 1149353)
(przyklad - expienie taifuna devilry na demonach z UE, film gdzies jest na tym forum)

warlocki jestem jeszcze w stanie rpzebolec, ale demony faktycznie mu sie zwracaja ? ;o

Sozemego 25-12-2006 13:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1149402)
warlocki jestem jeszcze w stanie rpzebolec, ale demony faktycznie mu sie zwracaja ? ;o

Zalezy tylko i wylacznie od farta, dlatego nie siedzi tam caly czas..

goburu 25-12-2006 13:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1149402)

Tak, niestety bedziesz musial przebolec ze sorc jest najlepszy. Warlocki zwracaja sie kazdej profesji, demony tylko sorcom. (mowa tutaj oczywiscie o expieniu solo)
Cytuj:

Zalezy tylko i wylacznie od farta, dlatego nie siedzi tam caly czas..
Nie zwrocic to sie moze mu po zabiciu 3 demonow a nie powaznym huncie. Gdyby siedzial 23 godziny to na 100% bylby duuuzo na plusie. (przez ten czas wiele wypadnie) A nie siedzi caly czas tylko dlatego ze mu sie nie chce.

Quezacoatl 25-12-2006 14:02

Pytanie: Kto szybciej expi.

Odpowiedź: http://www.erig.net/xphist-pg.php

Nic dodać nic ująć. (I tak najszybciej expią dzielący konta).

Sozemego 25-12-2006 14:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez goburu (Post 1149423)
Tak, niestety bedziesz musial przebolec ze sorc jest najlepszy. Warlocki zwracaja sie kazdej profesji, demony tylko sorcom. (mowa tutaj oczywiscie o expieniu solo)

Nie zwrocic to sie moze mu po zabiciu 3 demonow a nie powaznym huncie. Gdyby siedzial 23 godziny to na 100% bylby duuuzo na plusie. (przez ten czas wiele wypadnie) A nie siedzi caly czas tylko dlatego ze mu sie nie chce.

Bylem najtem wiele razy na "powaznym huncie" i tylko w 20% przypadkow sie zwrocilo, demony nie rzucaja lootem na prawo i lewo. Rownie dobrze moze byc minimalnie na minusie, albo w chuj na plusie, lub strasznie na minusie, zalezy od fartaAAAAAAaaaa.

goburu 25-12-2006 14:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego (Post 1149544)
Bylem najtem wiele razy na "powaznym huncie" i tylko w 20% przypadkow sie zwrocilo, demony nie rzucaja lootem na prawo i lewo. Rownie dobrze moze byc minimalnie na minusie, albo w chuj na plusie, lub strasznie na minusie, zalezy od fartaAAAAAAaaaa.

Im dluzszy hunt tym wieksza szansa na zwrot. W przypadku taifuna hunty 100+ godzin (z przerwami na save) sie na 99,99% zwracaja.

Sozemego 25-12-2006 14:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez goburu (Post 1149552)
Im dluzszy hunt tym wieksza szansa na zwrot. W przypadku taifuna hunty 100+ godzin (z przerwami na save) sie na 99,99% zwracaja.

W przypadku staminy, ktora ma 56h z czego ostatnie 14h daje polowe expa, na pewno masz racje ;(

Vil 25-12-2006 16:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez goburu (Post 1149423)
Tak, niestety bedziesz musial przebolec ze sorc jest najlepszy.

<ironia> zabolalo :< </ironia>

goburu 25-12-2006 16:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego (Post 1149560)
W przypadku staminy, ktora ma 56h z czego ostatnie 14h daje polowe expa, na pewno masz racje ;(

Oczywiscie ze mam bo to nie musi byc 100 godzin pod rzad tylko moze byc 100 w ciagu 3 tygodni. (wtedy sie spokojnie miesci w limicie staminy) Manasow z backpacka i depo nikt ci nie zabierze.

