![]() |
Exori najsilniejszym czarem??
No to tak Jezeli 40 EK z 5 magicznym potrafi z exori zadac obrazenia (POTORKA) ok. 100~ to wyobraźcie sobie 40 ms z 40~mlvl ktory by walna z exori...
Według mnie eoxir jest jednym z najsilniejszych czarów ofensywnych. ^^^^to moje zdanie, comment plx |
a o Ultimate Explosion słyszałeś? zresztą exori jest tylko dla rycerzy
|
Cytuj:
Ta slyszalem, Tylko ile by walnął z UE sorc na 60 lvl z 6 mlvl a ile z eoxir 60 EK tez z 6 mlvl Duży plus UE to zasieg |
sorc:
Czarem Ultimate Explosion zadajesz obrażenia 220 do 441 rycerz: nie wiem, ale moim 53 ek z 5 mlvl w potwora mam best hit za 183 edit: zresztą sorc na 60lvl na pewno nie będzie miał 6mlvl |
Cytuj:
|
Tyle, ze dmg exori zalezy tylko i wylacznie od posiadanego lvlu.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
|
Cytuj:
The power of the attack will rise with his level. Nigdzie nie jest wspomniane o mlvlu, a sam grajac tez nie doswiadczylem wzrostu sily exori przy wyzszym poziomie magicznym. |
Rycerz nie jest postacią czysto magiczną i nie możemy jego magi porównywać do magi maga. A exori jest jednak mocnym czarem i na wyższym lvl się bardzo opłaca EK. A jak dla mnie i tak sorc the best:D
|
Czy przypadkiem max dmg z exori to nie lvl*4
Więc nawet jeśli mlvl się liczy, to wzór na max dmg wygląda w ten sposób Cytuj:
Cytuj:
1. Gdyby rycerz mógł użyć UE, to dmg byłby znacznie większy niż z exori. 2. Mag nie używałby syfu, który nie dość że jest słabszy od UE to spala do tego ~80% many. |
Boze jedyny .... ludzie nauczcie sie czytać ze zrozumieniem ...
Juz bylo wyzej napisane Exori zalezy --> TYLKO <-- od LVL .... Cytuj:
A co do UE ... ktos napisal ze 60 sorc z 6mlvl niemoglby uzyc UE ... dlaczego niby to? Po update sie wszystko zmienilo ... teraz juz nie potrzeba mlvl zeby zrobic jakikolwiek czar (potrzebne tylko do strzelania z run) ... Aby uzyc czaru wystarczy teraz tylko zwykly poziom. geez -.-'' PS. To "gamonie" to nie do wszystkich oczywiscie bo widzialem ze pare osob jednak rozumie to co czyta. |
Zależy tylko od levelu . Exori jest na niższym lvl od UE . Możliwe że jest lepsze . Napewno knightci woleli by exori niz UE .
|
Cytuj:
|
@2up
jedwabiste podsumowanie |
Cytuj:
|
Exori dla Sorca ??? NIeeeeeeeeeeX( X( X(
UE to potęga , a pozatym ma 10 razy więkrzy zasięg niz exori |
Pole razenia UE to 70 sqm dookola postaci, pole razenia exori - 8 sqm;
promien razenia UE to max 5 sqm od postaci, exori - 1 sqm. Podsumowujac: zasieg UE nie jest *10* razy wiekszy niz exori :) |
exori i UE hmm oba dobre exori na lvl i only dla knighta a ue na mlvl fakt faktem ze UE jest leprze od exori np:zasieg exori tylko wokol knighta bo knight w zwarciu.Mimo wszystko UE to najleprzy czar ofensywny moim zdaniem^^
|
jezuuuuuu jaki tu sie syf zrobil az w oczy szczypie jak jeden z drugim sie kluci czy exori mocniejsze od ue etc. uahaah
|
jak czytam wypowiedzi niektorych kreeee... ludzi to sadze ze ta gra powinna byc zabroniona bo wysysa mozg... no chyba ze ktos jest takim kretynem sam z siebie : ]
|
Co myśle
On ma chyba na myśli exori vis i exori mort (na to wygląda) bo nie napisał że to knight i w pełni sie zgadzam z pierwszym komentarzem czy nie słyszałeś o UE (ulitimate explosion)?! Tym hicac czasem po 2000hp. Jak siem pomykliłem to sorka. Ale i tak jest bardzo silne !