Lisu 25-12-2006 16:46

Wiem, ze polemizować sobie zawsze można, ale kogo obchodzi kto expi szybciej na 250+?? Jakoś wątpie, żeby ktoś kto się nie może zdecydować czy drut czy sork wbił taki lvl....

A kto szybciej expi? Bez jakiejś większej różnicy...

goburu 25-12-2006 16:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lisu (Post 1149821)
Wiem, ze polemizować sobie zawsze można, ale kogo obchodzi kto expi szybciej na 250+?? Jakoś wątpie, żeby ktoś kto się nie może zdecydować czy drut czy sork wbił taki lvl....

A kto szybciej expi? Bez jakiejś większej różnicy...

Lepiej wybrac profesje ze wzgledu na szybkosc expienia na hlvl a nie lowlvl. Przynajmniej pozniej jak juz komus sie uda osiagnac hlvl (na poczatku raczej nikt tego nie zaklada) to bedzie zadowolony i nie bedzie mial wyrzutow ze zrobil blad wczesniej. (miedzy innymi dlatego jestem przeciwkiem knighta bo na duzym poziomie expi ZDECYDOWANIE najwolniej) Pomiedzy sorcem a drutem nie ma akurat wielkiej roznicy ale jednak z ue i e-wave expi sie te 1,5 raza szybciej, co w przelozeniu na exp daje okolo 10-20 lvli wiecej. (w przypadku 200+)

Lisu 26-12-2006 17:12

Powodzenia w planowaniu takiej przyszłości.... poza tym jakoś trzeba tam się doczołgać najpierw i życzę CI powodzenia mortując hydry non stop...
200 lvl to jest jakieś 130 milionów expa....Czyli jakies 9x exp na lvl 100.... Pochwal sie ile Ty masz expa...

Nanoz 26-12-2006 23:02

Ale pytanie.sorcer i druid sa prawie tacy sami.Na początku szybciej się expi sorckiem bo ma rozdzke z energi a druid trucizny ktora nie zabije pająka.Sorckiem sie lepiej gra.

Piotrek Marycha 27-12-2006 02:15

Cytuj:

Do 100 lvla druid expi szybciej bo moze chodzic na mocniejsze potwory i mu sie zwraca dzieki taniemu leczeniu (tam gdzie sorc ma maly waste, tam druid ma maly zysk, roznica 90 many na leczeniu to naprawde duzo), sorc musi w tym czasie chodzic na potwory slabsze niz druid zeby mu sie oplacalo tak samo jak druidowi, poza tym druid moze fajnie zarabiac summonami (bardzo tanio je leczy za pomoca czaru mass healing).

A paladyn expi najszybciej bo sie jeszcze taniej leczy? roflt co to am do rzeczy, czy wyda te 70 many zamiast 80-120(czyli 2-3 exury gran) , po drugie gdzie sie leczy summony mass healingiem oprocz hydra huntow itp? o.O

sat 27-12-2006 03:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1153402)
A paladyn expi najszybciej bo sie jeszcze taniej leczy? roflt co to am do rzeczy, czy wyda te 70 many zamiast 80-120(czyli 2-3 exury gran) , po drugie gdzie sie leczy summony mass healingiem oprocz hydra huntow itp? o.O

wszedzie... jesli o mnie chodzi to chyba taniej jest rzucic mass healing niz stawiac nowego summona?

Vil 27-12-2006 11:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1153402)
roflt co to am do rzeczy, czy wyda te 70 many zamiast 80-120(czyli 2-3 exury gran)

znacznie rzadziej wychodzisz ze spota po nastepna porcje manasow ?

goburu 27-12-2006 11:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lisu (Post 1152025)
Powodzenia w planowaniu takiej przyszłości.... poza tym jakoś trzeba tam się doczołgać najpierw i życzę CI powodzenia mortując hydry non stop...
200 lvl to jest jakieś 130 milionów expa....Czyli jakies 9x exp na lvl 100.... Pochwal sie ile Ty masz expa...

To wybiore knighta zeby pozniej srac w gacie ze 5 lat temu bylem glupi i teraz nie moge dobic do czolowki? Nie wiem czy kiedykolwiek bede w top 500 i szczerze mowiac malo mnie to teraz obchodzi ale jakby juz sie to kiedys zdarzylo to na pewno sorcem bede mial duzo wieksze mozwliosci niz knightem, im wyzszy lvl tym sorc lepszy, a knight nie az tak bardzo bo hity mu nie rosna tylko samo leczenie z uha ktory de facto i tak jest drogi w porownaniu z granem/vita.

Elesar Inferno 27-12-2006 12:13

Cytuj:

im wyzszy lvl tym sorc lepszy, a knight nie az tak bardzo bo hity mu nie rosna tylko samo leczenie z uha ktory de facto i tak jest drogi w porownaniu z granem/vita.

Taaa a od kiedy to knight nie uzywa runek ofensywnych w przypadku pacca exori?

Explosion Rexor 27-12-2006 12:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elesar Inferno (Post 1153923)

Rozbawiło mnie to, że EXORI to runka ofensywna, od kiedy wiem to czar spontaniczny(chyba), ale nie runa, a on może bić z explo ;] Jak już co...

goburu 27-12-2006 13:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elesar Inferno (Post 1153923)

Jesli chodzi o exori to szybciej rosnie zuzycie many niz sila czaru, explo jest zalosne z mlvlem knighta. Wiem to z autopsji np chocby wczoraj sobie biegalem pod ancient temple moim noob charem 34 druidem i bilem draga, wpieprzyl mi sie jakis noobek 181 ek i gada ze on tu expi i zaczal bic mojego draga, zdobyl za niego wiecej expa bo walil z hmm takze (hity z broni zalosne - wiadomo) no to sie wkurzylem i zawalilem loota smieciami jak sie okazalo nie zdazyl jeszcze otworzyc ciala no i powalczylismy o cialo, on wygral bo szybciej lazi i po tym zaczal mnie atakowac i gadac smieszne texty typu "pay or hundat" itp ja mialem ze soba bp uh i zaczalem uciekac a ten mnie nie mogl zabic biedak ganial za mna bo calym ancient temple az w koncu doszedlem do depo, a probowal wszystkiego z broni nawalal caly czas bo duzo szybszy ode mnie i jeszcze bil z explo i chyba nawet 2 razy exori ale noobek mnie nie mogl zabic mimo ze ledwo 1 bp uh mialem i tak doszedlem bo depo, w gaciach mialem mokro musialem pojsc do klopa i wytrzec bo tak sie usmialem, wrocilem do gry za ok. 30 min jak sie juz uspokoilem i poszedlem znowu do ancient temple a wkrotce sie okazalo ze kolega tego 181 ek - 67 sorc szukal mnie na exivie i znalazl mnie i nawet sie nie pytal o co chodzi tylko walnal jednego sdeka i juz na nic sie zdaly wszystkie moje uhy. Czyli patrzcie jaka ciota z knighta 181 nie mogl mnie zabic a 67 sorc zrobil to z palcem w dupie. Czyli co?