>>>Jak powiedziałem cos mądrego to prosze o plusik do reputacj :P<<< |
@up
Zgadzam sie. Szanowny Cip soft powinien zrobic test na IQ przy kazdym downloadzie klienta tibi. Btw. Tak jak juz niektórzy powiedzieli, dmg exori zalezy tylko od lvl a UE 60 sorc moze uzywac nawet jesli ma 1 mlvl chociaz trudno o cos takiego. |
kiedys sie zastanawialem jak obliczac przewidywane obrazenia z exori i pamietam, ze mlvl jest niewazny dokladnego wzoru niestety niepamietam ale jak chcesz poszukaj
|
Mlvl ma znaczenie w obrażeniach berserka, ale u knightów jest on na tyle niski, że praktycznie niezauważalny jest jego wpływ na dmg... ;']
|
Ehh
Slyszales kiedys o innym przeliczaniu sily magicznej u innych profesji?
Np. Druid/sorc walnie z gfb za 50 na ~20 lvl 20 magiczny a knight juz na 25 lvl i 4 magicznym bo chyba knight nie walnie na 20 lvlu i 20 mlvl (o ile taki kiedys bedzie istnial) za 50 z gfb, predzej za 650 8o ten co zalozyl ten temat to jakies dziecko :baby: najpierw poczytaj poradniki o magi a potem dopiero zzadawaj takie glupie pytania Pozdro i bez obrazy |
Cytuj:
|
No dokładnie, siła magii wzrasta jak postać przebije 100% magpowera (wybaczcie, ale użycie tutaj drugi raz 'siła magii' byłoby nie na miejscu ;D), i to jest dla podane dla przykładu 15 lvl i 20 mlvl, kombinacje mogą być dowolne, np. 5 mlvl i 42 lvl ;]
|
heh.
Po 1. to knight ma taką zaletę, że może expic niemal bez przerw bo ma broń która się nie kończy ani się nie psuję a Exori to tylko taki dodatek żeby się kajcior nie nudził i mógł by sobie coś solować. :D
|
1. Wyobraźcie sobie walke 60 EK(6-7mlvl) 60 MS (60-65mlvl) i kto ma jakie szanse . Magiczne postacie mają dobre runy czary + wand/rod a kina nic miecz pare explo którymi dużo nie zada obrażeń i exori tylko ze trzeba podejść do przeciwnika
2.Co update sorce druidzi i palkowie dostają nowe możliwości expienia i pomoce w tym a kina nic może robić jedynie za blokera ! 3. Exori jest dobre ale z tym LVL *4 to przesadzili pownno być 100 many na 1 exori i juz |
Cytuj:
|
jesli 60 kina dalby sie zabic 60 sorcowi to niepotrafi grac
|
ale 60 Sorc ma juz UE! Załóżmy że ma 60lvl i 40 mlvl. Z UE wali 384 do 768, plus SD-ki. Zalezy od refleksu (UH)
|
Cytuj:
|
Krotko i na temat.
Exori jest najpotezniejszym czarem ofensywnym, ALE tylko dla knighta. Ogolnie najmocniejsze jest UE.
Koszt many exori: to 4 razy lvl. Do sily exori liczy sie tylko i wylacznie lvl, a jest ona mniej wiecej rowna manie jaka zabiera wykonanie czaru. Z kazdym lvl'em sila exori wzrasta o 4-5 hp. Pozdrawiam. |
Cytuj:
|
tak tylko że knighta ubić trudno a sorca łatwo, ile taki sorc nosi sd na 60 lvlu? napewno nie więcej niż 1-2 bp, a ile knight nosi uh?- 3-4 bp skończą się z to z czego będzie bić sorc? z mort hura? trafi może 1/3 uderzenia
|
knajt vs sorc
80% dla sorca ze wygra taki 60 jak zaje*** ue i sd z combo to moze knajtowi hp braknac |
Tak naprawde taka walka moze trwac bez konca znaczy do konca UH/mf'ow.
@UP iles tam razy Niekoniecznie 3-4 bp UH. Mam qmpla który na 50 lvl nosił 20 bp manasow i 10 bp UH :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:45. |