Emok 27-12-2006 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez goburu (Post 1154065)
Wiem to z autopsji np chocby wczoraj sobie biegalem pod ancient temple moim noob charem 34 druidem i bilem draga, wpieprzyl mi sie jakis noobek 181 ek i gada ze on tu expi i zaczal bic mojego draga, zdobyl za niego wiecej expa bo walil z hmm takze (hity z broni zalosne - wiadomo) no to sie wkurzylem i zawalilem loota smieciami jak sie okazalo nie zdazyl jeszcze otworzyc ciala no i powalczylismy o cialo, on wygral bo szybciej lazi i po tym zaczal mnie atakowac i gadac smieszne texty typu "pay or hundat" itp ja mialem ze soba bp uh i zaczalem uciekac a ten mnie nie mogl zabic biedak ganial za mna bo calym ancient temple az w koncu doszedlem do depo, a probowal wszystkiego z broni nawalal caly czas bo duzo szybszy ode mnie i jeszcze bil z explo i chyba nawet 2 razy exori ale noobek mnie nie mogl zabic mimo ze ledwo 1 bp uh mialem i tak doszedlem bo depo, w gaciach mialem mokro musialem pojsc do klopa i wytrzec bo tak sie usmialem, wrocilem do gry za ok. 30 min jak sie juz uspokoilem i poszedlem znowu do ancient temple a wkrotce sie okazalo ze kolega tego 181 ek - 67 sorc szukal mnie na exivie i znalazl mnie i nawet sie nie pytal o co chodzi tylko walnal jednego sdeka i juz na nic sie zdaly wszystkie moje uhy.

Gratz dla tego pana za najdłuższe zdanie...

@topic

Szybkość expa Sorca/Druida zależy od:

*umiejętności gracza
*servera
*magic levela (na wyższych lvl)
*różdżki (na niższych lvl)
*zapełnienia expowisk

Coś pominąłem?

Od 30 lvl naprawdę przydaje się exura sio. Leczy taniej i więcej manasków można zużyć na sio/mort zamiast na leczenie.

Raditz Saiya-jin 28-12-2006 00:13

Cytuj:

Czyli patrzcie jaka ciota z knighta 181 nie mogl mnie zabic

I wtedy się obudziłeś O.o Taki knight wali z explo w ludzi po 170~, do tego dochodzi jeszcze broń, więc albo miales cholernego farta, albo ten knight był pijany (albo ci się to śniło, jak wspomniałem na wstępie).

Piotrek Marycha 28-12-2006 00:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sat (Post 1153424)
wszedzie... jesli o mnie chodzi to chyba taniej jest rzucic mass healing niz stawiac nowego summona?

ale gdzie ty expisz uzywajac nie-monka? jedyne wyjatki to tomby gdzie monki sa za slabe i trzeba leczyc te DSy czy co tam, ale nie bede brac druta tylko po to zeby mi sie taniej expilo w przedziale 30-50...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1153786)
znacznie rzadziej wychodzisz ze spota po nastepna porcje manasow ?

o taak, wiadomo, ze zeby poexpic to trzeba co najmniej ze 15 bp mf co? bo jak mam expic mniej niz 5h to wogle nie oplaca sie z dp wychodzic...
BTW: nie wszyscy sa niewiadomo jakie pg i niektorzy graja 4fun (na stos ich!!!)

Sozemego 28-12-2006 01:39

Cytuj:

Jesli chodzi o exori to szybciej rosnie zuzycie many niz sila czaru, explo jest zalosne z mlvlem knighta. Wiem to z autopsji np chocby wczoraj sobie biegalem pod ancient temple moim noob charem 34 druidem i bilem draga, wpieprzyl mi sie jakis noobek 181 ek i gada ze on tu expi i zaczal bic mojego draga, zdobyl za niego wiecej expa bo walil z hmm takze (hity z broni zalosne - wiadomo) no to sie wkurzylem i zawalilem loota smieciami jak sie okazalo nie zdazyl jeszcze otworzyc ciala no i powalczylismy o cialo, on wygral bo szybciej lazi i po tym zaczal mnie atakowac i gadac smieszne texty typu "pay or hundat" itp ja mialem ze soba bp uh i zaczalem uciekac a ten mnie nie mogl zabic biedak ganial za mna bo calym ancient temple az w koncu doszedlem do depo, a probowal wszystkiego z broni nawalal caly czas bo duzo szybszy ode mnie i jeszcze bil z explo i chyba nawet 2 razy exori ale noobek mnie nie mogl zabic mimo ze ledwo 1 bp uh mialem i tak doszedlem bo depo, w gaciach mialem mokro musialem pojsc do klopa i wytrzec bo tak sie usmialem, wrocilem do gry za ok. 30 min jak sie juz uspokoilem i poszedlem znowu do ancient temple a wkrotce sie okazalo ze kolega tego 181 ek - 67 sorc szukal mnie na exivie i znalazl mnie i nawet sie nie pytal o co chodzi tylko walnal jednego sdeka i juz na nic sie zdaly wszystkie moje uhy. Czyli patrzcie jaka ciota z knighta 181 nie mogl mnie zabic a 67 sorc zrobil to z palcem w dupie. Czyli co?

Czyli to oznacza, ze ten najt to idiota, 181 ek moze bez problemu zabic 34 druida [czy ile ty tam masz], nawet bez wiekszego wysilku. Problem jest taki, ze wydaje sie wam, ze najt ssie, bo wiekszosc ludzi potrafi tylko expic, nie potrafic za to nic pokazac jezeli chodzi o pvp, taka niestety prawda. Oczywiscie, nie mowie, ze najt jest jakos super duper wypasiony jezeli chodzi o pvp, ale jezeli ktos potrafi, to mozna pare osob zabic, ale mimo wszystko sorcem jest latwiej.

goburu 28-12-2006 09:57

Cytuj:

I wtedy się obudziłeś O.o Taki knight wali z explo w ludzi po 170~, do tego dochodzi jeszcze broń, więc albo miales cholernego farta, albo ten knight był pijany (albo ci się to śniło, jak wspomniałem na wstępie).
Ten 181 knight z broni mnie bil caly czas ponizej 100 hp i do tego jeszcze prawie polowy ciosow nie trafial. (mialem na sobie vampire shield) Z explo mnie walil srednio po 100, nigdy nie dostalem hita powyzej 200, a ponizej 50 mu sie zdarzaly. Z exori walnal mnie 2 razy za 200+ (dokladnej liczby juz nie pamietam) ale po jednym strzale tracil prawie cala mane wiec i tak nie byl w stanie mnie tym zabic bo mialem niecale 100 hp wiecej niz on mnie walil i moglem sie uhnac duzo szybciej niz on wypic cala porcje manasow na nastepne exori. I gdzie ja wspomnialem ze mi sie snilo? Przeciez to byly prawidziwe wydarzenia ktore mnie spotkaly rzeczywiscie w rl tibii.

Ezual 28-12-2006 14:08

Ja powiem tyle ze :
PvP - Sorc
Non-PvP - Druid
PvP-Enf. - Jak kto woli.. ja bym bral Sorca

A i ktos jeszcze mowil ze te 30-50 many mniej za exure sio nic nieda... wiec on sie myli... to da duzo i jest mneijsze waste... i druid ma lepsze rozdzki (chodzi mi glownie o ta na 33lvl).

Edit: A Goburu...jak czytam niektore twoje wypowiedzi to mi sie chce smiac :D

goburu 28-12-2006 14:13

Cytuj:

Edit: A Goburu...jak czytam niektore twoje wypowiedzi to mi sie chce smiac
No bo na tym forum trzeba pisac grubo i dosadnie zeby ktokolwiek zrozumial o co mi chodzi. (za duzo dzieci gra w tibie)

Piotrek Marycha 28-12-2006 22:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ezual (Post 1156706)
A i ktos jeszcze mowil ze te 30-50 many mniej za exure sio nic nieda... wiec on sie myli... to da duzo i jest mneijsze waste... i druid ma lepsze rozdzki (chodzi mi glownie o ta na 33lvl).

Edit: A Goburu...jak czytam niektore twoje wypowiedzi to mi sie chce smiac :D

nie robi takiej roznicy, jak sie niktorym wydaje, jakos pall sie leczy jeszcze taniej i nikt o tym nie trąbi?
BTW nie zaczynaj wątku o rodach, tempest rod to jest czysta kpina...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez goburu (Post 1156728)
No bo na tym forum trzeba pisac grubo i dosadnie zeby ktokolwiek zrozumial o co mi chodzi. (za duzo dzieci gra w tibie)

Min ty. Uwierzylbym ci gdybys powiedzial ze miales 5 bp uhow, ale jednen bp to mogles sobie go wsadzic tam gdzie słońce niedochodzi, taki ek zdjął by cie zanim bys 3 uhy zuzyl, wytlumacze ci zebys sie juz nie klucil, na tym lvl masz bodajze 350 hp, moze troche wiecej, taki Ek moze ci sieknąć z Sova czy SCA za 100-120 spokojnie, dochodzi to tego explo i exori, czyli w najgorszym mozliwym dla ciebie wypadku walka trwalaby jakies 2-4 sek.

Carisha 28-12-2006 23:42

Cytuj:

Do 100 lvla druid expi szybciej bo moze chodzic na mocniejsze potwory i mu sie zwraca dzieki taniemu leczeniu (tam gdzie sorc ma maly waste, tam druid ma maly zysk, roznica 90 many na leczeniu to naprawde duzo), sorc musi w tym czasie chodzic na potwory slabsze niz druid zeby mu sie oplacalo tak samo jak druidowi, poza tym druid moze fajnie zarabiac summonami (bardzo tanio je leczy za pomoca czaru mass healing). Od 100 lvla szybciej expi sorc poniewaz tak jak juz wczesniej kilka osob w tym temacie zauwazylo - ma kilka przydatnych czarow ofensywnych, zwlaszcza e-wave i z dobrym blokerem zabija po kilka potworow na raz (np smoki, hydry) podczas gdy druid zabija jednego (vis/mort), a na 250+ sorcem mozna expic nawet z UE i sie zwraca! (przyklad - expienie taifuna devilry na demonach z UE, film gdzies jest na tym forum)

kurde wyszystko wiesz miszczu...

Btw : tak naprawde to guwno wiesz... własnie do 100 lvl sorc szybciej expi pozniej expią mniej więcej tak samo...

august_of_astera 01-01-2007 16:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1149056)
Kolega wspomniał już, iż expienie z ewave to spory waste, toteż, jak łatwo się domyśleć, mało kto w ten sposób expi na dłuższą metę. Sposób dobry, jak jest akurat sporo potworków na linii strzału.

IMHO sorc expi minimalnie szybciej, bo na wysokim lvl'u może się wybrać z blokerem na behe i bić np. z UE. Waste jak cholera, ale kopniak w postaci ilości expa na godzinę też solidny.

waste nie ma z e-wawe np na hydrach bierzesz z 3 hydry i walisz muwie nie ma waste a druidem szybciej sie expi na 70 proc po ma tanie leczenie

ChrisCross 01-01-2007 16:52

Szybciej expi sie sorcem,ze wzgledu na e-wave i ue.

Kojotes 01-01-2007 17:14

Przy regularnym expie (czyli spamie z .exori vis :P ) różnicy wielkiej nie ma, to tańsze leczenie druida nie ma wielkiego wpływu na szybkość zabijanych kreatur. natomiast jeśli chodzi o potencjał pg, tutaj widać wyraźną przewagę sorca- dobry bloker luruje kilka hydr/dli/behe/itp./ a ue czy mort hur robią swoja- exp wpada jak szalony (exp dosyć drogi swoją drogą, ale cóż :P ).

Picasso 01-01-2007 17:15

Cytuj:

Szybciej expi sie sorcem,ze wzgledu na e-wave i ue.
Kurwa zrozumcie w koncu, ze ZADEN sorc praktycznie nie uzywa UE (a juz napewno nie do expienia) bo wiaze sie to z ogromna strata many i jest masakryczne waste na manasy, a jak wiadomo sorc bez many = martwy sorc ;f

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:33.